• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar moralim bozuk kayınvalide ile ilgili bi sorun bi fikir verin lütfennn

bırde kayınvalıdeye gıdıp gelme olayını sormussunuz kafamıza estıkce gıderız hafta sonu ararız kahvaltıya gelıyoruz derız hazırlar sagolsun yanı farketmıyo

Kendi annenizde aynı binada oturdugunuz için kayınvalideniz sizin aileniz için onlar hergün torunlarını görüyorlar ama biz 3 haftada yada 4 haftada görüyoruz diye düşünüyorlardır 1 yaşında da olsa hafta bir kere felan gönderebilirsiniz sonuçta babaannesi gözünden sakınır bakarken ayrıca iftara çagırmanız için de ahım şahım yemekler yapmana gerek bir makarna bir çorba bir salata yapsan bile yeter maksat gönüller bir olsun.

yeni doğum yaptığım bir dönemde çatkapı gelen kv deme yemekelrim az olduğu için ek olarak makarna yapmıştım. hala dilinden kurtulamam biz makarna yiyomuşuz bu evde sebze,balık pişmezmiş.oğlu vitaminsiz kalmış falan filan...yani kv ise konu gönüller bir olsun muhabbeti boş...

konu ile alakasız bi yorum yaptım ama içimde kalmış galiba:(

biz haftada bir giderdik.eşimi tek yollamam.her çağırdıklarındada giderdik. hasta olsam canım istemese yine giderdim amaaa artık işler değişti.

bundan sonra gideceğimi sanmıyorum. sizde içinizden ne geliyorsa öyle davranın.kendinizi hiç kasmayın.değmezzz...

canım dayıma iftara eşimle gittik dayımlar istanbula yeni taşındı ev ziyareti olarak çağırdılar. Eşim banada annesinin iftara çağırdığını soylemedı oylesine ziyaret anlamında gidelim dedi.

Esra, bak eşin ne sana annesinin davet ettiğini söyleyebiliyor,
ne de annesine sizin dayınıza iftara davetli olduğunuzu söyleyebiliyor.

Ben de diyorum ki eşinin böyle davranmasının altında yatan sebebin cevabını ancak
kendin özeleştiri yaparak bulabilirsin.

Annesi de oğlunun durumunu anlıyor aslında, ama çaktırmadan sana soruyor,
nerdeydi ne yaptı gibilerinden.

Peki al şapkayı koy önüne düşün şimdi.
Sence de eşine haksızlık etmiyor musun?
Bu şekilde arada kalması haksızlık bana göre.

Son düzenleme:
arkadaşım fazla bencilce gördüm seni kusura bakma ama
Ramazan yarım oldu 1 gün k.validenle iftar etmeyin
nedense eşin öyle bir hale gelmiş ki annesinin davetini bile söylemiyo sana
kusura bakma ama dayından önce onun öz annesi gelir..
eşinde de var hata sana söylemeliydi
hadi dayınlara önceden söz verildiyse sonra da annesini arayıp "dayılarına söz vermiştik sana da 1 gün sonrası gelelim anne ayıp olmasın dayılara" da diyebilirdi
birde benimle beraber kaç kişi sormuş hafta içi neden gitmiyosun diye cevabını alabilir miyiz?
k.validen iyi biri bence..

arkadasım kac yıllık evlısınız bende ılk yıllarda cocuk olunca her hafta sonu sabahtan gıder aksama kadar durur hafta ıcıde muhakkak onlar gelır gunduzlerı kayınvalıdem habersız cıkar gelır sınır olurdum kucuk cocugum var gecelerı uyuyamıyorum belkı yatacam belkı evımı toplamayacam belkı mısafırım gelıcek yok habersız cıkar gelırdı eskıden esım annemlere gıdıcez dedımı tuylerım dıken dıken olurdu bıde benım esım sızın esınız gıbı sormazdı anneme gıdecez sımdı 8 sene gectı tın yanı hıc umurum degıl cocuklar buyudu zaten habersız yada hafta sonları cıkıp gelsede kucugu yatırınca ben de uzanıyorum sonucta kendısı ben torunlarım ıcın geldım dıyor kayınvalıdenız cocugunuza kac gel demısya sız baktırmadıgınız ıcındır emınım bak desenız bakmaz bende ılk cocugumda alsın sevsın ıstemezdım sımdı ıkıncı cocugumda babaannesı kalk torununa bak dıyorum bı bakıyosa ıkı oturur bosverın rahat olun bırazda sızı sınır etmek ıcın yapıyodur sızınde umursamadıgınızı goruruse oda vazgececektır.sunuda soylemek ısterım sonucta cocugunuz torunu canı cıgerı emın olun bır arkadastan komsudan daha guzel bakar burakın baksın bende sızın gıbı yaptım ne oldu cok yıprandım yaslandım resmen noldu odul mu verdıler esım annesınden vazmıgectı cocuklar babaanelerını sevmedımı sevıyor sevsın her zaman sunu dusunurum bana bısey olsa ben cocuklarıma babaannelerının bakacagını bılırım cunku oglunun cocuklarını ayrı bır sever benım babaannem olmadı benı seven kollayan barı onların olsun bıde boyle dusunun

evt cnm tamda anlatmak istediklerimi anlatmışsın. kayınvalidemin kaç tane torunu var eltimin 3 tane misal bizim bebekten bile küçük torunu var onları sevsin zaten torun sevgisi almış, ben yeni evliyim rahat olmak istiyorum.

arkadaşım fazla bencilce gördüm seni kusura bakma ama
Ramazan yarım oldu 1 gün k.validenle iftar etmeyin
nedense eşin öyle bir hale gelmiş ki annesinin davetini bile söylemiyo sana
kusura bakma ama dayından önce onun öz annesi gelir..
eşinde de var hata sana söylemeliydi
hadi dayınlara önceden söz verildiyse sonra da annesini arayıp "dayılarına söz vermiştik sana da 1 gün sonrası gelelim anne ayıp olmasın dayılara" da diyebilirdi
birde benimle beraber kaç kişi sormuş hafta içi neden gitmiyosun diye cevabını alabilir miyiz?
k.validen iyi biri bence..

hafta içi gitmeyi düşünüyorum banada mantıklı geldi. Eşimde sorun evet, güzelce izah etmesi gerekirdi. dün eşime sordum annesi cumartesi gelin demiş, eşimde cumartesi günü işyerine davetli olduğu için pazar geliriz demiş sonradan dayınlar geldi aklıma geldi dedi.

evt cnm tamda anlatmak istediklerimi anlatmışsın. kayınvalidemin kaç tane torunu var eltimin 3 tane misal bizim bebekten bile küçük torunu var onları sevsin zaten torun sevgisi almış, ben yeni evliyim rahat olmak istiyorum.

her çocuğun anne kalbinde yeri ayrı lduğu gibi,her torununda yeri ayrıdır.o nedenle nasılsa torun sevgisini tattı,diğerlerini sevsin diyemeyiz.torunun çok diye sizinkini özlemeyeceğini mi düşünüyorsunuz.:50:

hafta içi gitmeyi düşünüyorum banada mantıklı geldi. Eşimde sorun evet, güzelce izah etmesi gerekirdi. dün eşime sordum annesi cumartesi gelin demiş, eşimde cumartesi günü işyerine davetli olduğu için pazar geliriz demiş sonradan dayınlar geldi aklıma geldi dedi.

eşine söyle arkadaşım izah etsin güzelce bundan sonra
hem hafta içi gidince yemeğin olur hemde görümceni de görmemiş olursun
hem torunlarını görürler iyi olur...

her çocuğun anne kalbinde yeri ayrı lduğu gibi,her torununda yeri ayrıdır.o nedenle nasılsa torun sevgisini tattı,diğerlerini sevsin diyemeyiz.torunun çok diye sizinkini özlemeyeceğini mi düşünüyorsunuz.

bebeğim genelde onlara gittiği zaman ağlıyor canım bende buna dayanamıyorum özellikle o görümcem aldığı zaman, bebek bile ısınamıyor. en azından hafta içleri gittiğim zamn o görümcemi görmemiş olurum.

her çocuğun anne kalbinde yeri ayrı lduğu gibi,her torununda yeri ayrıdır.o nedenle nasılsa torun sevgisini tattı,diğerlerini sevsin diyemeyiz.torunun çok diye sizinkini özlemeyeceğini mi düşünüyorsunuz.

bebeğim genelde onlara gittiği zaman ağlıyor canım bende buna dayanamıyorum özellikle o görümcem aldığı zaman, bebek bile ısınamıyor. en azından hafta içleri gittiğim zamn o görümcemi görmemiş olurum.

tabii ki ağlar.bebeğin babaannesini görmüyor ki:34:

konu sahibi arkadaşım sende biraz abartıyo gibisin, içine bi dön bak sen ne istiyosun aile apartmanında oturalım eşim benimle birlikte aileme çıksın gelsin gitsin, ailem torunlarını sevsin ama kaynanama gitmiyim kocam laflarını bile etmesin bu nedir?
iç güvey mi eşin?
bebek az gördüğü insanları yadırgar ve ağlar tabiki, çocuk ağlıyo diye gitmicekmisiniz yani

gerçekten çok tuhaf bir düşüncedesiniz.
biraz empati yapsanız?
ileride çocuğunuz size gelmezse ve torununuzu ayda 1 görürseniz bebeğin sizi yabancı bilmesi herhalukade normal tabii.:19:

eşin ağaç kavuğundan mı çıktı ki ailesini istemiyorsun.. altı üstü 3-4 saat onlarla vakit geçireceksin.

bence kötü niyetli bi durum yok ortada..
sen gitmek istemediğin için bahane arıyosun hepsi bu..

nasıl yani? çocuğunuz sizin annenizin kucağına gittiğinde ağlasa, anneannesiyle görüştürmeyecek misiniz? yeğenim 1 yaşında beni 1 gün görmese unutuyor ve ilk kucağıma geldiğinde ağlıyor, ee iyi o zaman, ağlıyor diye ilişkiyi keseyim yeğenimle.. yapmayın arkadaşım, siz gıcık kapmışsınız nereden çıkaracağınızı şaşırıyorsunuz artık.. düşündüm de herhalde ben eşinizin yerinde olsam o apartmandan taşınır, kendisinin hissettiğini hissetmenizi sağlardım.. :34:

ben eşimi annesinin evine asla tek yollamam ben yokken neler dediklerini eşimi ne şekilde doldurduklarını bilemem bi arkadaşın dediği gibi hafta sonu gitmek istemiyorsan hafta içi bir akşam gidin rahat edin hep eşinizde sizin ailenize karşı böle bi tavır alsa hoşunuza gidermi göstermelikte olsa eşinize ailesine saygı duydugunuzu gösterin olsun bitsin.

Arkadaşım siz kendi evlatlarınız ve torunlarınız arasında ayrım yapabilirmisiniz isterseniz bir 20 sene sonrasını düşünün çocugunuzun evlendigini ve size torununuzun gösterilmedigi onun zaten başka torunları var benimkine gerek yok dedigi kusura bakmayın ama ben hatayı sizde görmeye başladım artık ne eşinizde ne kayınvalideniz de zaten siz kendi ailenizde aynı binada oturuyorsunuz onlarla hergün görüşüyorsunuzdur büyük ihtimal 20 dk bile olsa ama eşiniz haftada 2-3 kere kendi ailesine gidince suç oluyor.

konu sahibi arkadaşım sende biraz abartıyo gibisin, içine bi dön bak sen ne istiyosun aile apartmanında oturalım eşim benimle birlikte aileme çıksın gelsin gitsin, ailem torunlarını sevsin ama kaynanama gitmiyim kocam laflarını bile etmesin bu nedir?
iç güvey mi eşin?
bebek az gördüğü insanları yadırgar ve ağlar tabiki, çocuk ağlıyo diye gitmicekmisiniz yani

Bende abartmış olabilirim ama inanın ki içimden gelmiyor gitmek.

tabiki iç güvey değil ama eşimde bize sık gelip gitmiyor kimse onu rahatsız etmiyor annemler evlendiğimizden bu yana 10 kere gelmiştir anca. Ben eşimi ailesine gitmesine mani olmuyorum ama aileside genel olarak sıcak değil bende sıkılıyorum gitmek istemiyorum özellikle görümcemi görünce afakanlar basıyor sanki.Arkadaşların dediği gibi hafta içi gitmek daha mantıklı.

Arkadaşlar benimde moralim çok bozuk. dün kafam o kadar dağıldıki nasıl toparlıyıp yazcagım onu bile düşünüyorum.

Şimdi ben 3 haftadır kayınvalidemlere gitmiyordum ama eşim hafta 2, 3 kez gidiyor. Ben çalışan bir insanım birde küçük kızım var 1 yaşında hafta sonu temizlik filan oluyor insan dinlenmek istiyor. Birde ben arkadaşlar bir türlü bir görümceme ısınamadım, bana çok soğuk geliyor, laf çarptırmaları oluyor bazen. Bu görümcemde her hafta sonu kayınvalideme geliyor. Bende o görümcemi gördüğüm zaman moral olarak rahatsız olarak ayrılıyorum kayınvalidemeden. Enerjik olarak gitsem bile ruhum sıkılmış olarak çıkıyorum o evden. Bende bunlardan dolayı çok sık gitmek istemiyorum kayınvalideme. Böyle her hafta, her hafta kayınvalideme gitme düşüncesi bile beni kötü ediyor.

Arkadaşlar ben bide eşimle evlenirken çok zor karar vermiştim. Eşimin aileside biliyordu bu durumu. Biz geline karışmayız filan demiş yani rahatsız etmemek anlamında. Geçenlerde eşime bana bişey diyorlarmı kayınvalidemden için diyorum yok diyor. Kayınvalidem eşime siz mutlu olun yeter diyormuş.

Neyse arkadaşlar eşim cuma günü pazar gününden için annemlere gidelim mi dedi iftara, bende annenler mi davet etti dedim iftara eşimde yok dedi o zaman sonra gideriz dedim, çünkü pazar günü başka yere davetliydik. Sonuç olarak bu hafta sonu gitmemiş olduk kayınvalideme.
Arkadaşlar konunun özü dün bize kayınvalidem geldi. Nasılsın filan demeden pat diye pazar günü neden gelmediniz dedi. Bende dumur oldum. Pazar günü dayımlara gittik dedim iftara. Daha sonra eşimden için o nerdeydi dedi pazar günü oda benimle geldi dedim iftara. Daha sonra kızıma diyor seni 2 gündür götürmedilermi seni bize, yok işte bebeğe diyor seninle ilgilenemedik kayınpederin hastalığından dolayı filan böyle acayip acayip laf sokmalar. En sonunda bebeğe kaç gel bize dedi. Bende sinirlendim dedimki benim hafta sonu temizliğim oluyor en yakın arkadaşıma bile gidemiyorum dedim. Sonra sustu bişey demedi.
Kayınvalidemin önceden bu yüzünü hiç görmemiştim devamlı güleryüzlüydü öyle laf dalaşımız filan olmamıştı. Demekki görümcelerimlede konuştular beni. Sonuçta benim ne durumda evlendiğimi biliyorlar.
Eşim iş çıkışında kayınvalidemlere gitmişti dün ama eşime bana sorduklarını sormuyor, pazar günü neden gelmedin filan demiyor, eşime birde eşim her zaman kayınvalidemle ilgili konu açıldığı zaman kayınvalidem siz mutlu olun yeter diyormuş burda sizce iyi niyetmi var yoksa blof mü? Öyle diyen insan böyle imalı konuşurmu sizce bana karşı?
Sonra eve geldi neden moralin bozuk dedi eşim söylemedim geçiştirdim. bugün yine sorar Sizce ne yapmam gerekir? Bu olanları anlatmalımıyım?

ANLATMA SAKIN... blöf yaptığı apaçık

Back
X