• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar moralim bozuk kayınvalide ile ilgili bi sorun bi fikir verin lütfennn

Eşinizin ailesine haftada bir bile gitmiyorsanız onu sevmiyorum, buna alışamadım demek yerine kendinizde hata arayın biraz.

Kayinvalidenize en yakın arkadaşıma bile gidemiyorum demeniz abes olmuş.
Arkadaşlar aileden sonra gelir zaten.

Siz kayınvalidenize gitmiyorsanız bile eşinizle beraber arada sırada çocugunuzu gönderin ki torunlarını sevsinler bu onların en doğal hakkı,peki siz kendi annenize ne sıklıkla gidiyorsunuz eşinizde sizinle geliyor mu ?Ayrıca bu hafta sonu kayınvalideniz bir iftar yemegine çağırabilirsiniz sonuçta eşinin annnesi o sevsende sevmesende.

çünkü bir kadın gitmek istemezse erkeği ikna etmesi sadece birkaç dakika sürer.. aynı şekilde gitmek isterse yine erkeği ikna etmesi birkaç dakika sürer.. k.valide geline söylemekte haklı, çünkü oğlu eşinden çekindiği için iftar davetini bile söyleyemiyor, değil ki normal zamanda gidelim diyecek.. k.valide de biliyor olayın gelinden kaynaklandığını ki bence haklı.. burada "k.valdieme gitmek sitemiyorum" diye yakınan arkadaşlar 20 sene sonra "gelin oğlumu 3 hafta da bir görmemi istiyor, hak mı bu" diye konu açacak.. :27:

valla canım herkes kendi yaşadığını bilir benim annem hiçbir şey için babamı ikna edemezdi mesela, %100 doğru olan şey için bile annem ak dese babam kara derdi, kazak erkekti, hala öyle, bayram 5 gün diyelim arifeden giderdik babannemlere son güne kadar kalırdık dönüştede 1 saat anneannemlere uğrardık, yaşımız büyüdü o kadar uzun kalmak istemezdik babam eşşek gibi geleceksiniz derdi, ben böyle büyüdüm o yüzden kendi evliliğimde bu tantanaları yaşamak istemiyorum

Siz kayınvalidenize gitmiyorsanız bile eşinizle beraber arada sırada çocugunuzu gönderin ki torunlarını sevsinler bu onların en doğal hakkı,peki siz kendi annenize ne sıklıkla gidiyorsunuz eşinizde sizinle geliyor mu ?Ayrıca bu hafta sonu kayınvalideniz bir iftar yemegine çağırabilirsiniz sonuçta eşinin annnesi o sevsende sevmesende.

bebek 1 yaşında gönderemem annemlerle aynı binada oturuyoruz ama eşim benimle çok nadir gelir ayda 1 bazende 2 ayda geldiğide olmuştur..

bebek olduğu iççin iftar hazırlamak zor oluyor. Arkadasımla aynı mahallede oturuyoruz o açıdan söyledim. Yakın olduğu halde gidemiyorum anlamında zaten arkadasımı tanıyor k.validem.

bebek 1 yaşında gönderemem annemlerle aynı binada oturuyoruz ama eşim benimle çok nadir gelir ayda 1 bazende 2 ayda geldiğide olmuştur..

senin ailenle aynı apartmanda oturmanız yanlış anlaşılmalara mahal vermiş olabilir diğer taraf sanıyodur ki siz ordan çıkmıyosunuz oğlumuzu iç güvey aldılar gibi düşünmüş olabilirler, insan beyni bu herşeyi düşünüyo kuruyo

Canım çoğu kişi aynı şeyi söylemiş yani benimki tekrar gibi oluyo biraz ama eşin gerçektende söylese daha cok sorun olur bu nedenle söylemiyo olmasını pek önemseme derim ben. Kayınvalidene gelince okadar zaman gitmemişsin yine yemeğe davet etmiş bence kibarlık etmiş kırmayıp gitmelydin görümceni sevmiyor olsan bile bikaç saat eşin için katlanabilirdin. İnan okadar cok sey görüyoruz okuyoruz ki bayanları eşleri bile korumuyor. Ki eşin anlattığına göre anlayışlı biri gibi de. Gelip söylemesi bence çok takılcak bişey değil daha neleri var cünkü =) ben 1 yıl görümcemle anlasamadım bu 1 yılda 7 aydır aynı apt.da oturuyoruz gördümmü cok huzursuz olurdum. Çünkü oda kayınvalidemde cok laf söylerler. Hiç sebep olmasa bile mutlaka bısey bulurlar. Ama suan beraber yemek yemekten oturup sohbet etmekten keyif alıyorum. Çünkü katlanılmıcak bı durum yok. Evet cok yaptılar bana ama sonucta Allah'a inanan insanlarız. Kimse yaşattığını yaşamadan ölmez bunun bilincindeyizde. Seni anlıyorum cok acayip oluyor insan aşırı rahatsızlık duyuyosun belki ama eşin için katlanabilirsin. Aynı sey senin ailene karşı yapılsa çok üzülürdün emin ol. Zaman gectikte eşinde o tarafa yönelirse huzurunda kalmaz hersey daha kötü olabilir basit şeyler yüzünden. Biz bayanlar biraz fazla takıyoruz ufak tefek şeyleri :)

canım bu konuyu annem evlenmeden önce konuşmuştu biz laf söz sevmeyiz demişti annem k.validem kabul etmişdi aynı binada oturmamızı.
Bide aynı binada oturmanın dezavantajı var. Eşim annemlere pek gelmek sitemiyor. Evden İnip çıkarken görüyorum diyor annenleri ama iş kendi annesine gitmeye gelince değişiyor sen annemlere gelmek istemiyosun oluyor.

Daha bu sabah baska bir konuya yazdim
Hic bir sey tek tarafli degildir.
Ayrica siz esinizin 2-3 gunde bir gittigini soyluyorsunuz ama ,
kim ne derse desin ailecek gittiginizdeki gibi mutlu olamazlar .
Calisan bayan olabilirsiniz fakat ayni sehirde 3 hafta cok fazla .
Hafta ici 1 saat ugrasaniz yine yeter onlara ....

Bir baska konu da esiniz
kendi annesinden pazar gunu sizin dayiniza iftara gittiginizi sakliyor.
Olay cikmasin diye iyi niyetinden yapiyor belli ki
ama esinizin bu davranisinin
altinda yatan cevabi birazcik ozelestiri ile kendinizde bulabilirsiniz :)

Daha bu sabah baska bir konuya yazdim
Hic bir sey tek tarafli degildir.
Ayrica siz esinizin 2-3 gunde bir gittigini soyluyorsunuz ama ,
kim ne derse desin ailecek gittiginizdeki gibi mutlu olamazlar .
Calisan bayan olabilirsiniz fakat ayni sehirde 3 hafta cok fazla .
Hafta ici 1 saat ugrasaniz yine yeter onlara ....

Bir baska konu da esiniz
kendi annesinden pazar gunu sizin dayiniza iftara gittiginizi sakliyor.
Olay cikmasin diye iyi niyetinden yapiyor belli ki
ama esinizin bu davranisinin
altinda yatan cevabi birazcik ozelestiri ile kendinizde bulabilirsiniz :)

canım dayıma iftara eşimle gittik dayımlar istanbula yeni taşındı ev ziyareti olarak çağırdılar. Eşim banada annesinin iftara çağırdığını soylemedı oylesine ziyaret anlamında gidelim dedi.

bende sık sık gidip gelinmesini sevmem gitmem de ki bizim evlerimiz karşılıklı

kimi zaman 3 haftayı bulduğuda olur ama o kadar uzatmamaya dikkat ederim

ne kadar iş güç çalışıyoruz desekte vakit illaki bulunuyor bende sığınırım o bahanelerin arkasına ama işem geldiği için

özellikle de ağızlarına laf vermemek için onlar çağırmadan 2-3 haftada bir hafta içi akşam 1-2 saatliğine gitmeye özen gösteririm ki

hafta sonum bana kalsın, onlarda alıştılar bu düzene , hiç arayıp baskı yapmıyorlar

bence sende hem eşin zor durumda kalmasın diye hem de ağızlarına laf vermemek için ara sıra yokla eşinle ki bişi diyemesinler

Duyduğunu duymazlıktan gördüğünü görmezlikten gel seni seviyormuş gibi yapanı sende seviyormuş gibi yap bikere eşin neden yalnız gidiyo tabikide sen gitmediğin için. Gidiver geliver yani ne olur biz gelinlerdede var biraz öz eleştiri yapmak gerekirse o kaynana kocana birşey yansıtmıyorsa sen niye yansıtıp kocanla aranı açacaksınki

Kendi annenizde aynı binada oturdugunuz için kayınvalideniz sizin aileniz için onlar hergün torunlarını görüyorlar ama biz 3 haftada yada 4 haftada görüyoruz diye düşünüyorlardır 1 yaşında da olsa hafta bir kere felan gönderebilirsiniz sonuçta babaannesi gözünden sakınır bakarken ayrıca iftara çagırmanız için de ahım şahım yemekler yapmana gerek bir makarna bir çorba bir salata yapsan bile yeter maksat gönüller bir olsun.

Duyduğunu duymazlıktan gördüğünü görmezlikten gel seni seviyormuş gibi yapanı sende seviyormuş gibi yap bikere eşin neden yalnız gidiyo tabikide sen gitmediğin için. Gidiver geliver yani ne olur biz gelinlerdede var biraz öz eleştiri yapmak gerekirse o kaynana kocana birşey yansıtmıyorsa sen niye yansıtıp kocanla aranı açacaksınki

haklısın canım ama kayınvalidem ağzımdan laf arıyor. Misal bigün eşim denize gitmişti, o günden için eşin nerdeydi diye soruyor. Cumartesi günü nerde dedi bende dedim arkadaşının iftarına gitti. Oğluna pek toz kondurmuyor anladığım kadarıyla. bide bebeğin her davranışını nerdeyse oğluna benzetiyor. Bide neden sürekli eşimi bana soruyor olabilir?

sizin bu anlattıklarınızn benzerini benim annem yapar.kayınvalide ise tam bir canavardır (eski konularımı okuyabilirsiniz)kısacası öpünde başınıza koyun derim .sonuçta yaşlı kadın naz yapmış kapris yapmış azıcık poh poh layın bişiy olmaz keşke bizimkide öyle olsaydı benim kızım yaşına girecek daha görmeye gelen olmadı altın takacaklar yaaaaa takmamak için gelmiyorlar onun yanında sizinki melek melek git boynuna sarıl

Misal bigün eşim denize gitmişti, o günden için eşin nerdeydi diye soruyor. Cumartesi günü nerde dedi bende dedim arkadaşının iftarına gitti. Oğluna pek toz kondurmuyor anladığım kadarıyla. bide bebeğin her davranışını nerdeyse oğluna benzetiyor. Bide neden sürekli eşimi bana soruyor olabilir?

Merhaba,

Konu sahibi arkadaşım yorumlarınızda eşimde bize gelmez gibi bir cümle okudum. Siz biz ayrımı yaparsanız zaten baştan yanlış olur. Siz artık evlisiniz ve siz biz diye bir şey olmaması gerekir. Annenizle aynı binada oturduğunuzu fakat eşinizin 1-2 ayda bir gittiğini söylemişsiniz. Siz de onun annesine 3 haftada bir gidiyorsunuz bunu bir düşünün derim. Ayrıca bende çalışıyorum iki de çocuğum var fakat buna rağmen sık sık gidiyorum hatta bizde tam tersidir olay ben eşime annenlere gidelim demezsem o pek gidelim demez ailesine, rahatına düşkündür evde yayılıp televizyon seyretmeyi sever. Ama ben torunlarını özlediklerini bildiğim için hiç olmadı hafta içi akşam yemekten sonra çaya gideriz. Ararım anne çaya geliyoruz çayı koy diye. Kayınvalidemin ve kayınpederimin torunlarını gördüklerinde çocuk gibi sevininiyorlar çünkü ikisininde gözlerinin içi gülüyor.

Arkadaşlar siz benim yerimde olsanız nasıl davranırsınız kayınvalidenize gidip gelme sıklığınız nasıl?

arkadasım kac yıllık evlısınız bende ılk yıllarda cocuk olunca her hafta sonu sabahtan gıder aksama kadar durur hafta ıcıde muhakkak onlar gelır gunduzlerı kayınvalıdem habersız cıkar gelır sınır olurdum kucuk cocugum var gecelerı uyuyamıyorum belkı yatacam belkı evımı toplamayacam belkı mısafırım gelıcek yok habersız cıkar gelırdı eskıden esım annemlere gıdıcez dedımı tuylerım dıken dıken olurdu bıde benım esım sızın esınız gıbı sormazdı anneme gıdecez sımdı 8 sene gectı tın yanı hıc umurum degıl cocuklar buyudu zaten habersız yada hafta sonları cıkıp gelsede kucugu yatırınca ben de uzanıyorum sonucta kendısı ben torunlarım ıcın geldım dıyor kayınvalıdenız cocugunuza kac gel demısya sız baktırmadıgınız ıcındır emınım bak desenız bakmaz bende ılk cocugumda alsın sevsın ıstemezdım sımdı ıkıncı cocugumda babaannesı kalk torununa bak dıyorum bı bakıyosa ıkı oturur bosverın rahat olun bırazda sızı sınır etmek ıcın yapıyodur sızınde umursamadıgınızı goruruse oda vazgececektır.sunuda soylemek ısterım sonucta cocugunuz torunu canı cıgerı emın olun bır arkadastan komsudan daha guzel bakar burakın baksın bende sızın gıbı yaptım ne oldu cok yıprandım yaslandım resmen noldu odul mu verdıler esım annesınden vazmıgectı cocuklar babaanelerını sevmedımı sevıyor sevsın her zaman sunu dusunurum bana bısey olsa ben cocuklarıma babaannelerının bakacagını bılırım cunku oglunun cocuklarını ayrı bır sever benım babaannem olmadı benı seven kollayan barı onların olsun bıde boyle dusunun

canım bu konuyu annem evlenmeden önce konuşmuştu biz laf söz sevmeyiz demişti annem k.validem kabul etmişdi aynı binada oturmamızı.
Bide aynı binada oturmanın dezavantajı var. Eşim annemlere pek gelmek sitemiyor. Evden İnip çıkarken görüyorum diyor annenleri ama iş kendi annesine gitmeye gelince değişiyor sen annemlere gelmek istemiyosun oluyor.

cocuga annanemı bakıyor

Back
X