Sevince insan cesur oluyor sonunu düşünemiyor zaten o ruh hali bambaşka birşey. Yani gerçekten beyin mantık filan susmuyor ama iyice sesi kısılıyor. Ve insan normalde asla yapmayacağı şeyleri yapabiliyor. Sanırım onla aranda bir şeyler geçmiş ve o kısım sana dokunuyor ve kendini temiz hissetmiyorsun. Bence o düşünceyi değiştir. Tabiki dini açıdan düşündüğünde Allahın yasak ettiklerinden ama sonuçta olmuş bitmiş artık. Bu konuyla ilgili Hz.Ömerin zamanında bir durum yaşanmış onu aktarayım. Sadece bu başlıkla ilgili değil normalde forumda bu gibi durumlar olabiliyor. Dinen maalesef toplumunda etkisiyle kendisini çok yıpratabiliyor öle olmayacağı ile ilgili bir hadise.
"Benim bir kızım var, cahiliye devrinde onu diri diri toprağa gömmüş, sonra da ölmeden çıkarmıştık. Islâmiyet geldikten sonra ben de kızım da müslüman olduk. Fakat kızım Allah'ın yasakladığı bir şeyi yaptı ve had vurulması icab etti. Bunun üzerine, bizim bulunmadığımız bir yerde bıçakla kendisini kesmek istemiş. Biz durumu haber alır almaz koştuk, fakat boyun damarlarından birini kesmişti. Hemen tedavî ettik, iyileşti. Yaptığına pişman oldu. Tövbe ederek bir daha böyle bir şey yapmamaya karar verdi. Bir kabileden dünür geldi. Ben de olanları olduğu gibi anlattım.
" Hz. Ömer, adamın bu sözlerine kızarak:
"-Allah'u Teâlâ'nın gizlediğini açığa mı vuruyorsun? Vallahi eğer kızın başından geçenleri başka birine daha anlatırsan herkesten önce cezanı ben veririm. Git, kızı diğer müslüman, temiz kızlar gibi evlendir dedi." (Y. Kândehlevî, Hadislerle Müslümanlık, III, 1021).
Dinimiz işte böyle insanların başkalarına zarar olmaksızın işlediği şeylerden bu şekilde kınanması yasaklanmış. Ülkemizdeki bu namus cinayetlerine atfen diyorum. twity_ kendini asla yıpratma sen kendin olarak yaptığın bütün davranışlarının sorumluluğu sana ait bir başkası asla sana hesap sorma yetkisine sahiip degil. Allah kimseye öyle bir yetki de vermemiş. Sakın kendini üzme yıpratma evet yaptım de sevdim güvendim olmadı bundan sonraki hayatıma bakıyorum de. Ama içinde bir acı var bence tek yapacağın o şahsa konuşmana bile gerek yok. De ki elbet seninde ilerde kızın olur işte o zaman beni hatırla de. Başka söze gerek var mı?