- 6 Şubat 2007
- 428
- 18
- 318
- Konu Sahibi siyah papatya
-
acaba yaşıtlarıyla yeterince vakit geçiriyor mu?
benim oğlum şu an 3 yaşında. geçen yıl hemen hemen hiç konuşmuyordu. genelde evde yalnız olurduk.
ne zaman ki ben çalışmaya, o da yaşıtlarının olduğu ortamlara girmeye başladı, birden dili açıldı
şimdi susturamıyoruz :)
hiç problem yok. canı istediğinde konuşuyomuş zaten beyefendi biraz tembellik ediyo :)
bi kaç aya kalmaz "sus yeter" dersiniz benden söylemesi :)
ay inşallah biz burda gurbetteyiz akrabalarımızdan hiç kimse yok .apartmandada yaşıtları yok daha çok evdeyiz oğlumla onunda etkisi olabilir hep dua ediyorum allahım bir an önce konuşsun yavrum diye .bende elimden geleni yapıyorum konuşuyorum oğlumla ama hayırlısı bakalım.aslında bıcır bıcır bir görsen akşama kadar nasıl konuşuyor ama tam olarak anlaşılmıyor çoğu kelimeleri
oğlunuz birşeyler geveliyormuş sonuçta analaşlmasada buda bir iletişimdir yakında daha anlaşılır konuşacaktır mümkün olduğunca yaşıtları ile bir araya gelsin yada kreşe falan yazdırabilirsiniz resimli kitaplar okuyun bol bol şarkı söyleyin oyun oynayın tv kesinlikle izletmeyin kendinizide üzmeyin
bende aglamanin cocuklar icin cok buyuk bir koz oldugunu dusunuyorum akillari erdiginde oyle bi kullaniyorlarki bunu.ben agladigi zaman kesinlikle yapmiyorum aglamaya devam edersen istegini hic yapmayacagim istersen odana gidip istedigin kadr aglayabilirsin diyorum.guzel dille soylersen belki olur istegin diyorum bi sure sonra aglamanin bisey kazandiramayacagini anliyo ve bakiyorum annecigim.....diye baslayan cumleler kuruyo sakince:))))) eee deli deliyi gorunce sopasini saklarmis:))))))
Dışarı çıkın bolca ve anlatın herşeyi. Sorular sorun cevabını vermesini bekleyin. Vermezse peki sonra söylersin o zaman diyip konuşmaya devam edin.
Birde sözle dile getirmeyip ağladığında vermeyin istediğini. Verirseniz o bunun zaten işe yaradığını konuşmasına gerek olmadığı mesajını alır.
Ağlayarak birşeyi elde edemeyeceğini anlaması lazım.
arkadaşım şimdi benim oğlum bütün gün benimle beraber olduğu için bana aşırı düşkün kreşe göndersem bile durmaz. babasıyla arbamıza bensiz binmiyor düşünün, illa benimde gelmemi istiyor ama yürüyerek markete , parka falan gidiyor.tv yi gndüzleri kapatıyorum.gün içinde ara sıra çizgi film izletiyorum.dediğiniz gibi tekerlemeler şarkı falan söylüyorum çok ta hoşuna gidiyor.elimden geldiği kadar konuşuyorum oğlumla.bana birşey anlattığı zaman onu dinliyorum anlamış gibi yapıyorum yaa öylemi olmuş oğlum falan diyorum onu heycanlandıracak tepkiler veriyorum oda gülüyor benim fıstığım :ecrin_bebek:inşallah en yakın zaman da konuşur bıcırığım
Canım bu konuda tecrübem çok inan...
Benim oğlum da geç konuştu.. Hatta 2.5 yaşındayken sadece anne baba diyordu..
Benimkinden 2 ay büyük 2 arkadaşımın da çocukları vardı.. Ama onlar kızdı..
Bir gün o kız annesi onu ayağında sallarken "anne gözüme güneş geliyooo" dedi..
Ben dondum kaldım.. Hemen oğlumu Dr.a götürmeliyim dedim..
Aradaki bu kadar fark nasıl olabilirdi ki?
Ve götürdüm..
Ama oğlum bana her zaman çok zeki gibi geliyordu.. Bana göre konuşamasa bile
yaşıtlarından ileride bir zekası olduğunu düşünüyordum..
Belki biyolojik bir yapı bozukluğu vardır diye kaptım Dr.a götürdüm.
Bizi çocuk psikiyatrisine sevkettiler..
Testler.. İncelemeler...
Sonucu elime tutuşturdular: "Çocukta yaşıtlarına oranla %25 gerilik..."
Başımdan aşağıya kaynar sular döküldü.. "Nasıl yani yaa.." dedim.. Çıktım hocayla görüştüm..
" benim oğlum bana göre üstün zekalı.. Başka çocukların yapamadığı şeyleri yapıyor..
Ben test sonuçlarından böyle birşey beklerken, bu nedir? " dedim...
Hoca da beni teselli etti.. "Üzülmeyin.. Bu dünyaca kullanılan bir testtir..
Şu an tüm dünya kullanıyor bu testi.. Yanlış çıkma olasılığı çok az.. Ama endişe etmeyin...
Bu çocuklar için özel okullar var.. Hemen oraya verirsiniz.. Eğitim görür..."
Bir annenin, bir Prof.tan böyle şeyler duyması nasıldır hanımlar sizce?
Günlerce yıkık gezdim.. Hayal kırıklığım bir taraftan..
Endişelerim diğer taraftan, yedi bitirdiler beni...
Sonuç mu?
Oğlum 2.5 yaşını bir aç ay geçince... birden... sanki makasla kesilmiş gibi...
bir sabah konuşmaya başladı.. ama öyle böyle değil..
Bayağı bayağı konuşuyordu.. Demek biliyormuşta, konuşmuyormuş..
Zeka geriliğine gelince...
Oğlum şu an 7 yaşında.. 1. sınıfa gitmesi gerekirken, şu an 2'ye gidiyor..
4.5 yaşında kendi kendine okumayı yazmayı öğrendi.. Zekası üstün olduğu için,
bu sene 1. sınıfı direk atlattırdı öğretmeni ve 7 yaşında şu an 2. sınıfta..
Her gidi tüm dünyanın kullandığı testler hey...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?