Arkadaşlar ne yapsam bilemedim?

Selam arkadaşlar
Benle eşimin ortak olduğu bir şirketimiz var 1 tane de çalışanımız var. Hergün işyerine beraber gidip akşam beraber dönüyoruz eşimle. 1.5 yaşında oğlum var onu da hep yanımda getiriyorum.
Ev ortamı gibi ortam yarattım orada, mutfağımız var arkada bir oda var.
Hala da emzirmeye devam ediyorum. Şimdiye kadar rahattım başkasına baktırıp aklım kalmasındansa ben büyütüyorum çocuğumu içim rahat. Ama Şimdi şöyle bir sorunum var.

Oğlum en hareketli döneminde şuan, gün içinde 1 sefer 2-3 saat uyuyor, onun dışında sürekli ayakta. karıştırıyor, dağıtıyor,evraklarla, malzemelerle uğraşıyor yani. Üstü başı yemeği derken pek çalışamıyorum da aslında. Yani işle beraber bu ara beni çok yormaya başladı 😭

Eşimin düşüncesi sütten kes anneme bırakalım
Ama ben bunu asla istemiyorum. Bazen 14-15 saat işyerinde kalmamız gerekebiliyor. O kadar ayrı kalmak istemem.
Aynı zamanda kayınvalidem aşırı dikkatsiz mutlaka ama mutlaka hergün biyerden kayar, düşer, kafasını çarpar, üstüne bişey döker, herşeyi heryerde unutur. Geçen oturmaya gittim 1 saat içinde 2 defa çocuğu düşürdü ve bunların dışında aşırı pis🤢 oğlumu 2 dk kucağına alsa kokusu üstüne siniyo o derece. Ellerini gün içinde asla yıkadığını görmem.
4 yıllık evliyim evine gidince hep tok giderim yemek yememek için, bulaşıkları hep lekeli kirli kokulu 😭
Eşime de annen biraz dikkatsiz, oğlumuzda aşırı hareketli benim içim rahat etmez dedim o da kabul etti ama şuan bikaç saatliğine bile olsa ablama yada anneme bırakmak istesem çocuğu bırakamazsın diyo, kısasa kısas yapıyo yani.

uzun oldu kusura bakmayın ama ben şimdi napsam
Oğlumu işyerine yakın bir yere kreşe mi versem 2-3 saatliğine, işyerinde 2-3 saatte uyur öyle vakit geçer diye düşünüyorum ama kreşe erken mi diye düşünüyorum? Ne yapsam bilemiyorum gerçekten.

ben 2 3 saatlik kreslerin bir numarali destekcisiyim ama.sadece 1.5 cok mu kucuk acaba diye dusundum. 2 yasindan sonra 2 3 saat krese gitmesi bence son derece faydali oluyor. denemeden bilemezsiniz, krese baslatin, baktiniz yavru olumsuz etkilendi 3 4 ay sonra tekrar denersiniz.

Eşiniz bu kadının oğlu değil mi
Nasıl büyütmüş acaba
Ya meraktan soruyorum:KK57:
Eşinin bebeklik zamanıyla şimdi hiç aynı değil malesef.. Konu sahibi kaç yaşında blmiyorum ama en az 25yıl önceki kv şu an nekadar gücü yeterki hareketli bir çocuğa o yüzden kv baktırmayın derim.

Yardımcı bulmayı düşünmez misiniz çocuk konusunda? Yarım günlüğüne bile olsa rahat edersiniz.

ben 2 3 saatlik kreslerin bir numarali destekcisiyim ama.sadece 1.5 cok mu kucuk acaba diye dusundum. 2 yasindan sonra 2 3 saat krese gitmesi bence son derece faydali oluyor. denemeden bilemezsiniz, krese baslatin, baktiniz yavru olumsuz etkilendi 3 4 ay sonra tekrar denersiniz.
Kreşler tuvalet eğitimi almış olmayı şart koşuyor diye biliyorum.

Selam arkadaşlar
Benle eşimin ortak olduğu bir şirketimiz var 1 tane de çalışanımız var. Hergün işyerine beraber gidip akşam beraber dönüyoruz eşimle. 1.5 yaşında oğlum var onu da hep yanımda getiriyorum.
Ev ortamı gibi ortam yarattım orada, mutfağımız var arkada bir oda var.
Hala da emzirmeye devam ediyorum. Şimdiye kadar rahattım başkasına baktırıp aklım kalmasındansa ben büyütüyorum çocuğumu içim rahat. Ama Şimdi şöyle bir sorunum var.

Oğlum en hareketli döneminde şuan, gün içinde 1 sefer 2-3 saat uyuyor, onun dışında sürekli ayakta. karıştırıyor, dağıtıyor,evraklarla, malzemelerle uğraşıyor yani. Üstü başı yemeği derken pek çalışamıyorum da aslında. Yani işle beraber bu ara beni çok yormaya başladı 😭

Eşimin düşüncesi sütten kes anneme bırakalım
Ama ben bunu asla istemiyorum. Bazen 14-15 saat işyerinde kalmamız gerekebiliyor. O kadar ayrı kalmak istemem.
Aynı zamanda kayınvalidem aşırı dikkatsiz mutlaka ama mutlaka hergün biyerden kayar, düşer, kafasını çarpar, üstüne bişey döker, herşeyi heryerde unutur. Geçen oturmaya gittim 1 saat içinde 2 defa çocuğu düşürdü ve bunların dışında aşırı pis🤢 oğlumu 2 dk kucağına alsa kokusu üstüne siniyo o derece. Ellerini gün içinde asla yıkadığını görmem.
4 yıllık evliyim evine gidince hep tok giderim yemek yememek için, bulaşıkları hep lekeli kirli kokulu 😭
Eşime de annen biraz dikkatsiz, oğlumuzda aşırı hareketli benim içim rahat etmez dedim o da kabul etti ama şuan bikaç saatliğine bile olsa ablama yada anneme bırakmak istesem çocuğu bırakamazsın diyo, kısasa kısas yapıyo yani.

uzun oldu kusura bakmayın ama ben şimdi napsam
Oğlumu işyerine yakın bir yere kreşe mi versem 2-3 saatliğine, işyerinde 2-3 saatte uyur öyle vakit geçer diye düşünüyorum ama kreşe erken mi diye düşünüyorum? Ne yapsam bilemiyorum gerçekten.

Size öngörülerime çok güvenerek birşey yazacağım. İşinizi bırakmayın, çünkü çocuğa odaklanırsanız bir süre sonra o iş yerinde size ihtiyaç kalmaz. Dengeler çok fazla değişir. Ya yarım gün bir bakıcı bulun. Yada yakın bir kreş varsa yarım gün oraya bırakın. Babaanne hakkında da eşinize daha fazla yorum yapmayın.
Umarım herşey istediğiniz gibi olur.

Çok duzgun bakicilarda var detayli araştırmak lazim.cogu annane babanne daha iyi bakar diyor ama bu herkes icin gecerli degil.
Çoğu 60in üzerinde oluyor harekete hali olmuyor.
Genc tecrubeli bakicilar var
Mesela kadin 35 40yaşında 12 yaşında 2 çocuğu var.hem dinamik hem yeni nesil.
Oyuzden babannede annanede ısrar etmek cok dogru gelmiyor bana.

Babaanne yanına bakıcı koyun madem.
Yada kendi yanınıza bakıcı alın.
Daha konuşamıyordur bile doğru düzgün.
Bir yakinin gözetiminde bakıcı olsa iyi olur, kolaylıklar dilerim ☺️

Ay o top havuzundan da aldım ama öylece duruyor hiç sevmiyor oyuncak falan :)

eşimde farkında ama canımı sıkan şey mesela gerçekten bi işim oldugunda bir dakikalığına bile anneme ablama bırakmama izin vermiyor, kısas yapıyor aklınca

O zaman öyle zamanlarda çocuğu eşinize bırakın, anneme biraktirmiyosan sen ilgileniceksin deyin. Kendi annesinin huyunu bilip de size kısasa kısas yapması hiç hoş değil, zor durumda kalan sizsiniz bu konuda eşinizi çok dinlememenizi tavsiye ederim

Bu durumda olabilecek en mantıklı çözüm bakıcı. Neden bunu düşünmüyorsunuz? O yaşta bir bebekle uyanıkken nasıl iş yapabiliyorsun?

Nasil bir is yapiyorsunuz da sizden baska kimse yapamiyor?
E zaten çalışamıyorum diyorsunuz.
Sizin calisamadiginiz halinizin yerini tutacak biri elbet vardir.🤷🏻‍♀️
Cocuk da biraz dinlenmis olur.

Yardimci alin is yerinde baksin yaninizda ,2 yas olunca krese verirsiniz

En iyisi bi bakıcı bulmanız. İşyerinde çalışırken o da ev ortamı oluşturdum dediğiniz yerde bebeğe bakar. Sütten kesilince de evde devam eder, bu şekilde bakıcıya da alışmış olursunuz.
Gerçekten bebeğe bakarken nasıl iş yapıyorsunuz? Uyumadığı zamanlar dışında nasıl oyaladınız?
İş açısından da düşünüyorum hem sizin hem diğer iki insanın verimi düşmüyor mu? İnsan ister istemez bebek olunca etkilenir.
Bebekleri çok severim ama ne yalan söyleyeyim çalıştığım yerde bebek olsun istemezdim ya :KK54:

Kres icin kucuk
Bir oyun ablasi bulsaniz isyerinize gelse,cocukla ilgilenir,varsa yakinlarda parka bahceye cikarir,3 teker bisiklet alirsiniz ona bindirir,biraz da uyku saati tamamdir. Cocugunuz buyudukce ilgilenmeniz zorlasacak isyerinde cunku. Zamanla istekleri de artacak cocugun,yazik edersiniz bu sekilde olmaz. Kres icin 3 yasi bekleyin.

benden başka bu işleri yürütebilecek kimse yok maalesef, birini işe alıp öğretmeye çalıştık daha önce hem daha çok yıprandım hemde yapamadı öğrenemedi arkadaş

Ne is ki, atom mu parçaliyorsunuz?

Krese güveniyorsan, krese yolla. 18 aylik tam ideal bir kaç saatlik için. 2 yasina girdiginde tüm gün yollarsiniz. Cocuk en çok diger cocuklardan ögrenir. O olmazsa cocugu annenlere birak ve normal is saatlerinde çalis. 8-16 yada 17 gibi ve ardindan annenlerde cocugu alip evine geçersin.

Cocuk 2 yasina girdigindede krese yollarsin. Esini dinleme bu konuda. Cocugun iyiligi, senin esinin egosundan daha önemli.

Ne is ki, atom mu parçaliyorsunuz?

Krese güveniyorsan, krese yolla. 18 aylik tam ideal bir kaç saatlik için. 2 yasina girdiginde tüm gün yollarsiniz. Cocuk en çok diger cocuklardan ögrenir. O olmazsa cocugu annenlere birak ve normal is saatlerinde çalis. 8-16 yada 17 gibi ve ardindan annenlerde cocugu alip evine geçersin.

Cocuk 2 yasina girdigindede krese yollarsin. Esini dinleme bu konuda. Cocugun iyiligi, senin esinin egosundan daha önemli.

mühendislik-proje taahhüt firmamız var, eşim ve diğer personel sahada oluyor genelde, ben ofiste proje teklifleri hazırlıyorum, gelen-giden müşterilerle görüşmeler yapıyorum.

evet sanırım 2-2,5 yaşına kadar daha sabretmem gerek kreş için.

Orada zaten çalışamıyorsun cocugundanda ayrılmak istemediğine göre 2 yıl ara vermeni tavsiye ederim daha kendini ifade edemeyen bi çocuğu kreşe vermeyi düşünmenizi anlam veremiyorum kreşten daha cok pis babaanne tercihim olurdu sonucta cok sevdiğim esinde onun elinde büyüdü

tek pis olması değilki, aşırı dikkatsiz oluşu en büyük etken, hergün bi kaza atlatır mutlaka. o yüzden hep gözüm arkada kalacak.

Size öngörülerime çok güvenerek birşey yazacağım. İşinizi bırakmayın, çünkü çocuğa odaklanırsanız bir süre sonra o iş yerinde size ihtiyaç kalmaz. Dengeler çok fazla değişir. Ya yarım gün bir bakıcı bulun. Yada yakın bir kreş varsa yarım gün oraya bırakın. Babaanne hakkında da eşinize daha fazla yorum yapmayın.
Umarım herşey istediğiniz gibi olur.

yok çok yorum yapmadım eşime sadece, biliyosun anne biraz dikkatsiz o yüzden içim rahat etmez dedim, o da doğruladı beni ama demekki içine dert olmuşki kısas yapıyor şimdi.

Kocanın yaptığı tam anlamıyla ayıp. Nasıl böyle kindar insanlarla evli kalabiliyorsunuz?

Back
X