Arkadaşlar,ikiz annelik dönemi nasıl geçiyor?

hymarry kayınvalidenle ilgili yorum bile yapamıyorum..Allah ıslah etsin ne diyim..
insanın ağzına neler söylemek gelir de diyemez bilirim..hep eşler için katlanılıyor yoksa ev içi huzur da kalmıyor malesef..ahh ahhh..Rabbim sabır selamet versin ne diyim..

kevser tatlım hapşırık olayı bizde de var bu saatlere kadar yoğun sonra azalıyor..bilemiyorum nedeni nedir ama kafam takıldı benim de valla..bir de şu ek gıda olayı bizde farklı biçimde sancılı geçiyor malesef..maşallah mı denir ne yazık ki mi denir böylesi bir durumda bilmem ama benimkiler tam 1 şeftali ya da 4 tam kayısı yiyor daha az versem ya da yarıda kessem kavga çıkıyor evde ( herşeyin fazlası zarar..korkutuyo bu veletler beni valla..

canan canım çamaşır suyu riskli gibi geldi bana ayy ne biliyim çok keskin sonuçta..mutlaka ki çok dikkat edersin ama kokusu bile kalsa mamadan tiksinirler falan sonra uğraş dur işin yoksa..benim biberonlar da bi tuhaflaştı ne denediysem içime sinmedi 4 tane yeni biberon aldım avent 330 luk..2 tane de kullanmadığım 260 lık avent vardı onlar yetiyo şimdi..sularını da dr browns la veriyorum 2 tane 60 lık var 2 tane de 120 lik aldım ince uçlu ama onlar..bunlar idare ediyor..260lık aventlerle meyve veriyorum kaşığı reddettiklerinde 330luklarla da mama..6 ayda bir biberon her ay biberon ağzı ve emzik değişimi yapılmalıymış..silikon emziklerin 2 aya kadar opsiyonu olabiliyormuş..ben azıcık erken davrandım ama içime sinmedi işte..biberonlarımı en çok sağıp içirdiğim süt bozdu bu arada bilmem neden..?

kızlar benim üniversiteden arkadaşım gelmişti ya gitti..
annemleri de artık temelli yolladım..evimde huzurla çocuklarımla başbaşa olmak süper bir duygu çok ama çok mutluyum..tabi yardımcı ablamız var :)) kimi zaman abla giderken annem geliyor hem bebekleri görüyor hem uyutmaya yardımcı oluyor ama bu ek gıda olayı uyku düzenimizin içine etti valla..
benimkiler malum 750-1050 cc arası mama alıyordu günde ve en geç 9da uyuyolardı ve 4-5 gibi 1 kez kalkıyorlardı..bu meyve ve yoğurt olayı başladı başlayalı haliyle yatış saatine kadar yedikleri mama miktarı azaldı 600 cc anca yiyolar yine 8 gibi yıkayıp mamalarını verip uyutuyorum ama 1-1,5 saat sonra sanki hiç uyumamışlar gibi cin gibi ve kıkır kıkır uyanıyolar..biraz oynaşıp son bi mama daha yiyip günlük mamalarını 750 cc ye tamamlayıp öyle uyuyolar tabi yatış saatimiz 11e sarkar oldu bi kaç zamandır..çok sinir oluyorum..her ay tam düzen oturtuyorum yeni bi macera yeni bi stres başlıyo..off off offffff!!!!!!!!!!

ay bu arada bişey sorcaktım unuttum :)
benimkiler oturmaya başladı..ana kucaklarına çok gömülü kalıyolar sanırım belleri ağrıyo biraz sonra bağırmaya başlıyolar..
otomatik sallanan beşik almıştım bir tane..o yükselip mama sandalyesi oluyor birini ona oturtup bi kaç saat oyalayabiliyorum öbürü kucağımda kalıyo sinir oluyorum sanırım bi tane daha mama sandalyesi almam gerekecek..keşke şu otomatik beşiklerden zamanında iki tane alsaymışım diyorum yaa..
mama sandalyesinde ne önerirsiniz acep?

tünaydın...iyi haftalar güzel anneler.....
ben yine bu cadı inci sayesinde 2 saat uyudm koca gece ne çocuk ya bas bas bağırıyor,kucağa alınınca susuyor altını açınca gülücükler giydiriyorum bas bas bağırıyor:mymeka:

yok be kuzum ne ev tutması anneme taşınıyorm 4 oda zaten annemin eşyalarını kaldırımkendi eşyalarımı koyacağım...

dırım kız sen kendi evini kiraya verip neden b.paşada kiraya gelmiyosun ??

Allah bağışlasın çok güzeller hayırlı evlat olsunlar inşallah.

Kızımın isimdaşı benim incim de emzik emiyor mıç mıç çok tatlı yaa. :ecrin_bebek:
sağol cnm benm...

kızlar selam, DAmla neden uyumuyor?? çağla uyuyor damla 15 dk. da uyanıp vızır vızır ağlıyor....
sempatiksalakcinnikevserciğm her evde var 1 tane bunlardan

aklımd abişi vardo sormayı unuttummm

kızlar biberon emzik gibişeyleri çamaşır suyu ile yıkasak ne olurrrr ardında güzelce kaynatsak yapan varmı yada yapmayarak benmi hata yapıyorum fikir lütfennnnn

cano kızz bulaşık makinasında da yıkanıyormuş....açılmıyomu renkleri makinada yıkasan...

Sağloun kızalr,rahatladım..Endişeleniyorum arada sanırım gereksiz

kızlar merhaba internetimde sorun olduğundan uzun bi süre internete giremedim
22 mayıs günü doğum sancılarım başladı birkaçgün öncesinde nstye girdiğimde hissetmediğim sancılarım olduğu halde size de anlatmıştım doktor bana sezeryan günü vermedi. doğum sancılarımın sıklaşmasıyla hastaneye gitmeye karar verdik. doktorum yalancı sancılar olduğunu düşünüp biraz daha oyalanmama sebep oldu ve hastaneye gidene kadar sancılar 2 dakikaya düştü anlıyacağınız hem doğum sancısı hem sezeryan ağrısı çektim. tabi bu kadar zahmetin üzerine doktorumu doğuma çağarmamaya karar verdim ve nöbetçi doktorla doğuma girdim neyseki şansımıza iyi bir doktor denk geldi. lokal anestesi ile başladık fakat uyuşturamadıkları için genel anestezi yapmışlar en son hatırladığım şey karnıma dokunduklarında hissedip hissetmediklerini sordukları ve sonra beni uyutmuşlar kendime geldiğimde meleklerim dünyaya gelmiş ve hatırlamıyyorum ama ilk sorduğum soru kızlarımın yaşayıp yaşamadıkları olmuş 1800 ve 2300 gram doğan meleklerim çok şükür ki küveze girmeden kurtuldular. bir müddet sarılık tehlikesi geçirdik fakat onu da atlattık inşallah. fakat sıkıntılarımız bitmedi topuktan alınan kan sonucu eşimi arayıp sağlık ocağına çağırmışlar bana anlatmadıkları için hiç biişeyden haberim yoktu guatr değerleri yüksek çıkmış ve tekrar kan alıp gönderdik ayın üçünde kan almışlardı sonuç gelmezse bi sorun olmadığı anlamına geleceğini söylediler ve çok şükür şu ana kadar bi ses çıkmadı. kızlar ikiz annesi olmak gerçekten zormuş ama dünyanın en güzel duygusuymuş daha zaman olmadığı için anlatamıycağım bir sürü sıkıntılar yaşadık ama onlarla hayata tutunma gerçekten güzel . hissetmediğim o kadar çok duyguyu hissetmeye başladım ki saymakla bitmez. bir tanesini ve en önemlisini söylemek istiyorum yaşam sebeplerimin varlığı hayatın ne kadar kıymetli olduğunu hatırlatmaya yetiyor....
kızlarım Melis ve Almina dan tüm ikiz annelerine ve adaylarına kucak dolusu öpücükler gönderiyoruz

Son düzenleme:

canım benim gözün aydın... senden uzun süre ses çıkmadı meraklandık.. allah analı babalı büyütsün yavrucukları....

Allah bağışlasın canım,Allah bize de o günleri göstersin :Saruboceq:

eylücüğüm gözün aydın cnm benim sağlıcakla huzrla büyüt kuzularını cnm

kızlar pek keyifsizim bugün regli oluyorum daha doğrusu biraz gelmiş ama gerisi yok sökülmem gerek iyi olmam için.....ev işi yaptım...çamaşır katlayıp ütü yapmam gerek.........

merhaba arkadaşlar ben arasına yeni katıldım.aslında hep vardım ama üye olmadım takip ettim. neredeyse hepini<i tanıyor sayılırım..allah hepimizin bebeklerini bağışlasın..

canım benim de reglimin son günü bitmiyor bi türlü... ben de çok keyifsizim. canım hiç iş istemiyor. çağla 2 de bir uyudu damla onun üzerine 3. ye uyucak ayağımda. damlayla çamaşır serdik, 3-4 eşya ütüledik canı sıkıldı bağırmaya başlayınca salladımuyudu :) şimdi çağla kalkar onunla daha çok iş yaparız tabi damla uyanmazsa

merhaba arkadaşlar ben arasına yeni katıldım.aslında hep vardım ama üye olmadım takip ettim. neredeyse hepini<i tanıyor sayılırım..allah hepimizin bebeklerini bağışlasın..

hoşgeldin cnm, madem bizi tanıyorsun, biz de seni tanıyalım ? ikizlerin mi var senin de??

Eylül gözün aydın güle güle bütüt kızlarını sağlıcakla inşallah yerim onları ben benim kızımın adıda almina diğeri doğa

evet 2 tane oğlun var ..34+3 de doğum yaptım 16 eylülde aniden çıkageldiler sarp ile doruk..şimdi 9 aylıklar...dişlerimiz çıktı sürünmeye başladılar..

almina emmiyo ya ek gıdaya geçtik dr dedi pirinçli sütlü mamaya geçtik sanırım almina daha emmeyecek sütümde çok azaldı dün kızlara sebze çorbası yaptım patates pirinç birde havuç koydum yediler walla mamadanda yediler ağır gelmez demi kızlar 5 ayımız bitecek temmuz 11 de doğa suyu çok seviyo benim gibi

nasıl veriyosunuz mamalarını sebze çorbnalarını hangi öğünlerde kaşıklamı biberonlamı veriyonuz kızlar

Allah analı babalı büyütsün çok tatlı kuzucuklar maşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…