Ben varım canım.Yaşadığımız aynı şey mi bilmiyorum ama benim yaşadıklarımı anlatayım.Geçen seneki gebeliğimde oldu.16.haftadaki kontrolde herşey normaldi.İkili test ense kalınlığı falan herşey iyiydi.20.hafta ayrıntılı ultrason için gittiğimiz doktorda ortaya çıktı yani ne olduysa o arada olmuş.Tüm cilt altının ve akciğerlerinin ödem yaptığını söyledi.Hemen amniyosentez yapıldı.Amniyosentez sonucu temiz çıktı ama 1 hafta sonra tekrar gittiğimizde ödem artmıştı.Bu arada başka bi prof.a gittik tüm usg görüntülerini raporlarını yurtdışında bi doktor vardı ona gönderdik.Hepsinin söylediği 9 ayı tamamlayamaz,tamamlayıp doğsa da yaşamaz,yaşama ihtimali olsa bile ağır beyin hasarı bırakır şeklindeydi.Sonuç olarak gebelik sonlandırıldı.Sonra bebek patolojiye gitti biz genetik testler yaptırdık herşey temiz çıktı ve non immün hidrops fetalis teşhisi konuldu.
Bu hidrops durumu çiftler arasında kan uyuşmazlığı varsa olabiliyomuş bi de parvovirüs diye bi virüs var bunu kaptıysan o da yapabiliyomuş.Yani bu saydığım iki sebebe bağlı olarak bebek kansız kalıyo ve kansızlığa bağlı hidrops oluşuyo.Eğer nedeni bulunursa bebeğe kan vererek hidrops gerileyebiliyomuş.Yani eğer sonuç parvovirüse bağlı çıksaydı bebeğe kan vererek durumu geri döndürmeye çalışacaklardı.Ama kansızlığın nedeni bilinmediği için bişey yapılamadı ve de ödem arttığı ciğerler gelişmediği için mecburen sonlandırıldı.
Çok uzun anlattım kusura bakma.Umarım benimkiyle hiç alakası yoktur durumunun ya da seninki geriler.Çünkü bazen kendi kendine de gerileyebiliyomuş.Güzel haberlerini verirsin inşallah.Sormak istediğin bişey olursa bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım.Çok geçmiş olsun.Allah bebeğini sana bağışlasın herşey yoluna girsin inşallah.
merhaba;
ikiz gebeliğimde bahsettiğin olayı yaşadım canım,inşallah senin bebeğin toparlar kendiisini.
benim durumumda 18 haftaya kadar normal giden gelişmeleri aniden bozuldu,önce su topladı bütün vücutları,amniyosentez yapıldı hemen,parvovirus başta olmak üzere birçok etkene bakıldı,sonuçlar normal geldi,genetik sonucuda normal,sebebi bulunamadı,iki bebeğimide kaybettim,doğum yaptım..
inşallah senin bebeğin toparlar,zor bir olay,Allah gücünü arttırsın senin ve eşinin...inşallah güzel haberlerini alırız..
Canım detaylı açıklaman için çok tşk ederim, inan çok aydınlanmış oldum fakat bi üzüntü kapladı içimi cvs yapıldı pazartesi günü doktor eğer sonucu temiz çıkarsa en azından beklemek için bi şansımız var demektir dedi yani ne bileyim sanki biraz ümit vadedici gibiydi ve bu durum nadir olsa gebelere olabiliyomuş ve bazısında ilerleyen süreçte çocuk kendini yenileyip normal sürece dönülebiliyormuş ama tabi buda br ihtimal yada ilerleyen haftalarda bebek bu durumu aşamayıp anne karnında ölebiliyormuşta rabbime tevekkül ediyorum o herşeyin en doğrusunu en hayırlısını bilir elbette ilk gebeliğimde böyle milyonda bir görülen bir sendrom yüzünden sonlandırıldı 22 haftalıktı bebeğim bunu kaybetmek istemiyorum kötü düşünmekte istemiyorum ama ense kalınlığı çok yüksek dedi doktor yani bu çok riskli bi durum bebek bunu aşamayabilir dedi sonuç ay sonu çıkıcak ondan sonra bizde napıcağımıza karar vericez allah yardımcımız olsun benim ve beim durumumda olan bütün kardeşlerimin umarım bebeğim bir mucize yaratır ve benden vazgeçmez çünkü ben ondan vazgeçmeyi hiç düşünmedim
İnşallah güzel sonuç alırsınız canım.Umarım geçici bi durumdur.Bazen olabiliyo demişti bana da doktor.İnşallah sağlıkla kucağına alırsın.Mutlaka sonucunu ve gelişmeleri haber ver olur mu.Allah sabır versin eşine de sana da.Herşey çok güzel olur inşallah.
canım inşallah kötü bir şey çıkmaz.benim oğlumda yirmi iki haftalıkken karnında ödem oluştu:
birçok test yapıldı: kimse sebep bulamadı:doğsa bile yaşamaa şansı düşük dediler:iki hafta sonra kendi kendine geçmeye başladı: ş uan üç yaşını doldurmak üzere sağlığı da yerinde çok şükür:allah hayırlısını verecektir merak etme:
çok sevindim canım.İnşallah kucağına aldığın günleri de görürsün.
merhaba,
bebeğin ve senin durumunu merak ettim,ödem geçtimi tamamen, durumunuz nasıl?
herkeze merhaba hanimlar buna benzer bir sorunda ben yasadim hamilelegim gayet guzel gidiyodu bebgim gayet saglikliydi taki 35.hatfaya kadar 35.haftada bebegimde hiprors oldugunu ogrendik cigerinde ve karninda encok da cigerinde hatta cigerleri su icindee yuzuyodu.sonra bi prof.bulduk karndayken oglumn cigerndeki suyu aldilar ama 2gun icnde tekrar toplndi derken 36.haftada beklnmedik bi dogum yaptim
oglum 20 gun yogun bakimda kaldi cigendeki su yuzunden nefes alamiyodu solunuma baglaydi 20 gun can cekisdi yavrum ama cok sukur iyilesdi baska bir sorunu yokdu.
simdi kocamn oldu teyzeleri 6 bucuk aylik masallah.
birde bizmkinn de sebebini bulmadilar ama esim bi intent sayfasinda bazistasyonunda olabilir diye biseyler okumus nekadar dogru bilmiyorum amacok nadir gorulen birsey bu ayni zamanda.
gecmis olsun Rabbim sifa versin herkeze.
mrb arkadaşlar,benim bebeğimin ense kalınlığı 3,7 mm çıktı cvs yaptırdım.sonucunu daha alamadım.benim içinde dua edin...allah bebişlerimizi bize bağışlasın...
mrb arkadaşlar,benim bebeğimin ense kalınlığı 3,7 mm çıktı cvs yaptırdım.sonucunu daha alamadım.benim içinde dua edin...allah bebişlerimizi bize bağışlasın...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?