sağol canım sende hoş geldinevet canım eşime dedim şimdiye kadar karışmıyordum ama bana yaptıklarından sonra herşey batmaya başladı beni ayırmak istiorlar ben yokken enayi kocamı daha ii yolcaklar eşimin tepkisi hayır iptal ettiremem çünkü ablamın pisikolojisi bozulur dior duygu sömürüsü yapıor filan filan akşamda sırf bu yüzden çarptı kapıyı gitti benim piskoloj<im öneli değil ben ve karnımdaki bebek önemli değil varsa yoksa ailesi allahım belalarını versin başka bişey istemiom
sızce kıyametı koparmak ıcın bu masraflarınmı olması gerekır..
ıyıde yabancıya yapmıyo yedırmıyo kardesıne ablasına harcıyo sız hıcmı kardesınıze bısıler almaz yapmazsınız..abımın esı abım benım kuafor masrafımı verdı dıye sorun yaratıcanı dusunuyorumda aklım almıyo..allaha sukur hıc bu tarz bı konu acılmadı ..
Telefon faturasını bırakın, kız kardeşine ev alanlar var.kaydirigubbakcemile3
benim babam aldı kız kardeşine ev..
hem de halamın durumu kötü olmamasına rağmen..
annemin hiç lafını ettiğini duymadım.sonuçta biz de eksik, aç kalmadık.
Sözlerine dikkat et. para yemek ne demek. şükür bir mesleğim ve iyi bir gelirim var. sana düşmez bana sinirlenmek.
benim teyzemin kocası da bunu yıllardır yapıyordu,bebekleri olduğu halde,üstelikte kredi borçları var,1 milyar kredi borcu,700 kira,eve en fazla 600 kalıyo onunda 100-300 arasını kardeşine verirdi,kaldıki faturaları,daha 1 yaşına girmeyen bebeğin masraflarını saymıyorum bile..
kardeşi hep kandırırdı eniştemi,kardeşi eşiyle çift maaş aldığı halde ''ev aldık ikimizinde maaşı direk krediye gidiyo bize bişey kalmıyo'' derdi,evleri de şırnakta duyan boğaza karşı yalı aldı sanar yıllardır bitmek bilmedi kredileri.tabi hepsi yalan kredi falan çektikleri yok.
teyzem ne diller döktü,kardeşiyle arasına mesafe koydu ama yok..gizli gizli verdi.2 kez boşanmaya kalktılar (tabi nedeni sadece bu değildi),sonra çocuk oldu vazgeçtiler.ama adam değişmedi.
kaç yaşında insanlar uyardı anlamadı eniştem,artık ben aldım karşıma konuştum,dedimki ''sen her ay 200 lira yardım ona yapıyorsun,biz her ay 200 lira yardım teyzeme yapıyoruz,yani düşününce;bizim paramız senin kardeşine gidiyor,niye biz kardeşine para verelimki?''
neyse sonra dedimki,''dün teyzemle markete gittik,bebeğe bişeyler alıcaktık,bebek bezi aldı teyzem,bi iki parça kıyafet aldı,neyse mama alıcaktı,elinde bi mamayla geldi,'mydecember şu mamayı mı alsam mı,bunda abcd(sallıyorum) vitaminleri var,çocuğun direncini artırıyomuş' dedi teyzem,'al o zaman bu daha iyise' dedim bende,teyzem duraksadı yüzü asıldı,'ama bunun fiyatı 20 lira..' dedi,mahsunlaştı morali bozuldu,mamaya uzun uzun bakıp iç geçirdi,bende para olsaydı ben verecektim ama yoktu,zaten o kadar yardım yaptıkki teyzemin benden,bizden istemeye yüzü kalmamıştı,küçük bi çocuk gibiydi karşımda,çok üzüldüm,en son gitti mecbur 3 liralık mamadan aldı,neden teyzem kendi çocuğunun rızkından kısıyor,neden yeğenime daha iyi kaliteli şeyleri alamıyor,senin kardeşine verdiğin borçlar yüzünden...'' dedim,bunu anlatınca eniştem ağladı (kızı zayıf noktasıdır,can evinden vurdum),haklısın dedi ve 2 aydır kardeşi borç istiyo bi lira yollamıyor eniştem,asla da yollamam,piyango çıkarsa bile yollamam yarısını size veririm zor günümde siz vardınız diyor.
neyse kısacası öyle konuşmakla falan halledilecek şey değil,eniştem benim maddi olarak başkalarına mahçup olunca anladı ne yaptığını,bence ya abin annen artık kim varsa alsın karşına konuşsun,ya da sen benim yaptığım gibi acıtasyon yap,bebeğime şunu alamıycam şunu yapamıycam diye ağla mesela,
umarım halledersin canım bu çocuğunun da rızkı çünkü,geleceğini hazırlamanız lazım..
Eşinin isteklerini karşılamayıp kız kardeşine ev alması adil bir durum değil bana göre.Hele aç değil,açıkta değilse.Bir mesleği varsa.Herkesin evi mi var ? Ya da evi olması mı gerekir?Bu fuzuli bir durum bence.Adam ailesinden kısıp alıyorsa bunu affedemem ben.Ha,zengin olur alır,ok!..kaydirigubbakcemile2
ozaman amaclarına ulasmak ıcın adım atmıs oldular..sağol canım sende hoş geldinevet canım eşime dedim şimdiye kadar karışmıyordum ama bana yaptıklarından sonra herşey batmaya başladı beni ayırmak istiorlar ben yokken enayi kocamı daha ii yolcaklar eşimin tepkisi hayır iptal ettiremem çünkü ablamın pisikolojisi bozulur dior duygu sömürüsü yapıor filan filan akşamda sırf bu yüzden çarptı kapıyı gitti benim piskoloj<im öneli değil ben ve karnımdaki bebek önemli değil varsa yoksa ailesi allahım belalarını versin başka bişey istemiom
sıze rep de vercekdım cevap ama sonra vermem gerekıyomuskaydirigubbakcemile3..Telefon faturasını bırakın, kız kardeşine ev alanlar var.kaydirigubbakcemile3
sana sormıcağım ne lafı kullanıcam nereye gideceğini sazanlık yapma ortadaki her lafa atlamazsan sorunda kalmaz... yaran mı var anlamadım...
neyse sneinle burada tartışamam konu sahibinin sorunlarını yazmış onlara yorum yapmak için okuyorum lütfen laf atma ....
sıze rep de vercekdım cevap ama sonra vermem gerekıyomuskaydirigubbakcemile3..
evet benım babamla amcam halama ev verdıler..
halam bekarken hangı dugune bı yere gtse muhakkak yenı kıyafetler masraflar ınanın ben bıle okadfar acılmazdım..ama asla annem alma yapma demedı..
sanırım modelım annem oldugu ıcın bende bu konuda bısı olmaz tarafındayım..
cunku annem tepkı gosterse huzursuzluk olcaktı..
babamda haklı kardesı almasıda dogal..sımdı evlı halam evlenınce ev verdıler
esınıde yanında ıse aldı..ve hala babam halama harclık verır..telefonuna konturler gonderır..
bir aile hattımız var, abimin üstüne..
o hattı her ay abim öder..
evlenince ben ödeyeyim diyeyim bari...
iyi oldu bu konuyu açman ecrin...
biz görümceler ayağımızı denk alalım
evet doğru düşünmüşsünüz..
abiniz bekar ve bakmakla yükümlü olduğu bi ailesi yok..
evlenince eşinden çoluğundan çocuğundan sorumlu olduğu için
bi de sizin faturanızla uğraşamaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?