Arkadaşlar,ikiz annelik dönemi nasıl geçiyor?

cnm anladım o yeri güzel siteler orası ama içini bilemiyoruz
bu arada orası bayrampaşayada yakın :)

kader oradadamı bizi birleştirecek sırnaşık şey
türk filimi gibi konuştum:roflol:

DEMEK ÖYLE KARŞIYA YANİ BU TARAFA GEÇTİN. KONUŞMA BENLEEEalsanaalsanasmile

wavymm karşının bi ucu varr,
ama sen karşının da karşısındasın yaaniiieyvahedigeldismile

sitenin içi de harika birsencim,
bayrampaşa demek kiisempatiksalakcinni

kızlar bir sorum var : malum ek gıdaya geçtik..dün kayısı bugün şeftali yarın yine kayısı vericem..
ilk gün mama kaşığıyla yarımşar çay bardağı kayısı verdim..bugün birer çay bardağı şeftali verdim..yaklaşık 100-110 cc ye denk geliyor..kızım bugün kaşıkla yemedi biberonla verdim içti hepsini..oğlan alıyor kaşıkla ama sanırım tam öğün saati olduğundan çok açlardı ve biberona alışık olduklarından kaşıktan pek hoşlanmadılar..
SORUM ŞU: verdiğim miktar fazla mı?
onlar tam acıkmadan mesela mamadan 1 saat sonra falan versem daha mı iyi olur acaba en azından kaşığa alışmaları için?
meyveleri tek tek cam rendeyle rendeleyip tülbentten geçirerek verdim..baya zor oldu ama dr böyle tarif etti başka bir yöntemi var mı bu işin?
15 gün böyle gidecek 15 gün sonra da meyvelerin yanısıra yoğurt da vereceğim..onu da 1 çay bardağı kadar vereceğim sanırım..doğrudur dimi?
doktor aptamil devam sütüne mayala dedi olmadı sütaş babymix de verebilirsin dedi..siz yoğurt olayını nasıl yapıyorsunuz?
ne çok soru sordum yahu..ama aklım karıştı yanlış bişey yapmak istemiyorum..benim oğlan 1 çay bardağı meyve suyunu içti kaşıkla ardından ağlamaya başladı hemen ve 90 cc de mama verdim onu da bitirdi..kız meyve suyunu içip bir sonraki öğünü bekledi..çok mu yiyolar anlamadım ki ben bunları yahu?

günaydıın canlaaarra.s. yine uykusuz bi gecenin sabahından hepinize merhabaaa.s. nolcek bizim bu halimiz bilmem elfinin yeni alışkanlığı 23:30-02:00 nöbetikafamçokkarıştı ağlayarak uyanıyo uyutuyom bi daha ağlayarak kalkıyo bu böle kaç defa oluyo bilmiyom valla melinayı da uyandırıyo tabi:bbo: ya kızlar bu iş kötüye gidiyooo tabi ben deelaelaelaelaelae ne sinir kaldı,ne sağlık gözlerimin altı mordan siyaha döndü:1shok: inşallah kısa sürer bu dönem:Saruboceq: siz napıyosunuz,yavruşlar nasıl...

burcinciğim cnm verdiğin miktarlar çok değil bu bir
ikinciside sabah kahvaltı gibi aldıkları ilk sütten sonra 2 saat geçir meve için cnm
yani ara öğün gibi düşün 2 saat sonrada normal mamasını ver yine...
biz ek gıdaya kavonoz meyvesi ile başladık cnm hipp organik diye öle geçtik benimkiler ilk etapda yarım kavonoz meyveyi yediler.....her kaşıkla dışarı attıklarında bende içeri soktum
ikizlerde biraz meyve yetiştirme olayı zor oluyor ..daha çorbası ,oğurdu ,muhallebisi var bu işin....ben meyvede verdim ama kesin ara öğünde belli bir süre kavonoz meyvesi kullandım 8-9 aya kadar....ve 6 aydan sonra her marka kavonoz meyvesini yedik biz...
sen kaşıkla ver cnm...çocukların bu ayki reflexsi dışarı atma ..bana doktorum sana yemek istemiyor gibi gelebilir ama öle değil reflexi öyle dedi.....
yoğurt büyümix kullandım ...normal yoğurtu hep kustular cnm mama ile mayaladğımıda normal sütle olanıda kusutular....çok güzel yiyolardı ama kusuyorlardı...bizde kusma olmadığı için ben kestim ..büyümix verdim 8 aydada daninolardan verdim valla
halada öle gidiyor.....bu arada doktorunda demiştir sana her meyveyi 3 gün vereceksin
alerjik bi durum varmı diye
yaa senin kızlar neden böyle tarihçi cnm ya kocaman olmuşlar pöfff çok zor allah kolaylık versin

canım yaa hiç demedi öle bişi sadece kayısı ya da şeftali dedi..ben de ilk gün kayısı verdim dün şeftali bugün yine kayısı aldırmıştım..demek üst üste aynısıne vermem daha uygun o zaman yarın da kayısı veriyim bakıyım..
bi de şu suyunu çıkarma işi ne zor yahu..cam rende sonra tülbent vıcık vıcık..bööööğğ..
blenderdan geçirivericem o olcak yani..oofff off offf..

burcin cnm valla tadığım herkes en az üçgün aynı meyveyi verdi bene dahil alerjik bişey varsa diye...birde cnm tülbentten geçirme cnm yaa cam rendeden geçirdikten sonra
kaşıkla yedir posası ile ....meyve yemiyor meve suyu içiyor seninkiler
sen doktoruna aç tlf sor ....kavonoz meyvesi versem de?....
en azından dışarıya çıktığında ...ama mayıs annelerinde kaç tane arkadaşım var bu şekilde başladık kavonoz meyvesi ile...yani zor geldiği için diyorum bunu sana sakın yanlış anlaşılmayım

ay ben direk konulara dalmışım ben günaydınlar bugün başağrım yok ...şuan tostumu bekliyorum ve
deli gibi evi temizleyeceğim...başka yolu yok..ipin ucu kaçmaya başladı artık.....

kız ne demek yanlış anlaşılmak..çok teşekkür ederim ciddiye alp önesediğip ilgilendiğin için..öpüldün canım benim..

selam canlar,
bugün hava serin maşallah,briaz rahat ettik mübarek günün ertesi..

biakç gündür geziyorduk bugün evdeyiz kızlarımla,baba gelirse çıkarız belki,

burçin cnaım ben de sabah kahvaltıları sonrası meyveyi kavanozla veriyorum,
malesef kendim hazırlamam benim için bir lüks,çünkü evinkendi çamaşır,bulaşık ve kendi yemeklerimizden sorna inan meyveye fırsat kalmıyor,
her çocuğun farklı karakteri gibi yeme şekillerinind e ve sevdiği şeylerind e farklı olduğunu göreceksin cnaım,
deneye deneye az yada çok nasıl ilerlediklerini anlayacksın,
ben katı mamaya ilk başladığımda inan ancak bir küçük kahve fincanı bitirebiliyorlardı,
yoğurtta kesinlikle babymix doktorlar ısrarla bunu öneriyorlar,ve tüm doktoralr bu konuda hem fikir takip ettiğim kadarıyla..

ev işlerinde,uyku meselesinde,ek gıda işinde herkese kolaylık versin rabbimm..

evet canım farklılar hakkaten..bir de benim şu meşhur vitamin var ya hani amerikadan gelen onu vermeye gayret ediyorum..meyvelerine karıştırdım sonu kalınca kızım o sonunu yemedi..oğlan da bızıklanarak yedi malesef..mecbur multi tabs vericem artık napalım..
yoğurtta da sevindim doktorların babymix önermesine benimki de dedi ama aklım karışmıştı..evet işlerle beraber meyve olayıyla ilgilenmek zor olabilir haklı olabilirsin..benim çok şükür fırsatım olabiliyor..takatim ve sabrım olduğu kadar yapmayı planlıyorum bakalım..

burçincim sana naçizane bir tavsiye. ilerde mamayı vercen onlar pöff diyip püskirtcekler. önce öyle şirin glcek ki güleceksin ay benim tatlım napmış diceksin. vee nolcek miniğimiz güzel bişey yaptı zannedip sürekli yapacak. ben çok çektim bu konudan valla. her mama saainde üst değiştiririm. sonra o püffledikçe ben takmadım. yedirmeye devam ettim. azını sildim ama gülmedim kızmadım tepkisiz kaldım. ve sonundaa o da sıkıldı yapmadı.. aklında olsun:)

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

hımm eveeettt..
çok teşekkür ederim bak deneyeceğim bunu da..
bizim de her mama saati komple üst baş değişikliğiyle son buluyor..şimdi bi de meyve lekeleri ( dalin de çıkarmıyo malesef..az miktarda koslayla çıkarıp sonra dalinle yıkıyorum mecbur..inşallah bebeklere bi zararı yoktur..ayy ya da var mıdır??
oofff off offfffffff..!!!!!!!!!

canım bende cosla kullanıyorum yapcak bişey yok. şuda varki ben çok fazla antialerjik olsun şubu olsun dikkat etmiyorum. nneden dersen ben küçükken annem temizlik hastasıymış. herşeyden sakınmış bizi. ve ben hiç hastalıktan kurtulmadım. o kadar hijyeniktim ki dışarı çıksam miropları kapıveriyordum. ve alerjik bir bünyem var malesef o yüzden kızları biraz rahat yetitirmeye çalışıyorum. mesela komşumuz kızının herşeyini bebe deterjanlarıyla yıkadı iç çamaşırlarını ütüledi ve şimdi farklı deterjan kullansın çocuk isil isil oluyor ütülemesin enfeksiyon oluyor. o yüzden azcuk rahat olmak gere. ha çocuk alerjiktir diyebileceğim bişey yok. ama öbür türlü biz hasta ediyoruz çocuklarımızı..tabi bu anlattıklarımdan pis olduğum düşünülmesin lütfen. o kadar rahat değilim=))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…