Arkadaşlar kayınvalidenize temizlik konusunda ne kadar yardım ediyorsunuz?

beren34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2009
509
11
96
38
Diğer
ben her zman kayınvalideme giderim ama o kadar çok iş yapan bir gelin değilim camlarını hep silerim bulaşıkları falan yıkarım kendi evime geldiklerinde hizmetim kusursuzdur çeşit çeşit ne gerekiyorsa a z ye süper yaparım ama kayınvalidemlere gelince çok iş yapmam köydede evi var şehirdede böyle eksik varsa yaparım ama çok iş yapmam yani sizce ayıpmı ediyorum..

Daha ne yapacaksın ki?
Ne kadar az yaparsan kıymetin o kadar çok oluyor malesef.

valla ben o kaarını bile yapmıyorum vallla hiiiiiiiiiiiçte yapamam. eğer onlarda yemek yediysek o zaman sofrayı toplayıp bulaşıkları yıkıyorum ama yok yemeğe gitmemişsem bulaşıklar orda dağ gibi olsun elimi sürmem ben yıkayayım diye mi bekletiyo D:

kızlar haklısınız ne kadar yaparsanız yapın kıymetiniz azalıyo ben çok yaptım 3 senede sonuç elsin bitti:))artık bebiş oldu ya yapabildiğim kadar yapıyorum
tavsiyem kasmayın kendinizi:))kolay gelsin

hıc yardım etmem ..eger bızı yemege davet etmısse ,bulaşıkları makıneye dızerım ..sofrayı toplarım fılan...

ama gıdıyım bulasıgını yıkayyım camını sıleyım yok evını süpüreyim demem hiç.

Bencede daha ne yapacakmiszin??

Ne yalan söyleyim yeni evlendimizde kayinvalidem birkac kere söylede "bir gün erken gelin seninle evi temizliyelim" diye hic orali olmadim.
Bir dahada söylemedi yapmama sebebimbe su
Bir gün yemekden sonra herkes salona gecti ben bulasiklari yikadim firinda cok kirliydi onuda temizledim.
Kayinvalide, kayinbabam ve esim mutfagi girdiler Esimle kayinbabam "firina ne gerek var birak yapma" dediler
Kayinvalidemde " Mecbur yapicak " dedi
Hicde mecbur degilim o günden beri sadece yemeklerde yardim ederim, bulasik yikarim bukadar.

yaşlı kadın elimden geldiğince yardımcı oluyorum..
çalışan bir insanım dolayısıyla çok vaktim olmuyor.
o da çalışan kadınmış zamanında beni o konuda anlıyor...
anneme de kayınvalideme de ara sıra gündelikçi kadın tutup yardıma giderim.
kıymeti bilinsin ya da bilinmesin bu şekilde davranıyorum

ben kendi evimin günlük bile başkasına temziletirken
gidipde kayinvaldeminin işini yapacak halim yok vallah
gerekte yok
ne bekler ne çağırır
zaten onunda kadını gelir

Benim ki uzakta zaten.
Onlara kalmaya gittiğimiz de, pek birşey yaptırmaz bana zaten.
Yemek işine el sürdürmez , iyi de yapıyor :)
Bulaşığını yıkarım, evi temizlenecekse arkasından silerim filan.
Fazlasını da yapmam, karışmam da pek.
Bunun bir standartı yok ki, isterseniz yaparsınız, istemezseniz yapmazsınız.
Zaten insan yardım ediyor ister istemez, yeterli bence.

İşin temizlik kısmı beni aşar verir parasını yaptırtır bu kadar basit..
Evine gittiğimde sofra kurar yardım ederim daha ne yapayım ...

ayyyy bu mecbur yapacak kısmına çok sinir oldum kötükedihüso seve seve yapar insan ama mecbur deyince iş değişiyor..

bende geçen yıl bayramda hasta diye gittim..bi teşekkür bile etmedi bu yıl gitmedim amannn nasılsa birşeyi değiştirmeyecek gelinim dış kapının mandalıyım..böle düşünüyorlar bende öyle davranırım boshayallersmile

hiç birr konuda yardım etmem. istemezde zaten. giderim yemekler hazırlanmıştır. yerim. kalkarım o ben toplarım der. toplar. bulaşıkları kendi yıkar.elletmez hiç hep önümüze koyar. kaldırır. eşim varkende ben tekkende hep böyledir o.
bayram temizliği miasfir temizliği hiç birşeyine yardım etmem. ama o bana yardım eder :kedi: canım benim hiç kıyamaz banaa opuyorumnanaktan

bir tek misafiri çok gelicek ise ben evimde tatlıları yapar götürürm. o kadar...

valla ben yapıyordum zamanında ama kıymet bilen yok artık hiç bişi yapmıyorum eli ayagı tutuyo yapsın bosver aklinialirimsmile

benim yardımımı istemez zaten kayınvaldem.. herkesin yaptığını beğenmez
yemek falan yediysek toplamasına yardım ederim, bazen bulaşıklarını yıkarım ama misafir olunca.
yoksa yıkatmaz bana, çayı bile kendi getirir, elide hızlıdır.
Bir kaç kere onlar şehir dışındayken geldiklerinde ev temiz olsun diye temizlik yaptım, yemek yaptım
bi baktım geldiğinde oda temizlik yapıyor, ben yapmıştım filan dedm ama olsun dedi.
2 hafta önce döndüklerinde yemek yaptım ama temizlik yapmamıştım bozuk davrandı napim nasıl olsa arkamdan tekrar kendi yapıcak niye kendimi yorayım çalışmaktan kendi evime zor zaman ayırırken..
Ama yaşlı olsa yardımcı olurdum elimden geleni yapardım, yapamıyorsamda bi yardımcı bulurdum.

şimdiye kadar bir bardak kaldırmadım ,yapmadım, yapmamda,,,,,bu ona çok lüx kaçar,değmez

Valla benim annem ne isler yaptı babaanneme halamlar o evden oldukları halde hatta ve hatta bir yengem daha oldugu halde o hiiicc gelmedi cagırmaya bile yeltenmediler. Ama temizlik olsun süükranı cagır diye dedeme baskı yaparlardı.

Annem gidince temizlige onlar lak- lak yaparlarmıs anneme hep buzdolap sildirmek istiyorlarmıs halam '' ben evde benimkini sildim diyormus '' annem orda pek birsey diyemiyordu ama eve geldiginde benim, kardeslerimin, babamın kafasını ütülüyordu konus susma diyorduk. Ben o yaslı insancıklara kıyamıyorum diyordu.

Babaannem ve dedem annemi cok severlerdi halam kac kere dedeme bıktım sizden demis insandır.. Böyle evlat olmaz olsuun !! İkisi de göcüp gitti dünyadan simdi arasında bulsunlar..senağlama

Anlamayan insanlara yapmayacaksın diger yengem cagırılsa bile gelmiyordu bir ton bahane iyide yapıyordu. Ezilen benim annem oldu cünkü.

Son düzenleme:
Herkesin kendi evi yeter de artar bileguclubacismile..beni :CüvCüv:doğuran anneme yapamıyorum ki, ona neden yapayım..:umursamaz:yerimseniben

Ben ilk evlendigim siralarda kayinvalideme yakin oturuyordum yemege filan cagirdinda
bulasik yikardim sofrayi toplardim filan ..
bi keresindede kahvaltiya cagirmisdi ama bahaneymis ..
bi gittim bakdim kadin koltuk hali filan silmek icin malzemeleri ayarlio hayir ola anne dememe kalmadan aksama kadar koltuk-hali sildigimi hatirliyorum ..

bide görümcem vardi 28 yasinda .. cadiloz geziodu tozuyordu evde bi is yapiyordu ..
o gün son oldu bidaha ne kahvaltiya gitmisdim nede anne bi yardima ihtiyacin varmi diye sormusdum ..

Gelinleri hizmetci görüyorlar resmen ..

hakkimi hic bi sekil helal etmiom valla az cekdirmediler bana alsanaalsanasmile

onun benden öyle bi beklentisi yok..olsada kendi evimi her hafta aldığım kadının temizlemesi ona fikir verir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…