Arkadaşlar lütfen yorum yapın!

Ben yapmadım öğretmeni ölüm kalım meselesi yaptı maden not önemli değil sadece eksiklerinizi öğrenin desin
4. sınıfa kadar zaten sınav diye bir şey yok biliyosunuz. değerlendirme yapmak istediği için yapıyordur . O notların bir işlevi yok yani. Ben odev verildiğini sandim ciddi bir sınav yapıyorsa bilemedim. her yiğidin bir yoğurt yiyip vardır diyeyim. uygun bi dille konuşun isterseniz . Zaten doğum iznine ayrilacakmis. Umarım gonlünüze göre bir öğretmen gelir. ücretli olmaz.
BİR de dönecek bu öğretmen yine başka bir planı yoksa aynı sınıfa.

Madem şuanda bunu degistiremiyorsunuz , bunu çocuğunuza yansitmayin. Ona destek verin.
Ve aldığı notların ezbere göre çok iyi olduğunu anlatabilirsiniz. Cok Iyi not alan yoksa tabi.

2. sınıfta not diye bir şey yok doğal olarak sınav yok.
Sürekli 0 alsa ne olur?
Ayrıca hikaye sınavları ezbere yönelik maalesef. Hikaye okuma yarışmaları oluyor bazen, orada da sorular çok farklı değil.

Her hafta hikaye mi ezberlenir ya yazık çocuğa
Bence veliler birlikte konusun ogretmenle bu durumdan tek şikayetçi siz değilsinizdir

Niye takiyorsunki bir ay sonra gidecekmiş zaten. Bir de ister 30 versin ister 90 karneye gecmeyecek. Sendeki stres cocuga daha cok yansır. Acele etme sakin ol, konusma da. 1 ay sonra gidecek olanla.

Niye takiyorsunki bir ay sonra gidecekmiş zaten. Bir de ister 30 versin ister 90 karneye gecmeyecek. Sendeki stres cocuga daha cok yansır. Acele etme sakin ol, konusma da. 1 ay sonra gidecek olanla.
Haklısın canım

Herkese çok teşekkür ederim az çok fikir sahibi oldum çok sağolun ama kimseye saldırmadım

Hikayeyi mi ezberletiyor ogretmen ben anlamadim. Normalde okuduktan sonra aklinda kalanlari anlattirirsin ya da yazdirirsin. Ogretmenin tarzi egitim sistemimizi yansitiyor resmen.

Hikayeyi mi ezberletiyor ogretmen ben anlamadim. Normalde okuduktan sonra aklinda kalanlari anlattirirsin ya da yazdirirsin. Ogretmenin tarzi egitim sistemimizi yansitiyor resmen.
Evet canım hikayeyi haftasonu veriyor pazartesi 10 soru soruyor hikayeye bakmadan yazmalarını istiyor inan anlıyor iyice ama kelimeleri tam hatırlayamıyor başka bişey yazınca not vermiyor

Evet canım hikayeyi haftasonu veriyor pazartesi 10 soru soruyor hikayeye bakmadan yazmalarını istiyor inan anlıyor iyice ama kelimeleri tam hatırlayamıyor başka bişey yazınca not vermiyor

Saka gibi ya. Yazik cocuklara. Hayir ben de okutup yazdiriyorum ama akillarinda ne kaldiysa ya da hikayeden ne anladilarsa yazmalari yeterli geliyor. Siz bence cocugunuzu cok sıkmayın bu konuda. Nasil olsa not verme gibi bir durum yok. Okutup anlattirin ne anladigini sorun yeterli bence.

Hocam ben öyle yapmak istiyorum da pazartesi olduğunda soruları yapamayınca gelip üzülüyor yani aslında buna üzülüyorum çok sağolun bu arada

Öğretmenin tutumu yanlış artık yapılandırmacı yaklaşımlar ön planda değil mi?
Ben üniversitede bile asla ezberleyemezdim verilen notları kendi yorumlarımla hep cevaplardım soruları.
Ki zaten iyi hocalarımız da ezberlemeyin öğrenin derlerdi hep.
İyi öğretmen ezberletmeyen öğreten öğretmendir diye düşünüyorum.
Tüm sınıf birleşin fikirlerinizi güzelce aktarın öğretmene.
Madem öyle bari not vermesin de çocukların enerjisi düşmesin.

Daha neler duyacağız. O yaşta en fazla anafikir sorulur aslında 2. Sınıfa o bile fazla. Sadece hikayenin ona ne kattığı sorulur. Biz 2.sinifta böyle odev çalışması yaptık sorularla ama çok kısa surdurdu öğretmen ve puanlı değil sadece odev çalışması idi. Birkaç basit soru. Hikayenin kahramanları, oluş zamanı vs. gibi.

Şunu merak ettim ben öğretmen in branşı sınıf öğretmenliği mi yoksa edebiyat felan mi? Hani branşı tarih olup 2.siniflara Göktürk leri filan anlatanlar duyduk da ondan soruyorum.

Aman işte öğretmen uğraşmak istemiyor. Ezber sistem üzerinden gidiyor böylece hem cuma hem de pzt gününü dolduruyor. Diğer öğrenciler başarılılar mı? başarısız öğrenci sayısı artarsa şikayet edersiniz ama başarılı öğrenci sayısı artarsa sizin çocuğunuz geride kalacaktır, ezber sistemlerin kaçınılmaz sonu. Bir durumu gözlemleyin ona göre strateji belirlersiniz.
Genelleme yapmasam da bu arada günümüz öğretmenlerinin asla yeterli ve verimli olduğunu düşünmüyorum, öğretmen hanım eğitimin veriliş şeklini sorgulamakta haklı bence.

Hah işte ben de onu diyorum not vermesin eksiğini artı eksi koysun zaten tekrarlıyor sonra

Aynen katılıyorum ezber uçup gidiyor ama mesela ben hikayeyi okurken kendini o kişinin yerine falan koy ya da sen olsan napardın gibi sorular soruyorum daha iyi özümsüyor, amacım öğretmeni sorgulamak ta değil çocuğuma zarar veriyor notu gösterdi bana olsun oğlum eksiğini öğrendin bi daha tekrarlarsın dedim ama yapıyorum olmuyor bilmem şu da düşük aldı biz tembel miyiz dedi bana

Bir öğretmen olarak; hikaye verılıp ezberletılmez. Ezberletılıp sonra sınav hııııııc yapılmaz.
Hikaye verılır , yorumlanır,üzerıne tartışılır,cocuğun hikayeden cıkarımları kagıda dökülebilir.
Ama bırebır sınav olarak dayatılmaz. Amacını aşar. Hikaye okumA görev olur, alışkanlık kazandırılmaz. Coğu meslektasımın bilinçsız egıtım anlayısını anlayamıyorum dogrusu

Aynen hocam çocuk düşünmekten uyuyamıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…