Erkek İnfertilitesi Arkadaşlar Sperm hareketliliği için Evicap,Trental, Quanzim Q10 Kullanan Var mı?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
gözünüz aydın olsun,Allah hayırlı sağlıklı uzun ve guzel bır ömür nasıp etsın üçünüze:)cok cok gecmış olsun arkadaşım..bıraz sıkıntı yaşamışsın ama hepsı gerıde kalmış okuduğuma göre..Lara mızın fotosunu da gördum,maşallah kıraz dudaklıya,RABBIM NAZARLARDAN KORUSUN..dun gıbı bugun gıbı,nerelerden nereye bakar mısın,ALLAH ıM NE BUYUKSUN...daha guzel gunlerı de paylaşmak dıleğıyle,kendıne ve bebişe ıyı bak emı:)
ha bu arada hurma yemeyı ıhmal etme,doğum yapanlar ıcın faydalı olduğunu okumuştum

öncelikle gözün aydın yavrunu sağ salim kucağına aldın....Allah analı büyütsün İnşallah..
bu sayfayı 1.sayfasından beri okudum ve gerçekten çok değerli bilgiler var,paylaşımlar için çok sağolun..immortalbeloved sana birşey danışacağım..

yaklaşık 2 yıldır çocuk düşünüyoruz fakat olmadı..son 1 yıldır eşimim semen analizlerinde ilk tahlillerinde 19 milyondan başladık ve 170 milyona kadar çıktı sperm sayıları..toplam hareket ise % 10 lardan başladı ve % 55 e kadar yükseldi..morfoloji 0 dan % 6 ya çıktı..biz bu süreçte sadece proxed plus ,ara ara leçiboynuzu kürü,havuç suyu ve bir attarda yaptırdığımız ballı macunu kullandık..sperm sayısı ve hız artsada hamilelik olmadı malesef..
eşim 2005 yılında varikosel ameliyatı olmuş,yapılan tahlillerde ve muayenede doktorlar ameliyatın iyi yapılmış olduğunu söylediler...
ama eşim varikosel sıkıntısının devam ettiğini düşünüyor...

bende burdan güzel bilgiler edindim ama yinede kendi başıma hareket etmek istemedim..
eşim de internette araştırmıştı ve biz GNC corex ve GNC arjinmak ürünlerini ve bal polan arı sütü karışımı aldık..GNC den aldığımız ürünlerin içerikleriyle ilgili pek bir bilgimiz olmadığı için sana danışmak istedim..bu ürünlerle birlikte sizin burda bahsetiğiniz damar açıcı ürünleri kulanabilirmiyiz ( daflon ,vonexen ,at kestanesi v.b)
birde sen genelde eczacıbaşı nın multivitaminlerinden memnun olduğunuzu söylemişsin, GNC ÜRÜNLERİ nin yanında ek bir multuvitamin ,extra c ve e vitamini,Q 10 ,cinko kapsüllerinden almaya gerek varmı..veya senin bir önerin varmı kullanabileceğimiz..senin değerli bilgilerine çok ihtiyacım var gerçekten..

GNC den algımız ürünlerin içerikleri şöyle:GNC - COREX-60 caps
GNC - Arginmax Mens

merhabalar, öncelikle arginmax ve corexin içinde zaten gerekli vitamin ve takviyeler var bence ekstra bir multivitamine falan gerek yok. fakat ben sizin yerinizde olsam 170 milyon spermle neden hamilelik olmuyor diye bir araştırma yapardım. sizin kendinizin tüm tetkikleri yapıldı mı? (özellikle hormon testi, adetin 2/3. günü ultrason çekimi ve hsg rahim filmi çekildi mi?) şayet yapıldıysa ve hiç bir şey çıkmadıysa 1-eşinizle birlikte kromozom dizilim testi (hastanelerin genetik bölümünde bir tüp kan alınıp yapılıyor) 2-şimdi adını unuttuğum, spermlerin yumurtayı delmek için yaptığı dairesel kuyruk hareketini yapıp yapamadığını gösteren testi yaptırın. çünkü şu durumda siz eni konu erkek infertilitesi değil sebepsiz infertilite hastasısınız. yani bence siz her ne kadar suçu hala varikoselde bulsanız da, olay biraz varikoseli aşmış durumda. sayılarınız buradaki kişilere göre fevkalade iyi, epeydir de uğraşıyormuşsunuz, yanlış olan başka ne var diye araştırmak lazım.

immortalbeloved tekrardan bebeğin hayırlı olsun.ben sana durumumuzu özet geçip bilgilendirme yapmanı rica etcem. öncelikle şuan itibariyle 15 aylık evliyiz. ilk üç ay çocuk düşünmedik sonrasında birkaç ay denedik olmayınca doktora gitmeye başladık tabi daha 1 yıl bile olmadığından ilk gittiğim doktor kızdı bu ne acele diye. bikaç ay folic asid kullandım yine olmayınca eşimle beraber kontrole gittik. ben kan tahlilleri,yumurta takibi,HSG çekimi gibi olması gereken tüm kontrolleri yaptırdım ve çok şükür hiçbir sorun yok.eşimin ise tahlilleri şu şekilde.
1.spermogram

RENK GRİ-OPAK
KOAGULASYON POZİTİF
VOLÜM 3,0
KOKU ÖZEL
VİSKOSİTE NORMAL AKIŞKAN
pH 8
LIKEFAKSİYON ZAMANI(37C) 40 (dk)
LIKEFAKSİYON DERECESİ HOMOJEN
SAYI/ml 40,000,000
MOTİLİTE ORANI
LIKEFAKSİYON SONU : 40
1.SAAT : 30
MOTİLİTE GRAFİĞİ
*forward Progresyon Kriterlerine Göre
1.DERECEDE, HAREKETSİZ : 60
2.DERECEDE, YERİNDE HAREKETLİ : 10
3.DERECEDE, YAVAŞ DOĞRUSAL OLMAYAN HAREKETLİ : 18
4.DERECEDE, HIZLI-İLERİ HAREKETLİ : 12
LÖKOSİT MİKTARI : 2,500,000
SPONTAN AGLÜTİNASYON : İZLENMEDİ

ilk tahlilden sonra eşime doktor 3 ay kullanması için trental,zinco ve larginin toz verdi. eşim düzenli bir şekilde kullandı ve 3 aya yakın bir zaman ikinci tahlili yaptırdı.

2.spermogram

pH 8.0
Likefaksiyon Süresi (37c) 30 DAKİKA
Viskosite NORMAL
Görünüm GRİ-OPAK
1.saatte Hareketli Sperm Yüzdesi %35
Hızlı İleri Hareketli 10
Yavaş İleri Hareketli 15
Yerinde Hareketli 10
Hareketsiz 65
Sperm Sayı 38.4 Milyon/ML
Anormal Morfoloji Yüzdesi %93
Yuvarlak Hücre 1-2 Negatif

Sperm Morfolojisi (Kruger Kriterine Göre)
Normal Sperm (%7)
Baş şekil Anomalisi (%28)
Akrozom Anomalisi (%2)
MID-PİECE Anomalisi (%18)
Kuyruk Anomalisi (%37)
MIKST Anomali (%5)
IMMATÜR Form (%3)

2.tahlil hem farklı doktor tarafından hem de farklı laboratuvarda yapıldı ve sonuç yazdığım şekilde çıktı. bu sefer doktor pentox,çinko ve proxeed plus kullandı.bu arada bir kutu kendi isteğiyle gnc den antioxidant formula aldı.ayrıca ikinci tahlilden sonra 3 ay boyunca keçiboynuzu kürü yaptık ve 3.tahlili aynı laboratuvarda tekrar ettirdik ve 3.tahlilin sonucu aşağıdaki gibi.

3.spermogram

sayı 80 milyon/ml
ileri hız %10
yavaş hareketli 15
yerinde hareketli 10
morfoloji %6

3.tahlilin detayları yanımda olmadığından sadece hız,hareket ve morfoloji yi yazabiliyorum şuan. eşim yaklaşık 9 aydır bu ilaçları kullanıyor.bunların yanında çakşır suyu ve çayı,çoban çökerten çayı,bitkisel macunlar,arı sütü bal polen karışımları tüketti ve en son yaptırdığımız tahlil haziran ayında yapıldı ve ileri hız artmazken sadece sayı 80 milyona yükseldi.3.tahlilden sonra ise arginmax ve pycnogenol kullanmaya başladı.doktor 3 ay kullan tekrar gelişme olmazsa görüşelim dedi.şimdi bu zamana kadar ki tecrübe ve araştırmalarına dayanarak bize ne yapmamızı önerirsin.arginmax ve pycnogenolda son ayımıza başladık.ilaçlar ve takviyelerle çok ciddi yol katemedik diye üzülüyoruz.kaan aydos'a netten sorduk sperm dna sına bakmak gerekbilir bunun için ankaraya gelmeniz gerek dedi ama bizim şuan böyle bir şansımız yok.sitesini incelediğim kadarıyla da bizim durumumuzda olanlara larginin ve klomen tavsiye etmiş.bize sen ne yapmamızı önerirsin.biraz uzun yazdım hakkını helal et.

canım saglıkla mutlu bir ömür sürsün bebeğin çok tatlı maşallah allah nazardan saklasınnnn

canım sizin sayı güzel. morfoloji de idare eder. fakat anladığım kadarıyla spermlerin hareketini sağlayan enerjide sorun var. zaten morfoloji bozukluğunuz da spermin yüzmesini sağlayan kuyrukta ağırlıklı. bence hızı yükseltmek için ekstra l-carnitine kullanmayı deneyin. aslında proxeed'in içinde de lcarnitine var ama sayı yükselince belki de onun içindeki yetmedi, ekstra gerekti. aklıma başka bir şey gelmiyor. zaten kullanılacak her şeyi kullanmışsınız. ama ben olsam pycnogenol bitince onun yerine l-carnitine alırdım.

esmacım sağolasın bütün güzel dileklerin için. darısı senin başına. inşallah sen de tez zamanda hamile kalıp, sağlıkla evladını kollarına alırsın.

ilgilenip cevap yazdığın için öncelikle teşekkür ederim canım.eşim şuan sadece pycnogenol (2x1) ve arginmax (3x1) kullanıyor.bunun yanında da arı sütü bal polen karışımı tüketiyor ve şuan ilaçların son ayınca 3 aya tamamlanacak yani. senin daha önceki yazılarında coenzyme nin sperm hızını ciddi şekilde artırdığını yazmışsın acaba eşim onu kullanmaya başlasa mı? ayrıca bir de kaan hocan dün akşam cevap geldi ve bize şunları söylüyor.
1-sperm dna testi yapılmalı ankarada ama bizim gitme şansımız yok şuan.
2-Emodex kapsül içsin sabah akşam birer tane diyor.(tamamen bitkisel bir karışım gördüğüm kadarıyla içinde çoban çökerten,epimedium,üzüm çekirdeği,keçiboynuzu,coenzyme,c vitamini,folic asid,selenium,zinc var)
3-ocak ayına bize randevu alın diyor(ocak ayına kadar nasıl bekleriz ( )
4-kendi şehrinizde sperm kültürüne baktırın ve sonucu bana yazın diyor
5-tüm bunlar yapılınca ona göre bir tavsiyede bulunurum diyor

aslında ben sitesini inceledim sayı hız ve morfoloji değerleri bize yakın olanlarda hep DNA hasarı çıkmış ve onlara klomen tavsiye etmiş.ne yapacağımızı çok şaşırdık ya (

benimde eşimde ileri hareket az var ayrıca sperm sayısı düşüktü doktor proxeed verdi hemen hemen onun da tahlil sonucu böyleee sana keçiboynuzu kürünü tavsiye ederim sperm kalitesi yükseldi .iyileşme var dedii doktor .inşallah en kısa zamnda çocuk sahibi oluruz.
eşinin kullandığı hap mı* YOKSA VİTAMİN TAKVİYESİ GİBİ BİRŞEY Mİ SANKİ ÇOK İLAÇ VERMİŞ...

kaan hoca, kendisine yazanların %85ine sperm dna testi tavsiye ediyor ve ankaraya çağırıyor. benim eşime de aynı tavsiyede bulunmuştu. (ki sizinle çok apayrı rakamlarımız vardı) ha aklımda kalacak diyorsan, bu testi olduğun şehirde (ya da çevre şehirlerde) yaptırmaya çalış.
coenzyme evet hızı artırıyor. biz kesinlikle faydasını gördük. ama yapılan tıbbi deneylere göre hızı en çok l-carnitine artırıyor. size de o yüzden l-carnitine kullanın dedim.

valla dna hasar testini hocanın dediği laboratuvarın adana şubesini arayıp sordum bize en yakın orası onlarda 180tl dediler ayrıca bikaç tahlili daha vardı toplam 500-600 civarı tutuyor.şuan zor gibi bu tahlilleri yaptırmamız.peki sana bişey daha sorsam GNC de corex var içeriğinde l arginin,l carnitine, coenzyme ve likopen var. acaba bunu mu alsak yoksa ayrı ayrı coezyme,l carnitine mi alsak netice eşim arginmax kullanıyor ve onun içeriğinde l arginine var.

esmacım sağolasın bütün güzel dileklerin için. darısı senin başına. inşallah sen de tez zamanda hamile kalıp, sağlıkla evladını kollarına alırsın.

amiiiiiiiin...nasıl yüreğimden geliyor bu duaya amin demek bilsen,nasıl ıyı gelıyor bunu duymak,içim kaynıyor resmen
Rabbim sana da evladınla _ ya da evlatlarınla _çok güzel bir ömür nasıp etsın

dna hasar testini maalesef çok az yer yapıyor. ben de istanbulda araştırmıştım, koskoca şehirde bir kaç yer yapıyordu ve geçen sene 120 liradan başlıyordu. ama sana tavsiyem bu tür her yerde olmayan özel testler hariç, hormondu, hemogramdı, hatta kromozom dizilimi gibi genetik testleri devlette yaptırın. biz de ilk baştan bilemedik özelde dünyaları harcadık. zamanla gözümüz açıldı, devlette yaptırmaya başladık.
corexin içeriğinde 100mg q10, 100mg lcarnitine, 100mg l-arginine, 10 mg likopen var. ben olsam ayrı ayrı kullanırdım. zira hadi 100 mg q10 yetse de, lcarnitine 100mg bir şey değil. günde en az 500mg alması etkili oluyor. o yüzden l-carnitine'i muhakkak ayrı kullanmasını tavsiye ederim. biz mesela bu içeriği ayrı ayrı kullandık eşim her gün 200mg q10, 500mg l-carnitine, 20 mg lycopene, 900mg l-arginine alıyordu. ha bu kadar çok ayrı ayrı şeyi yutmak da sıkıntı yaratıyor diyorsanız corexle başlayın.

teşekkür ederim arkadaşım bakalım duruma göre bi karar verelim

arkadaşlar bişey soracam eşim bugün dişine dolgu yaptırdı dişte herhangi bir apse felan yoktu ama yavaş yavaş çürümeye başlamıştı o yüzden dolgu yapıldı acaba spermlerle ilgili bir sıkıntı doğurur mu? sanki buna benzer yazılar okumuştum forumda

bu arada dün mustafa nevzat'ın koenzyme kapsülünü aldık dün itibariyle eşim başladı acaba bunu aç mı tok karnına mı alması lazım? birde l carnitine alacağız ama bir türlü karar veremedik hem uygun hem etkili olsun istiyoruz malum solgar ve gnc de pahalı. acaba eczanede de gördüğüm şu ürün nasıl yorum yapabilecek misiniz fiyatı uygun geldi bana

Nature's Bounty L-Carnitine 500mg 30 Kapsl

natures bounty amerikada gayet bilindik iyi bir markadır. hatta başka ürünlerini alıp kullanmışığım var. gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. bu arada yurtdışında her hangi bir eşiniz dostunuz varsa, bu tür takviye ürünlerini muhakkak onlar vasıtasıyla getirtmeye bakın. türkiyeyle çok ciddi fiyat farkı var.

cnm mrb nasılsın bebek nasıl ?
sana bişe danışacam bugün tüp bebege başlayacaktım muayenede kist çıkdıgından dolayı bir ay ertelendi bende bu bir ayda rapor cıkarmaya niyetlendim önümüzdeki hafta içi rahim filmini çektirecem sonrasında hemen başvurcam zaten burada cokda zor değil hele hele erkek infertilesinde..zaten eşimin degeri oldukca düştüü yaptımız şeylerin hiç biri işe yaramıyor anlaşılar artık ugrasmakda istemiyoruz açıkcası yok sayısı şekli hızı gına geldi evliliğimizden bişe anlayamaz oldukk...canımm benim sorum raporda erkekden birkezde kendi hastanelerinde test istiolar demii ..birde kaçdan düşük olması lazım sen biliyormusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…