Arkadaslar fikir verebilir misiniz? Nasil bir davranista bulunmak daha münasip olur?

Mesafeli davranırdım, dayanamam laf söylerdim çünkü, gerçi ben kuzenlerimden genel olarak büyük olduğum için hesap da sorarım, ama samimi değilsen ve senden yaşça da büyükse karıştırmayabilir , en iyisi muhatap olmamak. Çok canın sıkılırsa diğer kızın nasıl abi diye sorabilirsin, hem kötü bişey dememiş olursun hemde rahatsız olduğunu belli edersin

Ben bu duruma soyle bakiyorum. Yanlis yapan bir insan var. Bu yanlistan sonra esi disinda ona.yuz donen yok. Adam da piskin piskin akraba ziyareti yapiyor. Tepki gorecek ki pisman olsun. Olmuyorsa olana kadaar burnundan gelsin. Bi kadin aldatsa kadini taslamak ister herkes.

Tepki koyun. Gormezden gelin. Cocuk haric. En masumu o bu durumda.

Sizin anlattıklarınızdan yola çıkıyorum, kuzenin evliliği zaten inişli çıkışlıymış. Boşanmaya karar verilmiş. Dava çekişmeli. Muhtemelen de senelerdir sürüyor. Benzer bir şeyi bir akrabam erkek yaşadı. Birlikte yaşamanın imkansız olduğunu iki tarafın da bildiği bir ilişki, evler barklar hatta şehirler çoktan ayrılmış olmasına rağmen, tam 9 sene, evler barklar ayrı, ama nikahlı geçti. Başka bir kadın, hikayeye ancak 5. sene girdi. Adam bu duruma o kadar öfkeliydi ki ve kadın çocuklarını o kadar manipüle ediyordu ki adama karşı, adam çocuklarını dahi görmeyi reddediyordu.

Şunu demek istiyorum, sizin hikayenizdeki süreç nasıl işledi bilmiyorum, ama bazen, özellikle boşanma aşamasında, geride kalan eşin ağır manipülasyonlarından, çocuğu kullanmasından, bazen de sadece boşanmayı böyle inatla uzatmasından bıkan erkek, çareyi çocuğu da görmemekte buluyor. Bu doğrudur demiyorum, bu oluyor diyorum. Belki esas konuşulması gereken, 10 yaşındaki çocuğun annesi. Ama her halükârda, ben böyle kısa bayram ziyaretlerinde, ancak laf sokmaktan öteye gidemeyecek ve bu haliyle de esas mevzu üzerinde hiç etkisi olmayacak, o 10 yaşındaki çocuğa zerre yararı olmayacak, bir tek beni tatmin etmekten öteye gitmeyecek lafları söylemezdim. Biraz mesafeli, bayramlaşır geçerdim. Bence, hatta tam aksine, böyle dışarıdan gelen bazı hareketler, adamın bu yeni kadına/çocuğa daha da sahip çıkmasına sebep olur.

Ama tüm bunların dışında, evlilik kurtulurdu da, 4 yaşındakinin annesi ile olan ilişki herşeyin ipini çekti diyorsanız, o zaman kendi adıma yüzlerine dahi bakmaz, bayramlaşmayı da reddeder, durumun normalleşmesine ben en azından kendi adıma asla izin vermezdim. Hikayenin detayları sizde, ben en doğru kararı vereceğinizden eminim.

Evliliklerinin temelinde biraz bizim kuzenin hatalari var anne babanin dahli de var. Acikcasi kadin tam olarak ne zaman dahil oldu bilemiyorum bosanmanin tum sebebi de o degil ama sureci etkiledigini dusunuyorum. Hakimin bosanmamaya karar vermesinden kisa bir sure sonra hamile kaldi. Kasitli bir davranis oldugunu, tum yollari kapatmaya calistigini dusunuyorum. Hakim 10 yasindaki kizin psikolojik durumunu iyi gormedigi icin bosanmayi gerceklestimemis sure vermisti ama su durumda daha fazla uzamaz artik herhalde diger cocuk da buyudu... Yorum icin cok tesekkur ederim elinize saglik.

Aynı ortamda o kişiyi uzun süre görmek zorunda kalacaksanız illa ki muhatap olmanız gerekecek, siz olmasanız bile o olur herhalde. 10 yaşındaki çocuğu sorun, hatta kadının yanında sorun. Evet diğer çocuğun bir suçu yok masum fakat ben olsam 10 yaşındakinin halini hatrını sorduktan sonra onlarla pek konuşmazdım böylelikle tepkimi anlarlardı diye düşünüyorum

Esim de sizin gibi dusunuyor ama ailem genel olarak cok ılımli kimse kimsenin etlisine sutlusune karismaz rahatsiz olsa da. Biz tekrar ugrayalim sonra demek iyiymis ama :) bunu uygulayabilirim:) Boylece selam alip vermek zorunda kalmam. Cocuguna babalik yapmayan birinden kimseye bir fayda gelmez bence. Evlat candir ya.

Benim bir arkadaşım vardı Kızın annesiyle babası o 4 yaşındayken boşanıyor farklı farklı insanlarla evleniyorlar. Ne anne ne baba istemiyor kızı babannesi büyütüyor.. düşünsenize yani annesinin de babasının da ayrı ayrı aileleri var mutlular çocukları oluyor filan ama bu kızcağızı istemiyorlar yanlarında. O geldi aklıma. Böyle sorumsuzluk olur mu ya.

O da cok kotuymus ya ne anne var ne baba var. Bir de isin ilginci yine cocuk sahip oluyorlar ona ilgi alaka diger cocugu bir kenara itiyorlar. Terkedilen cocuk icin uzun yillar onarmasi zor belki de imkansiz bir durum psikolojik acidan. Insanlara guven olmuyor gerci ama annesi bizim yegeni birakmaz diye dusunuyorum

++++++++++

Ben olsam selam bile vermem. Cocuguyla da ilgilenmem asla. Belki yanima gelirse cocuk gulumserim oynarim ama oyle bir durum olmadikca kendim gidip yanagini basini sevmem acikcasi. Kuzeniniz tarzindaki insanlari toplumdan soyutlamak gerekiyor diye dusunuyorum baska turlu bunlarin önunu alamayiz yoksa. Belki giciklik olsun diye ikinci kadina ee uvey kizinizla gorusuyor musunuz bakalim falan derdim.

Bu sorunun ustune yamulur herhalde. Mahalle baskisini hep yeni gelinler, cocugu olmayan bayanlar cekecek degil ya biraz da yerinde kullanmak lazim degil mi : )

Ben sorarım ya.
Kimse neden bir şey sormuyor, büyükleri bi akıl vermeye çalışmıyor anlamıyorum.
Tamam kimle boşanır kimle evlenir kimseyi ilgilendirmez ama bir kız çocuğu var ortada ve şuan herşeyin farkında yaşı itibariyle. O çocuğun yerinde her birimizin çocuğu olabilirdi.
Yerinde olsam karısıyla hiç muhattap olmam. Hoşgeldin bile demem. Ben doğru bulmuyorum bu durumdaki kadınları.
Çocuğu boşver zaten 4 yaşındaki çocuk anlamaz bile olayı.
Kuzenime öbür çocuğun nasıl diye sorarım.
Ters bir şey derse usulünce lafımı da sokarım
Böyle erkek çocuklarına ağa paşa gibi davranıp, her şeyi yapmaya hakkı var gibi davrananlar yüzünden geliyor başımıza ne geliyorsa. Ohh çocuğu yap, kadınla beraber çocuğu da bırak başkasına koş. Hoş mesele.

Aynen
Ne evli barklı adamla birlikte yaşayan kadınlara ne de o tip adamlara saygım var

Valla büyük çocuğunu sor diyenlere katılıyorum. Kaça başlayacak, notları nasıl diye bile sorsanız apışıp kalır eminim. Eminim bilmiyordur bile, o çocuk karnesini gösterememiştir babasına çünkü. Belki yanındaki kadın da düşünür bir, "aramızda sorun olsa benim çocuğumu da böyle kimsesiz, babasız bırakır bu adam" diye. Belki dank eder karaktersizliği adamın. İnsanlar boşanır da başkasıyla birlikte de olur ama çocuğunu ardında bırakan insan kötü birisidir.

Bir de şu var ki çocuğa tabi ki yazık, hiçbir suçu yok ama azıcık sabretseymiş de kendi çocuğunu bu duruma düşürmeseymiş annesi babası madem.

Adam kadından boşanmak istemiş. Kadın kabul etmeyince iş çekişmeliye dönmüş. Adam ne yapsın yıllarca süren boşanma için. Kendi hayatına devam etmesin mi? Resmen kadın adamı tutmuş bırakmıyor. Bir insanlada zorla evli kalmanın mantığı nedir anlamıyorum. Kadın zaman adamın 4 yaşındaki kızını mahkemede almak istediklerini almak için rahatça kullanır. Ama amaç başka sanırım. Neyse tabi belki adam boşanma aşamasında da tam bir pislik gibi davranmaya başlamış olabilir

Annesi ile babası arasında böyle bir savaş varken, 10 yaşındaki kızın kuzeninize karşı doldurulmadigini söylemek abes olur. Ya da annesinin 10 yaşındaki çocuğu babasina gule oynaya gönderecegini sanmıyorum. Yani bayram gezmesine 10 yaşındaki kızını nasıl getirsin adam zaten pek mümkün görünmüyor. Bir de bu açılardan düşünün.

Kirpi bayram malum kirmak yada laf sokmak etmek olmaz (sivriyim dobrayim tanimina istinaden yazdim) hayat onun hayati onun babaligi onun hak karistirmasi ilk cocugu ihmal bosanmadan 2. Cocuk falan zamaninda denilecek olan denmis uyarisida yapilmistir dinleyecek olsa dinlerdi

Gordugun yerde guleryuzle iyi bayramlar nasilsin iyimisin de anne babasinin halini hatrini sor ufakliginda basini oksa gec hic bir ozel konuya girme o aileye iliskin ozel bir konuya girer veya sorarsa duymazdan gel sanirim kalabalik olur diger kisilerle havadan suda son yasanan ulke gundeminden konu ac iki muhabbet et kalk gel evine munasibi bu gibi
Kirmadan incitmeden guleryuzle mesafe en guzeli bence verilen majida en guzel verme bicimi

Ben kuzenlerimle boyle degildim neydim ne hale getirdim iliskilerimi diye dusunsun ha esini tanistirdigindada basimla memnun oldum der gecerdim acikcasi ordada az bi belli ederdim kabul edemedigimi Elini sikma opme gibi bir girisimde bulunmazdim
Edit:2. Kadinla evlendigini varsayarak esi dedim

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…