Arkadaşlar helpp 🙇‍♀️

Kayınvalideniz gelse ayrı dert bi süre sonra git diyemeyeceksiniz siz gitseniz ayrı bir dert 12 saat yolculuk hem hamileyken hemde bebekle çok fazla 2-3 ay kayınvalidede kalma kısmını hiç demiyorum eşinizde ilk kez baba olacağından başedemeyeceğinizden korkuyor olabilir onuda hoş görmek lazım kendi evinizde en mantıklısı ama gidip 15-20 günde dönebilirseniz oda iyi olabilir çünkü tersi durumda kayınvalide 3 ay kalır sizde git diyemezsin gerim gerim gerilirsin düşün taşın iyi karar ver
Bence git 15-20 günde geri dön

Bu pek mümkün olmaz 40 ı çıkmadan bırakmazlar bide erken gitmem gerekecek doktor hastane ve herhangi bi erken ihtimaline karşı sıkıntı yaşamamak için aslında doğru iki hafta olsa herkesin gönlü olur sanki ama bebek ya bebek kötü etkilenirse

Evinizde rahat edersiniz her anlamda. Bebek aglar,emer,uyumak istersin yok doydumu yok gazdan agliyor yok uyumadi ondan agliyor vb pek cok kafa ütüleyen yorumlari kaldırabilirseniz sorun olmaz. Normal doğum olursa zaten daha rahat gecer sogum sonrasi. Eger sezeryan olursaniz ya da belliyse kesin sezeryan tarihiniz ona gore hazirliginizi yapabilirsiniz. Yaninizda kalacak kimse var mi hastanede kalirken?

Sizin belki de annenize en çok ihtiyaç duydugunuz zamanlardan birinde, hasta hasta doğuma ayağına gidilmediği için kırılan insan zaten kırılsın. Bu kadar ince düsünmeyin sizi seven akli başında kadın o kadar yormaz sizi, lohusaligin zorluklarını bilir. Tekrar soyluyorum kayinbabaya mi düşmüş doğum planınızı yapmak. Belki kayinvalidenizin haberi bile yok. duysa adama ne münasebet ben gideceğim diyecek. Şimdiden evham yapmayın. Olmadı bir arayın nazlanin biraz sonra da sana da zahmet olacak bizim için gwliyosun Annelik ediyosun. Allah razı olsun falan de. Daha bu lafın üzerine füze gibi atlar gelir bence.

Boşverin gitmeyin, siz gitmezseniz o gelecekmiş zaten. O evine döndüğünde zorlanırsanız, o zaman bu sefer de siz gidersiniz. Belki de çok sakin bir bebeğiniz olacak, evinizde kalabalıktan uzak kendiniz bakmak isteyeceksiniz. İlk o gelsin, sonra duruma göre bakarsınız.

Okurken gözlerim doldu ya çok etkilendim gerçekten,çok teşekkür ederim bu güzel bi söz dizisi kesinlikle kullanacağım

Bende doğumdan sonra annemlerde kaldım fakat şöyle bişey oldu evime döndüğüm gece hatta 2 hafta kadar bebegim ortam değişikliği yüzünden uyumadi annem çok uzak değildi ama siz 12 saat bebekle dönmeniz ciddi sorun bence. Yerinizde olsam evimde kalirdim. Sağlıkla kucaginiza almayı nasip etsin Allah.

Kesinlikle ve kesinlikle kendi evinizde olun derim. 10 gün babalık izni var zaten. 10 gün eşinizle birlikte bebeğe alışırsınız iyice. Sonra da ayaklanırsınız yavaş yavaş bebeğinize bakarsınız.

Kayınvalidenizi tanımıyorum nasıl biri bilmiyorum ama o gelirse 12 saatlik yol kolay kolay gitmek istemeyebilir burda çok konu okudum "kayınvalidem doğum için geldi 3 ay oldu 5 ay oldu gitmedi"diye sonra olay sen benim annemi istemiyosuna gelmesin keşke size bakabilecek bi ablanız filan olsaydı

ne türlü olursa olsun gitmeyin ya yapmayin bunu kendinize bebeginizii kucaginiza alinca her seyini hissedecek neye ihtiyaci oldugunu anlayacaksiniz velevki anlamadiniz beceremediniz oturun aglayin rahatlayın birakin eviniz pis kalsin komsular yemek getirsin vs ama gitmeyin inanin logusalikta cekilmiyor kp var erkek kardes var e onlarin memleketi gelen giden bitmeyecek rahat edemeyecek rahat giyinemeyeceksiniz dogumu orda yapinca dru kayitlari vs orda olacak yani varda var
aranızın bozulmasi stresten sutunuzun etkilenmesi esinizin durumu yani olumlu yanlari bu kadar olusabilcek sorunlar icinde devede kulak
milleti dusunmeden kendiniz ve bebeginizin sagligi icin gitmeyin

Zaten böyle bir teklifi yapsa yapsa bir erkek yapar. Karnı burnunda kadının 12 saatlik yolda ne işi var? Allah korusun doğumun ne zaman başlayacağı belli olmaz. Yolda sancınız tutabilir, dr. izin vermeyebilir. Ayrıca 3 ay çok uzun bir süre. Ben annemin evinde kırk gün kaldım annemin aşırı ilgisinden kafayı yiyordumSiz sorun yaşayabilirsiniz. Bakacak olan evinize gelip bir süre kalsın. Sonra toparlarsınız zaten. Sizin ailenizden bakacak kimse var mı?

Malesef ya annem yok diğer akraba ilişkilerim telefon akrabalığı ama dediğiniz gibi olursa bir kaç güne toparlanır bebeğe bakabilirsem kimse yerinden düzeninden uzun süre ayrı kalıp etkilenmez

Malesef ya annem yok diğer akraba ilişkilerim telefon akrabalığı ama dediğiniz gibi olursa bir kaç güne toparlanır bebeğe bakabilirsem kimse yerinden düzeninden uzun süre ayrı kalıp etkilenmez
Annenize Allah rahmet eylesin. İlk bir hafta gelip baksalar ya da bir yardımcı bulursanız bakarsınız. İnsan zorda kalınca her şeyin üstesinden gelir. Hayırlısıyla bebeğinizi kucağınıza alırsınız inşallah.

Sakın gitme yahu yazık gunah bıde onun dönüşü var ikinizede yazık. 2 hafta kalsın yanında gerçekten sana yararı olacak kişiler (zararı değil).. sonra mecbur kalınca alışıyosun tek bakmaya hiç korkma. Yanında 5 ay biri olsun 5 ay 1.günde tek kalınca yine zor gelcek , 2 hafta kalıncada aynısı olcak o yuzden yeni duruma biraz adapte olabileceğin kadar kalsalar yeterli

Esinizin babası ne anlarmis kadin gibi girmis araya siz kontrollerinizde doktorunuza çitlatin boyle bir durum var gitmek istemiyorum diyin uzun saatli seyahati önermedigini söyleyebilir belki yani doktorunuzla işbirliği yapin kayinpeder herseye karişmaz rahat olmaz öyle ne münasebet

Net ol kararli ol bence sen karar veremiyorsun arkadaslar guzel tavsiyeler vermis dolabina yiyecekler hazirlamak gibi mantikli şunuda unutma cocuk doğdugunda bu sefer uzun süreli gidip yanlarinda kalmani isteyecekler bebegi özledik diyebir kadinin yeri kocasinin yani herseyin ölçüsü var özleyen gelir 1-2hafta kalir ev üzerine ev olmuyor ilişkiler böyle devam edincede belirli bir zaman sonra karşiliklk memnuniyetsizlik başliyor yada gelin olarak senin hep alttan almani bekliyorlar kendi sözlerini gecirmek istiyorlar gerek yok simdiden tavrin net olsun

Yasayarak ogreneceksın bişeylerı. Kişilik yapın hayır dıyemeyenlerden, anladıgım kadarı ıle. Ben de oyleydım. Sonra bır lohusalık donemı gecırdım kı , idare ettıgom ınsanların en ufak hatasını affedemez hale geldım. Keske dıyorum, hersey bu kadar kotu olmadan , lohusalıgımda kendımden uzak tutsaydım hepsını dıyorum. Sen de oyle yapabılsen keske. Babasız kayınvalıdenın evıne gıttıgınde, o cocugun aılesını bastan elınden almıs olıuorsun. Cocuk uzerınde hep hak ıddaa edecekler. Ve ınan o “allah var yardım ederler” dedıklerınin yardımları bıle batar hale gelebılır. Senın aılen esın ve dpgacak cocugun. Yasın 26. Onlar gelsın yardım edeceklerse, cocugunun senın esının evınde yapaınlar yardımlarını. Tesekkur eder yolcu edersın.

Doktorunla konus esinin yanindayken gidemezsin tehlikeli desin. Ailesini arayin tehlikeliymis siz gelin muhabbeti yapin. Kesinlikle gitme. Eminim dunya iyisi insanlardir ama bebeginizin evinize alismasi gerekiyor. Senin de rahat olman lazim. Dusa girip cikacaksin, emzireceksin, emanet gibi baskasinin evinde cok zor.

20 ay önce Ağustos sonu doğum yaptım.ankara bile çok sıcaktı.esinizden başka 2 erkeğin olduğu evde ne bebek emzirmeniz ne de sıcağa katlanmaniz kolay olur
10 gün sezaryen bile olsanız toparlanıp bebeğe tek başına bakabilmeniz için yeterli süre ancak lohusalık süresince yalnız kalmamanızı oneririm.uykusuzluktan ve zirt pirt uyanmaktan uykunun evreleri altüst oluyor bir de hormonların altüst olmasiyla karabasan hali olabiliyor.karabasan deyince korkmayin diyeaciklamasiyla yazdım.asiri sinirlilik hali de olacağından ben kv tarafının doğum esnasında çok dahil olmasini aile bağları açısından riskli buluyorum.saglikla doğsun büyüsün yavrunuz

evinizde olun
herkesin aylarca bakıcısı olmuyor
ayrıca
sürekli memeniz dışarıda olacak
kv kaynın gelecek korkusu ile sütünde olmaz
çok pişman olursunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…