evet canim gercekden kader tabiki.uzulme canim her isdebir hayir vardir inanki benm bebegim o suyla dogdu nefes alamdi kalbi durdu kalp masaji yapildi hemen yogun bakima aldilar oglumu gece dogurdum ben sabah bi gtiim ki oglumun yanina dunya basima yikildi.oglum solunuma bagli vucudndaki aletlerden cildi gozukmuyo cok ama cok kotuydu dr umitlenme der hic iyi degil durumu dediler neler neler dediler ama ben hep dua ettim hic bi zamn umidimi kaybetmedim ve Rabbime bin sukurki 20 gun sonra bebgim cikti yogun bakimdaan(hatta burda dogum hikayemede yazdim)uzulme cnm ins hersey yoluna girer Rabbim gonlune gore versin dualarim sennle..
dilekcim,birşeyi tam anlayamadım,sen cvs de yaptırmışsın,normal çıkmış,doktorlar buna ne diyor yani kromozom bozukluğu onda neden gözükmemiş...ben sadece amniyosentez yaptırabilmiştim,koca ankarada cvs yaptıracak doktor bulamadım daha doğrusu randevu alamamıştım,15-20 gün sonraya randevu verdiler ki ben o sürede doğum yaptım..benim amniyo normal çıktı ama bende acaba kromozom bozukluğumu vardı diye düşünüyorum...
glnk ;canım sen hamilemisin,hidrops olan bebeğinden önce yada sonra başka bebeğin oldumu sağlıklı?hidropsun sebebi belli oldumu sende?
Rabbim tekrarından korusun hepimizi canım kimseyi evladıyla sınamasın gerçekten zor zamanlar sözün bittiği zamanlar ama yapacak bişeyimiz yok dayanma gücü sabrı versin rabbim başka bişey istemiyorum duların ve manevi desteğin içinde allah razı olsun arkadaşım ..
merak ettim bakayım dedim inan ki çok üzüldüm....
benimde amniyosentez sonucum çıkmadı henüz, çok zor bir durum....
rabbim gerçekten evladıyla kimseyi sınamasın
allahım sana karşına çıkabilecek herşey için sabır versin arkadaşım....
glnk ;canım sen hamilemisin,hidrops olan bebeğinden önce yada sonra başka bebeğin oldumu sağlıklı?hidropsun sebebi belli oldumu sende?
canim bana sormamissin ama bende bisey demek istiyorum benim bebegimde hidropsdu ben hacettepede dogum yaptim okadar arsatirdilar hic bi sebep bulamadilar.
ama gecenlerde esim internnette gormus baz istasyonlari da bu tur saglik sorunlrina sebep olabiliyomus ve bizim evin oaralarda varmis bitane.bilmiyoruz tabi ama banada olabilir gibi geliyo cunku ben cok saglikli bir hamilelik gecirdimoglumda cookk saglikliydi 30.hfatamda bu mahallye tasindim sonra bu olduuu.hatta daha 1 ay olmuyo hbaerlerde cikti hamile kadinlar baz istasyonu yuzunden bebeklerini dusurmus yada sorunlu dogmus bebekleri filn die ama bilmiyoruz yani.
ilk bebeğini hidropstan kaybetti ve ikinci bebeğini dünyaya getirdi iki hafta oluyor 24 haftalıkken hastaneye yattı 31 haftada doğum yaptı erken doğumdu ama bebeği çok sağlıklı şimdi oğluyla birlikte yaşadığı günleri unutmaya çalışıyor allah yüzüne güld arkadaşımın
canim bana sormamissin ama bende bisey demek istiyorum benim bebegimde hidropsdu ben hacettepede dogum yaptim okadar arsatirdilar hic bi sebep bulamadilar.
ama gecenlerde esim internnette gormus baz istasyonlari da bu tur saglik sorunlrina sebep olabiliyomus ve bizim evin oaralarda varmis bitane.bilmiyoruz tabi ama banada olabilir gibi geliyo cunku ben cok saglikli bir hamilelik gecirdimoglumda cookk saglikliydi 30.hfatamda bu mahallye tasindim sonra bu olduuu.hatta daha 1 ay olmuyo hbaerlerde cikti hamile kadinlar baz istasyonu yuzunden bebeklerini dusurmus yada sorunlu dogmus bebekleri filn die ama bilmiyoruz yani.
maşallah canım ya,çok sevindim...hayırlı sağlıklı büyüsün inşallah....
korkularım benim devam ediyo,şimdi biz her gebelikte bu riski taşıyomuyuz acaba...glnk nın 2. bebeğinde hidrops oluştumu,o yüzdenmi hastaneye yattı...
tşk,allah bağışlasın çocuğunuzu,sizin adınıza sevindim.kaybetme fikri bile okadar zor geldiki.moralimi düzelttiniz çok tşk ederim.
senin gibi olabilmeyi çok isterdim arkadaşım ama aynı durum değil sanırım yaşadıklarımız benimkisi en başından beri riskli boyutta duydunmu bilmiyorum ama bu duruma hidroğs diyolar çocuğun cilt altında svıı birikimi var cvs sonuçlarım benimde temiz geldi ama o ödem hala kaybolmadı o yüzden diken üstündeyim hep
Benim ilk gebeliğim boş gebelikti 2.gebeliğimde hidrops oluştu.Şimdiki gebeliğimde de plasenta previa vardı yani plasenta rahim ağzını kapattığı için kanamalarım oluyodu sık sık.Onun için hastanede yattım.34.haftada kanamam artıp rahimde açılma olunca kuzumu kollarıma aldım.Bu hidropsu ben de çok araştırdım zamanında.Özellikle de hidropstan sonra sağlıklı bebek doğuran var mı diye ama pek bişey bulamadım.Onun için bu konuyu görünce hemen yazdım.İnsan en ufacık bilgi kırıntısına bile muhtaç oluyo böyle çaresiz durumlarda.
Benim de sonraki gebelikte de olur mu gibi endişem vardı ama çok şükür sağlıkla aldım bebeğimi.Risk diğer hamilelerden fazla değil.Tabi ki bütün hamileliğim endişeyle hep kaybedicem korkusuyla geçti.Hala inanamıyorum meleğimin yanımda olduğuna rüya gibi geliyo.İkincisinde tekrar edip etmeyeceğini bilmenin imkanı yok maalesef.Biraz umut,cesaret,pozitiflik yeter.
dilek nasılsın,son durum nedir?
seninle hikayemiz çok benziyormuş,bende ilk gebeliğimde boş gebelik yaşadım,ikincisinde hidrops...
şimdi üçüncüyü bekliyoruz,umarım seninki gibi güzel sonlanır benimkide...dualarım dilek ve endişeyle bekleyen tüm annelerle ...
sen şimdi lohusasın bizlerede dua et canım,güle güle büyüt inşallah bebişi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?