kusura bakmada abin evlendikten sonra önce karisinin ihtiyaclarini karsilamali senin degil
seninkileri karsilamaya devam edicekse ve bütcesinden kisicaksa ve de esinin cevabini vericekse o zaman evlenmicek
iyi valla görümce sac bas yaptirsin ,keyfiye telefon kullansin benim kocamda benim ve colugumun cocugumun rizkini bacisinin keyfiye islerine yatirsin hemde her ay
hastalik olur ,kaza olur ,cok cok ihtiyaci olur,yoksul durumda olur amenna ama her ay her ayda sacmaliktir bu,bir aileyi parcalamaya calismaktir
herkes ayagini yorganina göre uzatsin kardesim hayret bisey
senı cok ıyı anlıyorum canım...bolelerı hem ac hem kubuz oluyooooo....
baksanda sana mınnetı yokmus gıbı bın havalarda dolasıyordur....
parası olmadıgından degıl olanı harcamak ıstemedıgı ıcın nasıl olsa odeyen bırı var nıye gorumcen odesınkı...
nerden ne koparsam kar....
bak hamıleymıssın sole o kocana o artık onlardan once senınle bır aıle..bak cocugunuzda olacakmıs varsa cok fazla parası otursun bı hesap acsın cocuguna yatırsın...
yarın bısey olsa o cocuga degıl bakmak kapıya koyarlar valla...
baksana kaynanaya bosanın dıyomus aynı benımkıler gıbı...
ben her seferınde kendı yuvaları yıkılsın dıyorum...hamıeyken ettgıgın duaların hepsı kabul oluyoo buna ınan...
kocanı cek karsına konus...
ablasıysa ablası vazgecsın ozel zevklerınden....
kocasının verdıgıyle yetınsın yetınemıyosa TELEFON KULLANMAYIVERSIN...
bolelerıyle ugrasması cok zor allah yardımcın olsun benımde var basımda senı cok ıyı anlıyorum ...ben benım ve cocugumun rıskını yedırıyosan dıyorum hıc bır zaman hakkım helal olmasın onlarında cıkarsın bır yerınden...
ınan oluyoda....ne kadar alınsa gıyınse yeseler ıcseler hala aclar hala gozlerı bende:)
kıskanc fesetlar ne olacak..
aynen katılıyorum size alkisalkisalkis
Peki yarin öbür gün evlendiginde ayni seyi esin yaparsa??
Esin ve Görümcende sana sürekli agzinin payini verirse anlarsin belki yengeni!!
Bu kadar basit degil güzelim bu konular.. Yengen agzini acip birsey demiyor diye bu durumdan rahatsiz olmuyor demek degildir...:hulya:
Evlendik diye kardeslerimize ailelerimize hic bir sekilde maddi manevi yardimda bulunmayalim demiyorum tabiki, fakat bunu bir mecburiyet gibi görmek, bence cok yanlis.
Hic birgünden birgüne yengene sordunmu, Yenge bu durumdan rahatsizmisin? Abimin bana verdigi para bütcenizi kisiyormu?
Ha belki ne sorucam nasil olsa Abimin calistigi para diye düsünüyorsundur bilemem ama unutmaki o para ayni zamandada yengenin evinin rizkidir.....abin sana ihtiyacin olmadigi sürece bakmak zorunda degil, ama yengene bakmak, ihtiyaclarini gidermek zorundadir.
Umarim beni yanlis anlamasin, elestirmek amacli yazmadim gercekten, sadece düsünce tarzin biraz tuhafima gitti...:1hug:
ya nasıl diyebiiyorlar anlamıyorum yapar karışmam diyenler acaba abilerinin parasını mı yiyiyorlar merak ediyorum ne akdar rahat bu insanlar ya sinirlenmemek elde değil yaa...
arkadaşım sen aldırma böyle diyenlere çeşit insan çok yaa...
nasıl olacak peki bu iş ...eşinin gözünün açılması gerek ama nasıllboshayallersmile
Eşim de yapabilir asla karışmam. Ben abimden talepte bulunmadan yapıyordu zaten. Benim yapım bu. Yengemin de rahatsız olduğunu sanmıyorum çünkü o da yardım ediyordu. Belki babam vefat ettiğindedndir bilmiyorum. Para konuşulmaz bizim ailede. Sadece seni yanıtlıyorum ama bazı insanların kendileri gibi düşünmeyenlere olan tahammülsüzlüğü de görmüş oldum böylece. Burada herkes kendi yaşamından esinlenerek yazıyor. Nasıl alıştı ve yetiştiyse onun doğrultusunda yorumluyor.
Iste bunun ayrimini cok iyi yapmak lazim yorum yaparken güzelim.
Kendi yasantimizdan yola cikarak, örnekler vererek yorum yaptigmiz konular oldugu gibi nötr veya emapti kurarak yorum yapmamiz gereken konular vardir.
Senin ailende bu tür konular söz konusu olmayabilir, senin yengen bu durumdan rahatsiz olmayabilir, sen gayet iyi niyetle abinin yaptiklarina Allah razi olsun dersin, ama konumuzdaki arkadasin olayi tamamen farkli.
Ortada art niyet var....Böyle bir durumda kimsenin Aman bosver canim asla karismam esimin kardesinin keyfi parasina diyecek kadar hosgörülü olacagina inanmiyorum.
Bunun aksini savunanda gercekci yorum yapmiyordur bana göre.
Kimse enayi degil, kimsede bu devirde al ben yemedim sen ye diyecek durumdada degil, heleki coluk cocugu olduktan sonra.......söz konusu evladin oldugu vakit isler degisiyor renatacim, hem cok degisiyor.
Bak, bu kadincagiz dogum yapacak, dünya kadar masrafa girecekler, görümcesine yakisirmi hala daha abisinden maddi talepte bulunmak, kocasi dururken abisine yüklenmek?
Bence yakismaz....herkez basinin caresine bakmali.....
Iste bunun ayrimini cok iyi yapmak lazim yorum yaparken güzelim.
Kendi yasantimizdan yola cikarak, örnekler vererek yorum yaptigmiz konular oldugu gibi nötr veya emapti kurarak yorum yapmamiz gereken konular vardir.
Senin ailende bu tür konular söz konusu olmayabilir, senin yengen bu durumdan rahatsiz olmayabilir, sen gayet iyi niyetle abinin yaptiklarina Allah razi olsun dersin, ama konumuzdaki arkadasin olayi tamamen farkli.
Ortada art niyet var....Böyle bir durumda kimsenin Aman bosver canim asla karismam esimin kardesinin keyfi parasina diyecek kadar hosgörülü olacagina inanmiyorum.
Bunun aksini savunanda gercekci yorum yapmiyordur bana göre.
Kimse enayi degil, kimsede bu devirde al ben yemedim sen ye diyecek durumdada degil, heleki coluk cocugu olduktan sonra.......söz konusu evladin oldugu vakit isler degisiyor renatacim, hem cok degisiyor.
Bak, bu kadincagiz dogum yapacak, dünya kadar masrafa girecekler, görümcesine yakisirmi hala daha abisinden maddi talepte bulunmak, kocasi dururken abisine yüklenmek?
Bence yakismaz....herkez basinin caresine bakmali.....
oncelıkle hoşgeldın canım..opuyorumnanaktankarcim kardese birseyler alip onu mutlu etmek baskadir her ay onun keyfiye harclarini ödemek baskadir
hemde evli olan ablasinin faturasini benim kocam niye ödesin ki ,yapmayin Allah askina
belki benimde almak yapmak istedigim seyler var ama butcemizi düsünerekten yapmiyorum
ama disardaki seni anlar mi ? anlamaz
yarin bir gun ben olmam kardesi yaninda olur düsüncesiyle sürdüremeyiz ki yasantimizi,o zaman niye evleniyoruz ki
ve o zaman tüm evlilikler yara alir ,iste böyle seyler olmasa evlilikler daha saglikli olur
oncelıkle hoşgeldın canım..opuyorumnanaktan
ben asla kardesıdır esının mutfak masrafından sundan bundan kesıpde kardesıne boya parası versın demıyorum..
demekkı maddı durumu ıyı demekkı etkılemıyokı verıyodur..
kımse esının ıhtıyacını kesıpde kardesının tel faturasını odemez ..
demekkı maddı sıkıntısı yaşamıyo kı kardesıne masraf yapıyo ..
pekı konu sahıbesı esınıze yapma dedınızmı veya dedıysenız tepkısı ne oldu?..
canım eşime ne zaman söylesem kavga ediyor ağlamaya başlıor işte iki kuzusu varmış ne günahları varmış onların banane diorum benim karnımdakini düşünen varmı benim yavrum günahkarmı diorum ses yok zaten annesi boşanın dio ilk boşanan siz deilsiniz dio ben 7 aylık hamileyim ağlamadığm gün yok yemin ederim onların yüzünden bu kadar ailesine her konuda düşkün insan görmedim artık eşimden nefret etmeye başladım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?