- 2 Mart 2014
- 420
- 857
- 303
- Konu Sahibi Lonelypoet
-
Bu etkinliğin amacı ve kazanımı neymiş?Konuştum alışırlarmış bu duruma
Çarpım tablosunu bile açıklayarak öğrettim ritmik sayma olduğunu öyle süper anladı kendi çözdü mesela ben de karşıyım. Öğretmen hamile bi ay sonra gidecek ama kaygı çocuğa yerleşti sinir oluyorum
veliler olarak öğretmeni müdüre şikayet edin. İnsan olsun biraz zorla bir şeyler okutmak yetmiyor bir de tam cümle ezber mi istiyor. Özet çıkart dese bile 2. sınıf çocuğu özet çıkaramaz. Diğer velilerle organize olun bence.
Evet bencede anafikiri anlayabilmek önemli. Ama öğretmen ahmeti john olarak yazınca cocukların okuduğunu anlamadığini yada çocukların kitabı dikkatli okumadığini düşunuyor olabilir. Belki 2. Sinif çocuklari icin bu beklenti fazla olabilir. En iyisi bu durumu müdürle paylaşmanız.Bilgi ayrı, hikayeyi özümsemek ayrı anafikrini çıkarıp ders çıkarıp onu özümseyen çocuk hikayedeki yabancı çocuğun adını bilemedi diye nasıl düşük not alır ya ben kabullenemiyorum.ha Ahmet ha john önemli olan olay anafikir vs değil mi
ama hikayelerden ezber sorusu sorulmaz ki..şu yaşımda sorsalar ben bile cümleyi tam olarak hatırlayıp yazamam..okuduğunu anlamış bir takım kazanımlar olmuş mu buna bakılır..eğitimci değilim ama ilginç geldi..Aynen hocam yemin ediyorum 10 soru sormuş hepsi ezber cümle tam değilse soru gidiyor. Veliler ne yapılsa kabul ediyor bi kaçı dışında . Çocuk ta geriliyor hocam.Anlıyor özümsüyor ama işte. Ben anlamıyorum üniversite sınavında bile sınavlarda bile önce parça verilip ordan sorular cevaplanıyor. Ama bu nasıl bişey kafam karıştı
Aynen pazartesi çıkışta gidip konuşcam4e mi 5 e kadar mıydı bilmiyorum ama not yok küçük sınıflara. 3. Sınıf büyük oğlum sınavları hep şu kadar doğru diye yazar da yollar öğretmeni. Not yok. O kadar. Bence müdürle cevap olmazsa milli eğitim müdürlüğü ile görüşün derim. 7 yaşındaki çocuk bu ya. Okuyacağım diye hikayeyi bile zor anlarlar bu yaşta.
Kafamdakilerin aynısını söyledinizama hikayelerden ezber sorusu sorulmaz ki..şu yaşımda sorsalar ben bile cümleyi tam olarak hatırlayıp yazamam..okuduğunu anlamış bir takım kazanımlar olmuş mu buna bakılır..eğitimci değilim ama ilginç geldi..
Anlattım inanın sonuçta önemli olan çocuğun psikolojisişikayet etmeye bence şimdilik gerek yok.
önce bi konuşun burda yzdığınız gibi anlatın öğretmene.
Çocuğun kendi kaygısı var zaten bana gerek yok canım :)ya kendi 1. sınıf öğretmenimden biliyorum bazıları gerçekten hiç yapamıyor kadın çok beceriksizdi en sonunda onu alıp çok iyi birini verdiler .temel çok önemli bunun farkında olarak ilerleyin . Allahtan siz çocukla ilgilenen bilinçli bir annesiniz o yüzden çok fazla sorun olmaz diye umuyorum . bana da okumayı annem öğretmiştir mesela ... Siz bu tutumla ilerledikçe bir şey olmaz inşallah .siz kaygınızı çocuğa yansıtmadan çözüm bulun yeterli bence :)
Eksiklerini görmekmişBu etkinliğin amacı ve kazanımı neymiş?
Düşünün kağıdında 40 yazıyor nasıl hissetmesin2. sinif kuçukmus daha
ama diger arkadaslarida ayni notlari aliyorsa kendini yetersiz hissetmemesi lazim deilmi
Değil. dikkatini ve hafızasıni güçlendirmeye çalışıyor belki.Bilgi ayrı, hikayeyi özümsemek ayrı anafikrini çıkarıp ders çıkarıp onu özümseyen çocuk hikayedeki yabancı çocuğun adını bilemedi diye nasıl düşük not alır ya ben kabullenemiyorum.ha Ahmet ha john önemli olan olay anafikir vs değil mi
Ben yapmadım öğretmeni ölüm kalım meselesi yaptı maden not önemli değil sadece eksiklerinizi öğrenin desinDeğil. dikkatini ve hafızasıni güçlendirmeye çalışıyor belki.
Lütfen ödevin niceligine zaten karışıyor veliler ve hatta herkes, bari niteliğini öğretmene bırakın.
Ayrıca notu şimdiden bu kadar olum kalım meselesi yapmıssınız çocuğunuzun strese girmesi çok doğal.
Benim anlamadığım hangi eksiği görecek?Eksiklerini görmekmiş
Yok canım şiir vs onlara karşı değilim ama onca cümleden hatırlayamıyolar ayrıca zaman da yetmiyor sanırım yetiştiremiyorlar düşünün kasıldığınız ortamda bişey yapabilir misinizO yaştaki çocuk nasıl ezber yapsın ki? biz koca koca insanlar ezberimizde bir şeyi tutamıyoruz. Belki aynı şey olmayacak ama benim de sınıf öğretmenim şiir ezberlettiriyordu. Ezberim hiç iyi olmadı her zaman hasta olurdum :) bunlar geldi aklıma :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?