Ben kayınvalidemin evinde hiç iş yapmadım da yapanları merak ederim...:uhm:
Şimdi nasıl oluyor o iş?
Oturup muhabbet ediyorsunuz,kahve içiyorsunuz. "Hadi ben kalkayım bir camları sileyim,yeri süpüreyim mi diyorsunuz?" Kayınvalide de "tamam kızım,kolay gelsin" mi diyor?buyrunnnnnnnnn
Eeeeee o kadar süslenip püslendiğiniz kıyafetlerinizle zor olmuyor mu temizlik yapmak?
Temizlik sonrası banyo etmez misiniz?
Kayınvalidenizin evinde mi banyo yapıyorsunuz?sengözlerimebaksanab
Banyo sonrası temizlik yaparken giydiğiniz cici ama artık pislenmiş elbiselerinizi mi giyiyorsunuz?
Siz cam,halı helak olurken eşiniz sizi mi izliyor?akannehir
Çok mu soru sordum bilemicem,ama inanın çok merak ediyorum bunların cevabını..:uhm:
ben yardim ederim, 6 sene beraber oturdum.sonra kaynanamlar temmeli dönüs yapti türkiye ye. izine gittikce de yaparim. camlari, halilari dip köse ne gerekiyorsa. benden de zerre kadar hazzetmez keza bende öyle. ama kadin 70 yasinda.yani benim elime yapismiyor. yaptigim zaman hevesleniyor ama :)
ben yorumlari okudum, kendi fikrim ama bence yanlis düsünüyorsunuz. herkes kocasini cok seviyordur eminim.hem kocalarimizin hatiri icin, hem de Allah rizasi icin yapilmali bence. kaynanadan aferin almak degil mesele.
izine gittigim de anneanemin annemin evini temizliyorum. kimse benden bisey beklemiyor ama benim icim rahat etmiyor (galiba yasli insanlara kiyamiyorum ben) simdi kaynanamin isleri öyle duruyorsa ben kendimi rahatsiz hissediyorum,
benim kocam anneci akrabaci bir insandir. benim aileme öyle degildi,. ama ben herkese esit davrandigimi görünce o da öyle oldu. bayram da bile zorla konusan kisi gitti cani darlandigin da annemle dertlesen birisi haline geldi. anneler kutsaldir. sizin anneniz ne kadar kutsalsa kocalarimizin anneleri de öyle kutsal olmali. ister bilsin ister bilmesin . iyilik yap denize at demis atalarimiz. gün gelir o iyilikler hepsi sizi bulur.
unutmayin kizlar. her kadin bir gelindir ve mutlaka bir gün kaynana olucaktir.
Ben kayınvalidemin evinde hiç iş yapmadım da yapanları merak ederim...:uhm:
Şimdi nasıl oluyor o iş?
Oturup muhabbet ediyorsunuz,kahve içiyorsunuz. "Hadi ben kalkayım bir camları sileyim,yeri süpüreyim mi diyorsunuz?" Kayınvalide de "tamam kızım,kolay gelsin" mi diyor?buyrunnnnnnnnn
Eeeeee o kadar süslenip püslendiğiniz kıyafetlerinizle zor olmuyor mu temizlik yapmak?
Temizlik sonrası banyo etmez misiniz?
Kayınvalidenizin evinde mi banyo yapıyorsunuz?sengözlerimebaksanab
Banyo sonrası temizlik yaparken giydiğiniz cici ama artık pislenmiş elbiselerinizi mi giyiyorsunuz?
Siz cam,halı helak olurken eşiniz sizi mi izliyor?akannehir
Çok mu soru sordum bilemicem,ama inanın çok merak ediyorum bunların cevabını..:uhm:
Bak lalişcimm senin dediğin gibi olmuyor canımm..
Şimdi oturmaya gidiyon diyorki camlarımda çok kirlendi kadınında günleri dolu gelemiyor bana cam bana ben cama bakıyom şifre veriliyor yani ama sen duymuyorsun radarların kapalı sinyali almıyorsun..
Yerlerde toz oluyor ne kadar süpersemde yine tozlanıyor yine duymamaya başlıyon.
Sadece yemek hazırlarken yardımcı oluyon sofra hazırlıyon topluyorsun makineye yerleştiriyorsun çay servisinde bulunuyorsun sonra onlarıda toplayıp hop makineye yerleştiriyorsun bu kadar işte
süper sorular bunlar laale dehşetsin valla :)
ciddiyim ama senin gibi insanların çoğalması lazım. ki. artık bişeyler değişsin. değişmeli yani of yaaaa. kızım büyüyene kadar değişmeli işte :)
birde sanırım burda mı okumuştum hatırlamıyorum.
yaparsın yaparsın bir defa yapmazsın senden kötüsü olmaz
yapmazsın yapmazsın bir defa yaparsın senden iyisi olmaz
Aslında Laale'nin dediği gibi olmuyor,bence tabiiki..olmazda,misafirliğe gittiysen,şıkır şıkırda giyinmişsenelbette kalkıp temizlik yapılmaz.Şöyle oluyordur;
Kayınvalide sana bir gün gelde benim evi temizleyelim..sen dersinki;
olur geleyim ..ayrı birgün gider temizliğini yaparssın.
Ben böyle olduğnu tahmin ediyorum.Bana hiç temizlik teklif eden olmadı,eden diyorum çünki benim iki tane kayınvalidem var
Birisi eşimin annesi,diğeri halası.Halası eşimi büyütmüş,yıllarca beraber oturmuşlar,halada hiç evlenmedi şimdiye kadar,o yüzden eşimi oğlu benide gelini olarak görüyor.
Kayınvalidemin üç tanede kızı var,onları bırakıp bana temizlik yapalım diyemez
Halada yaşlı,beli sakat iki büklüm bir kadıncağız ve tek başına yaşıyor.Ben teklif ettim yardım ama o kimseden yardım istemez,her şeyi kendi yapar.Bende sadece bir kere teklif ederim ısrar etmem .
tecrubelerime dayanarak kayınvalidelere çok yardımcı olmanın onların gözünde değerimizi artırmamızı sanmıyorum hata değerimiz düşüyor bile olabilir kendi kıymetini bilmeyenin başkası hiç bilmez
Bu tezin de doğruluğu tartışılır..
Kayınvalidem tarafından hiç bir zaman istenmedim,sevilmedim..
Ona sofra kurma,kaldırma konusunda yardım etmediğim için de laf sokmaları ve komşu gelin örnekleri ile de çok karşılaştım..kaydirigubbakcemile3
Ben iş yapmıyorum diye el üstünde falan tutulmadım yani..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?