Arkadaşlar,ikiz annelik dönemi nasıl geçiyor?

eylülcğm gözün aydın cnm allah analı babalı büyütsn hayırlı evlatlar olsun kuzucukların....

dırımcım geçmiş olsun inşallah devamı hemen gelir de rahatlarsın:Saruboceq: benim de öğlenden beri çarpıntım var zor ilgileniyom minnoşlarlabenneyaptımki

men geldimm ayy başım çatlayacakkkk çok ağrıyo yürüyüşümü 35 dk. kestim
duş aldım...çamaşır katladım....yerleştirdimm

kevserciğim benimde alişim uyuyor 1 saattir ama öğle uykusunu tam almamıştı
sesizlikte başımı dinleyeceğim....aksam yemekten sonra baş ağrım devam etmezse ütü yapacağım...birikmesin...yarında halı sileceğim.....iş hiç bitmiyor yaaa ç.makinası doldu beyaz çok çıkarıyoruz bu ara...daha kapalı balkon silinecek ama tıhhhhhhhh yokk bendee....

kızlar sebzeleri ve kaşık muhallebilerini kaşıkla verin biraz baştan zor ama öle verin

8-9 aylık olanlara etli karışık taze sebze yemeği yapabilirsiniz biz hiç kavonoz sebzesi yemedik
ben soğanlı sarımsaklı etli çorba yaptım verdim...çorbaları öğle yemeği muhallebileri aksam yatmadan verdim...yoğurt ilkindide.meyve sabah öğle arası verdim

nerminciğim arayacağım diye cvp yazmadım sana

hadi yeni düzeniniz hayırlı olsun

ben evimi kiraya verip gelmiyorum iki kere taşınmak istemiyorum cnm zaten çocuklar büyüdü...
bu ramazana kadar satılırsa ne ala satılmazsa birdahaki yaza kadar bekeleyeceğiz satılmadı
b.paşaya kiraya geleceğiz...ev satılık ama boş kalacak...

en kötüü şuku ile konuşacağız cnm alırım evinizi dedi...şartlar uygun düşürse böle bişi yapacağız

kızlaaaaaaaaaarrrrrrrr!!!!!!
sorularıma cevap yorumlarıma yorum gelmeyecekse ben de gelmiyim yani (
aşkolsun diyorum size..ben böyle mi yapıyorum??
mafoldumben

burcin kuzum yaaa hemen alınmışsın yapmaaaaaaa böleeee
inan uzun yazıları okuyamadım kafam sepet gibi

ben mama sandalyesi kullanamdım...oturma işine gelince biz hep kucağımızda oturtuk
sonra destekli oturttuk yastık felan koyarak ne bilem oturma işini pek odaklanmadık cnm ya

canan bu arada çamaşırsuyu ile asla yıkamadım yıkamamda yaa
hep içim içimi yer ya tam arınmazsaa diyee için rahatsa cnm
kullan ...

selamlarrr,

eylülcüm ne güzel bi paylaşımm,topiğimize renk oldu,Allahım hayırlı sağlıklı evlatlar eylesiinn,

tatlıanne hoşgeldin canım,bak benimde yavrularım 24eylül doğumlu,yakın sayılırız..

canancım yoluna girdi biraz diyordun,sıkıntı mı var yine,hay Allah yaaa,

burçincim canım benim,ben bugün nette yoktum,inan şimdi okudum,
canım oturma olayında belleri ağrımasa da artık oturmayı öğrendikçe yarım oturuşu sevmiyorlar,ben burda daha önce de belirtmiştim kendi çocuklarımın oto koltuklarından,
fakat şunu da söyleyeyim canım ben evime mama sandalyesi almaya cesaret edemiyorum çünkü mama yemeleri ilk zamanki rahatlıkta olmuyor,
ellerini uzatıp kaşık almak istiyor,
dik oturuş pozisyonunda kaşık mamasını daha rahat püskürtüyor,
bu mama anlayışı tam bir oturmadıkça ben mama sandalyesi almaya kalkışmadım,
ama o sallanan sandlyeden burda bir arkadaşta gördüm tertemiz,150 liraya ikinci el satıyordu,
ilgilenenlere de duyurmak isterim,
ama tabiki canım sen daha iyi blirsin,çocuğunun dilinden anlarsın,imkan varsa ne arzu ediyorlar neyde mutlu oluyorlarsa onu almak ne güzell,,
ek gıda işine gelince de yazdıklarına şaşırıyorum inan senin yavruların bu beslenme olayında,
neden hymarry dersen,
biz ne zaman ek gıdaya geçtik,
karınları daha çok doydu,uykuları uzadı hamdolsun,
şimdi de uyumadan önce en son kaşık maması hemen arkasından tahıllı gece meyvesi yada yoğurt ile tıka basa dolduruyorum,sonra da biberon mamasıyla uyutuyorum,kötü anneeeyiimmm
seninkiler neden bu işi sevmedi bilemedim canımm
kaynana işine gelince öyle şeyler duyuyorum ki yok o olmasaydı eşim olmazdı muhabbeti bile beni teselli etmiyor pppööfff..
neyse..

ben de bugün annemdeydim,bir zamandır tatildeydi,dün döndü,bugün yeni gördük,iyi geldi..

canım hayırlı uğurlu olsun..
aramıza da hoşgeldin..

tatlım benimkilerin de Allah'a şükür uykuları uzadı hatta şöyle ki dün gece 11 e doğru uyudular ama sabah 6:30da kız 7de oğlan uyandı..benim bu minişlere sinirleniş nedenim uykuya geç dalmaları..sıpacıklar 2-2,5 aydır 8de 9da uyurken şimdi noldu da 10da 11de uyuyolar diye kızıyorum sonra bi bakıyorum ki 750 cc mama yemeyen uyumuyor yahu..mesela oğlum 8de 750 cc ye tamamladı mamayı, yoğurdunu ve kayısılarını da yedi gündüz ve 8 buçukta uyudu..ama kızım 19:30 da yediği mama henüz 600 cc ye denk geldiği için şuan ayağımda ama dalmıyor minnoş..şöyle bi 2 saat geçsin de kusmasın diye bekliyorum 9 buçuk olsun bak yicek 150 cc tamamlayacak 750 ye ve dalacak uykuya sıpam..nasıl bişey bu çocuklar anlamıyorum ki..bu hesabı tutacak halleri yok da mideleri bu kadar matematiksel mi çalışıyor onu anlamıyorum valla sempatiksalakcinni bilmiyorumkismile

dırımcım geçen ay da aynı gün olmuştuk hatırladığım kadarıyla,
ben de rahatsızım bakalım önce hangimiz sökülecek sempatiksalakcinni

ayy bunların hiçbir işine şaşırmam ben burçinim,
uyumak istemiyorsa oyala,yor,ne zaman isterse o zaman uyusunlar diycem ama,
bak benim de sare uyudu,hale çığlık çığlığpa ortada dolaşıyor,onu da uyandıracak..
uyutamıyorum napiyimm..

mama koltuğu olayında da kararsızım hümeyracığım yaa..evde ıvır zıvır dolu..içime fenalık geliyor artık valla..oyuncakları, yerde oyun halısı ve iki viskoleks, iki ana kucağı, ortada bir mama sandalyesi..aaayyyyy..çılgın gibi oldu evim imdat yaa...kucakta idare edelim diyorum o zamanda oyuncaklarıyla diledikleri gibi oynayamıyorlar ve özgürlükleri kısıtlanıyor..üstelik malum havalar ben de onlar da terliyor..napıcamı şaşırdım artık..

sopalık sıpalar nolcak :))
bak şimdi daldı ama görsen yazık dersin emziğini bi iştahla emiyo ki sorma..biraz daha emse süt gelicek beni böyle emmedi maymun (
dur bi yatırıyım bakıyım yerine uyuycak mı olmadı yicek mamasını hanımefendi :))

hep söylüyorum lunapark oldu ortalık diye sempatiksalakcinni
hadi hayırlısı..

dırımcım geçen ay da aynı gün olmuştuk hatırladığım kadarıyla,
ben de rahatsızım bakalım önce hangimiz sökülecek sempatiksalakcinni

ayyy hymaryciğim fenalardayımm migren halt etmiş yanında saat 19.45 den 21.30 kadar uyumuşum....ağrı kesici içtim...bide bir tatlı krizi geldi
ellerim titredi...azcık ekemek ucu aldım şokella attım ağzıma...yemek yedim..kaçırdım bu gece ama çekemem baş ağrısına açlık

şimdi yine başladı ağrı ağrı kesici içip yatarım.....gece sökülmem gerek midem bulanıyor yaa ..sende benim gibi sıkıbtı yoktur inş.. çok zor...senin musti bakmıyor kızlara çok zorlanırsın..benimki aliye bakıyoo ben hiç dokunmadm çocuğa

İnşaALLAH canım ya böyle gocebe gibi yasamaktan bıktım kendi düzenimi kurmak istiyorum ama bakamıyacagımı suan düşünüyorum gercekten biraz zorlanıyorum az biraz daha zaman gecse ALLAHın izniyle

canım geçicek bunlarda eser kalmıycaaak tadına varıcaksın bi 3 ay bitsin hayırlısıyla

İnş..
Rabbim hayırlısıyla 3 ayı bitip uslandırsınn

Canan inş canım hepiniz 3 aydan sonra diyosunuz hayırlısıyla o günleride görim inş

aman yok birsencim kimse yok çocuklara bakcak biliyorsun ama bende sıkıntı yok senin bahsettiğin gibi,biraz ağrı o kadar,hamdolsun..
ben sadece bu dönemd eikinci kişilğime bürünüyorum,gergin huzursuz ve uykuya çok meyilli oluyorum...

evet cnm deneyimle sabit ki 3 ay dönüm noktası..çoookk büyük ölçüde azalıyor ağlama krizleri falan..sen de çok şiddetlisine antremanlı olduğundan azıcık bızıklanmaları rahatsız etmez oluyor..
bak bnmkiler 4,5 aylık oldu çok şükür yoluna giriyor birçok şey artık..azıcık sabır..bitiyor hepsi ama hazırlıklı ol ki her dönemin kendi zorluğu var..bu biter başka bişey başlar..Alah çocuklarımıza sağlıklı ömür bize de güç kuvvet versin inşallah..

canım hayırlı uğurlu olsun gözün aydın annelik hemide ikiz anneliği gerçekten çok güzel sen bide onları tepki vermeye başlayınca gör harik aolacak herşeyyy

merhaba arkadaşlar ben arasına yeni katıldım.aslında hep vardım ama üye olmadım takip ettim. neredeyse hepini<i tanıyor sayılırım..allah hepimizin bebeklerini bağışlasın..
o zaman bizde snei tanıyalım cnaım sık sık gir aramıza kankiolalımkaydirigubbakcemile2
kızlaaaaaaaaaarrrrrrrr!!!!!!
sorularıma cevap yorumlarıma yorum gelmeyecekse ben de gelmiyim yani (
aşkolsun diyorum size..ben böyle mi yapıyorum??
mafoldumben
aşk olsun hayatım yaıyom işte bekle anca giridm nete

bende denemedim daha çamaşır suyu sizlere sorayım deidm deneyen varmı diye bende sık sık biberon değiştiriyorum daha doğrusu başlıklarını değiştiriyorum benim 5 tane biberonum vardı dr braown s süt ısıtırken erittim 4 e düştü an uzun 45 gün kullanıyorum maryy bana bi ecza deposunun yerini söyleid orası banad açok yakın sık sık gidip alıyorum ama hani çamaşır suyu nasıl olur diye sorayım deidm yoksa sadece ucu değiştiridğim için çok bi para değil aventin 2 lisini 9 a chıcconun kini 7 ye alıyorum oda 2li

canım benimkilerde kucağımda oturuyo belki etraflarına bişi sarsam öylede otururlar ama şimdilik sadece kucağımda oturtuyorum mama sandalyeside kullanmıyorum bazen esiyo alayım diyorum bazen boşver ev maryy nin dedeiği gibi lunapark oldu diyorum o yzüden bi tavsiye veremeyeceğim ama heömen hemen hepsi güzel sanırım

amann soruyom işte kız kullanma diyen çoğunlukta baksana koku siner felan diye şaştım haklısınız aslında kokuda kalabilir bu defa mamadanda tiksinirlerse ne yaparım artık sütte yok pöfff

tecrübeli annelere güven canım 3-3.5 tan sonra değişiyorlar epey inan bide 6 dan sonra dahada değişiyomuş bekleyip göreceğizzz

bak birileirne cevap yazacaktım unuttum alıntıda yapmadım akıl işte kalmıyoki pöffff:kedi::kedi:

ayy ben de birsencim senin kadar olmam ama aynı hümeyranın anlatığı gibi oluyorum ve ben bile kendime tahammül edemiyorum o zaman..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…