arkadaşlar eşiniz evli olan görümcenizin tel faturasını ödese ne tepki verirdiniz?

sen ve senin gibi düşünen arkadaşlardan allah razı olsun sao canım
zemuszemus

canım asıl suçlu benim kocam zaten onlara söz söyletior evet biliom bişey olsa bakmazlar çocuk mocuk zaten senide çocuğunuda istemiom dior kaynanam eşimde bunu duydu hala onlar cahil şaka yapıor vs vs diyerek onları savunuor olurmu hiç kardeşinin hattını nasıluptal edecekmiş ,ederse doğru saatlerce kim nasıl arayıp kocamın beynini yıkayack bende olsa saatlerce arayıp konuşurum ödeyen enayi var

aynen katılıyorum size alkisalkisalkis

ben gece gündüz demeden çalışım benim düşüncesiz beyinsiz görümcem kaynanam sefasını sürsün babam beni onlara çalışım die okutmadı ama canım nie hani çocuğun geleceği yeğenini düşünoda kendi çocuğunu nie düşünmüo bizde bu sebepten boşanıcaz demioz bu sebeplerin sadece biri

Eşim de yapabilir asla karışmam. Ben abimden talepte bulunmadan yapıyordu zaten. Benim yapım bu. Yengemin de rahatsız olduğunu sanmıyorum çünkü o da yardım ediyordu. Belki babam vefat ettiğindedndir bilmiyorum. Para konuşulmaz bizim ailede. Sadece seni yanıtlıyorum ama bazı insanların kendileri gibi düşünmeyenlere olan tahammülsüzlüğü de görmüş oldum böylece. Burada herkes kendi yaşamından esinlenerek yazıyor. Nasıl alıştı ve yetiştiyse onun doğrultusunda yorumluyor.

ya nasıl diyebiiyorlar anlamıyorum yapar karışmam diyenler acaba abilerinin parasını mı yiyiyorlar merak ediyorum ne akdar rahat bu insanlar ya sinirlenmemek elde değil yaa...
arkadaşım sen aldırma böyle diyenlere çeşit insan çok yaa...

nasıl olacak peki bu iş ...eşinin gözünün açılması gerek ama nasıllboshayallersmile

Sözlerine dikkat et. para yemek ne demek. şükür bir mesleğim ve iyi bir gelirim var. sana düşmez bana sinirlenmek.

yok daha neler maddiyatım istediği kadar iyi olsun bana hem laf edecek hemde rızkımı alıcak
eşin iyi kullanılıyor
bi kendisinin paraya ihtiyacı olduğunu söylesin bakalım elleri cebine girecek mi

Ne var kardeşi versin bu o kadar basit bir olay değil, sürekli düzenli olarak bir para akışı var ve görümce bu durumu yengesine karşı kullanıyor işte işin rengi değişiyor, karşındaki hal kıymet bilir verdiğin para batmaz ama bu görümce gibi yaparsa insanın yardım edesi gelmez...

Zor durumdaydık eşimin ailesi yardım etmedi diyenlere eliniz ayağınız tutuyor aileniz ömür boyu size bakmak zorunda değil derken, böyle bir olayda ne var ki versin kardeşidir... Verir saç boyasını kıyafet te alır ama mecburi koşmak niye bunun adı sömürüden başka bir şey değil...

Ben çok zor durumda bile olsam kardeşimden abimden talep edemezdim, hele evli ise,çekinirdim. Annemden babamdan talep ederdim ama mecburiyete de koşmazdım kimseyi. Ben bu şekilde düşünüyorsam karşımdakinden de aynı düşünceyi göstermesini isterim. Her ay faturamı ödeyecek, her ay saçımın boyasını verecek, bunlar insana şart koşulmaz...

Son düzenleme:
umrumda olmazdı çünkü kendı kardeşi aılesı konusunda istediğini yapmakta serbest ne kadar eşimde olsa.

bir aile hattımız var, abimin üstüne..

o hattı her ay abim öder..

evlenince ben ödeyeyim diyeyim bari...

iyi oldu bu konuyu açman ecrin...

biz görümceler ayağımızı denk alalım

Iste bunun ayrimini cok iyi yapmak lazim yorum yaparken güzelim.

Kendi yasantimizdan yola cikarak, örnekler vererek yorum yaptigmiz konular oldugu gibi nötr veya emapti kurarak yorum yapmamiz gereken konular vardir.

Senin ailende bu tür konular söz konusu olmayabilir, senin yengen bu durumdan rahatsiz olmayabilir, sen gayet iyi niyetle abinin yaptiklarina Allah razi olsun dersin, ama konumuzdaki arkadasin olayi tamamen farkli.

Ortada art niyet var....Böyle bir durumda kimsenin Aman bosver canim asla karismam esimin kardesinin keyfi parasina diyecek kadar hosgörülü olacagina inanmiyorum.
Bunun aksini savunanda gercekci yorum yapmiyordur bana göre.

Kimse enayi degil, kimsede bu devirde al ben yemedim sen ye diyecek durumdada degil, heleki coluk cocugu olduktan sonra.......söz konusu evladin oldugu vakit isler degisiyor renatacim, hem cok degisiyor.

Bak, bu kadincagiz dogum yapacak, dünya kadar masrafa girecekler, görümcesine yakisirmi hala daha abisinden maddi talepte bulunmak, kocasi dururken abisine yüklenmek?

Bence yakismaz....herkez basinin caresine bakmali.....

Yorum yaparken bence şunları göz önünde bulunduralım, kendi yaşadıklarımızdan yola çıkarak üzerimize alınmayalım bence;

Burada;
1. Görümce evli, eşi çalışıyor
2. Arkadaşın kocası her ay sürekli olarak yardıma şartlandırılmış, yani yardım etmek zorunda oldukları hissettiriliyor, bu durumda insanda yardım etme isteği bırakmaz bence
3.Görümce kardeşinin parası ile yengesine caka satmaktan çekinmiyor

Aynen Gülsümcüm kaydirigubbakcemile5

Kocası düşünecek onu işte. Dengeyi kuracak. Ben minnet olayına takılı kalıyorum. Parayla minnet duyulmamalı bana göre. Çocukları olunca zaten istese de yapamaz. Ben asla ve asla abimi arayıpta abi bana para yatır demiş bir insan değilim , hesabıma baktığımda görüyordum sadece. Konu sahibi ayrıca görümcesine gıcık olmuş zaten , para verse de vermese de sinir oluyor haklıdır da ona bir şey diyemem tüm bunları açıkca kocasıyla konuşacak başka yolu yok ee ondan da anlamıyorsa ne yapacak ki. üzmemeye çalışacak kendini. ben konu sahibine de tepki gösterdiği için kızmıyorum sadece ben olsam takmazdım diyorum. takanı da normal karşılarım abes gelmez bana. zaten ilk yorumumda da aç değilsem açıkta değilsem yazdım. kadın ne kadar gıcık olursa olsun demek ki adam görmüyor yoksa sırf kardeşi diye değil sevdiği için yardım ediyordur. benim durumum farklı başka açıdan bakamıyorum o yüzden babam yerine abim var. ha şimdi ben gönderiyorum ayrı konu.

merhaba arkadaslar boyle seyler maalesef oluyor hayatımızda. bence ısteme bıcımı ve kullanılcak yer cok onemlı. gercekten kotu durumda ıse zaten hıc bır es bukadar vıcdansız olamaz kı. ınsan kendı yardım etmek ıster.

benımde benzer bır olay basımdan gectı ve gorumcem o zmanlar bızde para olmadıgı halde ıstedı. esım olmadıgını soyleyıncede kredı kartından cekıverırsın dıe akıl verdı.

esım naptı verdı zaten bende karsı cıkmadım cunku ıhtıyacı oldugunu dusundum. daha sonra gorustugumuzde kızına yaptıgı masrafları ultra lux masrafları anlatırken eşim ve benım ıcın kadın bıttı. bunun ıcınmı uzulduk sıkıntı cektık dedık. gorumcemın kızı marka esofman gıysın unıv de tek kısılık suıt daırede kalsın dıemı? bıde bana bunlarla hava atıo kadın ya ınanamadım yaaaa.....yanı ınsanlar cok garıpler allah kımseyı o duruma dusurmesın. kımseye muhtac etmesın bırazda akıl fıkır versın tabıkı.

oncelıkle hoşgeldın canım..opuyorumnanaktan
ben asla kardesıdır esının mutfak masrafından sundan bundan kesıpde kardesıne boya parası versın demıyorum..
demekkı maddı durumu ıyı demekkı etkılemıyokı verıyodur..
kımse esının ıhtıyacını kesıpde kardesının tel faturasını odemez ..
demekkı maddı sıkıntısı yaşamıyo kı kardesıne masraf yapıyo ..
pekı konu sahıbesı esınıze yapma dedınızmı veya dedıysenız tepkısı ne oldu?..

sağol canım sende hoş geldinevet canım eşime dedim şimdiye kadar karışmıyordum ama bana yaptıklarından sonra herşey batmaya başladı beni ayırmak istiorlar ben yokken enayi kocamı daha ii yolcaklar eşimin tepkisi hayır iptal ettiremem çünkü ablamın pisikolojisi bozulur dior duygu sömürüsü yapıor filan filan akşamda sırf bu yüzden çarptı kapıyı gitti benim piskoloj<im öneli değil ben ve karnımdaki bebek önemli değil varsa yoksa ailesi allahım belalarını versin başka bişey istemiom

annesi siz boşanın dyor öyle mi? canım bunun dışında sorunlarınız varmı, yoksa sadece bu sorun yüzünden mi aranız açılıyor?

eğer bu sorun yüzünden aranız açılıyor, anneside boşanın diyorsa burda art niyet var..

sizi kapsam dışı yapıp, eşinizin parasını kendilerine kullanmak istiyorlar demekki..

çok dikkatli bir tutum lazım bu konuda.. ama nasıl olabilirki, eşinizle çok yüzgöz oldunuz heralde.. artık laflar işlemez eşinize..

sizde eşinizi bir borca sokun.. ne bileyim ev filan aldırmaya bakın.. eve tadilat yaptırın falan..

verecek hali kalmasın.. zaten eşiniz vermeyincede tavırlarını görürse kendiliğinden bırakır diyeceğim ama..CADIARZU

benim teyzemin kocası da bunu yıllardır yapıyordu,bebekleri olduğu halde,üstelikte kredi borçları var,1 milyar kredi borcu,700 kira,eve en fazla 600 kalıyo onunda 100-300 arasını kardeşine verirdi,kaldıki faturaları,daha 1 yaşına girmeyen bebeğin masraflarını saymıyorum bile..

kardeşi hep kandırırdı eniştemi,kardeşi eşiyle çift maaş aldığı halde ''ev aldık ikimizinde maaşı direk krediye gidiyo bize bişey kalmıyo'' derdi,evleri de şırnakta duyan boğaza karşı yalı aldı sanar yıllardır bitmek bilmedi kredileri.tabi hepsi yalan kredi falan çektikleri yok.

teyzem ne diller döktü,kardeşiyle arasına mesafe koydu ama yok..gizli gizli verdi.2 kez boşanmaya kalktılar (tabi nedeni sadece bu değildi),sonra çocuk oldu vazgeçtiler.ama adam değişmedi.

kaç yaşında insanlar uyardı anlamadı eniştem,artık ben aldım karşıma konuştum,dedimki ''sen her ay 200 lira yardım ona yapıyorsun,biz her ay 200 lira yardım teyzeme yapıyoruz,yani düşününce;bizim paramız senin kardeşine gidiyor,niye biz kardeşine para verelimki?''

neyse sonra dedimki,''dün teyzemle markete gittik,bebeğe bişeyler alıcaktık,bebek bezi aldı teyzem,bi iki parça kıyafet aldı,neyse mama alıcaktı,elinde bi mamayla geldi,'mydecember şu mamayı mı alsam mı,bunda abcd(sallıyorum) vitaminleri var,çocuğun direncini artırıyomuş' dedi teyzem,'al o zaman bu daha iyise' dedim bende,teyzem duraksadı yüzü asıldı,'ama bunun fiyatı 20 lira..' dedi,mahsunlaştı morali bozuldu,mamaya uzun uzun bakıp iç geçirdi,bende para olsaydı ben verecektim ama yoktu,zaten o kadar yardım yaptıkki teyzemin benden,bizden istemeye yüzü kalmamıştı,küçük bi çocuk gibiydi karşımda,çok üzüldüm,en son gitti mecbur 3 liralık mamadan aldı,neden teyzem kendi çocuğunun rızkından kısıyor,neden yeğenime daha iyi kaliteli şeyleri alamıyor,senin kardeşine verdiğin borçlar yüzünden...'' dedim,bunu anlatınca eniştem ağladı (kızı zayıf noktasıdır,can evinden vurdum),haklısın dedi ve 2 aydır kardeşi borç istiyo bi lira yollamıyor eniştem,asla da yollamam,piyango çıkarsa bile yollamam yarısını size veririm zor günümde siz vardınız diyor.

neyse kısacası öyle konuşmakla falan halledilecek şey değil,eniştem benim maddi olarak başkalarına mahçup olunca anladı ne yaptığını,bence ya abin annen artık kim varsa alsın karşına konuşsun,ya da sen benim yaptığım gibi acıtasyon yap,bebeğime şunu alamıycam şunu yapamıycam diye ağla mesela,

umarım halledersin canım bu çocuğunun da rızkı çünkü,geleceğini hazırlamanız lazım..

görümcenin olumsuz tavırlarından söz edilmiş de.. bu ayrı bir mevzu.. konu sahibinin görümcesiyle bir sorunu varsa, bunun karşılığını eşinin kardeşine yaptığı yardım vasıtasıyla vermemeli bence..

empatiden söz edilmiş de burda haklı olarak herkes fazla detaya giremeden sorununu anlatmaya çalışıyor.. konu sahibinin ve görümcesinin maddi durumunu net olarak bilmek için müneccim olmak lazım.

ama ben konu sahibinin alım gücünün görümceninkinden daha fazla oldugunu varsayarak yorum yapabiliyorum ancak;
(belki de yanılıyorum)

benim de abim var. 3ün 5in lafı olmaz aramızda.. gelir adaletsizliği yok biz de ama olsaydı ki abimin durumu kötü olsaydı, şu an 2mizde bekar olduğumuz için söylemiyorum bunu, sadece fizyolojik ihtiyaçları için değil, sizin lüks olarak atfettiğiniz telefon faturası,kuaför parası gibi durumlarda da ona yardım ederdim. artık erkekler için bile kuaför zaruri olmuşken, kuaförü lüks olarak göremiyorum ben.
ayrıca benim abim zar zor karnını doyururken , ben rahat ve lüks içinde olamazdım gibi geliyor.o rahatlık bana batardı.
konusahibi lüks içinde değilse üstüne alınmasın lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…