• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar moralim bozuk kayınvalide ile ilgili bi sorun bi fikir verin lütfennn

titanicesra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2010
128
1
96
İstanbul
Arkadaşlar benimde moralim çok bozuk. dün kafam o kadar dağıldıki nasıl toparlıyıp yazcagım onu bile düşünüyorum.

Şimdi ben 3 haftadır kayınvalidemlere gitmiyordum ama eşim hafta 2, 3 kez gidiyor. Ben çalışan bir insanım birde küçük kızım var 1 yaşında hafta sonu temizlik filan oluyor insan dinlenmek istiyor. Birde ben arkadaşlar bir türlü bir görümceme ısınamadım, bana çok soğuk geliyor, laf çarptırmaları oluyor bazen. Bu görümcemde her hafta sonu kayınvalideme geliyor. Bende o görümcemi gördüğüm zaman moral olarak rahatsız olarak ayrılıyorum kayınvalidemeden. Enerjik olarak gitsem bile ruhum sıkılmış olarak çıkıyorum o evden. Bende bunlardan dolayı çok sık gitmek istemiyorum kayınvalideme. Böyle her hafta, her hafta kayınvalideme gitme düşüncesi bile beni kötü ediyor.

Arkadaşlar ben bide eşimle evlenirken çok zor karar vermiştim. Eşimin aileside biliyordu bu durumu. Biz geline karışmayız filan demiş yani rahatsız etmemek anlamında. Geçenlerde eşime bana bişey diyorlarmı kayınvalidemden için diyorum yok diyor. Kayınvalidem eşime siz mutlu olun yeter diyormuş.

Neyse arkadaşlar eşim cuma günü pazar gününden için annemlere gidelim mi dedi iftara, bende annenler mi davet etti dedim iftara eşimde yok dedi o zaman sonra gideriz dedim, çünkü pazar günü başka yere davetliydik. Sonuç olarak bu hafta sonu gitmemiş olduk kayınvalideme.
Arkadaşlar konunun özü dün bize kayınvalidem geldi. Nasılsın filan demeden pat diye pazar günü neden gelmediniz dedi. Bende dumur oldum. Pazar günü dayımlara gittik dedim iftara. Daha sonra eşimden için o nerdeydi dedi pazar günü oda benimle geldi dedim iftara. Daha sonra kızıma diyor seni 2 gündür götürmedilermi seni bize, yok işte bebeğe diyor seninle ilgilenemedik kayınpederin hastalığından dolayı filan böyle acayip acayip laf sokmalar. En sonunda bebeğe kaç gel bize dedi. Bende sinirlendim dedimki benim hafta sonu temizliğim oluyor en yakın arkadaşıma bile gidemiyorum dedim. Sonra sustu bişey demedi.
Kayınvalidemin önceden bu yüzünü hiç görmemiştim devamlı güleryüzlüydü öyle laf dalaşımız filan olmamıştı. Demekki görümcelerimlede konuştular beni. Sonuçta benim ne durumda evlendiğimi biliyorlar.
Eşim iş çıkışında kayınvalidemlere gitmişti dün ama eşime bana sorduklarını sormuyor, pazar günü neden gelmedin filan demiyor, eşime birde eşim her zaman kayınvalidemle ilgili konu açıldığı zaman kayınvalidem siz mutlu olun yeter diyormuş burda sizce iyi niyetmi var yoksa blof mü? Öyle diyen insan böyle imalı konuşurmu sizce bana karşı?
Sonra eve geldi neden moralin bozuk dedi eşim söylemedim geçiştirdim. bugün yine sorar Sizce ne yapmam gerekir? Bu olanları anlatmalımıyım?

eşinizin de sürekli annesine gitmesi yanlış bence birde 1 yaşında bebeğiniz var ( allah bağışlasın ) sizi evde tek başınıza bırakıp gitmesi hiç doğru değil gidilirse birlikte gidilir bence eşine anlat uygun bir dille

Son düzenleme:
arkadaşım senin de haklı oldugun durumlar var haksız oldugunda..

sonuçta ailen gibi eşinin de ailesi var ister sev ister sevme ama mesafeli de olsa saygını yapıp gitmen gerekir.
gitmezsen yavaş yavaş eşin o tarafa döner ve senin onun ailesine saygı gösterip sevmediğini düşünür. 15 günde bir gidin.. çalışan bir bayansın zaten her zaman gidemezsin evet ama 15 günde bir yapabilirsin pekala.
evin işi yemeği derdi de hiçbir zaman bitmediğine göre.

kv ne gelince hiçkimse candan evladı gibi yaklaşmaz ne olursa olsun sen gelinsin çünkü.. ayrıca ben senin yerinde olsam eşime ne diyo annen benim hakkımda ne konuştunuz demem.:19: gerçeği söylese sen alınacaksın yok yere soğuyacaksın. bırak kim ne derse desin o senin eşin.

gerekli yerlerde gereği gibi davran geç.. aynı şeyi senin ailene karşı da yapabilirdi eşin bunu da baz al..dengeyi kurabilirsin. 2 haftada bir 3-4 saat de görümceni çekebilirsin. önemsizse takma dediklerini .

Arkadaşlar benimde moralim çok bozuk. dün kafam o kadar dağıldıki nasıl toparlıyıp yazcagım onu bile düşünüyorum.

Şimdi ben 3 haftadır kayınvalidemlere gitmiyordum ama eşim hafta 2, 3 kez gidiyor. Ben çalışan bir insanım birde küçük kızım var 1 yaşında hafta sonu temizlik filan oluyor insan dinlenmek istiyor. Birde ben arkadaşlar bir türlü bir görümceme ısınamadım, bana çok soğuk geliyor, laf çarptırmaları oluyor bazen. Bu görümcemde her hafta sonu kayınvalideme geliyor. Bende o görümcemi gördüğüm zaman moral olarak rahatsız olarak ayrılıyorum kayınvalidemeden. Enerjik olarak gitsem bile ruhum sıkılmış olarak çıkıyorum o evden. Bende bunlardan dolayı çok sık gitmek istemiyorum kayınvalideme. Böyle her hafta, her hafta kayınvalideme gitme düşüncesi bile beni kötü ediyor.

Arkadaşlar ben bide eşimle evlenirken çok zor karar vermiştim. Eşimin aileside biliyordu bu durumu. Biz geline karışmayız filan demiş yani rahatsız etmemek anlamında. Geçenlerde eşime bana bişey diyorlarmı kayınvalidemden için diyorum yok diyor. Kayınvalidem eşime siz mutlu olun yeter diyormuş.

Neyse arkadaşlar eşim cuma günü pazar gününden için annemlere gidelim mi dedi iftara, bende annenler mi davet etti dedim iftara eşimde yok dedi o zaman sonra gideriz dedim, çünkü pazar günü başka yere davetliydik. Sonuç olarak bu hafta sonu gitmemiş olduk kayınvalideme.
Arkadaşlar konunun özü dün bize kayınvalidem geldi. Nasılsın filan demeden pat diye pazar günü neden gelmediniz dedi. Bende dumur oldum. Pazar günü dayımlara gittik dedim iftara. Daha sonra eşimden için o nerdeydi dedi pazar günü oda benimle geldi dedim iftara. Daha sonra kızıma diyor seni 2 gündür götürmedilermi seni bize, yok işte bebeğe diyor seninle ilgilenemedik kayınpederin hastalığından dolayı filan böyle acayip acayip laf sokmalar. En sonunda bebeğe kaç gel bize dedi. Bende sinirlendim dedimki benim hafta sonu temizliğim oluyor en yakın arkadaşıma bile gidemiyorum dedim. Sonra sustu bişey demedi.
Kayınvalidemin önceden bu yüzünü hiç görmemiştim devamlı güleryüzlüydü öyle laf dalaşımız filan olmamıştı. Demekki görümcelerimlede konuştular beni. Sonuçta benim ne durumda evlendiğimi biliyorlar.
Eşim iş çıkışında kayınvalidemlere gitmişti dün ama eşime bana sorduklarını sormuyor, pazar günü neden gelmedin filan demiyor, eşime birde eşim her zaman kayınvalidemle ilgili konu açıldığı zaman kayınvalidem siz mutlu olun yeter diyormuş burda sizce iyi niyetmi var yoksa blof mü? Öyle diyen insan böyle imalı konuşurmu sizce bana karşı?
Sonra eve geldi neden moralin bozuk dedi eşim söylemedim geçiştirdim. bugün yine sorar Sizce ne yapmam gerekir? Bu olanları anlatmalımıyım?

Ben abartılacak bir durum göremedim..zaten 3 haftadır gitmemişsiniz..pazar başka yere davetliymişsiniz, cumartesi gitseydiniz..
görümcenize gelince kadınlar evlilikleri için katlanıyor bu tip insanlara malesef..

Kusura bakmayın ama ben sızde de bıraz hata goruyorum.

Sonuçta onlar sizin eşinizin ailesi. Haklı olarak annesini ablasını görmek isteyecektir. Siz onları sevseniz de sevmeseniz de eşinizi o kadın doğurdu. Üç haftadır gitmemişssiniz. Bir yasında evladınız düşünsenize evlanızın eşi size torununuzu yakın olmasına rağmen 3 hafta getirmese ve gelmese üzülmez misiniz?

KV de uzun zaman geçirmek ya da haftasonunu onunla geçirmek istemiyorsan haftaiçi aksam yemeğe git. Hem mis gibi yemeğini yersin, hem onların hem eşinin gönlü olur hem de bu eşinle ayrı gayrı gitme durumu ortadan kalkar....

Son olarak görümceyle ilgili olarak: Ben de eltimle sorunlar yaşıyorum. Kıskançlık kökenli v.s. Ama ben eşimin ve kv yanında eltime çok iyi davranıyorum, o bana karsı aldığı tavırdan dolayı kendını zor duruma düşürmüş oluyor ve böylelikle kocamda kv dem de beni haklı buluyor. Aynısını görümceye uygulayabilrsiniz. Ablan bana böyle dedi çok üzüldüm diye eşinize aktarabilirsiniz...

Ben abartılacak bir durum göremedim..zaten 3 haftadır gitmemişsiniz..pazar başka yere davetliymişsiniz, cumartesi gitseydiniz..
görümcenize gelince kadınlar evlilikleri için katlanıyor bu tip insanlara malesef.

evt malesef canım eşime cumartesi gidelim dedim ama işyerinin yemeği varmış.

Belki abartı gelmiş olablir size ama nasıl anlatıyım sanki afakanlar basıyor görümcemi görünce, orda çok huzursuz oluyorum. eşim beni zorlamıyor gidelim diye ama oda darılıyor napsam bilemedim. Bu seferde dargınlık oluyor sen gelemedin bende gelmem durumları oluyor. ama benim ailem ona öyle davranmıyor hatta eşimde nadir gelir bize.

Belki abartı gelmiş olablir size ama nasıl anlatıyım sanki afakanlar basıyor görümcemi görünce, orda çok huzursuz oluyorum. eşim beni zorlamıyor gidelim diye ama oda darılıyor napsam bilemedim. Bu seferde dargınlık oluyor sen gelemedin bende gelmem durumları oluyor. ama benim ailem ona öyle davranmıyor hatta eşimde nadir gelir bize.
bize derken annenlere demek istedin sanırım..
sen ve eşin siz(Biz)siniz..

senin ailen benim ailem işi araya girerse o evlilik sallantıya girer.

afakanlar basıyor olabilir ama hiçbirşey sevdiğin adamdan değerli değildir bence onun için katlanabilirsin. aynı evde yaşamıyorsun sonuçta. neden bu tahammülsüzlük?

Son düzenleme:
ya kusura bakmayın ama adı kayınvalide diye insanlara kulp bulmaktan vazgeçin

en yakın arkadaşıma bile gidemiyorum demek ne demek karşınızdaki eşiniz annesi

sevmiyorum hoşlanmıyorum der gitmezsiniz yok işim var yok tek haftasonum var yok bebeğim küçük bunlar bahane

benim görümcem ve k.validem çok olumsuz, arada laf sokabilen tipler. ancak herhafta çalışan bayan olmama rağmen gidiyoruz. Ramazanda daha gidemetik gerçi ama... normal zamanda gideriz. benimde enerjim tükenir, kasvetli bir hava içine girerim. ancak herşey eşim için.

eşimde benim ailemde sıkılıp gitmeseydi üzülürdüm.

ayrıca eşinin annesi hakkında benim için ne diyor diye sıkıştırman çok garip. garip çünkü doğru söylese dert, söylemese ayrı bir dert. belki gerçekten oğluna siz mutlu olun yeter diyor bilemeyiz ki...

k.validen belki o gün için sizi iftara davet etti. ki neden gelmediniz diye sormuş.. yani davet etmiş... eşin diyebilirdi. şu gün geliriz anne diye ama olmamış... bence o konuda eşin suçlu gibi... erkekler pek önemsemiyor öle durumdan sıkıntı çıkabileceğini...

çok kafaya takma ama eşinle birlikte k.validenlere git.

Arkadaşlar siz benim yerimde olsanız nasıl davranırsınız kayınvalidenize gidip gelme sıklığınız nasıl?
ben sizin yerinizde olsam nasıl davranırdım yazdım ilk mesajımda fikir verdim.
bende çalışan biriyim cumartesileri de dahil akşam 18:00 a dek..
bu sebeple 2 haftada bir gidiyoruz biz hem kendi aileme hem eşimin ailesine..
pazar günleri de eşimle başbaşa ya temizlik pazar yaparız ya da gezeriz.:31:

dünya derdine düşüp nerden geldiğimizi kimlerle yaşadığımızı unutmak hoş değil bana kalırsa.

ya sen görümcenle kaynananla aynı evin içinde yaşamıosun ki.. bi kaç saatde afakanlar bassın seni ne olacak yani... hiçbirimiz kaynanama gidelim oturalım die can atmıoruz... eşimiz, ailemiz için gidiyoruz.. her ne kadar ısınmasam da sevmesem de benim eşimin annesi, babası, kardeşi onlar... 3 haftadır gitmemişsin zaten ki bu uzun bi süre bence.. haa bi de kaynana demişsin ya ben en yakın arkadaşıma bile gidemiorum die çok yanlış bi cümle kurmuşsun.. bizim bi arkadaşı kadar değerimiz yok ki arkadaşını ön plana koyuyo die düşünürler... çok bencilce davranıosun...

Sonra eve geldi neden moralin bozuk dedi eşim söylemedim geçiştirdim. bugün yine sorar Sizce ne yapmam gerekir? Buanlatmalımıyım?

aslında burada kaynanan konu açmalıydı;

gelinimizin gözündeki değerimiz:ssz:

asıl morali bozulan kişi kaynananız bana göre:34:

Arkadaşlar siz benim yerimde olsanız nasıl davranırsınız kayınvalidenize gidip gelme sıklığınız nasıl?

ben haftada 1 gidiyorum genelde..bana daha bir kere kv ''siz iyi olunda biz mutlu oluruz'' la başlayan bir cümle kullanmadı..
neler yaşattı bana ama yinede eşimin annesidir dedim saygımı haketmesede gittim. Ona gösterdiğim özveriyi bana göstermedi..
görümcelerimle sorun yaşamadım ama birinin kocası evine gittiğimde hoşgeldin bile demezdi laf sokmaya çalışırdı..hala yüzünü görmek istemem ama eşimin mutluluğu için giderim..
bence git ama negatif insanlarla muhatap olma arana mesafe koy..:45:

benide gelmiyorsunuz gitmiyorsunuz demeler çok rahatsız eder ama orta yolu bulmaya çalışırım hep bazen 2 hafta aramadığımız gitmediğimiz olur kv hemen arar ne oldu arayıp sormadınız falan der tabi ben hemen özürümü dilerim ve ertesi gün ya da aynı gün gideriz kimse sizi sevmek zorunda değil ya da siz kimseyi sevmek zorunda değilsiniz ama saygı duymak zorundasınız sonuçta eşinizin annesi tabi eşiniz görmek isteyecektir bende kayınpederimi görünce sinirlerim tepeme çıkıyor ama hiç muhattap olmuyorum olup bitiyor cnm sende görümcenle muhattap olma sana laf çarpıyorsa iğneliyorsa seni sende neden böyle davrandığını mutlu oluyorsa devam etmesini ama onu takmadığını falan söyle böylece çıldırır ve vazgeçer gibime geliyor:9: boşver takma hiç kafanı anladığım kadarıyla kv ile sorunun yok görümcenide takma hiç:34: mutluluğuna eşine ve çocuğuna sahip çık:34:

görümcenizle illaki bu ortamda karşılaşacaksınız..o zaman hafta içi gidin sizde muhtemelen orada olmayacaktır..

bende senin gibiydim çok zor evlendim, ikna oldum 9 sene flört dönemimiz var, ıcığına cıcığına kadar herşeyi konuştum eşimle mesela dedim ki bak annen gün yapar vay gelin gelmiyo hizmet etmiyo lafı falan çekemem ona göre bence başka kızla evlen bile dedim o kadar yıllık sevgilime, ama şu da beklenmez yani: beni bilerek evlendin bana kimse laf söylemesin gitmiyim gelmiyim
dengeyi kurmak lazım anladığım kadarıyla eşinde mülayim biri, ve sen o yüzden evlendin

benide gelmiyorsunuz gitmiyorsunuz demeler çok rahatsız eder ama orta yolu bulmaya çalışırım hep bazen 2 hafta aramadığımız gitmediğimiz olur kv hemen arar ne oldu arayıp sormadınız falan der tabi ben hemen özürümü dilerim ve ertesi gün ya da aynı gün gideriz kimse sizi sevmek zorunda değil ya da siz kimseyi sevmek zorunda değilsiniz ama saygı duymak zorundasınız sonuçta eşinizin annesi tabi eşiniz görmek isteyecektir bende kayınpederimi görünce sinirlerim tepeme çıkıyor ama hiç muhattap olmuyorum olup bitiyor cnm sende görümcenle muhattap olma sana laf çarpıyorsa iğneliyorsa seni sende neden böyle davrandığını mutlu oluyorsa devam etmesini ama onu takmadığını falan söyle böylece çıldırır ve vazgeçer gibime geliyor:9: boşver takma hiç kafanı anladığım kadarıyla kv ile sorunun yok görümcenide takma hiç:34: mutluluğuna eşine ve çocuğuna sahip çık:34:

bana saçma geliyo açıkçası kv'nin gelini arayıpta aramıyosunuz demesi, oğluna desin serzenişini yapsın ama gelin aramak zorunda değil bence, ha evlenmeden önce muhabbet vardır o devam etsin ona bişey dememde görev gibi her salı perşembe ve cumartesi aranacak şeklinde bi tarife bana uymuyo, annemde eşime demez beni ara sor diye

Back
X