öncelikle kendinize güvenin...korkuyla yapılan işten hayır gelmez..öncelikle başaracağınıza inanın,korkmayın..daha yeni başladığınız için acemlikleriniz olacak elbetteki tecrübeli çalışanlar bile yeni işyerlerinde tecrübesiz sayılırlar..zamanla tecrübe kazandıkça eliniz hızlanacaktır..
Selamlar,
ben yeni ise basladim bu ay ve korkuyorum hata yapmaktam veya isimi bitmesi gereken zamalarda bitirememekten.
isi kaybetmekte istemiyorum ama bu korkularimla ve isimi yaparken cabuk yapamamakla galiba kendi ellerimle kendi isimi tehlikeye atiyorum.
ben nasil biraz daha cabuk elli olacagim ya?
ve hata yapma korkusundan ne zaman kurtulacagim?
calismakta istiyorum ekonomik özgürlügüm calismasamda var kisitli ama ben kendi ekonomik özgürlügümü kendi alin terimle hak etmek istiyorum.
Arkadaslar lütfen fikirlerinizi eksik etmeyin.
Evet cok haklisin ama iste ben bir isi yapinca diyorum ay aman hata yapmamaliyim ay aman ya sonra kizarlarsa hata yapinca
ya isten kovarlarsa vs ama biliyorumda kimse anasinin karninda ögrenmedi
suan gercekten cok icim dolu ve agliyorum cünkü bu durum bana hayatimi zehir ediyor
niye daha relax olamiyorum
mrb cnm bi şirkete işe girmiştm ve pc basında her markanın ayrı programının oldgu ve bu markaların 25-30 tane oluşu artı en ufak bı hatada çok byuk yanlıslar yapacagm bi işti.. ilk zamanlar okdr cok korkmustum kı.. bıde ben edebıyat mezunuyum.. bu iş muhasebeyle fln ılqlı kiii ben ne anlarım ondan
ciddi anlamda yapamayacagımı düşünuodum. ALLAHım sen yüzümü kara cıkarma dıodum hep :) sdce 5 gunde btn prgramları öğrendım.. ve ınanırmısın o zmna kdr kı calısmış olanların en iyisi oldum..öncelıkle yapacagına ınan... başarmak iste..ya yapamazsam ya şöyle olursa falan gbı kaygılarını sil at kafandan... bu snn elını ayagını bırbırıne karıstrmaktan bska bişeye yaramaz...
olan başarınıda gizler.
niye relax olamıyorsun iş sahibi oldugundaki mutlulugunu işini kaybetme korkusuyla doldurmus cünkü.. kafanda sürekli ya hata yaparsam diye kurarsan gercekten kendini isine veremez ve işinin hakkını da veremezsin.
ayrıca işe ve ortama adapte süreci vardır. bunları göz önünde bulundurmuyorsun. kendine zaman tanı bu konuda.
hata yaptın diye seni işten kovacak degiller hemen. kimse anasının karnında ögrenmiyor. kaldı ki bir alanda ne kadar uzman olsan da insanoğluyuz hata yapabilirz. kim işyerinde tartısma yasamıyor ki...
kendini sartlandırmıssın. yok yere kuruntulu hale gelmişsin.
pollyannacılık oyna o zaman . güzel tarafından bak. işin var sosyal cevren genişledi. verimli is yapacaksın. evine mutlu döneceksin.
çabuk elli olmayı yani pratikligi zamanla kazanırsın canım..
kaldı ki kimi kişiler agırkanlı derler ya ne kadar isteseler de yavas yaparlar.
mükemmelliyetci yapın senden ömür götürüyor farkındasın demi.. hayatı kendine bu kadar zindan etme..
her şeyi zamana bırak. doğadan ın relax çayları var. onlardan içmeni tavsiye ederim.
dikkatli ol. ama hata yapmamamalıyım diye düşürsen daha çok hata yapabilirsin.
hata yapabilirim ama bu isteyerek olmaz ve tekrarlanmaz dersen, hata yapmazsın.
yaparsanda özür diler, bir daha olmaz dersin.
ben sırf bu sebepten dolayı çok da ihtiyacım olmasına rağman işimi bırakmak zorunda kaldım. işimi bırakmasaydım bu sene evlenecektim büyük ihtimalle onu da erteledik seneye mecburen.
iş hayatında insanlar çok acımasız. tecrübe kazanıp hızlı pratik olmak için zamana ihtiyaç var. ama o zamanı çok görüyorlar insana. ben de hata yapmamak için çok dikkatli olmaya çalışıyordum bu yüzden de iş olması gerektiğinden biraz uzun sürüyordu tabi. not alıyordum tek tek aman yanlış yapmıyım diye. elimde tuttuğum kalem bile batmış insanlara. bir de ne eğitim kültür seviyesi, ne de insanlık seviyesi senin yarın bile olmayan insanlardan laf sitem hakaret işitmek, azarlanmak çok zor geliyor insana.
Allah yardımcın olsun canım. ben çok dayanıklı değildim o yüzden direnemedim pes ettim. sen inşallah olan bitene kulaklarını tıkarsın ve zamanla o işin kurdu olursun
şöyle düşünsen canım sen hata yaparsan işten çıkarılabilirsin ama böyle düşünerek de kendin işten ayrılıyorsun.Yani iki durumda da sonuç değişmiyor başaramazsan ne olur ki önceki gibi işsiz olursun bu stresle kendini yiyeceğine böyle düşünse
n
evet canim bunu kendime söylemeye calisiyorum ama hata yapma korkusu benim elimi ayagimi bagliyor.
Ama bunun sonu nereye gider ki
hani sanki kafami koparacaklar saniyorum ve beni ciddiye almiyorlar diye düsünüyorum
beyazlim nerelerdesin yavruşum yaa özledim seniiii.... Iş durumuna üzüldümneden böle vesveselere girmişssin canım... Girdiğin iş daha evvelden yaptığın bi iş değilmiydi ? Yani mesleğinle ilgilide bi işe girsende böyle korkuların olur mu ki yine ??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?