İnsanı töhmet altında bırakıyorlar vicdanen işte ama yanlışı bilip öğretmek bizim en büyük vazifemiz diye düşünüyorum saygılar.Ben sizin konunuza tam olarak cevap veremeyeceğim ama bana da şu mesajı 10 arkadaşına gönder iyi haber alacaksın göndermessen başına kötü şeyler gelecek diye gelen mesajlara ziyadesiyle sinir olduğum aşikar doğrusunu söylemek gerekirse Atmayınca da vicdanım rahat etmiyorDuygularımızla oynuyor bu insanlar yahu
SEN Mİ BEN MİMerhaba tatlı bayanlar, yüreği güzel insanlar...
Bugün biri bana şunu gönderdi.
"Bismillahirrahmanirrahim"
İzhasinallahi billahime semihehi Allah.
Bu bilmem kaç yılında 13kişiye gönderilmişte eline geçen kişiler iyi şeylerle müjdelenmiş, eline geçmeyenler de uğursuz şeylerle karşılanmışlar ve hatta Kuranı Kerimde geçen bir ayetmiş diye de altına notu vurgulamışlar. Ben zaten şu on kişiye gönder iyi haber alacaksın gibi mesajları hiç sevmem. Derdim ne diye soracak olacaksınız şöyle izah edeyim bunun Arapçayla bir alakası yok hangi dille yazılmış. Böyle safsatalara inananlar var mı varsa neden böyle şeylerden medet umuyorlar diye bi sormak istemiştim hepinizi çok öpüyorum beni aydınlatacak cevaplarınızı bekliyorum canlar...
Daha çocuktum birileri mahallede kağıt dağıtıyor Kuranı kerimi yırtan kızın hali adı altında annesi kuran okurken o da sesle müzik dinliyormuş annesi uyardıkça o sinirleniyormuş sonra kalkıp annesinin elinden Kuranı kerim i alıp yırtmış bi ateş ve sonra kanguru gibi birşey benzemiş. Neyse çocuğum anneler okuyor ben de annem bakarken merak edip baktım aman Allahım nasıl korktum öyle gece uyuyamıyordum korkuyordum hep aklıma o yaratık gelip duruyordu neyse ki atlattım ve birgün nette gezinirken o yaratığın yabancı bir bayanın yapmış olduğu marjinal bal mumu heykellerinden alınıp kullanılmış... O an onları yapanları Allah ıslah etsin deyip içten içe üzülmüştüm insanların zaaflarını kullanmak bu kadar kolay olmamalı ya ben günlerce o resim yüzünden uyuyamamış bir çocuktum.Ben bu tür mesajlardan korkuyorum açıkcası. İnsan silince göndermeyince de vebal altında bırakıyorlar. Kuranda geçiyor mu geçmiyor mu bilmiyorum ama bir sitede denk gelmiştim dilek duası diye, beyefendinin biri de altına yazmış insanları kandırıyorsunuz bu dua deil bazı varlıkları çağıran cümleler içeriyor vs vs demişti aynı bu şekilde cümleleri vardı tam manasıyla arapça gibi durmuyordu zaten.
demek istediğim bilip bilmeden netten dua diye okumamak göndermemek gerek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?