doğrudur ben tam olarak prosedür nedir bilmiyorum sadece bildiğim birkaç madde üzerinden mantık yürüttüm ki devlet çoğu zaman mantıkla hareket etmiyor.
oooofff oofffff eşim iyice bıktı bu teranelerden acaba biz ilişkiye yanlış şekilde mi giriyoruz, bu sperm ilişkiden saniyeler sonra neden dışarı akıyor, vs gibi şeyler söylemeye başladı. artı ilk spermiogram testimizde ileri hareketin sıfır çıkmasını da o zaman son iki ay filan çok antibiyotik kullanmıştı hatta ağır bir karışım olan bir de iğne vurmuşlardı, normalde hareketin sıfır olmadığını ama yüzde 10 gibi düşük olduğunu antibiyorikler yüzünden o ay öyle çıktığını düşünüyor ben de öyle düşünüyorum. yani sayıda sorun yokken ileri hareket düşük olduğu için veya biz ilişki işini beceremediğimiz için çocuk olmuyor gibi kanılara varıyor ve bu yüzden de aşılama yaptıralım olacağı varsa o zaman olur inşallah diyor. bilmiyorum doğru mu düşünüyor doğru mu yapıyoruz ama gerçekten illlallah ettik yani. doktorlar bişey bilmiyor bi bilene danışalım desen kimseyle konuşulmuyor, herkes adamın karşısına çıkıp çocuk yok mu diyor, bazıları abartıp niye bu kadar geciktirdiniz gidin bir doktora herşeyin bi çaresi var diyor. sizene yahu belki de biz çocuk istemiyoruz bir problem olduğu kanısına nereden varıyosunuz hayret bişey ya.5 ay önce bir arkadaşı evlenmişti eşi 3 aylık hamileymiş. zaten yaşıtlarının çoğunun 2şer 3er çocukları var.adam bu dertten verem olmazsa iyidir![]()
tatlım bazı konularda haklı olabilirsiniz. evet antibiyotikler hele hele çok ağırsa dahası o antibiyotikleri almanıza sebep olan ağır enfeksiyonlar, ateş falan olmuşsa spermleri hakikaten çok etkilenmiştir. o antibiyotikler sonra da içildi bitti olmuyor, vücut aslında aylarca süren bir zamanda topluyor. ayrıca antibiyotik denen şey enfeksiyonu yok ederken vücudun bağışıklık sistemini de düşürür. zaten o yüzden her antibiyotik kullandığında enfeksiyonlara daha açık hale gelip, bir sonraki enfeksiyonda daha çok antibiyotik kullanmak zorunda kalırsın. sperm denen şeyse vücudun bağışıklık sistemiyle birebir bağlantılı bir şey. üretimine yardımcı olan bir çok şey (çinko, c vitamini, e vitamini, b vitaminleri) aynı zamanda bağışıklık sistemimizle öyle ya da böyle fazlasıyla bağlantılı maddeler. hastalık ve antibiyotikle bu tür vitamin mineral rezervleri de düşmüş olabilir. bu da ayrıca spermlere zararlı olmuş olabilir.
diğer yandan kadın rahmi kaslardan oluşan bir organ. cinsel ilişki sonrası içerideki spermleri kas hareketleriyle(tabi bir de yer çekiminin etkisiyle dışarı atar) o yüzden ilişkinin hemen sonrasında mümkünse ayaklarını biraz yukarı doğru kaldırarak(az bir eğimle duvara dayayabilirsin ya da altına yastık koyabilirsin) yatman gerekiyor ki olabildiğince çok sperm içerde kalsın. hatta o eğimle spermlerin tüplere doğru gitmesine yardımcı ol. en az 1 saat hatta mümkünse daha fazla katiyen ayağa kalkmayacaksın, oturmayacaksın. mesela oturur pozisyona geçtiğin an spermlerin ilerleyişi duruyor. yeniden yatar pozisyona geçinceye kadar yerlerinde kalakalıyorlar. hatta bir kısmı dışarı atılmaya başlanıyor. kalkıp tuvalete girmek, duş almak falan hele tamamen düşman. dikkat et bak burada hamile kalanların çoğu cinsel ilişkiden sonra yataktan çıkmadım, uzun uzun yattım hatta 6-7 saat uyudum falan diyor. o yüzden ilişkilerinizin zamanını yatakta bir süre kalacak şekilde ayarlamanı tavsiye ederim.(ben ayıptır söylemesi tuvalete bile önceden gidiyorum, evde de yapılması gereken bir şey varsa önceden yapıyorum, telefon çalsa kalkıp telefonu bile açmıyorum artık:)) kısaca ayağını yukarı dik, bacaklarını sımsıkı kapa, spermleri olabildiğince içeride tut:)
insanların konuşmaları maalesef hepimizde aynı dert

Son düzenleme: