selamm
karşıya geçen yılki öğrencilerimi ziyarete gittim bugün,
gittim geldim,iyi geldiikaydirigubbakcemile2
dırımcım sen bilirsin sebze halinin orda kemer park var,oraya baktık,
ctesiye randevu aldık gidip görücez inş.
selamm
karşıya geçen yılki öğrencilerimi ziyarete gittim bugün,
gittim geldim,iyi geldiikaydirigubbakcemile2
dırımcım sen bilirsin sebze halinin orda kemer park var,oraya baktık,
ctesiye randevu aldık gidip görücez inş.
burcinciğim cnm verdiğin miktarlar çok değil bu birkızlar bir sorum var : malum ek gıdaya geçtik..dün kayısı bugün şeftali yarın yine kayısı vericem..
ilk gün mama kaşığıyla yarımşar çay bardağı kayısı verdim..bugün birer çay bardağı şeftali verdim..yaklaşık 100-110 cc ye denk geliyor..kızım bugün kaşıkla yemedi biberonla verdim içti hepsini..oğlan alıyor kaşıkla ama sanırım tam öğün saati olduğundan çok açlardı ve biberona alışık olduklarından kaşıktan pek hoşlanmadılar..
SORUM ŞU: verdiğim miktar fazla mı?
onlar tam acıkmadan mesela mamadan 1 saat sonra falan versem daha mı iyi olur acaba en azından kaşığa alışmaları için?
meyveleri tek tek cam rendeyle rendeleyip tülbentten geçirerek verdim..baya zor oldu ama dr böyle tarif etti başka bir yöntemi var mı bu işin?
15 gün böyle gidecek 15 gün sonra da meyvelerin yanısıra yoğurt da vereceğim..onu da 1 çay bardağı kadar vereceğim sanırım..doğrudur dimi?
doktor aptamil devam sütüne mayala dedi olmadı sütaş babymix de verebilirsin dedi..siz yoğurt olayını nasıl yapıyorsunuz?
ne çok soru sordum yahu..ama aklım karıştı yanlış bişey yapmak istemiyorum..benim oğlan 1 çay bardağı meyve suyunu içti kaşıkla ardından ağlamaya başladı hemen ve 90 cc de mama verdim onu da bitirdi..kız meyve suyunu içip bir sonraki öğünü bekledi..çok mu yiyolar anlamadım ki ben bunları yahu?
yaa senin kızlar neden böyle tarihçi cnm ya kocaman olmuşlar pöfff çok zor allah kolaylık versingünaydıın canlaaarra.s. yine uykusuz bi gecenin sabahından hepinize merhabaaa.s. nolcek bizim bu halimiz bilmem elfinin yeni alışkanlığı 23:30-02:00 nöbetikafamçokkarıştı ağlayarak uyanıyo uyutuyom bi daha ağlayarak kalkıyo bu böle kaç defa oluyo bilmiyom valla melinayı da uyandırıyo tabi:bbo: ya kızlar bu iş kötüye gidiyooo tabi ben deelaelaelaelaelae ne sinir kaldı,ne sağlık gözlerimin altı mordan siyaha döndü:1shok: inşallah kısa sürer bu dönem:Saruboceq: siz napıyosunuz,yavruşlar nasıl...
burcinciğim cnm verdiğin miktarlar çok değil bu bir
ikinciside sabah kahvaltı gibi aldıkları ilk sütten sonra 2 saat geçir meve için cnm
yani ara öğün gibi düşün 2 saat sonrada normal mamasını ver yine...
biz ek gıdaya kavonoz meyvesi ile başladık cnm hipp organik diye öle geçtik benimkiler ilk etapda yarım kavonoz meyveyi yediler.....her kaşıkla dışarı attıklarında bende içeri soktum
ikizlerde biraz meyve yetiştirme olayı zor oluyor ..daha çorbası ,oğurdu ,muhallebisi var bu işin....ben meyvede verdim ama kesin ara öğünde belli bir süre kavonoz meyvesi kullandım 8-9 aya kadar....ve 6 aydan sonra her marka kavonoz meyvesini yedik biz...
sen kaşıkla ver cnm...çocukların bu ayki reflexsi dışarı atma ..bana doktorum sana yemek istemiyor gibi gelebilir ama öle değil reflexi öyle dedi.....
yoğurt büyümix kullandım ...normal yoğurtu hep kustular cnm mama ile mayaladğımıda normal sütle olanıda kusutular....çok güzel yiyolardı ama kusuyorlardı...bizde kusma olmadığı için ben kestim ..büyümix verdim 8 aydada daninolardan verdim valla
halada öle gidiyor.....bu arada doktorunda demiştir sana her meyveyi 3 gün vereceksin
alerjik bi durum varmı diye
canım yaa hiç demedi öle bişi sadece kayısı ya da şeftali dedi..ben de ilk gün kayısı verdim dün şeftali bugün yine kayısı aldırmıştım..demek üst üste aynısıne vermem daha uygun o zaman yarın da kayısı veriyim bakıyım..
bi de şu suyunu çıkarma işi ne zor yahu..cam rende sonra tülbent vıcık vıcık..bööööğğ..
blenderdan geçirivericem o olcak yani..oofff off offf..
ay ben direk konulara dalmışım ben günaydınlar bugün başağrım yok ...şuan tostumu bekliyorum ve
deli gibi evi temizleyeceğim...başka yolu yok..ipin ucu kaçmaya başladı artık...
benim halılar da yıkamaya gitcek bugün oh mis:dance: dırımcım cidden kocaman oldular ve inan artık tahammül gücüm düşüyo çok küçükken bi derece ama artık düzen oturması lazımken biz kötüye gidiyoz Allah sonumuzu hayır etsin napcamı şaşırdım artık gece uyumayınca bütün gün huysuz huysuz ağlıyolarkafamçokkarıştı hayır anlamadığım gece uyumayınca çocuk gündüz uyur ya da geç kalkar ne bileyim benimkiler 630 da ayakta,gündüz de doğru düzgün uyumuyolar sorun ne çözemiyorum bu gece toplam 7 saat uyumuşlar yaa bu ne yaa yiter yaa napcam ben arkadaşımmbenneyaptımki
ay ben direk konulara dalmışım ben günaydınlar bugün başağrım yok ...şuan tostumu bekliyorum ve
deli gibi evi temizleyeceğim...başka yolu yok..ipin ucu kaçmaya başladı artık.....
burcin cnm valla tadığım herkes en az üçgün aynı meyveyi verdi bene dahil alerjik bişey varsa diye...birde cnm tülbentten geçirme cnm yaa cam rendeden geçirdikten sonra
kaşıkla yedir posası ile ....meyve yemiyor meve suyu içiyor seninkiler
sen doktoruna aç tlf sor ....kavonoz meyvesi versem de?....
en azından dışarıya çıktığında ...ama mayıs annelerinde kaç tane arkadaşım var bu şekilde başladık kavonoz meyvesi ile...yani zor geldiği için diyorum bunu sana sakın yanlış anlaşılmayım
aynı durumdayız canım. gece 11 de zorla uyutuyorum. hoop 12de ayaktalar. biri yatıyr diğeri uyanıyor. sonra sabaha kadar yat kalk yat kalk aptal oldum valla. eşim diyor ki gece yine hacı yatmazı oynadınay ben direk konulara dalmışım ben günaydınlar bugün başağrım yok ...şuan tostumu bekliyorum ve
deli gibi evi temizleyeceğim...başka yolu yok..ipin ucu kaçmaya başladı artık...
benim halılar da yıkamaya gitcek bugün oh mis:dance: dırımcım cidden kocaman oldular ve inan artık tahammül gücüm düşüyo çok küçükken bi derece ama artık düzen oturması lazımken biz kötüye gidiyoz Allah sonumuzu hayır etsin napcamı şaşırdım artık gece uyumayınca bütün gün huysuz huysuz ağlıyolarkafamçokkarıştı hayır anlamadığım gece uyumayınca çocuk gündüz uyur ya da geç kalkar ne bileyim benimkiler 630 da ayakta,gündüz de doğru düzgün uyumuyolar sorun ne çözemiyorum bu gece toplam 7 saat uyumuşlar yaa bu ne yaa yiter yaa napcam ben arkadaşımmbenneyaptımkibende anneme bugün aynı şeyi dedim. ya 8 de yatıp sabah kalkan çocuklar olsa gündüz uyumasa anlayacağım.ama gecede uyumuyolar. gündüzde ( önceden gündüz uykumuz güzeldi bizim ama şimdi malesef o da kalmadıç hiç büyümi,cek bunlar:sinifsinif:
canım dirim çok güzel anlatmış. söylencek bişey kalmamış. ama kesinlikle her meyveyi 3 gün dene canım. biz önce 3 gn elma sonra 3 gün havuç verdik. sonra ikisini karıştırıp bir süre verdik. sonra bir ara artık pes ettiğim bir ara kavanoz mamalarından aldık. onlardanverdim şimdi yine kendim yapıyorum. tülbentten geçirirsen meyve suyu olur canımç şu an katıya geçmeye çalıştığın ve yavruları kaşığa alıştırmaya çalıştığın için suyunu değilde rendesini vermen daha iyi olur gibi geldi bana. benim doktorum. önce yarım çay bardağı sonra tam çay bardağı demişti.. a bide benim cerenim ilk başlarda diliyle iterdi. hep dışarı verirdi. ağzı mınicik zaten kuşumun. bende eyvahhh diyordum alışmıcak. meğer biberon olayına alışık oldukları için onu beceremiyormuş yavrum. ben dilinin ğstne kyuyordum sik-likon kaşıkla. öyle öyle alıştı canım. zor bir dönem allah yardımcın olsun..kız ne demek yanlış anlaşılmak..çok teşekkür ederim ciddiye alp önesediğip ilgilendiğin için..öpüldün canım benim..
evet canım farklılar hakkaten..bir de benim şu meşhur vitamin var ya hani amerikadan gelenselam canlar,
bugün hava serin maşallah,briaz rahat ettik mübarek günün ertesi..
biakç gündür geziyorduk bugün evdeyiz kızlarımla,baba gelirse çıkarız belki,
burçin cnaım ben de sabah kahvaltıları sonrası meyveyi kavanozla veriyorum,
malesef kendim hazırlamam benim için bir lüks,çünkü evinkendi çamaşır,bulaşık ve kendi yemeklerimizden sorna inan meyveye fırsat kalmıyor,
her çocuğun farklı karakteri gibi yeme şekillerinind e ve sevdiği şeylerind e farklı olduğunu göreceksin cnaım,
deneye deneye az yada çok nasıl ilerlediklerini anlayacksın,
ben katı mamaya ilk başladığımda inan ancak bir küçük kahve fincanı bitirebiliyorlardı,
yoğurtta kesinlikle babymix doktorlar ısrarla bunu öneriyorlar,ve tüm doktoralr bu konuda hem fikir takip ettiğim kadarıyla..
ev işlerinde,uyku meselesinde,ek gıda işinde herkese kolaylık versin rabbimm..
aynı durumdayız canım. gece 11 de zorla uyutuyorum. hoop 12de ayaktalar. biri yatıyr diğeri uyanıyor. sonra sabaha kadar yat kalk yat kalk aptal oldum valla. eşim diyor ki gece yine hacı yatmazı oynadınbende anneme bugün aynı şeyi dedim. ya 8 de yatıp sabah kalkan çocuklar olsa gündüz uyumasa anlayacağım.ama gecede uyumuyolar. gündüzde ( önceden gündüz uykumuz güzeldi bizim ama şimdi malesef o da kalmadıç hiç büyümi,cek bunlar:sinifsinif:
canım dirim çok güzel anlatmış. söylencek bişey kalmamış. ama kesinlikle her meyveyi 3 gün dene canım. biz önce 3 gn elma sonra 3 gün havuç verdik. sonra ikisini karıştırıp bir süre verdik. sonra bir ara artık pes ettiğim bir ara kavanoz mamalarından aldık. onlardanverdim şimdi yine kendim yapıyorum. tülbentten geçirirsen meyve suyu olur canımç şu an katıya geçmeye çalıştığın ve yavruları kaşığa alıştırmaya çalıştığın için suyunu değilde rendesini vermen daha iyi olur gibi geldi bana. benim doktorum. önce yarım çay bardağı sonra tam çay bardağı demişti.. a bide benim cerenim ilk başlarda diliyle iterdi. hep dışarı verirdi. ağzı mınicik zaten kuşumun. bende eyvahhh diyordum alışmıcak. meğer biberon olayına alışık oldukları için onu beceremiyormuş yavrum. ben dilinin ğstne kyuyordum sik-likon kaşıkla. öyle öyle alıştı canım. zor bir dönem allah yardımcın olsun..
ahh canım benim sorma valla..o minnacık dilini yicem ayşenurun..ne biçim itiyor kaşığı kuvvetle bir görsen..ben de dayanamayıp gülüyorum bu sefer o da sırıtıyor ağzındakiler de çıkıyor:)) bir de bugün ağzında kayısıyla bir hapşırdı her yerimiz kayısı oldu ..şirinem benim yaa..Allah hepimize yardımcı olsun hiiççç kolay değil evet ama çok keyifli..
uyku olayına hiiiçç değinmiyorum bile artık hiiiiçç :))
burçincim sana naçizane bir tavsiye. ilerde mamayı vercen onlar pöff diyip püskirtcekler. önce öyle şirin glcek ki güleceksin ay benim tatlım napmış diceksin. vee nolcek miniğimiz güzel bişey yaptı zannedip sürekli yapacak. ben çok çektim bu konudan valla. her mama saainde üst değiştiririm. sonra o püffledikçe ben takmadım. yedirmeye devam ettim. azını sildim ama gülmedim kızmadım tepkisiz kaldım. ve sonundaa o da sıkıldı yapmadı.. aklında olsun:)
burçincim sana naçizane bir tavsiye. ilerde mamayı vercen onlar pöff diyip püskirtcekler. önce öyle şirin glcek ki güleceksin ay benim tatlım napmış diceksin. vee nolcek miniğimiz güzel bişey yaptı zannedip sürekli yapacak. ben çok çektim bu konudan valla. her mama saainde üst değiştiririm. sonra o püffledikçe ben takmadım. yedirmeye devam ettim. azını sildim ama gülmedim kızmadım tepkisiz kaldım. ve sonundaa o da sıkıldı yapmadı.. aklında olsun:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?