• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arkadaslar kocamla problemim var

Dedimki bn gtmem sen beni gnderemezsin sen git burasi bnm evim dedim gtmek istersem bn giderim ztn sana srmam sen git dedim

çok iyi demişsin.neden bırakacaksın meydanı ona.

hatta sen git ben anamla burda yaşarım diyeceksin böylelerine.dik dur asla ezilme.

Esin babanin kazanip emek ettiği para hakkında ne konusuyor?

Yani hic utanmamis mi bu lafi etmekten yuzu kizarmadan birde kavgasini ediyor....

Hic mi vicdani akli mantigi yok? O na ne oluyormuş?

Yemin ederim içim sizladi... Kendi annesi olsa sen bunu desen neler yapardi allah bilir..

Umarim o parayi annenize verirsiniz bir kuruşuna dokunmadan....

Tabiki anneme vericem o ne bnm nede onun hakki annemin hakki isterse ciksin gtsin hayatimdan umrumda degil bn yanlis bi secim yaptigim icin uzuluyrum

Arkadaslar evleneli alti ay oldu ve evlilikten drt ay once babami kaybettim. Ve babam son on senedr cok hastaydi ben calistim annem babama bakti hastanelerde kaldi sandalyenin ustunde yatarak bekledi. Mecazi anlamda dgil on sene boyunca annemle babam bir ay ancak evde drmuslardir geri kalan zamanlar hastanede yatiyrdu babam annemde yaninda sandelyenin ustunde yatarak bekledi. Babam oldukten sonra evlendim ve ceyiz parasi verdi devlet bana. Annrmin maddi durumu yoktu. bnde evlebince annem yalniz kaldi bnde ceyiz parasini anneme verdim. Yarisini vermislerdi ceyiz parasinin. Diger yarisi icin de dilekce verdim oda gelcek ve ben onuda anneme vericem. Evlenmeden once de esim planimin bu oldugunu biliyprdu. Ve hic birsey demiyordu . Ta ki dune kadar. Konusma arasinda o paranin bes bin tlsini bana vereceksin dedi. Ve ben o bnm degil annemin hakki sen byle olacagini biliyrdun senin elin ayagin tutuyo bi sekilde hayatini devqm ettirebilirsin ama annem annem zorlanir . Dedim. Ama o bna bnm sozumu dinlemeyen kariyla isim olmaz ananin evine gider onla yasarsin bundan sonra dedi bnde olmus babamdan kaln paraya kqdr dusup anneme vermemi istemiyorsan parayi bnmde senin gibi birie isim olmaz dedim. Ve kavgq patladi iki gundr ne kpnusypruz ne goz goze geliyoruz. Kardeslerm ben cok kirildim ama dsardan bqkildiginda hqklimiyim haksizmiyim nolur yardim edin ben mi adim atmaliyim omu. { ayrica annemle babamin nikahi yoktu annem o yuzden maas alamiyo.} :-(

Kesinlikle haklısınız ve ben sizin yerinizde olsam asla ona bir adım atmazdım. Söyledikleri hiç hoş değil. Onun o parada ne gibi bir hakkı varda bana vereceksin diyebiliyor.. Daha çok yardım etmesi ona destek olması gerekirken bu söyledikleri çok çok çirkin. Ben olsam bende kırılırdım ve madem öyle biriyle işim olmaz ananın evine git diyor hay hay der annemin yanına dönerdim. Saygısızlık bu.

Ben böyle şey görmedim ya annen zaten ödediği taksitleri sizin için yapmış hem kocanın ailesi hiç karışmamış hemde rahmetli babanın parasına göz koymuş insan birazda utanmalı bence ayıp canım benim sana tavsiyem parayı olduğu gibi annene ver yoksa para cidden boş yere gidecek

arkadaslar evleneli alti ay oldu ve evlilikten drt ay once babami kaybettim. Ve babam son on senedr cok hastaydi ben calistim annem babama bakti hastanelerde kaldi sandalyenin ustunde yatarak bekledi. Mecazi anlamda dgil on sene boyunca annemle babam bir ay ancak evde drmuslardir geri kalan zamanlar hastanede yatiyrdu babam annemde yaninda sandelyenin ustunde yatarak bekledi. Babam oldukten sonra evlendim ve ceyiz parasi verdi devlet bana. Annrmin maddi durumu yoktu. Bnde evlebince annem yalniz kaldi bnde ceyiz parasini anneme verdim. Yarisini vermislerdi ceyiz parasinin. Diger yarisi icin de dilekce verdim oda gelcek ve ben onuda anneme vericem. Evlenmeden once de esim planimin bu oldugunu biliyprdu. Ve hic birsey demiyordu . Ta ki dune kadar. Konusma arasinda o paranin bes bin tlsini bana vereceksin dedi. Ve ben o bnm degil annemin hakki sen byle olacagini biliyrdun senin elin ayagin tutuyo bi sekilde hayatini devqm ettirebilirsin ama annem annem zorlanir . Dedim. Ama o bna bnm sozumu dinlemeyen kariyla isim olmaz ananin evine gider onla yasarsin bundan sonra dedi bnde olmus babamdan kaln paraya kqdr dusup anneme vermemi istemiyorsan parayi bnmde senin gibi birie isim olmaz dedim. Ve kavgq patladi iki gundr ne kpnusypruz ne goz goze geliyoruz. Kardeslerm ben cok kirildim ama dsardan bqkildiginda hqklimiyim haksizmiyim nolur yardim edin ben mi adim atmaliyim omu. { ayrica annemle babamin nikahi yoktu annem o yuzden maas alamiyo.} :-(

tuylerım dıken dıken oldu canım esın nasıl bu kadar dusuncesız hareket edıyor bır basına kadın kımsesı yok asıl alsaydın o oparayı annene vermeseydın daha cok uzulecektın allah annenın ve senın yardımcın olsun cok uzuldum ve yerden goge kadar sen haklısın canım

hak var kardeşim hiç kimse hakkı olmayana el uzatamaz bu ne pişkinlik ben anlamıyorum hiç mi kul hakkından korkmuyor bu insanlar eğer seni bu sebepten boşıycaksa boşasın kardeşim böle biriyle ömür geçmez o para senin ve hak eden annen eğer eşine verirsen sen hata edersin allah kolaylık versin kardeşim

Ceyz parasindan kalan parayla gecnmeye calusio iste ayrica dugunumde bi suru sey aldi onun tkstlerinide oduyo ayrica esimin ailesi tek para hrcamadi biz odyruz dugun borcunu

annene çok üzüldüm. çeyiz parası zaten senin paran. babandan kaldığı için. sende çalışmıyorsun anladığım kadarıyla.. yarın birikmiş parada biter (başka gelir kaynağı yoksa) hem taksit hem ihtiyaçları sadece o parayla nasıl geçinecek.. çok zor....

eşinize zaten o parayı vermeyin. daha 6 aylık evlymişsiniz. eğr işin yoksa işe girip annee yardımcı olman gerekiyor

kocan tam anlamıyla terbiyesiz.şimdi böyle diyen adan sonra nelerle çıkar karşına.senin adına çok üzüldüm oysa neler çekmişsin şu hayatta.Allah yardımcın olsun.
Bn on yil boyunca asik oldugun ilk adam babamn olumunu bkledim bu koly bsey degil ve bunu cok iyi biliyrdu degmezmis:-(

:-(anlmiyorum babamin yoklugunu cok hissediyrum:-(

elbette hissedersin... hepimiz gidenlerin eksikliğini hissederiz.
ama hayata tek başımıza devam etmek zorundayızdır.
şimdi ben kendi eşimle sizin olayı canlandırıyorum gözümde: böyle bir şey olsaydı eşim ancak çok acil bir borç durumu olması halinde isterdi. ve isterken "acaba mümkün mü?" derdi. "vereceksin" demezdi.

annene çok üzüldüm. çeyiz parası zaten senin paran. babandan kaldığı için. sende çalışmıyorsun anladığım kadarıyla.. yarın birikmiş parada biter (başka gelir kaynağı yoksa) hem taksit hem ihtiyaçları sadece o parayla nasıl geçinecek.. çok zor....

eşinize zaten o parayı vermeyin. daha 6 aylık evlymişsiniz. eğr işin yoksa işe girip annee yardımcı olman gerekiyor

annesi babasından emekli maaşı alacak az da olsa

Ne biçim bir isteme şekli ne saygısız bir üslub bu?
Demek her işine gelmeyen şeyde bu para mevzusu karı koca arasında olacak. Yazık 5 bin lira için düşürmüş eşin kendini. Kocanın o parada kuruş hakkı yok. Zaten çalışıp kazanıyorsunuz ne gerek var o paraya tamah etmeye?
Haklı olan sensin. Çok ihtiyacı bile olsa bu şekilde istenmez ki. Eşinle aran düzelse bile o paradan bir kuruş bile verme ki anlasın hatasını.

Annenize çok üzüldüm,şuanda hiç mi geliri yok?
ne yiyecek ne içecek,eşiniz büyük düşüncesizlik yapmış bence.
anneniz adına üzüldüm.

Ne olursa plsun ben kocayi her zmn bulurum annem emanet allaha skur gzel bi meslegimde var anneme her sekilde bakarim o olmazsa hayatimda

Canım çok haklısın. Bana kalsa çeyiz parası üstüne, annenin geliri olmadığı için her ay destek bile olmalısınız.

Arkadaslar evleneli alti ay oldu ve evlilikten drt ay once babami kaybettim. Ve babam son on senedr cok hastaydi ben calistim annem babama bakti hastanelerde kaldi sandalyenin ustunde yatarak bekledi. Mecazi anlamda dgil on sene boyunca annemle babam bir ay ancak evde drmuslardir geri kalan zamanlar hastanede yatiyrdu babam annemde yaninda sandelyenin ustunde yatarak bekledi. Babam oldukten sonra evlendim ve ceyiz parasi verdi devlet bana. Annrmin maddi durumu yoktu. bnde evlebince annem yalniz kaldi bnde ceyiz parasini anneme verdim. Yarisini vermislerdi ceyiz parasinin. Diger yarisi icin de dilekce verdim oda gelcek ve ben onuda anneme vericem. Evlenmeden once de esim planimin bu oldugunu biliyprdu. Ve hic birsey demiyordu . Ta ki dune kadar. Konusma arasinda o paranin bes bin tlsini bana vereceksin dedi. Ve ben o bnm degil annemin hakki sen byle olacagini biliyrdun senin elin ayagin tutuyo bi sekilde hayatini devqm ettirebilirsin ama annem annem zorlanir . Dedim. Ama o bna bnm sozumu dinlemeyen kariyla isim olmaz ananin evine gider onla yasarsin bundan sonra dedi bnde olmus babamdan kaln paraya kqdr dusup anneme vermemi istemiyorsan parayi bnmde senin gibi birie isim olmaz dedim. Ve kavgq patladi iki gundr ne kpnusypruz ne goz goze geliyoruz. Kardeslerm ben cok kirildim ama dsardan bqkildiginda hqklimiyim haksizmiyim nolur yardim edin ben mi adim atmaliyim omu. { ayrica annemle babamin nikahi yoktu annem o yuzden maas alamiyo.} :-(

Neden nikahları yok? İnsan bu kadın bana bu kadar baktı benden sonra nasıl geçinir diye düşünüp bir nikah kıymaz mı? Babanız bekar mıydı? Ayrıca eşinizin sözleri çok kaba, böyle bir insanı eş olarak seçmezdim. Ne demek sözümü dinlemeyen "karı"!

Öncelikle başın sağolsun. Eşinizin bu tutumu çok yanlış düşüncesizce... Ben olsaydım o parayı alır annemin evine giderdim. :47:

Su an rahatsiz oldugum icin calismiyolrum bi meslegim vr ki beklicem zor bi duma gelirse hersey ben evli plsamda olmasam da anneme bakarim zorundayim zaten istemezse gtsin

Neden nikahları yok? İnsan bu kadın bana bu kadar baktı benden sonra nasıl geçinir diye düşünüp bir nikah kıymaz mı? Babanız bekar mıydı? Ayrıca eşinizin sözleri çok kaba, böyle bir insanı eş olarak seçmezdim. Ne demek sözümü dinlemeyen "karı"!

çok ilginç...

bunu nasıl düşünmezsizin yani anneniz düşünmezse babanızda mı düşünmez ya da anneniz 2. kadın mı?

Bu saatten sonra parayı verirsen hata edersin. evlilikte baştan koyacaksın tavrını ki ilerde başına çıkmasın. Ne o öyle benim lafımı dinlemeyen karıyı ben napim lafı.

Olabilir o an ihtiyacı vardır derki bunu karşılayalım sonra annene veririz insan kabul eder. Ama "vereceksin edeceksin" hiç hoş değil.

Cnm yukardada yazdim babam iflas rtti annemin uzerine tek ev kaldi oda gtmesin diye ayrildilar. Oda gidecekti babamdan kalan maas icraya gidecekti hem evden hem maastan olacagi icin nikah yapmqdilar

Back
X