Arkadaşlar pko muyum değil miyim kafam çok karıştı

Lol 1000

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2015
319
126
23
Merhaba arkadaşlar ben dün jinokolojik muayne oldum doktorum alttan muayne de rahmin çok temiz dedi yumurtaliklarinda da çikolata kisti var ama bu hamile kalmana sorun teşkil etmez yumurta takibi yaparız catlamiyorsa çatlatırız yumurtaliklarinda tembellik var ilac veririm hareketlendirirz zaten pko ilerlemiş vakaları vardır onlar da zorlanırız ama senin ki hafif vaka dedi.Bu arada 10 aydır korunmuyoruz ama çocuk olmuyor. Doktor da eşin test yaptırsın dedi.

Ayrica adetlerim düzensizleştı dedim hormon testi yapalım dedi ona göre değerlendiririz dedi bugün sonuçları gösterdim her şey çok normal bütün hormonların normal yumurtaliklarin temiz dedi bende sevinçten salak salak sırıta sırıta çıktım ben şimdi pko değil miyim diye soramadım sadece eşin test yaptırsın kesin dedi. Eee arkadaşlar yumurta takibi falan demedi adet bitiminden sonraki hafta değil de ondan sonra ki hafta yumurtluyorsun o zaman sık ilişki yaşa dedi öncesinde çatlıyor mu catlamiyor mu bakacağım demişti ama şimdi hiç bir şey demedi. Acaba hormonlar normal diye mi takip istemedi .Zaten nefret ederim doktora gitmekten gidince de böyle saf saf soracağımı da soramadım. Bu konuda bilgili olan arkadaşlar en azından içimi rahatlatabilirler mi tecrübelerini bana anlatabilirler mi? Ayrıca iyi ki varsınız en azından burada konuşup rahatlıyorum

hormonlarla çatlamayı kontrol edemez farklı şeyler.

herkesin çatlama zamanıda aynı değil üstelik ben kendim hesaplamıştım meğer tamamen ynalış biliyormuşum.
müsait olduğun bi zaman adetin bitince git bi görün doktora çatlama için.

ısrarla eşin test yaptırsın diyorsa da ihmal etmeyin bence.

Bendede sağ tarafta pko var dedi.sonra sağ tarafta yine 2.5cm kist ve rahim arkası miyom var küçük dedi.adetlerim düzensiz 30-45-50günde bir olurdu.ama tek tüple ilk seferde hamile kaldım şükür.hemde adetin ilk gününden 35gün sora yumurtlamışım.yani hamileliğimi adetin ilk gününden 55gün sora öğrendim geç döllenme ile olmuş.kocanda sorun çıkmazsa doktorun söyledikleri önemsiz yani ciddi sorunlar deil herkeste olan şeyler...tez zamanda bebeğiniz sizinle olsun...

Cevabınız için çok teşekkür ederim zaten anlamadığım dün hafif pko bugün her şey normal ve temiz dedi.

oooff sen bu doktr. öncelikle değiştir. cok konuşmuş ve değişilk ilginç konuşmuş.
pko ile çikolata kisti cok farklı şeyler.
ayrıca her kadın adetin bittikten 1 hafta sonra yumurtlar ve çatlatır derler toerik evet doğrudur ama pratikte yanlıştır.
sen bana 3 aylık adet olma günleri yaz sana ne zaman catlattıgını söyliim.

Şuan evde yapılan lh a göre yumutluyorum ama doktor hiç bir şey söylemedi dun üstelik bana ilişkiyi sıklaştırın dediği tarihyim yani adetten sonraki ikinci hafta

27 Şubat - martta olması gereken adet 16 nisana sarktı ve lh testin de 21 martta yumurtlamıştim

2 sene evvel doktor bana pko sun ama hafif sana ilac veremem cok zararli daha cok gencsin dedi. Her sene muaynemi duzenli olurum simdiye kadar baska hic bi dr pko oldugumu soylemedi. Ara ara kistlerimde oldu, kendiliginden patladi onun icinde ilac kullandirtmadi hic bir doktor.

değerleriniz nasıl çıkmıştı peki

Yapıldı ama İnternetten de araştırdışıma göre bu değerler çok normal gozukuyor; (
E2 de 5.27

Canım fshı ayrı lhı ayrı incelersen tabiki normal
ama fsh ve lh birlikte hareket ederler aynı değerlerde olması gerekir yani senin fshın 5 ya lhında 5 olması gerekir.

3 kat fark var pcosta tanı %99 fsh/ lh fark oranıyla konur %1 de kistciklerle kistler kaybolsa dahi bu oranlar düzelmeden ni işe yaramaz

Yerine yenileri gelir .

e2 de çok düşük tiroid bönrek rahatsızlığı prolaktin yüksekliği var mı ?

bu kadın (doktor) neden hormonların çok normal dedi töbe est. hayır hiç bir rahatsızlığım yok sadece prolaktin referans aralığının maksimum olan 23 sayısında ona da bir şey demedi bu arada yumurta takibi hakkında hiç bir şey demedi sizce başka bi doktara gideyim mi

Çünkü sayın doktorlarımızın çok büyük kısmı referansın dışına çıkmayan kırmızı olmayanlara bakmıyolarda pndan.

Kaç tane doktora gittim senelerce herkes biley yok dedi enson dermatolog buldu pcosu bende :)

Prolaktin için demirli sütyen kullanımını bırak soda içme o yavaş yavaş düşer.

Üzgünüm ama şuanda hamile kalma şansın çok çok düşük .

İstanbuldaysan hem interfiliteyle yakından ilgili hemde bu konularda uzman bi doktor önerebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…