İşgüzar insanlar işte hiç kendilerini karşısındakinin yerine koymazlar ki. Hayır madem düşünmüyosun telefonda söyle işte niye zamanını emeğini çalarsın ki insanın. Ankarada yeni yeni feci sıcaklara teslim oldu ama İstanbul çok daha fenadır tahmin edebiliyorum hele de nemli nemli o sıcak mahvediyodur. Allah kolaylık versin valla.
Buarada bu sabah başka bi başlıkta tpmms ile ilgili yazışmalarınızı okudum, sanırım sinemss soruyodu nedir diye gerçi o konuda da yazıyım dedim ama test sonucuna göre hesap yapamadım yanlış bilgi vermek istemedim... ben onu araştırdım şöyle hesaplanıyo şimdi toplam sperm yani bizim mesela 15.000.000 bunun önce ileri hızlı olanı alınıyor %10 yani 1.500.000 ve en son spermin hacmiyle çarplıyo bizimki 3 yani 4.500.000 ama sinemss in sonuçlarında ileri hızlı olmadığı için 5'i nasıl buldular anlayamadı belki ileri hız olmayınca farklı hesaplanıyordur, ama bu hesaba göre 5.000.000 değil ne yazık ki. Çünkü toplam sperm 6.000.000 yazıyordu sanırım. Buarada bişey daha öğrendim
tüp bebek için rapor bu sayı 5.000.000 altındaysa alınabiliyormuş gerçi şimdi değiştimi bilmiyorum ama o okuduğum yazıda toplam sayı ve harekete bakılmadan tpmms değerine göre rapor alınır yazıyordu. Buarada unutmadan şu meşhur eczacıbaşı marka multivitamini siz kullanmış mıydınız? Ben araştırıyorum içeriği çok güzel ama mg olarak miktarlarını göremedim hiç hani siz kullandıysanız aşağı yukarı bilirsin bellki diye düşündüm.
bu tpmms ne işe yarıyor bilmiyordum. ama ben tüp raporunu direkt alabilmek için toplam sayının 5 milyonun altında olması gerekir diye biliyorum. hatta benim eşime o yüzden hemen "sadece ivf yoluyla çocuk sahibi olabilir" gibilerinden bir şeyler yazan bir rapor vermişlerdi. ama belki senin dediğin doğrudur.
biz eczacıbaşının vitaminini kullanmadık. çünkü elimizdekiler bitip de bir türlü buna geçme fırsatımız olmadı. ama epey zengin bir içeriği olduğu için ve günde 1 tane içildiği için(üstelik de bir tane içildiği halde fertilite için esas elzem vitaminlerin,günlük ihtiyacının fazlasını veriyor yani başka bir vitaminden en az 2 tablet içmiş gibi) üstelik de türkiyede satılan benzerlerine göre nispeten ekonomik sayılabileceği için ilk dikkatimi çekmişti.
İçerik mg/Tablet
Ko-Enzim Q10 30.928
Vitamin E (Di Tokoferli asetat) 66.000 ------ günde 30iu yeterli evikapda 40iu var
Vitamin B5 (Kalsiyum D-Pantetonat) 67.157
Çinko glukonat 55.200 --------- günde 15 mg yeterli
Demir fumarat 42.900
Manganez glukonat 18.260
Vitamin A (Retinil palmitat) 13.500 ----5000 iu yeterli
Vitamin B1 (Tiamin mononitrar) 0.934
Vitamin B6 (Piridoksin HCL) 10.040 ---- günlüğü 2mg
Vitamin B2 (Riboflavin) 10.833
Selenyum AAC 6.750 ------ günlüğü 35mcg
Vitamin D3 (Kolekalsiferol) 5.400
Folik asit 5.449 -----------günlüğü 400mcg
Potasyum İyodat 4.681
Krom şelat 0.400
Vitamin B12 0.900 ------ günlüğü 6 mcg
Arı Poleni 0.086
Panax Ginsensg 1.667
Sarımsak tozu 0.120
Kalsiyum karbonat 5.900
Potasyum glukonat 11.800
Vitamin B3 (Niasin) 5.900
Magnezyum oksit 130.321
Vitamin C (Askorbik asit) 35.000 -----günlüğü 60mg (bir tek bu biraz az, onu da redoxon tarzı falan bir şey verirsin. biz her doktora gittiğimizde yazdırıyoruz. artı daflon zaten C vitaminin hem etkisini artırıyor hem de C vitamini gibi etki ediyor, yani daflon kullanıyorsanız extra bir şeye bile gerek yok)
Kullanım Önerisi
Günde 1 tablet öğün sırasında bir miktar su ile alınır.
Yahu bu arada 1 şeyi aktarmam lazım:
Ben geçen perşembe evde bir kabloya takılıp, ayağımı koltuğa çarptım ve parmaklarımdan biri de fena ezildi. ne kadar buz da koysam parmak akşama kadar bir anda önü, yanları, altı komple mosmor oldu ve şişti. acısı da resmen içime dökülüyordu. daha önce de başıma gelmişti(sakarlıkta üstüme yoktur) parmağım 20 günde falan iyileşmişti. morluk zamanla komple siyaha sonra da yeşile dönüp kaybolmuştu. bu daflonun içinde morlukları ve kanamayı yok ettiği yazıyor ya, hadi günde birer tane alayım bakalım ne olacak dedim. her gece yatmadan 1 tane içtim. 5 gün, her gün o morarıklığın hızla küçüldüğünü gözümle gördüm. zaten 1. gün altındaki morarma kaybolmuştu, 2 gün yanlardaki çürüklerden eser kalmamıştı, 3. gün üstte boydan boya olan morarma parçalara ayrılarak adeta çekip küçüldü. şu an parmağın üstünde minnacık bir nokta var. böylesine bir iyileşmeye resmen ağzımız açık kaldı. ben 1 sene adli tıp dersi gördüm, ilk olarak darp gören bölgede çürüklerin kaç günde nasıl şekil ve renk değiştirdiğini anlatırlar. inan çürükler ve kanamalı bölge bu seyirle iyileşmez. bu şey iç kanama olan damarı nasıl bir iyileştirip, hücrelere nasıl bir oksijen taşıyorsa artık resmen o seyir alt üst oldu... inşallah şu varikoselli damara da böyle bir etki yapıyordur diye umut ediyorum.