Erkek İnfertilitesi Arkadaşlar Sperm hareketliliği için Evicap,Trental, Quanzim Q10 Kullanan Var mı?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Sonuçları:
Hızlı İleri : %10
Yavaş İleri:%15

Morfoloji:
Normal Yapılı:% 65
Anormal Yapılı:%35

Sperm sayısı:65 Milyon

merhaba, sonuçlarınıza baktım sizin sonuçlarınız kesinlikle kötü değil. sperm sayınız iyi, morfolojiniz iyi, hızlı ileri hareketlilerinizin oranı biraz düşük olsa da toplam sayıya orantılandığında aslında az değil, hamile kalmanız gerekir. biraz da stres ettiğinizden hamile kalamıyor olabilirsiniz. herkes aynı şeyi söylüyor, ne zamanki düşünmeye bırakıp, oluruna bıraktınız o zaman hamile kalınıyor. sizde doktor ileri hareketlileri çoğaltmak için pycnogenol vermiş. bir ara ben de okumuştum çok başarılı bir takviyeymiş. fakat sonra aklımdan tamamen çıkmış, şimdi siz yazınca hatırladım. hatırlamama vesile olduğunuz için sağolun gerçekten. CoQ10'den biz de fayda görenlerdeniz. Dilerseniz hızlı ileri hareketlileri çoğaltmak için siz de kullanın.

Evet biz kullanıyoruz başka kullanıp sonuç alan var mı diye bu konuyu açtım bende. Doktor etkili olduğunu söyledi ama bakalım bizimde mayıs sonu 3 ay dolacak umarım iyi sonuçlar alırız. Buarada sizin sayı ve yapı iyi görünüyo hız için kullandığınız ilaç ve kür iyi gelir umarım

bohemia bu arada bu pyconegol denen takviye hem harekete hem de özellikle morfolojiye iyi gelmesiyle ünlü. Pyconegol GNC markasının satış ismi. Başka markalar Pine Bark Extract(Çam kabuğu ekstraktı) diye satıyor. Ben de 6-7 ay önce Ameradaki bir websitesinde okumuştum. Kullananlar çok ciddi oranlarda fayda gördüklerini yazmışlardı. Ama sonra doktordu hastaneydi gezerken unutmuşum gitmişim. İstersen bir araştır. Sizin morfolojiyi yükseltmek istiyordun belki de aradığın şey olabilir.

Evet biz kullanıyoruz başka kullanıp sonuç alan var mı diye bu konuyu açtım bende. Doktor etkili olduğunu söyledi ama bakalım bizimde mayıs sonu 3 ay dolacak umarım iyi sonuçlar alırız. Buarada sizin sayı ve yapı iyi görünüyo hız için kullandığınız ilaç ve kür iyi gelir umarım

bohemia bu arada bu pyconegol denen takviye hem harekete hem de özellikle morfolojiye iyi gelmesiyle ünlü. Pyconegol GNC markasının satış ismi. Başka markalar Pine Bark Extract(Çam kabuğu ekstraktı) diye satıyor. Ben de 6-7 ay önce Ameradaki bir websitesinde okumuştum. Kullananlar çok ciddi oranlarda fayda gördüklerini yazmışlardı. Ama sonra doktordu hastaneydi gezerken unutmuşum gitmişim. İstersen bir araştır. Sizin morfolojiyi yükseltmek istiyordun belki de aradığın şey olabilir. Ben şahsen bugün gidip almayı düşünüyorum.

merhaba, sonuçlarınıza baktım sizin sonuçlarınız kesinlikle kötü değil. sperm sayınız iyi, morfolojiniz iyi, hızlı ileri hareketlilerinizin oranı biraz düşük olsa da toplam sayıya orantılandığında aslında az değil, hamile kalmanız gerekir. biraz da stres ettiğinizden hamile kalamıyor olabilirsiniz. herkes aynı şeyi söylüyor, ne zamanki düşünmeye bırakıp, oluruna bıraktınız o zaman hamile kalınıyor. sizde doktor ileri hareketlileri çoğaltmak için pycnogenol vermiş. bir ara ben de okumuştum çok başarılı bir takviyeymiş. fakat sonra aklımdan tamamen çıkmış, şimdi siz yazınca hatırladım. hatırlamama vesile olduğunuz için sağolun gerçekten. CoQ10'den biz de fayda görenlerdeniz. Dilerseniz hızlı ileri hareketlileri çoğaltmak için siz de kullanın.

Canım cevap için teşekkürler...Bana bir arkadaşım da rahim içi film çektirip çektirmediğimi sordu. Galiba Rahim içi filmle yumurtalıkların bir birine yapışıp yapışmadığını görebiliyormuş. Eğer yumurtalıklar yapışıksa,doktor açıyormuş. Açılmadan sonraki 1-2 ay içinde hamilelik ihtimali yükseliyormuş...

Canım cevap için teşekkürler...Bana bir arkadaşım da rahim içi film çektirip çektirmediğimi sordu. Galiba Rahim içi filmle yumurtalıkların bir birine yapışıp yapışmadığını görebiliyormuş. Eğer yumurtalıklar yapışıksa,doktor açıyormuş. Açılmadan sonraki 1-2 ay içinde hamilelik ihtimali yükseliyormuş...

küçük bir düzeltme yapayım, rahim içi filmiyle tüpler yapışık mı ya da tıkanık mı bakılıyor. rahim içine ve tüplere basınçla bir ilaç verdikleri için bazen tüplerde yapışıklık ya da tıkanıklık varsa o an açılıyor. ama tabii başlı başına bir tedavi değil. fakat asıl önemli olan siz genel olarak tetkilerinizi yaptırdınız mı? yani sizin, hormonlarınıza, yumurtalık rezervinize bakılıp, rahim ve yumurtalık ultrasonu çektirdiniz mi?

bohemia bu arada bu pyconegol denen takviye hem harekete hem de özellikle morfolojiye iyi gelmesiyle ünlü. Pyconegol GNC markasının satış ismi. Başka markalar Pine Bark Extract(Çam kabuğu ekstraktı) diye satıyor. Ben de 6-7 ay önce Ameradaki bir websitesinde okumuştum. Kullananlar çok ciddi oranlarda fayda gördüklerini yazmışlardı. Ama sonra doktordu hastaneydi gezerken unutmuşum gitmişim. İstersen bir araştır. Sizin morfolojiyi yükseltmek istiyordun belki de aradığın şey olabilir. Ben şahsen bugün gidip almayı düşünüyorum.

Önerin için çok teşekkürler aklımda olsun baktık fayda göremiyoruz bir de bunu deneriz. Buarad rahim filmi çektirmek bence de faydalı olabilir ve tabi diğer tetkikleri de tam anlamıyla yaptırmanız sonuca çabuk ulaşmanızı sağlar. Çünkü eşinin sperm değerlerinde ciddi bir problem yok sadece hızın artması şanısınız arttırır ama şu aşamada senin tetkik sonuçların daha belirleyici olabilir. Buarada bize doktor önce spremlere bakıcaz adım adım gidicez demiştri eğer spermlerde sorun çıkmazda rahim filmini en son isterim çünkü az da olsa ağrılı bi durum demişti en baştan istememişti bu yüzden.

Önerin için çok teşekkürler aklımda olsun baktık fayda göremiyoruz bir de bunu deneriz. Buarad rahim filmi çektirmek bence de faydalı olabilir ve tabi diğer tetkikleri de tam anlamıyla yaptırmanız sonuca çabuk ulaşmanızı sağlar. Çünkü eşinin sperm değerlerinde ciddi bir problem yok sadece hızın artması şanısınız arttırır ama şu aşamada senin tetkik sonuçların daha belirleyici olabilir. Buarada bize doktor önce spremlere bakıcaz adım adım gidicez demiştri eğer spermlerde sorun çıkmazda rahim filmini en son isterim çünkü az da olsa ağrılı bi durum demişti en baştan istememişti bu yüzden.

tüp bebek raporu için istenen tetkiklerden biri olduğu için ben geçen hafta hsg çektirdim. inşallah hiç gerek kalmaz, öncesinde hamile kalırsın ama aklında bulunsun öyle çok çok ağrılı bir şey değil. olur da çektirtecek olursan sakın buradaki forumları okuma. insanı gereksiz yere korkutuyorlar.:19::19:

Arkadaşlar, ben geçen yıl özel bir doktora gittim, kendi muayenehanesiydi. Hamilelik öncesi rutin kontrol için gittim yani. Doktor alttan bakacağım dedi. Uzunca bir cisim soktu ve rahim içine baktı, rahim içi temiz görünüyor, enfeksiyon veya akıntı yok, gayet sağlıklı dedi ve rahim içinden bir miktar sıvı aldı ve semear testi için gönderdi. Semear testi temiz çıktı. Yalnız alttan baktığı aletle rahim içini görüntüledi, yani bu işlemle rahim filmi mi çekilmiş oldu anlamadım? O cisim girerken baya bi canım yanmıştı :P Sonra doktorum bir reçete yazdı ve bu reçetedeki testleride özel bir klinikte yaptır dedi. Onlarıda yaptırdım. Doktorum bu sonuçların da gayet güzel olduğunu, hiç bir sağlık sorunumun olmadığını yani hamile kalmak için bir sorun olmadığını söyledi. Ayrıca eğer erkenden hamile kalmak istiyorsan eşin de bir sperm testi yaptırsın dedi. Eşimin de sperm testi sonuçlarını yukarıya yazdım zaten. Yani şimdi benim rahim içi filmim çekilmiş mi oldu? Rahim içi film çektiren arkadaşlar deneyimlerini paylaşabilirler mi?

Arkadaşlar, ben geçen yıl özel bir doktora gittim, kendi muayenehanesiydi. Hamilelik öncesi rutin kontrol için gittim yani. Doktor alttan bakacağım dedi. Uzunca bir cisim soktu ve rahim içine baktı, rahim içi temiz görünüyor, enfeksiyon veya akıntı yok, gayet sağlıklı dedi ve rahim içinden bir miktar sıvı aldı ve semear testi için gönderdi. Semear testi temiz çıktı. Yalnız alttan baktığı aletle rahim içini görüntüledi, yani bu işlemle rahim filmi mi çekilmiş oldu anlamadım? O cisim girerken baya bi canım yanmıştı :P Sonra doktorum bir reçete yazdı ve bu reçetedeki testleride özel bir klinikte yaptır dedi. Onlarıda yaptırdım. Doktorum bu sonuçların da gayet güzel olduğunu, hiç bir sağlık sorunumun olmadığını yani hamile kalmak için bir sorun olmadığını söyledi. Ayrıca eğer erkenden hamile kalmak istiyorsan eşin de bir sperm testi yaptırsın dedi. Eşimin de sperm testi sonuçlarını yukarıya yazdım zaten. Yani şimdi benim rahim içi filmim çekilmiş mi oldu? Rahim içi film çektiren arkadaşlar deneyimlerini paylaşabilirler mi?

Bu yaptırdığın işlem vajinal ultrason. Bu işlemde rahim yapısı ve yumurtalıkları görünüyor fakat tüpler bu ultrasonda görünmüyor. Bu yüzden ayrıca rahim filmi çektirmen gerekiyor o da ilaçlı bir sıvı enjekte edilerek tüplerin tamamına yapışıklık ya da tıkanıklık var mı diye bakılıyor.

tüp bebek raporu için istenen tetkiklerden biri olduğu için ben geçen hafta hsg çektirdim. inşallah hiç gerek kalmaz, öncesinde hamile kalırsın ama aklında bulunsun öyle çok çok ağrılı bir şey değil. olur da çektirtecek olursan sakın buradaki forumları okuma. insanı gereksiz yere korkutuyorlar.:19::19:

Çok sağol burdaki forumda o konuyu henüz okumadım ama doktor da sadece bir miktar acı duyulabildiğini söylemişti. Bir arkadaşım yaptırdı o biraz daha fazla acı duyduğundan bahsetti:( bilmiyorum ki belki de kişiden kişiye değişiyo ya da gerginlikle de ilgli olabilir. Gerçi insan düşününce ister istemez geriliyor ama yaptıran biri olarak bilgi verdiğin için çok teşekkürler.

evet sen ultrason çektirmişsin. hsg rahim filminde bir alet yerleştirip tüplere bir ilaç salıyorlar sonra da röntgenin çekiliyor. böylece tüplerinin açık olup olmadığı görünüyor.
biliyorsun bir çok çiftte sırf psikolojik olarak stres yaptıklarından hamile kalamama durumu olabiliyor. benim işyerimden 28 yaşında bir kızcağız, karı koca maaşallah turp gibi sağlıklıyken, 6 ay falan uğraşmalarına rağmen hamile kalamadı. 6. ay "uğraşmaktan sıkıldım, ne zaman olursa" dedi ve 1 ay sonra hamile kaldı. şimdi hamileliğinin 5. ayında. yine de dilersen kadınların doğurganlığını artırdığı söylenen soğan kürü, hayıt tohumu gibi kürleri deneyebilirsin. eşin zaten muhtelif takviyeler alıyormuş. hani belki senin biraz daha şansını artırır. ama sonuçta belli başlı en ufak bir sorununuz yok. biraz daha deneyin, olmazsa hastanelerin infertilite bölümüne gidersin. orada etraflıca incelerler.

Çok sağol burdaki forumda o konuyu henüz okumadım ama doktor da sadece bir miktar acı duyulabildiğini söylemişti. Bir arkadaşım yaptırdı o biraz daha fazla acı duyduğundan bahsetti:( bilmiyorum ki belki de kişiden kişiye değişiyo ya da gerginlikle de ilgli olabilir. Gerçi insan düşününce ister istemez geriliyor ama yaptıran biri olarak bilgi verdiğin için çok teşekkürler.

doktor geçen hafta yumurtalık rezervlerimin yaşa bağlı olarak biraz azalmaya başladığını söyleyince sinirim bozulmuştu biliyorsun. o yüzden ben de bir kaç takviye kullanmaya karar verdim. bugün dışarı çıkıp, eminönü'ne geçtim aktarlardan kendime hayıt tohumu aldım. orada vitamin satan dükkanlar da var. daha önceden internette gördüğüm, vitapol diye bir markanın CoQ10 +arı sütü kapsülleri vardı. her kapsülün içinde 200 mgr CoQ10, 100 mgr arı sütü var. her kutuda da 200 kapsül var. internette 145 TL falandı, bizzat italatçı firmasının dükkanı da tesadüf eminönündeymiş, oradan pazarlıkla 100 TL'ye aldım. üzerinde ABD'de üretildiği yazıyor. 200 mgr ve 200 adet olduğu için bana oldukça ekonomik geldi. satan adam bana CoQ10'den maksimum fayda almak için muhakkak balık yağı ile birlikte içilmesi gerektiğini söyledi. CoQ10 yağda erir ve sindirilir, balık yağı olmasa bile beraberinde bir çay kaşığı zeytin yağı için dedi. doğrumudur yanlışmıdır bilmiyorum artık, ama aktarayım dedim.

Son düzenleme:
doktor geçen hafta yumurtalık rezervlerimin yaşa bağlı olarak biraz azalmaya başladığını söyleyince sinirim bozulmuştu biliyorsun. o yüzden ben de bir kaç takviye kullanmaya karar verdim. bugün dışarı çıkıp, eminönü'ne geçtim aktarlardan kendime hayıt tohumu aldım. orada vitamin satan dükkanlar da var. daha önceden internette gördüğüm, vitapol diye bir markanın CoQ10 +arı sütü kapsülleri vardı. her kapsülün içinde 200 mgr CoQ10, 100 mgr arı sütü var. her kutuda da 200 kapsül var. internette 145 TL falandı, bizzat italatçı firmasının dükkanı da tesadüf eminönündeymiş, oradan pazarlıkla 100 TL'ye aldım. üzerinde ABD'de üretildiği yazıyor. 200 mgr ve 200 adet olduğu için bana oldukça ekonomik geldi. satan adam bana CoQ10'den maksimum fayda almak için muhakkak balık yağı ile birlikte içilmesi gerektiğini söyledi. CoQ10 yağda erir ve sindirilir, balık yağı olmasa bile beraberinde bir çay kaşığı zeytin yağı için dedi. doğrumudur yanlışmıdır bilmiyorum artık, ama aktarayım dedim.

Çok iyi yapmışsın çift yönlü takviyeden zarar gelmez sonuçta:) buarada CoQ10 200 mikrogram mı miligram mı o da farkediyo sanırım. CoQ10'un yağda eridiğini bende duymuştum hatta Osman Müftüoğlu tok karna içtiğini ve içmeden önce bir damla zeytinyağına değdirdiğini yazmıştı. Biz bunu pek yapamadık gerçi ama öyle ya da böyle faydalı olmuştur umarım.

Merhaba, dün 2-3 tane ilginç bilimsel yayın okudum. Burada paylaşmak istedim.

İlki Doç. Doktor Ramazan Aşçı (OMÜ Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı) tarafından yazılmış ve yayınlanmış. Erkek infertilitesi hakkında çok uzun bir yayın. Ben buraya bazı enteresan kısımları alıntıladım:

L-karnitin,
100 olguda 3 gm/gün dozda 4 ay kullanıldığında sperm motilitesinin % 26.9 dan % 37.7 ye
(p <0.001) çıktığı görülmüştür.
Asetilkarnitinin 60 gün süreyle 4 gm/gün dozda kullanıldığı bir çalışmada ise sperm motilite
oranı % 21.7 den % 38.2 ye çıkmıştır. L-karnitin, asetil-L-karnitin, früktoz ve sitrat içeren
proXeed adlı preparat ABD de FDA onayı almıştır.

NSAI(İndometazin-Ketobrufen): (endol, indocid gibi ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçlar)
İndomethazin 100 olguluk bir seride 150 mg/gün 3 ay
boyunca kullanılmış ve sperm parametrelerinde düzelme ve gebelik oranında % 35 lik artış
saptanmıştır.

Pentoksifilin (Trental):
Kontrollü bir çalışmada 47 olgu
da denenmiş ve sperm motilite oranı % 25 den % 42 ye çıkmıştır

Reaktif oksijen türleri (ROS):
Semendeki ROS spermatozoal aerobik hücresel sistemleri bozmaktadır. Anti oksidanlar ROS
ları nötralize ederek sperm yapısını koruyabilir. Bunun için ampirik olarak alfa-takiferol
(vitamin E), askorbik asit (vitamin C), selenyum ve glutatyon kullanılabilir.

Ayrıca Prof. Dr. Sabahattin Aydın, Prof Dr Osman İnci ve Prof Dr Bülent Alagöl yaptıkları bir yayında:
erkek kısırlığı olan ve sperm sayıları 1-40 milyon arasında değişen 15 erkek hasta üzerinde yaptıkları deneyde 3 ay arginine kullanımı sonrası 3 hamilelik elde ettiklerini ve %20 oranında başarı sağlandığını belirtmişler.

Bir de Doç Dr Abdullah Demirtaş ve İbrahim Üntan antioksidanların infertiliteye etkisi üzerine bir yayın yapmış. Tıbbi bir makale olup çok fazla terim içeriyor ama ondan da bazı bölümleri aşağıya alıntılıyorum.

Antioksidanlar
Yapılan çalışmalarda antioksidanların spermatozoayı SOR üreten anormal spermatozoalardan koruduğu, lökositlerin ürettiği SOR’u temizlediği, DNA kırılmalarını önlediği,
sigara içenlerde semen kalitesini arttırdığı, soğuğun spermatozoaya olan etkisini azalttığı, erken sperm olgunlaşmasını engellediği ve spermatozoayı destekleyerek yardımla üreme tekniklerinin başarısını arttırdığı gösterilmiştir.

L-Karnitin ve L-asetil karnitin sperm metabolizması ve spermatozoanın kullanacağı enerjiyi sağlamak için önemlidir.(54) Oligoastenospermik erkeklerin seminal plazmasında fertil erkeklere oranla daha az L-karnitin bulunmuştur.(56)
Ayrıca sperm hareketinin başlamasının, epididimal lümende L-karnitin artışına ve sperm hücresinde L-asetil karnitin artışına bağlı olduğuna dair kanıtlar vardır.(58) L-karnitin ve L- asetil karnitin
tedavisinden sonra astenospermik erkeklerde hareketlilik ve antioksidan kapasite artışı gözlenmiştir.(59) İnfertil erkeklerde L-karnitin tedavisi sonrası sperm konsantrasyonu ve hareketliliğinde artış gözlenmiştir.(61) L-karnitin tedavisi sonrası sperm miktarında da artış gözlenmiştir.(62)

Koenzim Q10 mitokondrial solunum zincirinin önemli bir parçasıdır ve enerji metabolizmasında esansiyel bir rolü vardır. Dahası, hücre zarları ve lipoproteinlerle ilgili önemli bir yağda çözünebilen antioksidandır. Testiste belirgin şekilde koenzim Q10 üretilir ve süpürücü olarak koruyucu görev yapan indirgenmiş formu olan ubikinol semende bol miktarda bulunur.(63) İnfertil erkeklerde seminal plazma ve sperm hücrelerinde düşük koenzim Q10 seviyeleri tespit edilmiştir.(65) Koenzim Q10 tedavisi sonrası; seminal plazma ve sperm hücrelerinde koenzim Q10 seviyesinde, fosfotidilkolin düzeyinde ve sperm hareketliliğinde artış görülmüştür.(66)

Kombine folat(folik asit) ve çinko kullanımı sonrası, fertil ve infertil erkeklerde toplam normal sperm sayısı artmıştır.(73)
SOR etkilerini azaltan bir süpürücü ajan olan N-asetil sistein kullanımı ile infertil erkeklerin semen hacmi, hareketliliği, vizkozitesi ve antioksidan kapasitesinde artış olmuştur.(74)
Astenospermik erkeklerde vitamin E tedavisi sonrasi lipit peroksidasyonu azalmakta, hareketlilik ve gebelik oranları artmaktadır.(76)
Vitamin C’nin glutatyon ve vitamin E ile kombine tedavisi sonrasında, spermatozoa hidroksiguanin seviyesi düşüp, sperm sayısı artmaktadır.(32) Vitamin E ile birlikte kullanıldığında ise, DNA
kırılmalarını azaltmaktadır.(77)

Çalışmanın devamında yardımcı üreme teknikleri yani tüp bebek, aşılama uygulanacaksa bile bu antioksidan tedavilerinin uygulanması gerektiğini, çünkü antioksidanların erkek spermindeki dna hasarlarını düzelttiğini ve tüp bebek, mikroenjeksiyon gibi yöntemlerde hasarlı spermle döllemeyi engelleyip, düşük ya da hasarlı embriyo riskini otadan kaldırdığını anlatmış.

Sonuç:Doktorlar bizleri hiç bir ilaç, takviye işe yaramaz deyip hemen tüp yaptırmamızı tavsiye etse de, bizler doğal yolla hamile kalsak da kalmasak da her halükarda doğru yoldayız. Bugün kullanılan tüm bu takviyeler, tüp bebekle hamile kalsak bile, sağlıklı bir hamilelik ve embriyo için başarı şansımızı yükseltiyor.

Bu yararlı bilgileri paylaştığın için çok teşekkürler. Doktorlar da biraz aynı fikirde olup moral verseler çok iyi olacak. Sonuçta hepsi gayet kanıtlanmış sonuçlar ama doktorlar hala kanıtlanmış etkileri yok diyor:( Özellikle moral bozmak için mi yapıyorlar anlamıyorum ki. Bakalım inşallah ikinci test sonuçlarıyla bizler de etkileri kanıtlamış oluruz..

dün sözde yeni spermiogram yaptırıp bu kadar kür işe yarıyormu bir görelim diyorduk. hafta sonu eşimin dişi apse yaptı. diş hekimi epey ağır bir antibiyotik verdi:( 1 hafta kullanacakmış. içim eridi resmen duyduğumda, o kadar uğraş didin şimdi bu antibiyotikle yine sayılar düşecek diye. spermiogram falan da yaptırmadık doğal olarak da. ya da yine de yaptırsak mı hala kararsızım.

dün sözde yeni spermiogram yaptırıp bu kadar kür işe yarıyormu bir görelim diyorduk. hafta sonu eşimin dişi apse yaptı. diş hekimi epey ağır bir antibiyotik verdi:( 1 hafta kullanacakmış. içim eridi resmen duyduğumda, o kadar uğraş didin şimdi bu antibiyotikle yine sayılar düşecek diye. spermiogram falan da yaptırmadık doğal olarak da. ya da yine de yaptırsak mı hala kararsızım.

Tüh kötü denk gelmiş benim eşimde grip oldu ve ilaç kullanmak zorunda kaldı geçenlerde:( Ama hemen spermleri etkilemez bence hatta biz ilk ve tek yaptırdığımız spermiogramdan önce doktora sormuştum şu an çıkan sonuç 3 ay önce üretilen spermlerin sonucu demişti birkaç gün önceki ilaç, alkol veya hastalık etkilemez şu anki sonucu demişti. Eğer yaptırdığınız yer pahalı değilse yaptırın bence etkilenmiş olamaz doktorun dediğine göre.

immortalbeloved selam. Naptınız test yaptırdınız mı? Senden haber gelmeyince merak ettim???

benim esimdede sperm hareketliligi ileri hizli da yani degerleri ne iyiydi ne kotuydu ilaca gerek yok ama rahat olacaksaniz evikap e vitamin i oluyor bu ve trental 3 ay kulan dedi ve esin hamile kalinca birak dedi ve hakikaten tam 2 ay kulandi esim bende hamile kalmistim ki 5 ayimda dusuk yaptimda yine hamile kalmistim aralikta bebegimi kaybetim simdide dr gitmeden trental ve evikap kulaniyoruz bir aydir bakalim ne olacak varikoselde ameliyat kesin sonuc dr 15 gun sonra bile hamile kalirsin diyorlar ve hakikatren benim cevrede cok varikosel ameliyatindan sonra olumlu sonuclar alan cok var

Back
X