arkadaşlar istihareye yatmak istiyorum yardımcı olurmusunuzzzzzzzz

tatlım baskası yatması konnusunda bıseyler yazmıssın. ben su acıdan yazayaylım farzı kıfaye vardır baska muslumanların yapmasıyla dıger muslumanların uzerınden bu farz duser cenaza namazı gıbı. bu namazda oyle sanırım yanı farz degıl nafıle ama baskasıda yatabılıyor benım bılgım bu. her anne kızı ıcın yatabılıyor kısı kendısı ıcın yatabılıyor. ama eger ınsanın ıcıde suphe varsa yatmasın hıc:) bol bol dua edıp 5vakıt namazını terk etmesı hz.ALLAH ona dualarının karsılıgını verırı :) sonucta rabbımız dememısmı..'ben hıdayetı ısteyene hıdayetı, dalaletı ısteyene dalaletı halk ederım' dıye :) kısı her zaman kendısı ıcın hayırlı olanı ıstesın.

İstihareye yattıktan sonra ailenle yapacağın istişare istikametini belli edecektir.

Son düzenleme:
evt cnm haklısn ole.. ama konuyu acn arkadasımız zaten nısanlı suan o yzden dıorm ruya fılan bakmasn ve baskasına yaptırmasın kendısı namaznı kılsın duasını etsın ve Allaha bıraksın artk cnku yapsa ve kotu ruya gorse nısanlısına ben ıstıhare yaptım kotu cıktı ayrılalım dıyemez.. ve sonucta kotu cıktıgını bıle bıle de devam etmekte olmaz.. konuyu acn arkadasm sakın ruyaya bakma ben eskıden yaptım cok skıntılı bı durum sızın durum ılerlemıs artkkk benım soledıgımı yap lutfen sende rahatlarsın ve hayırlı deılse ınan bı bakarsın ufak tefek sorunlardan anlasarakk ayrılırsınız yada hayırlıdırr bu skntıların hepsı gececektır ama smdı kotu ruya gorursen ne ayrılabılırsın nede mutlu olabılırsın zından olur hayatın ben yapmıstm bın pısman oldm kesnlıkle yapmaaa.. mutlu olacagın varsa bıle mutsuz olursun yemın ederm benım soledıgım yapılan bısey arastırdm sallamıyorm yanı ve ole yaptm cok rahatım ben sadece beklıorm tanıstırcam aılemle bakalım neler olcak :))) hayırlısı neyse o olsun arkadaslar hepımız ıcın ve ınsallahh gonlumuzdekıler hayırlı olanlardır :)))

Ben de bunu merak ediyordum. Konu açmama gerek kalmadı. Bildiğim kadarıyla namaz kılmak gerekiyor ama ben namaz kılmayı da bilmiyorum.

canım namaz kılmak çok kolay istihare namazı da iki rekat oluyor zaten anlatabilirim sana istersen nasıl yapacağını ama öncelikle namazda okunacak dua ve sureleri ezberlemen gerekiyor

Önce günahlardan tevbe edilir. Tevbe için kısaca, "Ya Rabbi! Buluğ anımdan şimdiye kadar yaptığım günahlara pişman oldum. Bundan sonra da, inşallah hiç günah işlememeye söz veriyorum" denir. Sonra gusledilir. Gusülden sonra, o gece (istihareye niyet ettim) diyerek iki rekat nafile namaz kılınır. İlk rekâtta, Sübhaneke ve Fatiha’dan sonra, Kâfirun, ikinci rekâtta Fatiha’dan sonra İhlâs okunur. İstihare namazı bittikten sonra şu dua okunur:

(Allahümme innî estehîrüke bi-ilmike ve estakdirüke bi-kudretike ve es’elüke min fadlikel azîm fe inneke takdirü ve lâ akdirü ve ta’lemü ve lâ a’lemü ve ente allâmül-guyûb.)

Bu şekilde istihareye yedi gece devam edilir. [Gündüz de istihareye yatmak caizdir.] Gusül sadece ilk gün alınır. Diğer günler gusle gerek yoktur.

İstihare başkasına yaptırılmaz. İstihareyi herkesin kendi yapması gerekir. İstihare yapmasını öğrenmeli, bu sünneti kendisi ifa etmelidir. Bedenle yapılan ibadetleri başkasına yaptırmak caiz değildir.

İstihare namazını kılıp duasını ettikten sonra hiç konuşulmadan yatılmalı. İhtiyaç varsa konuşulabilir. Aslında her zaman, yatsı namazını kıldıktan sonra, ihtiyaç olmadıkça konuşmamak müstehabdır, iyi olur.

İstihareden sonra, abdestli olarak, kıbleye dönüp yatılır. Rüya görse de, görmese de, 7 gün istihareye devam edilir. Rüyada beyaz veya yeşil görmek hayra, siyah veya kırmızı görmek şerre alamettir. Eğer, rüyada bir şey görülmezse, kalbe bakılır. O işi yapmak arzusu varsa, o işe karar verilir. Karar veremeyen, birkaç defa daha istihare yapmalıdır.

Başkasına yaptırmayın kendiniz yapın. Gerçekten içten ve samimi bir şekilde diler ve kılarsanız Allahın izniyle görürsünüz doğru olanı

Ben belki inancın gereğidir diye fazla soru sormamıştım ama bu yazdığını okuyunca fikrimi değiştirdim. :) Öğrenmek istiyorsan seve seve yardımcı olabilirim her zaman.

Cok tesekkur ederim. Inancla falan alakasi yok da ailemde namaz kilan yok. Ailede gormeyince oyle sekilleniyorsun ister istemez. Namaz kilarim ya da kilmam ama ne olursa olsun ogrenmek istiyorum. Internette video buldum, onlari inceliyorum su an :)

canım namaz kılmak çok kolay istihare namazı da iki rekat oluyor zaten anlatabilirim sana istersen nasıl yapacağını ama öncelikle namazda okunacak dua ve sureleri ezberlemen gerekiyor

Cok tesekkur ederim. Internetten baktim gercekten kolaymis. Dualari falan biliyorum zaten, cok onceden okulda ve kendi kendime okuyarak ogrenmistim. Bu konu vesile oldu valla bana, konu sahibine tesekkur ederim :))

Cok tesekkur ederim. Internetten baktim gercekten kolaymis. Dualari falan biliyorum zaten, cok onceden okulda ve kendi kendime okuyarak ogrenmistim. Bu konu vesile oldu valla bana, konu sahibine tesekkur ederim :))

tmm yine merak ettiğin takıldığın bir konu olursa sorabilirsin hadi ALLAH kolaylık versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…