arkadaşlar kız çocuk anneleri yardım edebilirlermi rica etsem.

Bizimde ufaklık var hiç saçı yoktu 2 yaşına girecek şubatta:9:
Saçlarını sıfıra vurdular bide her banyoda badem yagı ve saf zeytinyağı ile başına masaj yaptılar:31:
Şimdi neredeyse her gün ona toka alıyorum:16:

Benim kiziminda saci var ama erkek gibi
İki kez sifirA vurdurduk ama cok gec uzuyo

acaba badem yagini saca uygulasam olurmu
yoksa kel ikenmi suruluyo banada fikir verin;(

Benim kiziminda saci var ama erkek gibi
İki kez sifirA vurdurduk ama cok gec uzuyo

acaba badem yagini saca uygulasam olurmu
yoksa kel ikenmi suruluyo banada fikir verin;(

arkadaşın dediğine göre kelken başlanıyo sürmeye.saf asitsiz zeytinyağını badem yağıyla karıştırıp masaj yaparak sür diplere beklesin kafasında sonra ilk hiç ıslatmadan şampuan uygula durula ikinci şampuanı yap.

Canim ben de kel dogmusum 2 yasima kadar da inanilmaz seyrekmis saclarim, babam cok uzulmus 0a vurdurtmus hatta ciktikca 2-3 kere yapmis bunu :) anca 5-6 yasindan sonra uzun sacli bi kiz cocugu olabilmisim. Su an saclarim o kadar gur kiiii. Cidden anlatamam. Kuaforler hep iki fon parasi almaliyim senden diye takilir :) bence daha cok kucukmus kel olmayi dert etcek bi yasta degil, yasi ilerledikce hic yaptiramazsin su an tam sirasi

benım kızım da Allah uzun omur versın 2 yasında..cok soylendı bana sıfıra vurdur gur cıksın sacları dıye ama bır turlu kıyamadım bebegımın saclarına..
aslında bıraz da yapı sanırım ..ne kadar kazıtırsan kazıt saclar cansız ve seyrek olacaksa yıne de onune gecemıyorsun bence..bayanlar ıcınde cevremde orneklerı var..aslında bıraz da bu etkılı oldu sanırım..

tam da bizim şu an yaşadığımız deneyim :)
kızım 2,5 yaşında benim de.. saçları çok cansız ve azdı.. bizde çevredekilern önerisi ile kazıttık saçlarını..
şimdi gelen saça inanamazsın.. uzadı şimdi... çok ve öyle cansız gözükecek kadar ince telli değil...
işe yaramaz diodum inanmıodum gözlerimle gördüm, işe yaradı benim kızımda :nazar::49:

kk sevgili üyeleri belki büyük bir dert değil ama kız kardeşim dert ediyor kendine bende ona yardımcı olabilirim ümidiyle bu konuyu açmak istedim.aranızda muhakkak kız çocuğu olan yada bu konuyla ilgili fikri olan çok kişi vardır.yiğenim 2,5 yaşında ama saçları nerdeyse yok gibi.sıfıra vurdurmak istiyoruz ama bir faydası olurmu,yaşı bunun için uygunmu ki pisikolojik açıdanda önemsiyoruz olayı.fikirlerinizi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız çok mutlu olucam.şimdiden teşekkürler.

tıraş ettirmek değilde sürekli uçlardan alın. benim oğlumunda seyrekti ilk sefer 3 numara daha sonra subay traşı yaptık. şimdi eskisine göre iyi. eskiden saç dipleri gözüküyodu. ayda bir uçlarını aldırın mesela. 2.5 yaş saçı sıfıra vurmak için büyümş bence

Büyük kızımın saçlarını sıfıra vurdum. Hatta jiletle yaptım.Sonuçmu hiç bişe. Hala cılız dökülüyo. Çocuk bide kel dolaşmak zorunda kaldı .Şimdiki aklım olsa asla yapmam.küçüğüde aynıydı kesmedim amaonun saçları gür sağlıklı dökülmüyo .

tam da bizim şu an yaşadığımız deneyim :)
kızım 2,5 yaşında benim de.. saçları çok cansız ve azdı.. bizde çevredekilern önerisi ile kazıttık saçlarını..
şimdi gelen saça inanamazsın.. uzadı şimdi... çok ve öyle cansız gözükecek kadar ince telli değil...
işe yaramaz diodum inanmıodum gözlerimle gördüm, işe yaradı benim kızımda :nazar::49:

inşallah bizdede işe yarar yoksa çok üzülürüm ya.

benım kızım da Allah uzun omur versın 2 yasında..cok soylendı bana sıfıra vurdur gur cıksın sacları dıye ama bır turlu kıyamadım bebegımın saclarına..
aslında bıraz da yapı sanırım ..ne kadar kazıtırsan kazıt saclar cansız ve seyrek olacaksa yıne de onune gecemıyorsun bence..bayanlar ıcınde cevremde orneklerı var..aslında bıraz da bu etkılı oldu sanırım..

ya bende kıyamıyorum biriciğime.ya üzülürse psikolojisi etkilenirse saçlarını sorarsa falan diye hergün erteletiyorum kardeşime.hatta onu kel görmeye bile dayanamayacağım sanırım.benim çocuğum 8 yıldır olmuyor o sebepten belki yiğenime çok aşırı düşkünüm ve çok hassasım ona karşı.

Büyük kızımın saçlarını sıfıra vurdum. Hatta jiletle yaptım.Sonuçmu hiç bişe. Hala cılız dökülüyo. Çocuk bide kel dolaşmak zorunda kaldı .Şimdiki aklım olsa asla yapmam.küçüğüde aynıydı kesmedim amaonun saçları gür sağlıklı dökülmüyo .

küçük olanın saçları kendiliğindenmi gürleşti sonradan.peki ayrıca bişey yaptınmı yağ falan bakım gibi yani.

ben iki kizimada yaptim bir yaslarinda ve cok guzel gur cikti saclari..ama 3 uncuye yapamadim kis girdi yaz gelince izne gittik falan ee 3 yasindada ana okuluna basladi..yani yapamadim,ölduruyo beni onun saclari..cok az ve tuy gibi :(
eger okula falan gitmiyosa yapin bence

saçları sıfıra vurdurmak ile uçları incelmiş mevcut saçları kesersiniz
saç kökü sayısı artmadı ğı için gürleşme ile hiiiiiiç alakası yoktur
saç diplerine uygun yağlar ile masaj yapın(bazı yağlar dibe sürülmez veya çocuk için uygun olmayabilir internetten araştırın)

ÇİNKO eksikliği olabilir şurubu var doktoruna sorun(ablamın küçük kızına çok iyi geldi)
beslenmesine dikkat edin protein veya vitamin eksikliği olabilir.
büyüdükçe mutlaka canlanacaktır

Benim kızım 26 aylık bir yaşında kazitmadim ama en kisa haline getirdik ama değişen birsey yok kızımın saçları seyrek degil ama aşırı ince şimdi omuzlarında biraz daha büyüsün uclarindan aldıracagim benim saçlarım da küçükken onun ki gibimis ilk okulda filan annem talebe bicimi kestirirdi :) şimdi sıra kızımda :) saci seyrek deilse ucunu makaslatmak yeter bence.

canım 2-4 yaş arası çocukların cinsel kimlik oluşturdukları dönemdir. öğrenme somutlaştırarak olur. yani bir kız saçları kısacıksa kendini "erkek oldum" diye algılayabilir. naçizane tavsiyem kazıtmadan, badem yağı falan kullanmanız. çok gür saçlara sahibim ben ve hiç kazıtılmamış benim saçım, bu biraz yapı meselesi yani :) boşuna üzmeyin derim

kk sevgili üyeleri belki büyük bir dert değil ama kız kardeşim dert ediyor kendine bende ona yardımcı olabilirim ümidiyle bu konuyu açmak istedim.aranızda muhakkak kız çocuğu olan yada bu konuyla ilgili fikri olan çok kişi vardır.yiğenim 2,5 yaşında ama saçları nerdeyse yok gibi.sıfıra vurdurmak istiyoruz ama bir faydası olurmu,yaşı bunun için uygunmu ki pisikolojik açıdanda önemsiyoruz olayı.fikirlerinizi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız çok mutlu olucam.şimdiden teşekkürler.

Ebruli hanim sonuc ne oldu ne yaptiniz lutfen yaza bilirmisiniz? Ayni sorunu cok kotu sekilde yasiyorum.Psikolojim bozulucak neredeyse dusunmekten. Kizim dogdugunda cok guzel gur ve duz saclari vardi.Bir yasinda cogu dokuldu, yerine seyrek ince telli zayif kivircik saclar geldi.Simdi 2.3 yasinda. Basinin ortasinda eksi duz saclari var, altlar yanlar yeni kicircik zayif saclar.Ve yanlarda cook az sac var. Boyle acaip bir sekil aldi 2.3 yasindaki cocugun saclari. Simdi kazitsam faydasi olur mu kazitmasam hep boyle mi uzar diye dusunuyorum.Artik buyuk kiz saclari ile oynuyor, psikolojisi bozulur diye korkuyorum.Ve ben.Benim psikolojim yuzde yuz bozulacak onu oyle kel gordukce agliyacagim biliyorum. Ne yapayim bilmiyorum ki oyle bir ikilemdeyim ki.. :((((

merhaba msjınızı yeni gördüm gecikme için kusura bakmayın lütfen.yiğenimin saçlarını kazıttık şuanda bi 5 6 cm falan uzadı yeni gelen saçlar kesinlikle daha kalın ve gür.başlarda pisikolojisi bozulmadı dersem yalan olur.özellikle etraftan tanımayan insanların onun yanında erkekmi kızmı diye sormaları onu çok etkiledi üzdü.sürekli benim yada annesinin saçlarını seviyordu.inanırmısınız kız kardeşimle ağlıyorduk bile çok pişman olduk başlarda ama sonra ben kulaklarına değişik küpeler alıp taktım ozaman sorduklarında kendisi cvp vermeye başladı benim küpelerim var sen görmüyormusun diye :) daha sonra renkli süslü bantlar alıp taktım daha süslü giydirdim oje sürdüm tırnaklarına kısa zamanda aştık bu durumu.saçları içinse saf zeytinyağı ve badem yağı karışımı uyguladık zaten saç olmadığından kolay oldu masajla yedirip bi 3 4 saat beklettik bu şekilde sonra yıkadık.haftada 2 defa yaptık bu işlemi.eğer kararınızı verdiyseniz gecikmeden yaptırın biran önce büyüdükçe zorlaşıyor çünki durum.

Cevabiniz icin tesekkur ederim.Mesajla cevap yazdim size.Konuyu tam bir yil once acmissiniz.Bir yilda mi 5 6 cm uzamis? :KK43:
Bu sorunun xevabini ben de merak ediyorum ..benim kizim 8bucuk aylik.saclari az ve seyrek..erkek saniyorlar kizimi.sacini kazitsak daha gur cikar mi .ve uzama suresi ne olur..kaç ayda 5 6 cn uzadi yegeninin acaba.

Back
X