Arkadaşlar kayınvalidenize temizlik konusunda ne kadar yardım ediyorsunuz?

valla ben hiç yapmıyorum çünkü 40 gün uğraşsan anca paklanır ev okadar piski kadın elle tutulcek gibi değil bişeyi bi düzen yok haliyle insanın içinden gelmiyor

canım benim eşim memur oldugu için kayınvalideme yılda bi gidiyoz zaten ilk gittim gün hiç bulaşıkları ne elletmez kayınvalidem sonra ben zorla yaparım çünkü ben onun geliniyim sonrada mutlaka her gittigimde evini bi kaldırır cırpar siler tekrar düzen veririm onlarda zaten öle gelinim iş yapmaz diyecek insan deilller böle olunca tabi kayınvalidemle kayınbabam eşim çok mutlu oluyo buda beni mutlu ediyo eltim de sadece bulaşıkları yıkar okadar ama ben elimden geldigince yapmaya calısırım herseyi cünkü ne ekersem onu biçerim benimde yarın gelinim olucak oda bana ben nasıl davranıyosam eşimin ailesine oda bana öle davransın isterim kayınvalidem hep öle dualar eder bana saolsun.......yerimseniben

farklı şehirlerde olduğumuz için ancak tatillerde gidiyoruz...
günlerimiz hsliyle sayılı ve kısıtlı en fazla 5 gün kaldığımı hatırlıyorum...
diğer zamanlarda 2 gün 3 gün falan ...
kendizi fazla temizlik yapmaz zaten gelinler gelsin temizlesin ister
iki tane daha gelini var aynı semtte oturuyorlar...
büyük eltim burnundan kıl aldırmaz
gelip ne temizliğini yapar nede bi ihtiyacın varmı diye sorar
ama en kıymetlimizde o:umursamaz:
yazın arkamdan laf söylemiş
temmuzz geliyorda işimi görmüyor
misafir gibi evin içinde demiş..
ee misafirim tabi bulaşığını toplarım onca misafirini ağırlarım...
daha ne istiyor...
kaynana resmen çıldırıyor buna iş gösteremiyorum diye...
eli ayağı tutuyor biraz az gezsin evini temizlesin...
şu gün oraya geliyoruz dediğimiz zaman
ütüsünü yığıyor bi gidiyorum ki
dağlar kadar ütü...
bi keresinde hiç oralı olmadım hastaydım ozamanda
çok dolandı arkamda açık açık diyemedide ütüyü yap diye..
bende yapıyım demedim...
aslında ütü değilmi elimi yapışmaz ne var yapsaydın diyeniniz olacak elbet...
kıymet bilecek olsa canım feda ...
arkamdan konuşup elaleme laf söylemeler
kocasını bana karşı kışkırtması vs vs...
değmez yani...

valla ben hiç yapmıyorum çünkü 40 gün uğraşsan anca paklanır ev okadar piski kadın elle tutulcek gibi değil bişeyi bi düzen yok haliyle insanın içinden gelmiyor

aynı ....
bi evi süpürüp silmekle temizleneceğini bilsem neyse derim...
köşe bucak haftalarca uğraşmak gerekir...
en son kaldığımızda 2 hamam böceğine rastladım
aprtmanda oturuyor olmasına rağmen ...ohaoldumsmile

biz de kayınvalideme senede bir gidiyoruz;Yazları.1 ay kalıyoruz.çok uzakta olduklarından görüşemiyoruz.
o yaz tüm kardeşler ve uzaktan bir kaç akraba orda toplanıyor.sofrada 30 kişi oldugumuz oluyor.ve muhteşem bir iş bölümü var.kimse ezilmiyor.kayınvalidem kıyamıyor bana;çay bile koydurmaz kolay kolay.ben boş bardagını alınca nasıl sevinir:)

tabi bende yan gelip yatmam bu tavır karşısında;üzerime düşen ne varsa yapabildigim ölçüde yaparım.

konu sahibi sende yeterince yardımcı oluyorsun bence..

sahiden bişey yapsam begenilmese yada laf edilse asla yapmam bende;çok kırılırım.
neden kayınvalideler daha tatlı bir dille kızım yardımcı olsan şunları yapsak demiyor da herşeyde bir kusur arıyor anlamıyorumklava:

ilk zamanlar yapıyordum ama daha sonra baktıki ben şimdi topluorumarkamı bi dönüyorum topladığım yer yine dağılmış resmen arkamdan çocuk gibi dağıtıyor dalga geçer gibi zaten yaptığım zamanlardada yapmıyo diyordu arkamdan hiç bi türlü yaranamıyosun çok geçimsiz bi insan bari böyle yapmadan yapmıyo desinde dediğinin de bi hayrı olsun yalan söylemiş olmasın günaha girmesin

yapığın iş büyük yada küçük olsun gözlerine görünmüyor...
ben yapsam kendisi yapmış gibi elaleme söylüyor..
bunlara şahit oluncada iş yapmak içimden gelmiyor...
yoksa ev süpürmede silmede ne var ...

haklısın canım ama işte herkes senin gibi kayınvalideye sahip olamıyor maalesef benimki bide karşımda oturuyor dairelerimiz karşılıklı işin en kötü yanıda bu

yapsanda yapmadı oluyoruz yapsamakta...
kayınvalidem kendisi yapmış gibi övünür durur..
buda insanın çok zoruna gidiyor....
ilk zamanlar yapmadım şimdide yapmıyorum
alışmasın
işini görmeyen bi gelini var pekte kıymetlidir kendisi....
pas vermezz konuşmaz nedense çokte değer verirler korkarlar...
bende bunu çözmüş değilim...
laf söylemem saygısızlık etmem
hizmetimide ederim gittiğimde...
diğeri gelip gitmez aman ...... şöle aman.... böle
övüp dururlar...

Son düzenleme:
valla ben yaparım kendı evım gıbı hic ayırt etmem..oda benım evıme geldıgınde yapar..sevıyorum kaynanamı her işini yaparım farketmez..aklinialirimsmile

ben yardim ederim, 6 sene beraber oturdum.sonra kaynanamlar temmeli dönüs yapti türkiye ye. izine gittikce de yaparim. camlari, halilari dip köse ne gerekiyorsa. benden de zerre kadar hazzetmez keza bende öyle. ama kadin 70 yasinda.yani benim elime yapismiyor. yaptigim zaman hevesleniyor ama :)
ben yorumlari okudum, kendi fikrim ama bence yanlis düsünüyorsunuz. herkes kocasini cok seviyordur eminim.hem kocalarimizin hatiri icin, hem de Allah rizasi icin yapilmali bence. kaynanadan aferin almak degil mesele.
izine gittigim de anneanemin annemin evini temizliyorum. kimse benden bisey beklemiyor ama benim icim rahat etmiyor (galiba yasli insanlara kiyamiyorum ben) simdi kaynanamin isleri öyle duruyorsa ben kendimi rahatsiz hissediyorum,
benim kocam anneci akrabaci bir insandir. benim aileme öyle degildi,. ama ben herkese esit davrandigimi görünce o da öyle oldu. bayram da bile zorla konusan kisi gitti cani darlandigin da annemle dertlesen birisi haline geldi. anneler kutsaldir. sizin anneniz ne kadar kutsalsa kocalarimizin anneleri de öyle kutsal olmali. ister bilsin ister bilmesin . iyilik yap denize at demis atalarimiz. gün gelir o iyilikler hepsi sizi bulur.

unutmayin kizlar. her kadin bir gelindir ve mutlaka bir gün kaynana olucaktir.

ben konuyu açtım aslında benim kayınvalidem sürekli iş yapıyor ben kalkmadan herşey hazır belkide bıraksa ben daha çok yapıcağım ama bulaşık yemek camlar onları yapıyorum zaten asla kayınvalidem olarak görmedim ama kendisi iş yapmayı seviyor sanırım çok atak bende bana yap dediğini veyada gördüğümü yapıyorum inşallah ayıp olmuyordur...

yok canım olmuyordur..layık-ı vechiyle elinden geleni yapmışsın..daha neee?:1closedeyes:

22 yıldır hiç temizlik yapmadım kayınvalidenin evinde..bulaşıkları makinaya yerleştirdim bir iki kere,arada çay servisi yaptım,yemek için masa hazırlamaya yardım ettim..bu kadar

sağlık durumları iyiyse sen yeteri kadar yapıyorsun kafanı hiiiç yorma sağlık problemi olsaydı dahi yardımcıda alabilirdi
çöcukta varsa insan kendi evine bile yetişemiyo

hic yardim etmem...
ben kendi evimde, annemin evinde zor temizlik yapiyorum baskasinda hiiicc isim olmaz...

Bende hiç yapmam daha doğrusu yaptırmaz sen otur der hep benimde annemde öyle oda hiç birşeye elimi sürdürtmez Anneannemde öyle ve bende sevmem biri evimde iş yapsın hele mutfağa girsin.

Değişik bir gelenek olmuş bizde.

Yemek yediysek bulaşıkları yıkarım. Bazende aklıma gelirse evi süpürürüm. Yeter,çok bile..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…