- 4 Ocak 2011
- 1.341
- 1.057
- 133
- Konu Sahibi _citygirl_
-
Arkadaşlar ben yemek yapmaya henüz yeni başladım. O yüzden pek bilmiyorum açıkçası. İlk kez İftar Yemeği vericem inşallah. Bildiğiniz yaptığınız bir et sote tarifi var mı? Yardımcı olabilir misiniz?
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
canım kırmızı et ile yapacaksan pişmesi zor oluyor biraz o yüzden sabırlı olmalısın eti yıka kendi suyu ile kavur canım yağ koymadan sonra yarım fincan su koy kapat ağzını yumuşayınca suyu kaldıysa eğer süz ne yağ kullanıyorsan ondan ekle ve iyice kavur ardından soğanı rendele soğanı kavur biber istiyorsan biberi kavur salçalı yapacaksan domatesi ni yda salçasını ekleyip çekene kdr bekle çektikten sonra eğer et halen pişmediyse ve sulu istiyorsan suyunu koy tabi bu arada eti kavururken tuz kimyon karabiber falan baharatlarını ekle cnm kapağını kapat yumuşayana kdr pişir. yahni gibi olmasını istiyorsan biberi kavurduktan sonra salça yerine normal su koy ocaktan inerken sulu olsun birazArkadaşlar ben yemek yapmaya henüz yeni başladım. O yüzden pek bilmiyorum açıkçası. İlk kez İftar Yemeği vericem inşallah. Bildiğiniz yaptığınız bir et sote tarifi var mı? Yardımcı olabilir misiniz?
canım kırmızı et ile yapacaksan pişmesi zor oluyor biraz o yüzden sabırlı olmalısın eti yıka kendi suyu ile kavur canım yağ koymadan sonra yarım fincan su koy kapat ağzını yumuşayınca suyu kaldıysa eğer süz ne yağ kullanıyorsan ondan ekle ve iyice kavur ardından soğanı rendele soğanı kavur biber istiyorsan biberi kavur salçalı yapacaksan domatesi ni yda salçasını ekleyip çekene kdr bekle çektikten sonra eğer et halen pişmediyse ve sulu istiyorsan suyunu koy tabi bu arada eti kavururken tuz kimyon karabiber falan baharatlarını ekle cnm kapağını kapat yumuşayana kdr pişir. yahni gibi olmasını istiyorsan biberi kavurduktan sonra salça yerine normal su koy ocaktan inerken sulu olsun biraz
Bi de eti kup dograyip cok az düdüklü tncerede haşlayıp domates biber sarmısak sosunu üzerine dönebilirsin...o da şık görünüyo...
Canım kiymayi ya da eti önce kavur güzelce sonra iri ya da küçük tercihe göre soğanı ekle biraz daha kavur sıvı yağ kullan tuzunu at biraz baharat koy ne seviyosan k.biber pul biber fln...sonra biberi ekle kırmızı ya da yeşil o da tercihe göre domatesini ekle sırayla daha sonra sarmısak koy çok yakışıyo çok küçük doğranmış olmasın ve altını kıs suyu azalınca biraz domates suyu ekleyebilirsin altını kapatnca da çok az tereyağı koyabilirsin bu kadar cok basit....
Arkadaşlar ben yemek yapmaya henüz yeni başladım. O yüzden pek bilmiyorum açıkçası. İlk kez İftar Yemeği vericem inşallah. Bildiğiniz yaptığınız bir et sote tarifi var mı? Yardımcı olabilir misiniz?
kızgın çelik tavaya eti koy, hem kendi suyunu çeksin hemde biraz kızarsın, sonra yağını koyup, sırasıyla soğanı, biberi biraz yumuşayana kadar pişir, en son domates, tuz ve baharatı, istersen biraz biber salçası, birazda su ekle, suyun miktarı sana kalmış ama azar azar eklersen istediğin kıvamı daha rahat yakalarsın. et yemeklerine tuz sonradan konur, önce atarsan et sertleşir. eti önce yağla kavurursan içindeki suyu gider ve yine sert-kuru olur o yüzden önce yağsız kızgın tavada biraz pişirmen lazım,etler tavayı bırakıp, suyunu çekip, hareket etmeye başlayınca yağını ve diğer malzemeleri koy. acemiyim dediğin için bu kadar ayrıntılı yazdım yanlış anlama olur mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?