Arkadaşlar nolur yardım edin

Happymoon123

Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2016
244
102
18
Selam herkese 26 nisanda sezeryanla Doğum yaptım. O günden beri bi damla uyku uyuyamadım.bebeğim sarılık oldu çünkü sütüm gelmiyor.mama kullanıyorum bi yandan emziriyorum.hala hastanedeyiz. Sütüm ne zaman gelecek yapmadığım kalmadı. Bi fikir verin nolur. Kimse sezeryan olmasın. O kadar pişmanım ki.

Sezeryanla sütün alakalı olduğunu düşünmüyorum.
Çünkü çoğu sezeryan yapan tanıdığım anında emzirdi.
Ben normal doğum yaptım, ilk defa 4.günde bir damla süt geldi.
Siz sağma makinesiyle boş da olsa göğsünüzü çekin.
Ben bu şekilde getirdim sütü, çektikçe hormon uyarıldı ve süt gelmeye başladı.

Canım henüz çok erken ya naptin sen ? Sezeryandan sonra 4,5 gün içinde gelir 1 hafta içinde de tam tam gelir. İki uc gün mama ver ama sonra mamayi bırak bence yazik gunah kuzuya çünkü senin sütun zaten var o emzirdikce gelicek sakın o hataya düşme

Hemşireye söyledim pompa olayını ama boşuna olur dedi kendi eliyle sıktığında su gibi bişey geliyor onunla kalır dedi ama yarın eve geçersek eşime pompa aldırıcam.

Mamayı mememe sıkarak veriyorum şırıngayla mememi de çeksin bi yandan die. Sütüm gelse hemen bırakıcam zaten.ağlamaktan harap oldum.stres keser yapma diyorlar elimde değil.ne zor bi durummuş emzirememek.

Mamayı mememe sıkarak veriyorum şırıngayla mememi de çeksin bi yandan die. Sütüm gelse hemen bırakıcam zaten.ağlamaktan harap oldum.stres keser yapma diyorlar elimde değil.ne zor bi durummuş emzirememek.

Her kadının korkulu rüyası :)) bizim de hastahanede yetmiyor diye Pet bardakla verdik o zamanlar pek karşı çıkamadım annemm sagolsun ama zamanla herşey yoluna girdiği için stres yapma. Bak daha emzirdigin için memelerin acicak kanicak ağlaya ağlaya emzirceksin ona bırak biraz gözyaşını :))

Hemşireye söyledim pompa olayını ama boşuna olur dedi kendi eliyle sıktığında su gibi bişey geliyor onunla kalır dedi ama yarın eve geçersek eşime pompa aldırıcam.
Yok aksine.
Ben de 3 gün kendi kendine sütün gelmesini bekledim.
Bir emzirme hemşiresi ile iletişime geçtim, o söyledi.
Mutlaka pompayla çeksin, göğsü uyarılacak diye.
Dediğim gibi 4.gün 1 damla çıktı aman Allahım evde bir bayram havası.
Ertesi gün 30 cc her öğünde derken arttı.
Ama zaten benim bebeğim hiç emmedi, sağıp verdim sonra da sütüm kesildi zaten.
Yani mama vermek dünyanın sonu değil, lütfen psikolojinizi bozmayın.
Buna üzülmeniz de çok tetikler durumu.

Ya sey diyolar bebegin emmesi pompadan daha güçlü olduğu için daha çok süt üretilir daha çok uyarım olur. Ama emmiyosa tabi yapıcak bişey yoktur. Mama çok yararsız ki tekrar tekrar acikiyolar ilk zamanlar bende kullandığımdan biliyorum küçücük çocuğa 60 90 cc yetmiyordu. Annem sürekli aç bu çocuk kızım gel mama yapalım direnme diyodu nasıl deliriyodum o psikolojiyi az çok bilirim daha sonra benim icime sinmedi dedim ki bari sagiyim onu verelim yapay bisey icmesin cocuk yazik gunah. Tabi hem ac oldugunu dusundugu icin ilk zamanlar hem emzirip hem mama veriyodum bi de göğüslerim çok yarayken. Daha sonra rayına oturdu zaten. Bi de bayan da lohusa şuan ne kadar üzülme strese girme desek de o bunu kafaya takacak sanırım.

Dediğinizde haklısınız fakat konu sahibinin sütü gelmemiş.
Yeni doğan bir bebek boş göğsü emmez, bir şey gelmedikçe daha da sinirlenip emmeyi bırakır.
O sebeple pompayla uyarmak gerekiyor.
Mama yararsız diye bir şey yok, elbet anne sütüyle dünyadaki hiçbir yiyecek kıyaslanamaz ama, süt olmadığında ya da çocuk emmediğinde mecburen verilecek.
Şuan piyasada anne sütüne en yakın değerde yapılan keçi sütü mamaları mevcut.
Ben bebeğime sadece 40 gün süt verdim, hep mamayla büyüdü diyebilirim.
Ben de annemi emmemişim, mamayla büyüdüm.
Bir kadının emziremiyor diye psikolojisinin bozulması, mama vermekten daha iyi değildir herhalde.

Bende sezeryan ameliyatı oldum süreci biliyorum bayan 3 gün önce doğum yapmış bende de ilk günler Pet şişenin çeyreği kadar mama veriyorlardı hastahanede onu veriyoduk hatta annem falan da diyodu 1 haftaya sütun gelir diye o yüzden psikoloji bozulacak bişey yok ben ilerisi için konuşuyorum şuan tabi ki sütü gelmez bu 1 haftayı bulur ama ileride mamaya gerek yok çünkü şuan daha 2 3 günlük bi anne daha hiç gelmicek diye birşey yok stres etmesin. Ki çok tanıdığım vardı sütüm yetmiyor doymuyor bu çocuk o yüzden mama veriyorum diyen ve benim o yoldan onları çevirdiğim, şuanda da bana teşekkür eden. Çünkü dediğim gibi ne kadar emiş o kadar süt. Tabi hiç gelmeyenlere bişey diyemem sizdeki gibi.

Cevaplar için çok teşekkürler bugün de gelmezse pompayı denicem. Hayatımda hiç bu kadar çaresiz hissetmemiştim. İnanılmaz zor imiş. Göğüslerimi yumruklayasım geliyor niye süt vermiyosunuz diye. Bebeğim emiyor emiyor boş. İçmediğim şey kalmadı. Sarılık oldu çocuğum. Allah kimseye yaşatmasın.

Canım stres yok rahatla sezeryan ve sütün hiç alakası yok bende sezeryan oldum maşallahı vardı
Ama şöyle bi iki hafta şakır şakır süt bekleme zaten sık sık emzirirsen sütün artar ben yarım saatte bir emzirdim sarılık olmasın diye hemen mama verdik hastanede ilk başta süt olmuyor bir hafta kolostum oluyor sarı beyaz arası o bebeğin ilk antibiyotiği bu çok önemli şuan bebeğin için sütün artacak sen sabırlı ve kararlı ol sadece
Bol bol su ve bolca protein tüket göreceksin sütün çok çok çoo artacak 4 lt yakın içmelisin hergün yumurta tavuk bolca tüket tatlı hiç birşey süt yapmaz
Ben birde hergün şekersiz elma kompostosu yedim koca koca kaselerle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…