arkadaşlar istihareye yatmak istiyorum yardımcı olurmusunuzzzzzzzz

marimar91

Üye
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2013
39
2
6
İzmir
ailemle nişanlım arasında kalmış durumdayım annemler mutsuz olcağımı söylerken nişanlım tam tersi nişanlımda çok mutlu olacağımızı söylüyor çareyi istiharede buluyorum artıkk ama nasıl yapmam gerekiyor yada rüyamda karanlıklar içinde görürsem terketmelimiyimmm

Ben de bunu merak ediyordum. Konu açmama gerek kalmadı. Bildiğim kadarıyla namaz kılmak gerekiyor ama ben namaz kılmayı da bilmiyorum.

istihare namazı 2 rekattır ,niyeti yarabbi senin rızai şerifin için örnek veriyorum ahmetle evlenmem hayırlı mı diye istihare namazı kılmaya niyet ettim denir ,namaza başlanır ,birinci rekâtta Fatiha'dan sonra Kâfirun, ikinci rekâtta ise, İhlâs süresi okunur .namazdan sonra bu dua okunur ,“Allahümme innî estehîrüke bi-ilmike ve estaktirüke bi-kudretike ve es'elüke min fadlikel'azîm fe inneke takdirü ve lâ akdirü ve tâ’lemü velâ a'lemü ve ente allâmül-guyûb” dua edilir ...sonra hiç konuşmadan salavat okuyup tekrar niyetini söyleyip yarabbi hakkımda hayırlı ise beyaz, yeşil,hayırlı değilse siyah,kırmızı göreyim rüyamı bana klavuz eyle diye dua edilip sağ tarafa yatılıp ,uyuyana kadar salavat okunur.

ben yapmıştım anlatayım akşam önce bir güzel abdest alıyorsun,2 rekat namaz kılıyorsun, namazını kıldıktan sonra yasin kitaplarında da bulabileceğin istihare duasını okuyorsun, “Allâhumme innî estehîruke bi-ilmike ve estakdiruke bikudratike ve es’eluke min fadlike’l-azîm. Feinneke takdiru velâ ekdiru ve ta’lemu vela â’lemu ve ente allâmu’l-ğuyûb. Allâhumme in kunte ta’lemu enne hâzâ’l, emre hayrun lî fî dînî ve meâşî ve âkibeti emrî âcili emrî ve âcilihi fakdirhu lî ve yessirhu lî summe bârik lî fîh. Ve in kunte tâ’lemu enne hâza’l-emre şerrun lî fî dînî ve meâşî ve âkıbeti emri âcili emrî ve acilihî fasrifhu annî vasrifnî anhu va’kir liyelhayra haysu kâne sume ardinî bih.
dua bu ne okuduğunu bilmek istersin belki bu da türkçesi ;
“Allah’ım! Senin ilmine göre hayrını diliyorum, kudretinden güç istiyorum, senin büyük fazlını diliyorum. Zira sen kadirsin, ben kadir değilim, sen bilirsin ben bilmem, sen gizlileri bilirsin. Allah’ım eğer bu iş, benim dinim, geçmişim, sonum, şimdim ve geleceğim hakkında hayırlı ise bunu bana takdir eyle, kolaylaştır. Eğer bu işim benim dinim, geçimim, sonum, şimdim ve geleceğim hakkında şerli ise bunu benden, beni de bundan çevir, hayır nerede ise bana onu nasip eyle, sonra beni onunla hoşnud eyle.”
duayı okuduktan sonra kimseyle konuşmadan direkt kıbleye doğru yatıyorsun. yalnız bunu 3 il 7 gece tekrarlaman gerekiyor 1 rüya iile karar alma sorunuz olursa cevaplarım..

Ben de bunu merak ediyordum. Konu açmama gerek kalmadı. Bildiğim kadarıyla namaz kılmak gerekiyor ama ben namaz kılmayı da bilmiyorum.

2 rekat olduğu için netten 1-2 video izleyerek kolaylıkla öğrenebileceğinizi düşünüyorum,dua biliyorsanız deneyin:)

İstihare namazı vardır ama istihareye "yatmak" diye bir şey yoktur. İstihare namazı kıldıktan sonra ne hissettiğine bakarsın. Senin için hayırlı olanın kalbine doğmasını beklersin. Bunu rüyada görmeyi beklemek diye bir şey yoktur. Çok sık yapılır ama aslı astarı yoktur o rüyada görme olayının.
İstihare namazı da yukarıda arkadaşın bahsettiği şekilde kılınır.

Bir iş yapılmak istenildiğinde istihâre yapmak menduptur.
Hz. Peygamber, Ashab-ı kirama önemli işlerinde istihâreye başvurmalarını telkin buyurdu.
hadisi şerif vardır..

Sa'd b. Ebi Vakkas'tan, Resulullah (a.s)'in şöyle buyurduğu rivayet edilir: "Âdem oğlunun Allah'tan hayır dilemesi (istihâresi) saâdetindendir. Allah'ın hükmüne razı olması da saâdetindendir. Allah'tan hayır istemeyi terketmesi ise onun bedbaht olmasındandır. Allah'ın hükmüne razı olmaması da, Âdemoğlunun bedbahtlığındandır" (Ahmed b. Hanbel, I, 167; Tirmizi, Kader, 15).

2 rekat olduğu için netten 1-2 video izleyerek kolaylıkla öğrenebileceğinizi düşünüyorum,dua biliyorsanız deneyin:)

Evet dua biliyorum, hep abdest alıp dua okurum ama namaz kılmayı bilmiyorum. Zaten öğrenmek istiyordum. Video ile kolay olur, aklıma gelmemişti. Teşekkür ederim :)

Bu istihare den gelecek cevaba göre kararini verme bence.
Çok yakın bir Arkadaşım için taaa İstanbulda şeyh in biri istihare yapmış ve çok hayırlı denildi. Evlendiler. Kız bal ayında dayak yemeye başladı, psikopat derecesinde kıskançlıklar, aileyle görüştürmemeler. Adam bildiğin psikopatmış. Ayrıldılar tabi ama kötü anılar bunlar.
Bence ailen neye dayanarak mutlu olamazsın diyor? Bence bunları ölç biç tart.
İnsanın ailesi ve sevdiğinin arasında kalması zor bir durum. Allah yardımcın olsun.

Burda tanımadığınız insanların bilgisine güvenmektense neden bir ilmihale bakmıyorsunuz?

31 yaşındayım. Bu yaşa kadar nasıl öğrenmedin mi diyeceksin yoksa? :) Öyle dersen de haklısın valla.

Estağfurullah haddim değil öyle demek. Belki yaşın küçükse daha öğrenme fırsatı olmamıştır diye sormuştum. İnşallah tez zamanda öğrenip kılmak nasip olur. :)

Eee yani? :) İstihare yoktur demedim. Varlığı tartışılmaz bir sünnettir. İstihare namazı kıldıktan sonra rüyaya yatmanın olmadığını söyledim. Nasıl yapıldığını da anlattım önceki mesajımda. istihareden sonra rüyada bir işaret gören varsa belki rüyasında içine doğmuştur denebilir yalnızca.

Evet dua biliyorum, hep abdest alıp dua okurum ama namaz kılmayı bilmiyorum. Zaten öğrenmek istiyordum. Video ile kolay olur, aklıma gelmemişti. Teşekkür ederim :)

Ben belki inancın gereğidir diye fazla soru sormamıştım ama bu yazdığını okuyunca fikrimi değiştirdim. :) Öğrenmek istiyorsan seve seve yardımcı olabilirim her zaman.

akadaslar bende aynı dertten muzdarıbım bırını sevıyorm ve yaza aılemle tanıstırmak ıstıorum fakat cok sorun cıkacak bılıorm aılem hala evlenmemı ıstemıyor vss ... bende arastırdım ıstıhareyı bırcok kısı ruyanda ne gorursen ole dıyor ama smdı ıse bır akadasm var oda bu ıslerı bılıyor dedıkı ıstıhare namazını kıl ama olay ruya gormekte deıl. sen namazını kılıosun ve duanda eger hayırlıysa kolaylastır hayırlı deılsede benden uzaklastır dıosun tabı suan kısa yazdım duası var bunun uzun ve kendını Allaha teslım edıosun ve beklıosun.. bunu yaptıktan snra zaten hayırlı deılsee engel cıkacak ama hayırlıysa engel varsa kalkacak ama senn tamamen guveneceksın.. mesela ben aılemle tanıstırmak ıstıorum bu namazı kıldım duamıda yaptım ya ben bu ısı bırakmıcam ıcabında aılemle bıle tanıstıracam ne ıstıyorsam suan o yolda ılerleyecem ama dedıgım gıbı namazımı kıldım dualarımı ettım eger hyırlı deılse onume engel cıkacak ve bozulack bu ıs ama hayırlıysa hersey ck guzel gcecek bu yzden ruyaya bakma ruya gormeye calısma 3 yada 7 kere yapma bır kere yap ve kendını Allaha teslım et ıcten guvendıgın ınandıgın zaman dularn kabl olur canım canını sıkma sen ve kuran okumayı bılıosan yasın suresını oku ve ardından hep ıslerın kolay gecmesı ıcn dua et cok etkılı gercekten Allah yardımcımız olsun ınsallah :))) ıstersenız bu namaz duasını yazabılrım sıze smdı yazmadm baya uzn yazdıgm ıcn ama ıstıosanız dıer msjımda nasıl olcgnı anlatablrım :)

tatlım hakkında hayırlısı olur ınsaallah.. eger kendın korkuyorsan karanlık görmekten veya kırmızı senın ıcın baskasının yatmasını ıste bence..sen kendını psıkolojık olarakta sıkabılırsın gormeyebılırsın. ve kıbleye donerek yatılıyor. arkadas sag taraf demıs ama kıbleyı unutmus onu soylıyım dedım. ben evlenmeden once esım kayınvalıdeme yaptırmıs. sıyah bı odanın kapısını acıp bembeyaz ısıklar sacılan bı odaya gırmıs seklınde gormus. suandada elhamdulıllah cok mutluyuz. darısı basına :) :)

arkadaslar ben ruyaya yatılıyor olarak bılıyorum. cogu zaman iş için evlilik için yatan arkadaslarımdan akrabalarımdan duydum. elbette dua edecegız hakkımızda hayırlısını ısteyecegız. ama ruya bence var yanı dogru olan bır sey...yanlısım varsa özür dilerim:44::44:

ya herkes hanı baskasına yaptırıyor ya ben bunu arastırdım ınsanın kendısımı yapması daha ıı baskasımı ama smdı bana soylenılenlerı dusundum ve cok mantıklı geldı.. sımdı bu bır ıbadet oyle deılmı namaz kılıosun ve dualar edıyosun pekı senın yapman gereken bır namazı vve duayı nasıl baskasına yaptırabılırsınkı?? mesela normal gnluk namazlarımızı nasıl baskasına yaptıramıyorsak bunuda yaptıramayız gercektende dogru smdı bu eskılerden berı bızm ulkede artık normallesmıs bır durum oldugu ıcn herkes baskasına yaptırıyor vs kmsede karsı gelmıyor ama gercek bu. smdı sdece bı dusunun umreye gıtmek ıstıosunuz ve gıdemıosunuz benım yerıme sen yaparmısın dıe bırıne rıca edemezsın yada tesbıh cekeceksınız ya sen yaparmısn benım ıcın dıyemezsınız deılmı.. ıste bunu da yapamazsınız ve ruya ısı de tamam ruya vardırr ben ole bıse yok demıorum ama dıer turlude var.. ve rüya ne zaman gecerlı bılıyormusunuz? dıelım evlılık ıcın yapılacaksa gorucu usulu olacaksa karsındakını hıc tanımadan gelıp senı ıstedıgınde ıstıhare yapıp ruya gorursun.. ama artk sevmıssın evlenmekte kaarar vermıssın yada nısanlısın bundaaa kesınlıklee artk ruya olmaz cnku hıc kımse severken ruya kotu cıktı dıee ayrılamaz ole pat dıye gercekten zorr.. bu durumda ıste benım soledıgımı yapcaksın canm ruya gormeye calısmaa sen namazını kıl duanı oku ve Allaha bırakk gerısı gelcektır Allahn ıznıyle ınsallah :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…