ailemle nişanlım arasında kalmış durumdayım annemler mutsuz olcağımı söylerken nişanlım tam tersi nişanlımda çok mutlu olacağımızı söylüyor çareyi istiharede buluyorum artıkk ama nasıl yapmam gerekiyor yada rüyamda karanlıklar içinde görürsem terketmelimiyimmm
Ben de bunu merak ediyordum. Konu açmama gerek kalmadı. Bildiğim kadarıyla namaz kılmak gerekiyor ama ben namaz kılmayı da bilmiyorum.
Ben de bunu merak ediyordum. Konu açmama gerek kalmadı. Bildiğim kadarıyla namaz kılmak gerekiyor ama ben namaz kılmayı da bilmiyorum.
İstihare namazı vardır ama istihareye "yatmak" diye bir şey yoktur. İstihare namazı kıldıktan sonra ne hissettiğine bakarsın. Senin için hayırlı olanın kalbine doğmasını beklersin. Bunu rüyada görmeyi beklemek diye bir şey yoktur. Çok sık yapılır ama aslı astarı yoktur o rüyada görme olayının.
İstihare namazı da yukarıda arkadaşın bahsettiği şekilde kılınır.
2 rekat olduğu için netten 1-2 video izleyerek kolaylıkla öğrenebileceğinizi düşünüyorum,dua biliyorsanız deneyin:)
Kaç yaşındasın?
ailemle nişanlım arasında kalmış durumdayım annemler mutsuz olcağımı söylerken nişanlım tam tersi nişanlımda çok mutlu olacağımızı söylüyor çareyi istiharede buluyorum artıkk ama nasıl yapmam gerekiyor yada rüyamda karanlıklar içinde görürsem terketmelimiyimmm
31 yaşındayım. Bu yaşa kadar nasıl öğrenmedin mi diyeceksin yoksa? :) Öyle dersen de haklısın valla.
Bir iş yapılmak istenildiğinde istihâre yapmak menduptur.
Hz. Peygamber, Ashab-ı kirama önemli işlerinde istihâreye başvurmalarını telkin buyurdu.
hadisi şerif vardır..
Sa'd b. Ebi Vakkas'tan, Resulullah (a.s)'in şöyle buyurduğu rivayet edilir: "Âdem oğlunun Allah'tan hayır dilemesi (istihâresi) saâdetindendir. Allah'ın hükmüne razı olması da saâdetindendir. Allah'tan hayır istemeyi terketmesi ise onun bedbaht olmasındandır. Allah'ın hükmüne razı olmaması da, Âdemoğlunun bedbahtlığındandır" (Ahmed b. Hanbel, I, 167; Tirmizi, Kader, 15).
Evet dua biliyorum, hep abdest alıp dua okurum ama namaz kılmayı bilmiyorum. Zaten öğrenmek istiyordum. Video ile kolay olur, aklıma gelmemişti. Teşekkür ederim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?