Arkadaşlar kayınvalidenize temizlik konusunda ne kadar yardım ediyorsunuz?

Yılda ya bir ya iki kere gideriz eşimle beraber. Ondada 2-3 gün ancak kalabiliyoruz. Yani misafir
gibi gidip geliyorum keza oda aynı şekilde. Yapmamı istesede yapmam oda ayrı. O bana ne yapmış
ki ??? hiç. Herşey karşılıklı.

Ben kayınvalidemin evinde hiç iş yapmadım da yapanları merak ederim...:uhm:
Şimdi nasıl oluyor o iş?
Oturup muhabbet ediyorsunuz,kahve içiyorsunuz. "Hadi ben kalkayım bir camları sileyim,yeri süpüreyim mi diyorsunuz?" Kayınvalide de "tamam kızım,kolay gelsin" mi diyor?buyrunnnnnnnnn
Eeeeee o kadar süslenip püslendiğiniz kıyafetlerinizle zor olmuyor mu temizlik yapmak?
Temizlik sonrası banyo etmez misiniz?
Kayınvalidenizin evinde mi banyo yapıyorsunuz?sengözlerimebaksanab
Banyo sonrası temizlik yaparken giydiğiniz cici ama artık pislenmiş elbiselerinizi mi giyiyorsunuz?
Siz cam,halı helak olurken eşiniz sizi mi izliyor?akannehir
Çok mu soru sordum bilemicem,ama inanın çok merak ediyorum bunların cevabını..:uhm:

benim kayınvalidemde geçen bayramda evim çok pislendi temziliğe fırsatım olmuyor haftasonuda gel benim evi temizleyelim dedi..haftaiçi işteyim haftasonuda kendi evimi zor temizliyorum..zaten çocukta var ..herkesin içinde haftasonu temizliğe gelecenmi dedi yok anne ben kendi evime anca yetiyorum dedim eşimde destek oldu bana anne nasıl yapsın vakti yok dedi.ama bayan tuttum temizlettim..bayramdada vaktim yok tatlı yapamayacam dedi tatlısınıda yaptırdım...hiçde iş yapmam yemeğe gideriz bulaşıkları yıkarım o kadar...

temizlik beni aşar
ben kendi evime işten güçten zor yetişiyorum
kaldı ki başka bi evi temizliicem
eli ayağı tutuyo çok şükür yapar çok ta titizdir zaten ben yapsam beğenmez bence üstünden geçer :)))
gerçi bende titizim ama aşırı değil...

kayınvalidem bir kaç aydır köydeydi geçen geldi bana sen nasıl gelinsin evi temizlememişsin dedi bende sen gelini ne için alıyosun ben kendi evimin işini zor yetiştiriyorum dedim sadece yemek bulaşıkte yardım ederim detaya girmem yaptığınız görülmezde yapmadığınız göze batarsempatiksalakcinni

Bak lalişcimm senin dediğin gibi olmuyor canımm..
Şimdi oturmaya gidiyon diyorki camlarımda çok kirlendi kadınında günleri dolu gelemiyor bana cam bana ben cama bakıyom şifre veriliyor yani ama sen duymuyorsun radarların kapalı sinyali almıyorsun..
Yerlerde toz oluyor ne kadar süpersemde yine tozlanıyor yine duymamaya başlıyon.
Sadece yemek hazırlarken yardımcı oluyon sofra hazırlıyon topluyorsun makineye yerleştiriyorsun çay servisinde bulunuyorsun sonra onlarıda toplayıp hop makineye yerleştiriyorsun bu kadar işte

Henüz evli değilim...
Kayınvalidemlere her gittiğimde ikramlara, çaya yardım ederim...
Yardım etmekten öte ben yapmak isterim ama yaptırmaz, kahveyi bırak ben yapayım derim illa hazırlar ocağa koyar öyle bırakır bana...
Bulaşık yıkamama musade etmez zorla makineye yerleştiririm...
İşten çıkıp gideceksem çeşit çeşit ikramlar hazırlar...
Defalarca yardıma çağırabilceğini, gelebileceğimi söylediysem de kendisi yapar...
Hakkını yiyemem bu konularda...

Son düzenleme:

güzel demişin deeeee :)
sadece gelinin işi değildir. tabiki yaşlılara yardım edilir. ama bayan yaşlı değilse. eli ayağı tutuyorsa. görümce faktörleri varsa. ve gelin = hizmetçi ise. ve erkek hem kendi tarafında hem gelinin tarafında ayak uzatıp oturuyorsa. kimse kusura bakmasın. yapmam.

amaaa bütün millet mutfakta harıl harıl çalışıyorsa bende gidip odaya oturmam. yapabildiğim kadar yaparım.

unutmuyoruz mutlaka. bir tek gelin değiliz. anneyiz eşiz kardeşiz görümceyiz. bir tek beklentisi olanlar kayınvalideler olmamalı değilmi. aşırıya kaçmamalı lar bence

kayınvalidemin evinde bir defa buzdolabını adamakıllı temizledim. 5 yıllık evliyim. her gelene anlattı. çok hoşuna gitmiş :)

süper sorular bunlar laale dehşetsin valla :)

ciddiyim ama senin gibi insanların çoğalması lazım. ki. artık bişeyler değişsin. değişmeli yani of yaaaa. kızım büyüyene kadar değişmeli işte :)

birde sanırım burda mı okumuştum hatırlamıyorum.

yaparsın yaparsın bir defa yapmazsın senden kötüsü olmaz
yapmazsın yapmazsın bir defa yaparsın senden iyisi olmaz

Son düzenleme:
yani arkadaslar kendi evimizin bile temizliğini bitiremiyoruzki başkasına yardım edelim.ben çalışan birisiyim evimin günlük temizliğini yapıyorum.ama agır temizliğe temizlikçi tutuyorum.ama kayınvalideminde hakkını yemiyeyim bir kere olsun temizlik yap demedi.evine yeni mutfak yaptırdı.görümcemle temizledik.onuda zorla ben kendim yaparım siz yorulmayın dedi:) istese hiç düşünmeden yaparım ama zaten haftasonları yanına gidiyoruz.oda sen zaten çaışlıyorsun burdada dinlen der:) benim o konuda sıkıntım yok....ama hiçte su gün kayınvaldeme gideyimde temizliğini yapayımsempatiksalakcinni,camını filan sileyim diyede düşünmedim acıkcası,

Aslında Laale'nin dediği gibi olmuyor,bence tabiiki..olmazda,misafirliğe gittiysen,şıkır şıkırda giyinmişsen elbette kalkıp temizlik yapılmaz.Şöyle oluyordur;
Kayınvalide sana bir gün gelde benim evi temizleyelim..sen dersinki;
olur geleyim ..ayrı birgün gider temizliğini yaparssın.
Ben böyle olduğnu tahmin ediyorum.Bana hiç temizlik teklif eden olmadı,eden diyorum çünki benim iki tane kayınvalidem var
Birisi eşimin annesi,diğeri halası.Halası eşimi büyütmüş,yıllarca beraber oturmuşlar,halada hiç evlenmedi şimdiye kadar,o yüzden eşimi oğlu benide gelini olarak görüyor.
Kayınvalidemin üç tanede kızı var,onları bırakıp bana temizlik yapalım diyemez
Halada yaşlı,beli sakat iki büklüm bir kadıncağız ve tek başına yaşıyor.Ben teklif ettim yardım ama o kimseden yardım istemez,her şeyi kendi yapar.Bende sadece bir kere teklif ederim ısrar etmem .

Ayyyyy bana cama yağmur damlası düştü,yerde çamur var dese bön bön bakarım heralde..kaydirigubbakcemile3
Ayy hiç anlamam laf çarpmalarından...
Sofra neyim de toplamadım..
Elime yapışır diye korktum (Kuzum kulakların çınlasın e mi?:teytey:)

Canım sağolasın..:1hug:
Benim gibilerin çoğalamasına gerek yok..
Sadece herkes içinden geldiği gibi yaşasın o kadar!bayanssulusmile
Allahım izin verirse kızın da büyüdüğünde kayınvalidesine saygılı olsun ama hizmetçi olmasın canım!opuyorumnanaktan

Ayyy bir de telefonla mı randevu alınıyor!!!akannehir
Ayy yok cidden bilmiyorum bu işleri..
Allahım çok büyük bir daha evlenir miyim bilemem..
Ama bana evini temizletmeyi teklif eden hatta bunu aklından geçiren kayınvalideden Allahım beni korusun..:1closedeyes:
Ailemin evinde bir gün bile elimi bişiye değdirmedim.. Evleneceğim adamın da aşkından ölürüm,ailesine sonsuz saygı beslerim ama hiç kimse bana iş yaptıramaz!!!!!
Hele ki kocamın annesinin bu teklifine seyirci kalmasını asla kabul edemem!!!!

biz ayrı sehırlerde yasıyoruz kayınvalıdemlerle.o yüzden cok nadır görüşürüz ,zaten daha yeni gelinim canım :)) yani öyle aman aman bi temizlik yapacak kadar fırsatımız olmadı daha..ama yakın olsaydık veya fırsatım olsaydı yardım ederdım ucundan kıyısından,kırmazdım heralde ya..elimemi yapıscak bi süpürge tutardım en basitinden canım...fakat bu iş süreklilğe dönüşüyorsa ozaman benı aşar valla.yeri geliyo insan kendi evini bile süpürmeye üşeniyor.oyüzden dozunu ayarlamakta önemli galiba.ayy iyiki uzakta mıyım ne??

tecrubelerime dayanarak kayınvalidelere çok yardımcı olmanın onların gözünde değerimizi artırmamızı sanmıyorum hata değerimiz düşüyor bile olabilir kendi kıymetini bilmeyenin başkası hiç bilmez

ilk evlendiğim yıl..beraber yemek yiyorduk..hatta nişanlıyken bile taa kendi memleketimden ziyarete geldiğimde sabahın köründe kalkıp camlarını bile sildiğim olmuştu..bazen ben bazen kayınvalidem yemek yapıyordu..ozamanlar yeri geliodu bırak ben hallederim diodu yıkamıyordum..ilk başlarda elim ayağım tuttukça kendi işimi kendim yaparım kimseye muhtaç olmam derdi hakikatende öle yapardı..sonra ne olduysa oldu birden herşey değişti...önce sürekli yorulduğunudan şikayet etmeye başladı işte artık çatlak yumurta gibiyiz heryerden hava alıyoruz ..falan filan oram ağrıyo buram ağrıyo bu tür laflarla başladı herşey..sonra camları sildirmeye başladı..gelirmisin demek yok..gelde yarın camları silelim derdi..giderdim.."silelim" diyorya beraber yaparız diye düşünerek giderdim..bi bakardım sadece ben siliyorum..kayınvalidem biraz kilolu yukarılara çıkamıyor derdim silerdim..sonra bu emri vakiler aretmaya başladı ben yaptıkça gerisi geldi..en son evini tadilat ettirdi..bigün otururken yarın temzileyelim camları dolapları silelim dedi..şaşırdım yani insan bi yardımcı olurmusun bana kızım der....neyse..birde görümcem var 35 yaşlarında..o bize uzak..baktım herşeyş ben yapıyorum yine..camları silmeye başladım hadi ben şimdi namaz kılıyım dedi gitti..geldi..dairede ustalarla çay içti.. sohbet etti eşiyle ben hala cam silmeye çalışıyorum.. ellerim deterjandan deri attı resmen.. haa dedim öylemi bu yardım etme işi artık insan kullanmaya döndü maden öyle..söyledim lafımı..valla anne senin bu camların çok zor siliniyor parmaklıklarda var kollarım mahfoldu sen bundan sonra bi temizlikçi tutu dedimm yada ablamı (görümcemi)çağır birdahaki sefere o silsin dedim.. tabi zordur dedi bi değişik oldu..neyse temizliği bitirdik.. sonra başka işler çıktı turşu yapar beni çağırı yardıma temizlik yapcak ağız yapar yardım edim diye tarhana yapar ovalamaya beni çağırır sabahın köründe..sonra kızı gelir turşulardan alır tarhanadan alır tertemiz eve oturur kahvesini içer gider..ki bu arad çalışmıyor çocuklarıda büyük..hee öyle mi dedim ben yapıcam edicem o hazır yicek ..yapmadım ondan sonra bidaha o haksızlığa uğradığımı anladıktan sonra..bayramda tatlı yapar ben yardım ederim kızı koca tepsiyi alır giderdi..yani ben anlamıyorum benden önce onun kızına düşer yardım etmek anne yardıma gelimm diye ben gelinim ben mecbur değilim kardeşim kimseye yardım etmeye ben kendi anneme karşı sorumluyum benim anneminde bel fıtığı var ona kimsey yardım etmio ben evli uzkta kardeşim üniversitede benim annem anne değilmi insan değilmi..o kayınvaliden bütün işlerini bana yaptırmaya çalıştı ben yokken nasıl siliomuş camlarını 2 sene öncede kiloluydu nası çıkıodu ocamlara..nasıl çıkarıyodu tarhanasını..bana yardıma mecburmuşum gibi davrandı..öyle davranmasaydı rica yollu teklif etseydi hala yapmaya devam ederdim. ama o o şansını kaybetti..insan gelinini canı gitmek istemiyor diye markete bakkala yollar mı ya. kapıcı gibi.. gelirdi kapıma..şey işin var mı? yok anne seni markete salıcaktım..bakkal salıcaktım kasaba salıcaktım ..demeye başladı sanki10 yaşında çocuğum bi kaç kez işimi gücü mü bırakıp gittim baktım iyi alıştı hep devam ediyo eee yeter ama dedim kendi kendime.. sen son gönderdiğinde gitmedim..akşam saat 6 olmuş eşim gelicek yemek yapıyorum beni markete yollu..işim var anne diyorum daha çokmu var diyo illa yollicak yani..daha var anne yemek yapırum dedim birazada kızdım surat yaptım gitti.. bide giderken ne dese beğenirsiniz...ayy şimdi hiç canım gittmeyi istemio markete kadar çok yorgunum..!!!!! ee bakalım benim canım istiomu..ben 25 yaşiımda annemin evinden çıktım bir kere ekmek almaya yollamamıştır bizi bakkala biz sorarsak isterdi..asla..bende insan evladıym yaa..kimsenin işini yapmaya mecbur değilim..öyle mecburmuşum gibi davranırsa bendee yapmam arkadaş..ben yapıcam kızı hazır yicek içccek yok öle yağma..en sinir olduğum şey ..zorundaymışım gibi davranılması.. geliniz yaa.. sonra kayınvalidem eşime..şey dedi..bugün temizlik yaptık çok yorulduk ablanıda çağırdm ama gelmedi..eşimde cevabı yapıştırdı..asıl bütün bu işlerde onun yardım etmesi lazım sana ona düşer dedi..o gün bugündür kayınvalidem bişey istemez benden..istesede yapmam zaten..o şansını kaybetti..çok merhametli bir insann eskiden o iyi zamanlarında anne ben sana yardım ederim sen yorulma derdimm ama iyi niyetimi kötüye kullanmaya başlayınca bıraktım... bence yapma alışınca birdaha herşey senin üstüne kalır bi dahada ben yapmam diyemezsin..kimse şunu unutmasın yapmazasan sevilirsin..ben bir haftadır mesafeli davranıyorum yeri gelincede susmuyoyorum artık..bir iyi aramız anlatamam.. geçen akşam önüme koydu yemeği önümden aldı çay demlemiş..evime giderken bi fincana koymuş evde içersin dedi o derece yaniii..ama 1 haftadır çok iddalı konuşmalar yapıyorum başkaları üzerinden..mesafe mesafe mesafe..bakıyolarki mesafe koydun..onlarda daha dikkatli davranmaya başlıyolar diolarki bi sorun var..iyi davranmazsak oğlumu göremeyiz oda bize tavır alır..mecbur onlar size uyuyor..neyse çok uzattım..baya doluydum bu konuda..:))kusuram bakmaynına rkadaşlar

Bu tezin de doğruluğu tartışılır..
Kayınvalidem tarafından hiç bir zaman istenmedim,sevilmedim..
Ona sofra kurma,kaldırma konusunda yardım etmediğim için de laf sokmaları ve komşu gelin örnekleri ile de çok karşılaştım..kaydirigubbakcemile3
Ben iş yapmıyorum diye el üstünde falan tutulmadım yani..

bilmiyorum lalecim bende tanıdığım kimi arkadaşlar yardım etmem ama kayınvalidem beni çok sever diyo
gelin kayınvalide ilişkisi birbirlerinden aldıkları elektiriklemi alakalı acaba diyorum kimi kaynanalar ne olursa olsun gelinlerini hoş görür sever kimileride ne yapsa yaranamaz:sm_confused:

ayrı ve cok uzak sehırlerde yasıyoruz
sımdıye kadar koylerıne hıc gıtmedım
her kıs geldı kayınvalıdem elımden geldıgınce ıyı agırladım
calıstıgım ıcın kendı evımde bıle zor vakıt buluyorum ıslerı yapmaya
yardımcı alıyorum ve kayınvalıdem de goruyor

ha bır gun ızıne cıkıp memlekete gıdersekde kısıtlı zamanlarda gıdecegımızden ıs yapmaya fırsat kalmaz sanırım

çalışıyorum ama elimden geldiğince yardım ederim ve bundan gocunmam.kıymet bilinsin yada bilinmesin yaparım.o an ne yapılıcaksa hemde.mesela geçen gittiğimde kapılarını siliyordu aldım elime bezi bende yaptım,elimede yapışmadı.hoşuna bile gitti.ama ne zaman yapmam biliyomusunuz eltim geldiğinde.eltimler yaşadığımız şehrin başka bir ilçesinde yaşıyorlar.1 buçuk saatlik yoldan gelirler.ogün bir iş olduğunda o yol yorgunu diye sadece benden yardım bekleniyorsa yapmıyorum.sonuçta o yoldan geliosa bende işten geliyrm ki benm işim cok yorucu.hem beynim hem bedenim yoruluyor.o ise akşama kadar evde oturp sıkılmaktan yakınır durur.işte bu durum sinirimi bozar biraz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…