arkadaşlar sigara ile başım dertte:(

daha öncede yazmıştım şunu da eklemek istiyorum.senin içtiğin tek bir sigara bebeğine 10 sigara olarak etki ediyor,yani 3-4 taneden bişey olmaz diye düşünmek kendini kandırmaktan başka birşey olmaz...

bende yillar boyunca paket paket sigara ictim,hamile kaldigimi ogrendigimde bir daha asla icmeyecegim dedim,bir sure icmedim de.Ama bu asla durumu beni daha cok sikintiya soktu,yani bir daha hic icemeyecegim diye dusunmek.Bende cozumu soyle buldum,kendim sigara yakmiyorum,icmiyorum ama cok canim cektiginde esimden bir iki firt cekiyorum.Bu bile beni cok rahatlatti,sigara cok cok da aklima gelmiyor.hastanede yattigim surede anestezi uzmani ile sigara uzerine sohbet etmistik.Plasentaniz sigara icerseniz cok kotu olur,ordaki damarlar tikanir bebegine yeterli besin ve oksijen gitmez dedi.Bende simdiye kadar en etkilisi bu doktorun soyledigi oldu,bebegimin orda besine ve oksijene muhtac hali aklima geliyor,ulasamiyor cunku annesi sigara keyfi yapmis,onu dusunmek beni vaz geciriyor.Dedigim gibi asla icmeyecem bu son demek yerine,cok canim cekerse bir iki nefes cekerim ama canim o kadar cekmiyor simdi diye gecistirerek deneyin.Herkes farkli bir yontemle birakiyor bende bu ise yaradi,insallah sizde yonteminizi bulursunuz.

canım ben içmiyorum sigara.bebeğim tüp bebek yöntemiyle oldu sadece tüp bebek yaptıracağım için 1 yıl öncesinde sigarayı bıraktım.hep gebeliktede şunu düşündüm oğlumu zehirleyeceğim.ya benden dolayı sırf 3 dklık zevkimden dolayı oğlumda Allah göstermesin astım olursa....ne yaparım dedim.sen azalt canımsonrada beyninde bitirmeye çalış.inşallah bırakırsın

cnm bende içiyodum bebeğimin olacağını öğrenince bir anda bırakamasamda sadece bir iki nefes almaya başladım ondan sonra canın istemiyo zatenkendini telkin etmeye çalış

bende günde bir paket içiyordum...ama hamilelikte 5.haftaya girdim ve sigara dahil her şeyin kokusundan nefret ettim..sayemde eşimde içmiyor..sadece sizin bırakmanızla iş bitmiyor..lütfen eşinizede bıraktırınız..çünkü içiyor ve içeriye girdiği an kokuda onunla beraber içeri giriyor...anlayacağınız sigaradan tiksindim..dahada içmem artık..

Kıyma bebeğine dünyaya gözünü açar açmaz bi sürü hastalıkla boğuşmaya başlamasın. Ayrıca
Allah yardımcın olsun 33.haftamdayım hamileliğimde içmedim ama biri sigara yakınca hala melül melül bakıyorum.

canım bende 2 aylık hamileliğe kadar içtim.hemde tiryakiydim.öncelikle herşey kafada bitiyor.ve ben tiksinmiştim miğde bulntıları başladı ve sigara bitti.şimdi 7 aylık hamileyim hala içmiyorum ara ara aklıma geliyor deli oluyorum içmek istiyorum ama bebeğim aklıma geliyor içmiyorum az kaldı sabrediyorum ama doğumdan sonrada içmek istemem.inşlh bırakırsın bebeğin için ..

konuyu açalı aylaarrr olmuş ben doğurdum bile oğlum 1.5 aylık oldu..size şunu söyleyeyim miden bulanacak, tiksineceksin diyen arkadaşlarım alakası yok biliyormusunuz..demek kişiden kişiye değişen birşey..ben doğru düzgün mide bulantısı zaten hiç yaşamadım..çokk rahat geçti hamileliğim..hiçbirşeyden tiksinmedim..aksine yedim yedim yedim kısaca hamileyken falanca haftalardan sonra mide bulantısı başlar tiksinirsin durumu bende kesinlikle olmadı..aksine aş erercesine eskisinden çok canım istedi..sonuçta ne yaptın bıraktınmı diye düşünüyorsanız oda bende kalsın sevgiler..

Konuyu açmışsın teşşekkürler Bırakmak için çabaladığını yazmışsın öncesinde şimdi bende kalsın diyosun burda fikir alışverişi,yardımlaşma yapıyoruz yoksa ne yaptıysan kendine ve bebeğine!!!Tiksinme her gebede olacak diye elbette yok veletken başladığım çok sevdiğim ve çokta içtiğim sigaramı tiksindiğim için değil bebeğim için bıraktım herkesede tavsiyem BIRAKIN

arkadaşım zor olsada bırakmalısın....
sen annesin senin artık bebeğin gibi önceliklerin var kendi keyfini bir kenara bırakmalsın..
bağımlısı olabilirsin zorda olabilir senin için ama bebeğini nasıl tehlikeye atabilirsin anlamıyorum...
bana kalırsada hamile bi kadının sigara içmesi kadar iğrenç bişi yok...benim arkadaşım içti içti sonunda bebeğinin kalbi delik doğdu hastanelerdeler böle olması senin sigara içmenden daha mı iyi...
ben gün içinde sütümü içmesem meyvemi yemesem aç kalsam biraz çok panik oluyorum vicdan yapıyorum demekki biz çok abartıyoruz...

eşim bile benim yanımda katiyen sigara içmiyo diğer odalardada içmiyo banyoya geçip orda içiyo yada soğukta camı açıp camın önünde içiyo ve bebeğimiz doğduğunda nasipse bırakıcak..
neden çünkü bebeğimin sağlığı herşeyden önemli!!!

bu arada msjını yeni gördüm arkadaşım..bebeğin doğmuş harika..sağlıkla büyütmen dileğiyle...
umarım sigara içmemişsndir hamileliğin boyunca herneyse atlatmışsın o günleri..şuandada içmediğini umud ediyorum sütünü etkilemesin sonra...bir önceki msjım hamileliğinde sigarayı bırakmayanlar ve içmeye devam edenler için gelsin ozman...sevgiler cnm

merhabalar cnm hayırlı olsun ..evet daha küçük ama bende de bulantılar oldu hatta başımı bile kaldıramazdım ama sigaradan tiksinmedim.ama içtin mi de hayır bıratım şu an .haftamdayım ve meleğim için içmiyorum biraz sinir yapıyor ama onun hareketlerini hissedince olmuyor ben kelebeğim boğuluyor diye düşünürken içemedim bence dene..........

ben günde 2paket içiyordum.şöyle düşünmenin belki size bi faydası olabilir:vücud sizin sağlık sizin.dilediğiniz gibi kendinizi imha edebilirsiniz,ya da inşaa edebilirsiniz.bu karar tamamen size ait.ama;içinizdeki o ufak varlığın bunu seçme hakkı yok.o tamamen size bağlı bi varlık.siz dumanı soluduğunuzda,ayh yine başladı ben şuraya gidiim deme lüksü yok.minicik sinir uçlarını,omur iliklerini,beyin hücrelerini nikotinle besliyorsunuz,katran ve fare zehri enjekte ediyorsunuz...bir çocuk getirin gözünüzün önüne,şirin sevimli 1.5-2yaşında olsun en fazla.tombiş yanakları minik göbüşü...sevimli dimi,tebessüm ettiğinizi görür gibiyim.şimdi o çocuğu ufacık bi odaya kapatın ve odayı zehirli gazla doldurun...ürktünüz dimi...her sigara yakışınızda bu görüntüyü göz önüne getirin.ben öyle ve bu düşüncelerle bırakmıştım.evet yemeğe yöneldim ve asfaltı düzleyebilecek kadar da şişmanladım belki ama hepsini o doğduktan sonra geri verdim ve allah kahretsin ki ben bu illeti seviyorum,tekrar başladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…