arkadaşlar eşiniz evli olan görümcenizin tel faturasını ödese ne tepki verirdiniz?

daha tel faturası gibi neler var ikinci çocuğunu doğurdu durumu kötü insan doğururmu ben gittim altınını taktım kızı kıskanmasın die hediye kıyafetler ona aldım bebeğin beziydi şuydu buydu aldım bunların üzerine eşime diorki arabasınıda sen alsana dayısı yüzsüz şey fakir insan utanır kardeşide olsaaa

evli değilim ama gorumceyim..
Allah a şükür bizim durumumuz iyi,abimlerinde öyle..ama bugün abime çok rahat kkartimi odesene veya faturamı yatırsana diyebilirim..
hayatta arkadaslarımın arasında bile para muhabbeti yapmayı sevmem..soz konusu hele hele ailemse asla..
parami biriktiririm genelde..çok fazla harcamam..bankada hep belli bir miktar param vardır..
abimlerle yurtdışına geziye gitmiştik,herkesin kendi bütçesi ve parası vardı..tatil bitimine 1 hafta kala abimle yengemin parası bitti ve ben verdim..
abimler tadilat yaptırdı,hemen aradım bankada bu kadar param var sıkıştığın an söyle dedim..
geçenlerde abimlere yemeğe gittik,Abi'm dışarı çıkacaktı para çekmeyi unutmuş,çıkardım cebimden verdim(annem de vardı ama ben verdim)
hepsini geri ödedi ama odemeseydi de umrumda olmazdı..helal olsun..
bu arada yanlista anlaşılmasın bunlar sadece suan aklıma gelenler,asla ama asla bunun cetelesini tutmam..kimin bana borcu var kime para verdim vs asla bilmem..bunlar benim yaptıklarım abiminde arada bu tarz yaptıgı seyler vardır ya bana ya da anneme..
konunu detaylı okuma fırsatım olmadı,başlığa göre yorum yaptım..
aile icinde para konuşulmasını sevmem..bugün abime de para veririm yengemede babama da anneme de..verdim de..sorgusuz sualsiz..onlarda bugün istesem sorgusuz sualsiz verirler..olması gereken bu bence..para konuşulmamalı bir ailede..diye düşünüyorum..

canım eşime ne zaman söylesem kavga ediyor ağlamaya başlıor işte iki kuzusu varmış ne günahları varmış onların banane diorum benim karnımdakini düşünen varmı benim yavrum günahkarmı diorum ses yok zaten annesi boşanın dio ilk boşanan siz deilsiniz dio ben 7 aylık hamileyim ağlamadığm gün yok yemin ederim onların yüzünden bu kadar ailesine her konuda düşkün insan görmedim artık eşimden nefret etmeye başladım

canım hep sen hep sen versen inan bana sende sorun edersin

Benim icin bu tür konularda her zaman karsimdakinin niyeti önemlidir....

Egerki gercektende kötü bir niyeti yoksa, yada ihtiyaci varsa 2 kurusumda olsa paylasirim....hic problem olmaz....lakin beni veya esimi enayi yerine koydugnu anliyorsam, iyi niyetimizin suistimal edildigni düsünüyorsam oluk gibide aksa yedirmem kardesim.....kim olursa olsun, ister benim ailem ister onun ailesi......lmaz:

Böyle insanlardan bir bardak suyu bile esirgerim...en nefret ettigim sey budur cünkü.....kullanilmak......ve bunu kardesim canim cigerim dedigin insan yapiyorsa dahada kati olurum......

Görümceni sen tanir bilirsin, az bucuk niyetinde süphen varsa koy tavrini arkadasim!

Yedirme evinin rizkini.....esinede bunu acik acik söylemekten hic cekinme!

Görümcen evli, hasta degil muhtac degil, keyfi icin harcadigi parayi ödemeni istemiyorum....benden habersiz yaparsanda hakkimi helal etmiyorum diye konus esinle....

o kadar kolay mı boşanın demek o zaman kardeşi boşansın işe girsinde sizin yuvanızıda sömürmesin ...bak hamilesin ne güzel çocuğunuz olacak onun geleceğini düşünmek ananın babanın görevi ...eşinin biraz daha bilinçlenmesi lazım aslında . sende oturt eşini de bak bizim çocuğumuz olacak atıyorum ikiniz 2000 ayırıyorsanız faturalar yemek içmek ne ihtiyacınız 1.500 tutsa gerisini çocuğunuz için bankya koyalım de ...bu çocuğun üni hayatı var ,ilk okul ,kreş evlenmesi kız erkek farketmez ceyizi herşeyi ... böyle güzelce sakince bizim yuvamız var gibi konuşsan ve birazda çocuk için zorunlu koşsan sanmıyorum eşin seni anlamamazlık yapsın ... seni anlar o zaman büyük ihtimal... ama annesini kardeşini pek karıştırma canım....

bence evimizin giderinden kısmadan fazladan paramız varsa tabi yardım edebilir ama o parayı süsüne püsüne harcıyorsa bi de üstüne bana hava atıyorsa çok kızardım sonuçta çalışarak kazanılıyor para hadi eşim milyarlarla uğrasan biri olsa neyse istediğine yardım etsin o zaman bana dokunmaz ama nerde o bolluk

Valla biraz fazla param var diye , bunu nereye dağıtıyım diye düşünemez eşim, kusura bakmasın. Ne güzel çocuğunuzda olacakmış, otursun onu düşünsün, birazda kenara koyun, artık sorumluluklar artıyor.
Sağlıkla alırsın inş bebeğini kucağına.

Onun , bunun içinde birbirinizi yiyip durmayın, çare olmuyor. Derdini ısrarla ve güzellikle anlat.

amin canım allahım olmayanlarada nasip etsin çocuğu

senı cok ıyı anlıyorum canım...bolelerı hem ac hem kubuz oluyooooo....
baksanda sana mınnetı yokmus gıbı bın havalarda dolasıyordur....
parası olmadıgından degıl olanı harcamak ıstemedıgı ıcın nasıl olsa odeyen bırı var nıye gorumcen odesınkı...
nerden ne koparsam kar....
bak hamıleymıssın sole o kocana o artık onlardan once senınle bır aıle..bak cocugunuzda olacakmıs varsa cok fazla parası otursun bı hesap acsın cocuguna yatırsın...
yarın bısey olsa o cocuga degıl bakmak kapıya koyarlar valla...
baksana kaynanaya bosanın dıyomus aynı benımkıler gıbı...
ben her seferınde kendı yuvaları yıkılsın dıyorum...hamıeyken ettgıgın duaların hepsı kabul oluyoo buna ınan...
kocanı cek karsına konus...
ablasıysa ablası vazgecsın ozel zevklerınden....
kocasının verdıgıyle yetınsın yetınemıyosa TELEFON KULLANMAYIVERSIN...
bolelerıyle ugrasması cok zor allah yardımcın olsun benımde var basımda senı cok ıyı anlıyorum ...ben benım ve cocugumun rıskını yedırıyosan dıyorum hıc bır zaman hakkım helal olmasın onlarında cıkarsın bır yerınden...
ınan oluyoda....ne kadar alınsa gıyınse yeseler ıcseler hala aclar hala gozlerı bende:)
kıskanc fesetlar ne olacak..

ailelere yapılan yardıma karşı değilim öncelikle onu belirteyim
yeri geliyor bende aileme destekte bulunuyorum ihtiyacları olmasada bazı şeyleri ben üstleniyorum
fakat bunu bazı kişiler suistmal ediyor beni enayi yerine koyarsa ozaman çok kızarım
bu ben olim eşim olsun farketmez çok ama çok kızarım
benim param ile bana kimse hava atamaz
çok fazla param var isede onu bi kenara koyarım, kendimize bir yatırım yaparım veya gider kızımın hesabına yatırrım ilerde ona lazım olur ama olan parayı aileme veya eşimin ailesine yedirmem

eşımı bu sebepden boşamıycam kesın:)..
ama ablasına bısıler alması saclarını boyatması faturasını odemesı benım ıcın asla sorun olmaz..
ac degılsem acıkda degılsem benım masrafımı kısmıyceksa yapsın cunku kardesı yarın obursu gun ben olmam hayatında kardesı olur..
bence bu konuda esınze kızmayın..
kardesıdır sız hıc kardesınıze bısı almazmısınız?..

Abim bana para verdi diye neden minnet duyayım ki ben. Para bu ya abim yıllarca verdi durdu bana belki de kıstı bütçesinden bilemem ama yengem ağzını açıp laf söylememiştir sanırım söylediyse de abim vermiştir cevabını. Ben de veririm sürekli de veririm.

hastalık,acil durum olur, doğum günü hediyesi olur bunlar dışında 3. bir kişinin herhangi bir masrafını karşılayamaz eşim.heleki bunlar telefon faturası ve kuaför masrafı ise ve rutin olarak eşim tarafından ödenirse kıyamet kopar.

Peki yarin öbür gün evlendiginde ayni seyi esin yaparsa??

Esin ve Görümcende sana sürekli agzinin payini verirse anlarsin belki yengeni!!

Bu kadar basit degil güzelim bu konular.. Yengen agzini acip birsey demiyor diye bu durumdan rahatsiz olmuyor demek degildir...:hulya:

Evlendik diye kardeslerimize ailelerimize hic bir sekilde maddi manevi yardimda bulunmayalim demiyorum tabiki, fakat bunu bir mecburiyet gibi görmek, bence cok yanlis.

Hic birgünden birgüne yengene sordunmu, Yenge bu durumdan rahatsizmisin? Abimin bana verdigi para bütcenizi kisiyormu?
Ha belki ne sorucam nasil olsa Abimin calistigi para diye düsünüyorsundur bilemem ama unutmaki o para ayni zamandada yengenin evinin rizkidir.....abin sana ihtiyacin olmadigi sürece bakmak zorunda degil, ama yengene bakmak, ihtiyaclarini gidermek zorundadir.

Umarim beni yanlis anlamasin, elestirmek amacli yazmadim gercekten, sadece düsünce tarzin biraz tuhafima gitti...:1hug:

sızce kıyametı koparmak ıcın bu masraflarınmı olması gerekır..
ıyıde yabancıya yapmıyo yedırmıyo kardesıne ablasına harcıyo sız hıcmı kardesınıze bısıler almaz yapmazsınız..abımın esı abım benım kuafor masrafımı verdı dıye sorun yaratıcanı dusunuyorumda aklım almıyo..allaha sukur hıc bu tarz bı konu acılmadı ..

aynen katılıyorum size alkisalkisalkis

kusura bakmada abin evlendikten sonra önce karisinin ihtiyaclarini karsilamali senin degil

seninkileri karsilamaya devam edicekse ve bütcesinden kisicaksa ve de esinin cevabini vericekse o zaman evlenmicek

iyi valla görümce sac bas yaptirsin ,keyfiye telefon kullansin benim kocamda benim ve colugumun cocugumun rizkini bacisinin keyfiye islerine yatirsin hemde her ay

hastalik olur ,kaza olur ,cok cok ihtiyaci olur,yoksul durumda olur amenna ama her ay her ayda sacmaliktir bu,bir aileyi parcalamaya calismaktir

herkes ayagini yorganina göre uzatsin kardesim hayret bisey

karcim kardese birseyler alip onu mutlu etmek baskadir her ay onun keyfiye harclarini ödemek baskadir

hemde evli olan ablasinin faturasini benim kocam niye ödesin ki ,yapmayin Allah askina

belki benimde almak yapmak istedigim seyler var ama butcemizi düsünerekten yapmiyorum

ama disardaki seni anlar mi ? anlamaz

yarin bir gun ben olmam kardesi yaninda olur düsüncesiyle sürdüremeyiz ki yasantimizi,o zaman niye evleniyoruz ki

ve o zaman tüm evlilikler yara alir ,iste böyle seyler olmasa evlilikler daha saglikli olur

arkadaşlar bende çalışan bir bayanım allahıma şükür aç acıkta kalmam inş ama karşındaki insan deilse 5 kuruş bile göze batıor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…