• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar moralim bozuk kayınvalide ile ilgili bi sorun bi fikir verin lütfennn

bana saçma geliyo açıkçası kv'nin gelini arayıpta aramıyosunuz demesi, oğluna desin serzenişini yapsın ama gelin aramak zorunda değil bence, ha evlenmeden önce muhabbet vardır o devam etsin ona bişey dememde görev gibi her salı perşembe ve cumartesi aranacak şeklinde bi tarife bana uymuyo, annemde eşime demez beni ara sor diye
:128::128::128::128::128::128:

bence de muhatap biricik oğlu olsun :9::9:

aslında burada kaynanan konu açmalıydı;

gelinimizin gözündeki değerimiz:ssz:

asıl morali bozulan kişi kaynananız bana göre:34:

abla en yakın arkadaşla kayınvalide bir mi, hani kendi oğlu dese arkadaşlarıma da gidemiyorum diye o anne desin ben arkadaşlarınla bir miyim diye ama bu konuda kv gelinine nasıl gönül koyuyo ben harbiden anlamıyorum, izne gittiğimde kayınvalidem eltimle ilgili vay günlerime gelmiyo diye laf etti napcak dedim 20 yaşında kız 50 yaşında kadınların arasında, evlendi diye bu faaliyetlere katılmak zorunda mı yani, kıza bayıldıklarından değil hizmet ettirecek adam arıyolar yani

abla en yakın arkadaşla kayınvalide bir mi, hani kendi oğlu dese arkadaşlarıma da gidemiyorum diye o anne desin ben arkadaşlarınla bir miyim diye ama bu konuda kv gelinine nasıl gönül koyuyo ben harbiden anlamıyorum, izne gittiğimde kayınvalidem eltimle ilgili vay günlerime gelmiyo diye laf etti napcak dedim 20 yaşında kız 50 yaşında kadınların arasında, evlendi diye bu faaliyetlere katılmak zorunda mı yani, kıza bayıldıklarından değil hizmet ettirecek adam arıyolar yani

aynen valla hizmetçi arayışı başka bişey değil,millete hava atacakya benim gelinim dibimden ayrılmaz her işimi yapar demeye getirecekler ya

tabii ki en yakın arkadaşla,kaynana bir değildir.ama bazı şeylerin önceliği vardır.benim de memlekette çok çok yakın arkadaşım var.neredeyse bebekliğimizden beri arkadaşız.aynı okullarda,sıra arkadaşlığı yaptık.her anımız beraberdi.ama memlekete gidince önce ailelerimi sonra arkadaşımı görüyorum:34:

tabii ki en yakın arkadaşla,kaynana bir değildir.ama bazı şeylerin önceliği vardır.benim de memlekette çok çok yakın arkadaşım var.neredeyse bebekliğimizden beri arkadaşız.aynı okullarda,sıra arkadaşlığı yaptık.her anımız beraberdi.ama memlekete gidince önce ailelerimi sonra arkadaşımı görüyorum:34:

şüphesiz ailelerinde gönlü yapılmalı, ama ben bu triplerin neden geline yapıldığını anlamıyorum, sadece bu konuda değil her konuda öyle geline söyleniyo gelmediniz gitmediniz aramadınız diye, yoksa konu sahibi için yaptığım ilk yorumda söyledim, beni bilerek evlendi diye gitmiyim gelmiyim kimse bana laf etmesin demek olmaz, ben de epey huysuzum ama gidilecekte gelinecekte tabi napıcaksın burun yüzden kesilir mi

aynen valla hizmetçi arayışı başka bişey değil,millete hava atacakya benim gelinim dibimden ayrılmaz her işimi yapar demeye getirecekler ya

bizimkide bana anlatıyodu falancanın gelini varmış kadının eli ayağı tutuyomuşta gelini taa başka semtten gelip yemek temizlik yapıyomuş, bunun adı nedir: kızım sana söylüyorum gelinim sen anla, valla dedim temizlik yapacak olsam gider anneme yaparım, kendi evime yetsem yeter, sizde yetemiyosanız annemede sana tutarım birer temizlikçi abla gelirler yaparlar, amaç üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi, eğer üzüm yemekse yemeği temizliği kimin yaptığı önemli değil iş görülsün yeter ama amaç bağcıyı dövmek sağa sola gelinim yapıyo egosu taslamak,kimse kusura bakmasın o egoyuda kimseye yaşatmam

ama arkadaşlar bazen gideceğin varsa da gitmiyosun ya
ısrar kıyamet çağırıyolar sonra laf sokmalar,kıskançlık,iğnelemeler
ben giderken yeni bişey giyiyim üzerime görümcelerin kulaklarından duman çıkar neredeyse
bari belli etmeyin dimi:))

şüphesiz ailelerinde gönlü yapılmalı, ama ben bu triplerin neden geline yapıldığını anlamıyorum, sadece bu konuda değil her konuda öyle geline söyleniyo gelmediniz gitmediniz aramadınız diye, yoksa konu sahibi için yaptığım ilk yorumda söyledim, beni bilerek evlendi diye gitmiyim gelmiyim kimse bana laf etmesin demek olmaz, ben de epey huysuzum ama gidilecekte gelinecekte tabi napıcaksın burun yüzden kesilir mi

bence burada eşte sorun var.ama eşte eşiyle annesi arasında kalmış.eşi huysuzlandığı için annesinin davetini bile eşine söyleyemiyr.oğlundan emin olmadığı içinde geline sorulmuş,bana göre:34:

Arkadaşlar siz benim yerimde olsanız nasıl davranırsınız kayınvalidenize gidip gelme sıklığınız nasıl?

Canım seni anlıyorum ama biraz haksızlık etmişsin insanlara. Torunları varmış özlerler. Ben bundan ziyade kvnin çıkışına anlam veremedim açıkcası. Sonuç olarak sizi arayıp davet etmemiş yine de niye gelmediniz diye hayıflanıyor.
Benim eşimin ailesi köyde yaşıyor. Bize aramızda 40km filan var. Arabamız yok 3 otobüsle gidiyoruz. Yine de 2 hafta da 3 hafta da bir gidiyoruz. Önceden çalışıyordum haftada 1 gün iznim vardı onda da onları davet ederdim biz gelemiyoruz siz buyrun diye. Ben çok fazla verici davranıyor olabilirim tabi. Çünkü onlarla iyi oldukça eşim çok mutlu oluyor. :16: Ben de eşimin babasıyla çok sorun yaşadım bir ara sen gibi ipleri koparma noktasındaydım eşime uzak tutacaksın benden onları sen gideceksen ayda bir git ben gitmem dedim (eşimde yaşadıklarıma şahitti ve haklı olduğumu biliyordu) eşimin tamam demesine rağmen gittim yine sabrettim. Şimdi iyiyiz hepsiyle şükürler olsun. Yani kendini uzaklaştırma güzelim sabırlı ol zamanla iyi olur herşey.

çünkü bir kadın gitmek istemezse erkeği ikna etmesi sadece birkaç dakika sürer.. aynı şekilde gitmek isterse yine erkeği ikna etmesi birkaç dakika sürer.. k.valide geline söylemekte haklı, çünkü oğlu eşinden çekindiği için iftar davetini bile söyleyemiyor, değil ki normal zamanda gidelim diyecek.. k.valide de biliyor olayın gelinden kaynaklandığını ki bence haklı.. burada "k.valdieme gitmek sitemiyorum" diye yakınan arkadaşlar 20 sene sonra "gelin oğlumu 3 hafta da bir görmemi istiyor, hak mı bu" diye konu açacak.. :27:

Son düzenleme:
arkadasım sen kayınvaldenlere karsı dolmussun bence
kayınvalde kendi annemiz değil batar dediği haklsın ama her aklımıza geleni söylememeliyiz
ben en yakın arkadsıma gitmiyorum dersen kayınvalden daha fazlasını der
kayınvalden en yakın arkadasından önce gelmelidir cünkü
o senin eşinin annnesi
bence laf dalasına girmemeye calıs daha mutlu olursun

bana saçma geliyo açıkçası kv'nin gelini arayıpta aramıyosunuz demesi, oğluna desin serzenişini yapsın ama gelin aramak zorunda değil bence, ha evlenmeden önce muhabbet vardır o devam etsin ona bişey dememde görev gibi her salı perşembe ve cumartesi aranacak şeklinde bi tarife bana uymuyo, annemde eşime demez beni ara sor diye

aynen ama kv beni pek bi sever:9::9:eşim pek gitmek istemez pek bir evci evimizi çok seviyor şimdi duş al kıyafet değiştir dışarı çık falan zor geliyor der annesine o nedenle kv beni arıyor ben hemen aşkım annen aradı yemeğe çağırdı falan der tutar kolundan götürürüm:9::9::9:
allahtan kv çalışıyor gün olaylarına pek girmez bende çalıştığım için yorulduğumu zamanım olmadığını bilir yemeğe çağırdığında bile pek iş yaptırmaz bana ben ayıp olmasın diye yardım ederim:1:

çünkü bir kadın gitmek istemezse erkeği ikna etmesi sadece birkaç dakika sürer.. aynı şekilde gitmek isterse yine erkeği ikna etmesi birkaç dakika sürer.. k.valide geline söylemekte haklı, çünkü oğlu eşinden çekindiği için iftar davetini bile söyleyemiyor, değil ki normal zamanda gidelim diyecek.. k.valide de biliyor olayın gelinden kaynaklandığını ki bence haklı.. burada "k.valdieme gitmek sitemiyorum" diye yakınan arkadaşlar 20 sene sonra "gelin oğlumu 3 hafta da bir görmemi istiyor, hak mı bu" diye konu açacak.. :27:

Seni öpebilir miyim office :38:

Kıssadan hisse alakasız gibi duracak olsa bence çok alakalı diyeyim anlatayım.

Annem çiçeklere çok meraklıydı (halende meraklı ya neyse) milletin evine gittiğinde, (millet dediğime bakmayın arkadaşları, kardeşi vs vs) hemen saksıların dibini eller. Susuz bunlar, hiç mi vicdan yok sizde kendiniz su içerken iyi, bunlara vermeye gelince yok derdi.

Şimdi ne oldu yaşlandı ve çiçekleri ben sulamazsam susuz kalıyor.

O yüzden bugün kayınvalinin sırf adından ötürü önyargıyla yaklaşanların zaman gelince gelinden aynı muaameleyi göreceklerine o kadar eminim ki. İstedikleri kadar biz böyle olmayız desinler. Çünkü baktığın vakit 70-80 yaşında eski toprak kayınvalidelerden bahseden yok gibi birşey, geneli 45-60 yaş arası genç kuşak kayınvalideden bahsediyor ki, muhtemel onlarda kendi kayınvalideleri gibi olmadıklarını iddia eden bir grup.

canım eşim haftada 2-3 kez gidiyor annesine

"aramıyorsunuz, sormuyorsunuz" olaylarına bende gıcık kaparım
ama canım sen fazla abartmışsın gibi geldi k.bakma
sonuçta torunları var 3 hafta çok zaman
ben k.valideme hafta içi giderim.. çok rahat oluyor
yapabiliyosan öyle yap
hatır için çiğ tavuk yenebilir bazen.. bişey olmaz :1:

Seni öpebilir miyim office :38:

Kıssadan hisse alakasız gibi duracak olsa bence çok alakalı diyeyim anlatayım.

Annem çiçeklere çok meraklıydı (halende meraklı ya neyse) milletin evine gittiğinde, (millet dediğime bakmayın arkadaşları, kardeşi vs vs) hemen saksıların dibini eller. Susuz bunlar, hiç mi vicdan yok sizde kendiniz su içerken iyi, bunlara vermeye gelince yok derdi.

Şimdi ne oldu yaşlandı ve çiçekleri ben sulamazsam susuz kalıyor.

O yüzden bugün kayınvalinin sırf adından ötürü önyargıyla yaklaşanların zaman gelince gelinden aynı muaameleyi göreceklerine o kadar eminim ki. İstedikleri kadar biz böyle olmayız desinler. Çünkü baktığın vakit 70-80 yaşında eski toprak kayınvalidelerden bahseden yok gibi birşey, geneli 45-60 yaş arası genç kuşak kayınvalideden bahsediyor ki, muhtemel onlarda kendi kayınvalideleri gibi olmadıklarını iddia eden bir grup.

öpebilirsin :27:

tabi, herkes mükemmel gelin idi, şimdi muhtemelen mükemmel k.valide olduklarını düşünüyorlar.. halbuki herkes anne olduğu sürece aynı gelin ve aynı k.valide olacaklar.. kendi k.validelerinin aynısı yani.. ama hep diyorum ya, kk 20 yıl sonra çok daha eğlenceli olacak :27:

canım eşim haftada 2-3 kez gidiyor annesine

tatlım eşin evli ve bir çocuğunuz var.. empati yapman gerek derken bunu kastediyoruz.. yoksa her gün bile olsa kapıdan annesine uğraması o kadını mutlu etmez ki.. ne güzel işte k.validen sana sitem ettiğine göre seni de görmek isteyecek kadar çok seviyor.. ayrıca en azından 2 hafta da bir torununu görmesini sağlamak neden yorucu olsun ki? ben kendimden örnek vereyim, haftasonları bile çalışıyorum ama buna rağmen sırtımda laptop ve 2 tane bebek diyebileceğim yaşta çocukla giderim k.valideme.. birini yol tutar, arabada birbirleriyle muhtemel kavgalar kopar :1: ama kapıda kollarını açmış torunlarını bekleyen bir babaanne buluyoruz 15 günde bir. inan bana o temizlik, yemek, yorgunluk bitmez, bitmeyecek. allah o yorgunluğu eksik etmesin zaten, hayatta ki en güzel şey.. ama 15 günde bir birkaç saat ayır bence k.validene. çocukların da öyle görsünler, ileride ne görürlerse onu yaparlar :34:

Son düzenleme:

çok haklısınız..

burda sizce iyi niyetmi var yoksa blof mü? Öyle diyen insan böyle imalı konuşurmu sizce bana karşı?

Konuşur...
Çünkü oğlu söz vermiş, o da hazırlık yapmış haliyle.
Gelmeyince siz, sen mani oldun sanmış...
Haliyle biraz da yaşlılığın verdiği çocuksu tavırla size nazını geçirmeye çalışıyor hastalıkları bahane ederek...
Kayınvalideniz kötü biri olsa sizi evine davet edip durmaz.
Kendisi gelir, hizmet bekler sürekli.
Şükredin gerçekten, iyi bir kayınvalide ve eşe sahipsiniz...
Adı kayınvalide diye zorla kaynanalaştırmayın onu gözünüzde. :34:

İçinden gelmedikten sonra kimse kimseyi zorla aramak, sormak zorunda değil.

Beni aramıyorsun, sormuyorsun, gelmiyorsun gibi sözlerden bende hoşlanmıyorum.

Ama 3 haftadır kayınvalideme gitmedim demişsiniz, yani ramazan ayının ortası geldi ve siz birlikte bir kere iftar yapmamışsınız, eşinde birlikte iftar yapmak istemiş olmalı ki size gidelim demiş.

Siz nasıl dayınızla iftar yapmaktan zevk alıyorsanız, eşinizde annesi-babası ve kardeşi ile seninde bulunduğun ortamda iftar yapmak istemiştir.

Eşinizinde haftada 3 kere gitmesi bana abartı geldi. Ben ayda bir vs. giderim eşim haftada bir gider. (Bende çalışan bir anneyim, her zaman gidemiyorum) Ama bu ramazan ayı sizinle birlikte iftar yapmak istemeleri gayet doğal.

İçinden gelmedikten sonra kimse kimseyi zorla aramak, sormak zorunda değil.

Beni aramıyorsun, sormuyorsun, gelmiyorsun gibi sözlerden bende hoşlanmıyorum.

Ama 3 haftadır kayınvalideme gitmedim demişsiniz, yani ramazan ayının ortası geldi ve siz birlikte bir kere iftar yapmamışsınız, eşinde birlikte iftar yapmak istemiş olmalı ki size gidelim demiş.

Siz nasıl dayınızla iftar yapmaktan zevk alıyorsanız, eşinizde annesi-babası ve kardeşi ile seninde bulunduğun ortamda iftar yapmak istemiştir.

Eşinizinde haftada 3 kere gitmesi bana abartı geldi. Ben ayda bir vs. giderim eşim haftada bir gider. (Bende çalışan bir anneyim, her zaman gidemiyorum) Ama bu ramazan ayı sizinle birlikte iftar yapmak istemeleri gayet doğal.

canım eşimde bize gelmedi daha iftara. Eşimde bize çok sık gidip gelen biri değil.

Back
X