kızlar merhaba internetimde sorun olduğundan uzun bi süre internete giremedim
22 mayıs günü doğum sancılarım başladı birkaçgün öncesinde nstye girdiğimde hissetmediğim sancılarım olduğu halde size de anlatmıştım doktor bana sezeryan günü vermedi. doğum sancılarımın sıklaşmasıyla hastaneye gitmeye karar verdik. doktorum yalancı sancılar olduğunu düşünüp biraz daha oyalanmama sebep oldu ve hastaneye gidene kadar sancılar 2 dakikaya düştü anlıyacağınız hem doğum sancısı hem sezeryan ağrısı çektim. tabi bu kadar zahmetin üzerine doktorumu doğuma çağarmamaya karar verdim ve nöbetçi doktorla doğuma girdim neyseki şansımıza iyi bir doktor denk geldi. lokal anestesi ile başladık fakat uyuşturamadıkları için genel anestezi yapmışlar en son hatırladığım şey karnıma dokunduklarında hissedip hissetmediklerini sordukları ve sonra beni uyutmuşlar kendime geldiğimde meleklerim dünyaya gelmiş ve hatırlamıyyorum ama ilk sorduğum soru kızlarımın yaşayıp yaşamadıkları olmuş 1800 ve 2300 gram doğan meleklerim çok şükür ki küveze girmeden kurtuldular. bir müddet sarılık tehlikesi geçirdik fakat onu da atlattık inşallah. fakat sıkıntılarımız bitmedi topuktan alınan kan sonucu eşimi arayıp sağlık ocağına çağırmışlar bana anlatmadıkları için hiç biişeyden haberim yoktu guatr değerleri yüksek çıkmış ve tekrar kan alıp gönderdik ayın üçünde kan almışlardı sonuç gelmezse bi sorun olmadığı anlamına geleceğini söylediler ve çok şükür şu ana kadar bi ses çıkmadı. kızlar ikiz annesi olmak gerçekten zormuş ama dünyanın en güzel duygusuymuş daha zaman olmadığı için anlatamıycağım bir sürü sıkıntılar yaşadık ama onlarla hayata tutunma gerçekten güzel . hissetmediğim o kadar çok duyguyu hissetmeye başladım ki saymakla bitmez. bir tanesini ve en önemlisini söylemek istiyorum yaşam sebeplerimin varlığı hayatın ne kadar kıymetli olduğunu hatırlatmaya yetiyor....
kızlarım Melis ve Almina dan tüm ikiz annelerine ve adaylarına kucak dolusu öpücükler gönderiyoruz
eylücüğüm gözün aydın cnm benim sağlıcakla huzrla büyüt kuzularını cnm
kızlar pek keyifsizim bugün regli oluyorum daha doğrusu biraz gelmiş ama gerisi yok sökülmem gerek iyi olmam için.....ev işi yaptım...çamaşır katlayıp ütü yapmam gerek.........
hymarry kayınvalidenle ilgili yorum bile yapamıyorum..Allah ıslah etsin ne diyim..
insanın ağzına neler söylemek gelir de diyemez bilirim..hep eşler için katlanılıyor yoksa ev içi huzur da kalmıyor malesef..ahh ahhh..Rabbim sabır selamet versin ne diyim..
kevser tatlım hapşırık olayı bizde de var bu saatlere kadar yoğun sonra azalıyor..bilemiyorum nedeni nedir ama kafam takıldı benim de valla..bir de şu ek gıda olayı bizde farklı biçimde sancılı geçiyor malesef..maşallah mı denir ne yazık ki mi denir böylesi bir durumda bilmem ama benimkiler tam 1 şeftali ya da 4 tam kayısı yiyor daha az versem ya da yarıda kessem kavga çıkıyor evde( herşeyin fazlası zarar..korkutuyo bu veletler beni valla..
canan canım çamaşır suyu riskli gibi geldi bana ayy ne biliyim çok keskin sonuçta..mutlaka ki çok dikkat edersin ama kokusu bile kalsa mamadan tiksinirler falan sonra uğraş dur işin yoksa..benim biberonlar da bi tuhaflaştı ne denediysem içime sinmedi 4 tane yeni biberon aldım avent 330 luk..2 tane de kullanmadığım 260 lık avent vardı onlar yetiyo şimdi..sularını da dr browns la veriyorum 2 tane 60 lık var 2 tane de 120 lik aldım ince uçlu ama onlar..bunlar idare ediyor..260lık aventlerle meyve veriyorum kaşığı reddettiklerinde 330luklarla da mama..6 ayda bir biberon her ay biberon ağzı ve emzik değişimi yapılmalıymış..silikon emziklerin 2 aya kadar opsiyonu olabiliyormuş..ben azıcık erken davrandım ama içime sinmedi işte..biberonlarımı en çok sağıp içirdiğim süt bozdu bu arada bilmem neden..?
kızlar benim üniversiteden arkadaşım gelmişti ya gitti..
annemleri de artık temelli yolladım..evimde huzurla çocuklarımla başbaşa olmak süper bir duygu çok ama çok mutluyum..tabi yardımcı ablamız var :)) kimi zaman abla giderken annem geliyor hem bebekleri görüyor hem uyutmaya yardımcı oluyor ama bu ek gıda olayı uyku düzenimizin içine etti valla..
benimkiler malum 750-1050 cc arası mama alıyordu günde ve en geç 9da uyuyolardı ve 4-5 gibi 1 kez kalkıyorlardı..bu meyve ve yoğurt olayı başladı başlayalı haliyle yatış saatine kadar yedikleri mama miktarı azaldı 600 cc anca yiyolar yine 8 gibi yıkayıp mamalarını verip uyutuyorum ama 1-1,5 saat sonra sanki hiç uyumamışlar gibi cin gibi ve kıkır kıkır uyanıyolar..biraz oynaşıp son bi mama daha yiyip günlük mamalarını 750 cc ye tamamlayıp öyle uyuyolar tabi yatış saatimiz 11e sarkar oldu bi kaç zamandır..çok sinir oluyorum..her ay tam düzen oturtuyorum yeni bi macera yeni bi stres başlıyo..off off offffff!!!!!!!!!!
ay bu arada bişey sorcaktım unuttum :)
benimkiler oturmaya başladı..ana kucaklarına çok gömülü kalıyolar sanırım belleri ağrıyo biraz sonra bağırmaya başlıyolar..
otomatik sallanan beşik almıştım bir tane..o yükselip mama sandalyesi oluyor birini ona oturtup bi kaç saat oyalayabiliyorum öbürü kucağımda kalıyo sinir oluyorum sanırım bi tane daha mama sandalyesi almam gerekecek..keşke şu otomatik beşiklerden zamanında iki tane alsaymışım diyorum yaa..
mama sandalyesinde ne önerirsiniz acep?
22 mayıs günü doğum sancılarım başladı birkaçgün öncesinde nstye girdiğimde hissetmediğim sancılarım olduğu halde size de anlatmıştım doktor bana sezeryan günü vermedi. doğum sancılarımın sıklaşmasıyla hastaneye gitmeye karar verdik. doktorum yalancı sancılar olduğunu düşünüp biraz daha oyalanmama sebep oldu ve hastaneye gidene kadar sancılar 2 dakikaya düştü anlıyacağınız hem doğum sancısı hem sezeryan ağrısı çektim. tabi bu kadar zahmetin üzerine doktorumu doğuma çağarmamaya karar verdim ve nöbetçi doktorla doğuma girdim neyseki şansımıza iyi bir doktor denk geldi. lokal anestesi ile başladık fakat uyuşturamadıkları için genel anestezi yapmışlar en son hatırladığım şey karnıma dokunduklarında hissedip hissetmediklerini sordukları ve sonra beni uyutmuşlar kendime geldiğimde meleklerim dünyaya gelmiş ve hatırlamıyyorum ama ilk sorduğum soru kızlarımın yaşayıp yaşamadıkları olmuş 1800 ve 2300 gram doğan meleklerim çok şükür ki küveze girmeden kurtuldular. bir müddet sarılık tehlikesi geçirdik fakat onu da atlattık inşallah. fakat sıkıntılarımız bitmedi topuktan alınan kan sonucu eşimi arayıp sağlık ocağına çağırmışlar bana anlatmadıkları için hiç biişeyden haberim yoktu guatr değerleri yüksek çıkmış ve tekrar kan alıp gönderdik ayın üçünde kan almışlardı sonuç gelmezse bi sorun olmadığı anlamına geleceğini söylediler ve çok şükür şu ana kadar bi ses çıkmadı. kızlar ikiz annesi olmak gerçekten zormuş ama dünyanın en güzel duygusuymuş daha zaman olmadığı için anlatamıycağım bir sürü sıkıntılar yaşadık ama onlarla hayata tutunma gerçekten güzel . hissetmediğim o kadar çok duyguyu hissetmeye başladım ki saymakla bitmez. bir tanesini ve en önemlisini söylemek istiyorum yaşam sebeplerimin varlığı hayatın ne kadar kıymetli olduğunu hatırlatmaya yetiyor....
kızlarım Melis ve Almina dan tüm ikiz annelerine ve adaylarına kucak dolusu öpücükler gönderiyoruz
burçincim canım benim,ben bugün nette yoktum,inan şimdi okudum,
canım oturma olayında belleri ağrımasa da artık oturmayı öğrendikçe yarım oturuşu sevmiyorlar,ben burda daha önce de belirtmiştim kendi çocuklarımın oto koltuklarından,
fakat şunu da söyleyeyim canım ben evime mama sandalyesi almaya cesaret edemiyorum çünkü mama yemeleri ilk zamanki rahatlıkta olmuyor,
ellerini uzatıp kaşık almak istiyor,
dik oturuş pozisyonunda kaşık mamasını daha rahat püskürtüyor,
bu mama anlayışı tam bir oturmadıkça ben mama sandalyesi almaya kalkışmadım,
ama o sallanan sandlyeden burda bir arkadaşta gördüm tertemiz,150 liraya ikinci el satıyordu,
ilgilenenlere de duyurmak isterim,
ama tabiki canım sen daha iyi blirsin,çocuğunun dilinden anlarsın,imkan varsa ne arzu ediyorlar neyde mutlu oluyorlarsa onu almak ne güzell,,
ek gıda işine gelince de yazdıklarına şaşırıyorum inan senin yavruların bu beslenme olayında,
neden hymarry dersen,
biz ne zaman ek gıdaya geçtik,
karınları daha çok doydu,uykuları uzadı hamdolsun,
şimdi de uyumadan önce en son kaşık maması hemen arkasından tahıllı gece meyvesi yada yoğurt ile tıka basa dolduruyorum,sonra da biberon mamasıyla uyutuyorum,kötü anneeeyiimmm
seninkiler neden bu işi sevmedi bilemedim canımm
kaynana işine gelince öyle şeyler duyuyorum ki yok o olmasaydı eşim olmazdı muhabbeti bile beni teselli etmiyor pppööfff..
neyse..
ben de bugün annemdeydim,bir zamandır tatildeydi,dün döndü,bugün yeni gördük,iyi geldi..
ayy bunların hiçbir işine şaşırmam ben burçinim,
uyumak istemiyorsa oyala,yor,ne zaman isterse o zaman uyusunlar diycem ama,
bak benim de sare uyudu,hale çığlık çığlığpa ortada dolaşıyor,onu da uyandıracak..
uyutamıyorum napiyimm..
hep söylüyorum lunapark oldu ortalık diye sempatiksalakcinnimama koltuğu olayında da kararsızım hümeyracığım yaa..evde ıvır zıvır dolu..içime fenalık geliyor artık valla..oyuncakları, yerde oyun halısı ve iki viskoleks, iki ana kucağı, ortada bir mama sandalyesi..aaayyyyy..çılgın gibi oldu evim imdat yaa...kucakta idare edelim diyorum o zamanda oyuncaklarıyla diledikleri gibi oynayamıyorlar ve özgürlükleri kısıtlanıyor..üstelik malum havalar ben de onlar da terliyor..napıcamı şaşırdım artık..
hadi hayırlısı..sopalık sıpalar nolcak :))
bak şimdi daldı ama görsen yazık dersin emziğini bi iştahla emiyo ki sorma..biraz daha emse süt gelicek beni böyle emmedi maymun(
dur bi yatırıyım bakıyım yerine uyuycak mı olmadı yicek mamasını hanımefendi :))
dırımcım geçen ay da aynı gün olmuştuk hatırladığım kadarıyla,
ben de rahatsızım bakalım önce hangimiz sökülecek sempatiksalakcinni
medine cnm her dönem zor şuan nasıl allahım şükürler olsun verdin diyorsan
yaaa ayyy ne kadar tatlısınınızz diyorsan o dönemde öle
ama büyüdükce kendileirini daha iyi ifade ediyolar
hoşgeldin cnmm nerelerdeydinnn büyümüşlerdir tabii
canım geçicek bunlarda eser kalmıycaaak tadına varıcaksın bi 3 ay bitsin hayırlısıyla
İnşaALLAH canım ya böyle gocebe gibi yasamaktan bıktım kendi düzenimi kurmak istiyorum ama bakamıyacagımı suan düşünüyorum gercekten biraz zorlanıyorum az biraz daha zaman gecse ALLAHın izniyle
İnş..
Rabbim hayırlısıyla 3 ayı bitip uslandırsınn
Canan inş canım hepiniz 3 aydan sonra diyosunuz hayırlısıyla o günleride görim inş
o zaman bizde snei tanıyalım cnaım sık sık gir aramıza kankiolalımkaydirigubbakcemile2merhaba arkadaşlar ben arasına yeni katıldım.aslında hep vardım ama üye olmadım takip ettim. neredeyse hepini<i tanıyor sayılırım..allah hepimizin bebeklerini bağışlasın..
aşk olsun hayatım yaıyom işte bekle anca giridm netekızlaaaaaaaaaarrrrrrrr!!!!!!
sorularıma cevap yorumlarıma yorum gelmeyecekse ben de gelmiyim yani(
aşkolsun diyorum size..ben böyle mi yapıyorum??
mafoldumben
burcin kuzum yaaa hemen alınmışsın yapmaaaaaaa böleeee
inan uzun yazıları okuyamadım kafam sepet gibi
ben mama sandalyesi kullanamdım...oturma işine gelince biz hep kucağımızda oturtuk
sonra destekli oturttuk yastık felan koyarak ne bilem oturma işini pek odaklanmadık cnm ya
canan bu arada çamaşırsuyu ile asla yıkamadım yıkamamda yaa
hep içim içimi yer ya tam arınmazsaa diyee için rahatsa cnm
kullan ...
İnşaALLAH canım ya böyle gocebe gibi yasamaktan bıktım kendi düzenimi kurmak istiyorum ama bakamıyacagımı suan düşünüyorum gercekten biraz zorlanıyorum az biraz daha zaman gecse ALLAHın izniyle
İnş..
Rabbim hayırlısıyla 3 ayı bitip uslandırsınn
Canan inş canım hepiniz 3 aydan sonra diyosunuz hayırlısıyla o günleride görim inş
aman yok birsencim kimse yok çocuklara bakcak biliyorsun ama bende sıkıntı yok senin bahsettiğin gibi,biraz ağrı o kadar,hamdolsun..
ben sadece bu dönemd eikinci kişilğime bürünüyorum,gergin huzursuz ve uykuya çok meyilli oluyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?