Erkek İnfertilitesi Arkadaşlar Sperm hareketliliği için Evicap,Trental, Quanzim Q10 Kullanan Var mı?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Çok sağol valla moral oldu yazdıkların. Evikap için söylediklerin de çok mantıklı bakalım inş test sonucu yüzümüzü güldürür ama eğer artış azsa bende ek takviyelere ve ilaçlara geçicem artık. Sizin maşallah kısa sürede çok artış oldu ve inş temmuza kadar minik kendiliğinden gelir de gerek bile kalmaz tüp bebeğe. Çoğu insan tam karar vermiş tüp bebek vakti yaklaşırken hamile kalıyo sanırım artık oldu olmadı stresi kalmıyo bence biraz da onun etkisi var. İnş kısa sürede güzel haberlerimizi paylaşırız burdan.

aaa hiç moralin bozulmasın. bak diyorum hep, bizim ilk testimizin sonuçlarını sen görsen o kadar kötü o kadar kötüydü ki hani halimize acırdın. sonra coq10le biraz yükseldi o zaman bile o kadar düşüktü ki tüple maksimum %40 şansınız var demişti doktor. düşünsene %50 bile değil. kısacık zamanda bak biz bile ilerleme kaydettik. bizden gençsiniz, sağlıklısınız, doktor gözetiminde tedavi görüyorsunuz, sizin başlangıçta bizden çok daha yüksek değerleriniz vardı, yani bize göre çok daha iyi durumdasınız, sizin de ciddi bir artış olmaması için bir sebep yok. gör bak muhakkak olumlu sonuçlar alacaksınız. sonrasında da diyelim ki hala morfoloji mi biraz sorunlu, onu da çözersiniz. burada maaşallah hepimi fertilite uzmanı olduk. ne neye iyi geliyor hepimiz ezberledik. sen de yeni bir kür programı yaparsın ne azsa bir kaç aya düzelir.

Bütün testler yapıldı kan testide yapıldı. Elle muyane de etmiş dr varikosel demedi dr sadece az bi hareket azlığın var demiş sayı iyi 120 milyondu morfolojide normal idi sanırım.dr bu ilaçları kullan 1 ay sonra gel demiş.varikosel olsa sölerdi sanırım dr.benm merak ettiğim ilaçla düzelir mi bu hareket hızı....

düzelir arkadaşım düzelir. ilacı bırak vitamin türü şeylerle bile düzeliyor. o yüzden ilaçla haydi haydi düzelir. üstelik sizin sayı çok iyi. morfoloji de iyiymiş. sende bir şey yoksa aslında bu sayıyla bile hamile kalma ihtimalin var. doktorun verdiği ilaç ne bilmiyorum ama istersen bir de coenzyme q10 takviyesi kullanın. hızı 1-2 ayda bile artırabiliyor.

Bütün testler yapıldı kan testide yapıldı. Elle muyane de etmiş dr varikosel demedi dr sadece az bi hareket azlığın var demiş sayı iyi 120 milyondu morfolojide normal idi sanırım.dr bu ilaçları kullan 1 ay sonra gel demiş.varikosel olsa sölerdi sanırım dr.benm merak ettiğim ilaçla düzelir mi bu hareket hızı....

Bence de immortalbeloved haklı hem sayı hem morfoloji iyiyse hareket daha kolay artıyor ilaca ek olarak vitamin de kullanırsanız kısa sürede harekette artar bence. Gerçi bu değerlerle bile doğal yoldan hamile kalma şansınız yüksek ama acaba yumurtlama dönemini mi kaçırıyorsunuz? Onun da takibini yaparsanız kısa sürede hamile kalırsınız inş.

aaa hiç moralin bozulmasın. bak diyorum hep, bizim ilk testimizin sonuçlarını sen görsen o kadar kötü o kadar kötüydü ki hani halimize acırdın. sonra coq10le biraz yükseldi o zaman bile o kadar düşüktü ki tüple maksimum %40 şansınız var demişti doktor. düşünsene %50 bile değil. kısacık zamanda bak biz bile ilerleme kaydettik. bizden gençsiniz, sağlıklısınız, doktor gözetiminde tedavi görüyorsunuz, sizin başlangıçta bizden çok daha yüksek değerleriniz vardı, yani bize göre çok daha iyi durumdasınız, sizin de ciddi bir artış olmaması için bir sebep yok. gör bak muhakkak olumlu sonuçlar alacaksınız. sonrasında da diyelim ki hala morfoloji mi biraz sorunlu, onu da çözersiniz. burada maaşallah hepimi fertilite uzmanı olduk. ne neye iyi geliyor hepimiz ezberledik. sen de yeni bir kür programı yaparsın ne azsa bir kaç aya düzelir.

Çok sağol valla zaman uzadıkça düşünceler kaygılar artıyor doktor bize de tüple %50 demişti, gerçi onlar moral bozmaya proglamlılar ama bakalım biz de inş sizin gibi kendi çabalarımızın karşılığını alıcaz. Sizin de inş değerlerde daha da artış olur da tüp bebeğe bile gerek kalmadan sağlıkla bebeğinizi alırısnız kucağınıza. Gerçekten o kadar çok duyuyorum ki tam transfere çok kısa zaman kala hamile kalanları inş sizin de sürpiziniz gelir bu zaman aralığında.

düzelir arkadaşım düzelir. Ilacı bırak vitamin türü şeylerle bile düzeliyor. O yüzden ilaçla haydi haydi düzelir. üstelik sizin sayı çok iyi. Morfoloji de iyiymiş. Sende bir şey yoksa aslında bu sayıyla bile hamile kalma ihtimalin var. Doktorun verdiği ilaç ne bilmiyorum ama istersen bir de coenzyme q10 takviyesi kullanın. Hızı 1-2 ayda bile artırabiliyor.

dr evicap bide trend li bir ilaç vermiş eşime.bu sabah doktora gittik tahlileri göstermeye.sebepsiz inferlite die yazmış kağıda endokrin bölümüne yolladı oaraya gittim direk adetin 3.günü gel aşılamaya başlanacak denildi.ama kafam karıştı benim üroloji dr.eşime ilaçları kullan 1 ay sonra tekrarla testi demiş.şimdi benim adetime 5-6 gün var bu ay başlıyayım mı aşılamaya yoksa eşim ilaçları 1 ay denemesini mi beklim??

$_20120509_12075101.webp
bu da eşimin tahlil sonucu bilen varsa yorumlarsa sevinirim..

Eki Görüntüle 410697
bu da eşimin tahlil sonucu bilen varsa yorumlarsa sevinirim..

Arkadaşım sizin tahlil sonuçlarınıza baktım.Toplam sayı iyi, hız da iyi aslında. Doktor neden hız kötü demiş anlamadım. Şu ana kadar korunmayıp hamile kalamadıysan bence esas sorun morfolojinizde. WHO kriterlerine göre %12 düşük bir rakam. %50lerde falan olması lazım. yani sizin hızı falan değil morfolojiyi düzeltmen lazım. ama doktor neden farklı konuşmuş anlamadım.morfolojiyi genelde varikosel ve sağlıksız beslenme bozuyor. sizde varikosel var dememiş ama yine de genelde varikosel için verilen trental vermiş doktor. o testisdeki damarları açacaktır e vitaminiyle birlikte morfolojiye yardımcı olacaktır ama bence yanına bir de ace plus selenium adlı vitamini kullanın. a+c+e vitamini artı selenyum takviyesi yapıyor. 10 küsur liralık bir vitamin. ama vücuttan zararlı maddeleri atıyor, güçlendiriyor. ikinci olaraktan eşini bol sebze ve baklagille besleyeceksin. mercimek, fasulye, nohut bunlar çinko yönünden zengin gıdalar. sebzeleri ve yeşillikleri sirkeli suyla yıka ki ağır metaller, tarım ilaçları akıp gitsin. yediğiniz salataya, piyaza falan da bol miktarda sirke koy. vücudun temizlenmesine yardımcı olsun.
aşılama mevzuna gelince senin bileceğin iş. doktor bir yandan spermleri düzeltmek için tedaviye başlarken aşılama protokolüne de başlangıç yapmış. istersen eşinin 1 ayını bekle istersen aşılama dene. denemen ve denememen için farklı sebepler var. aşılamada tabii ki bir miktar hormon alıyorsun, başarılı olma şansın da %20 civarı yani normal cinsel ilişkiyle hemen hemen aynı. eşinin durumu düzelecekse, bunla bir de başarılı olamazsanız boşu boşuna bunu deneyip hormon almış olacaksın. maliyeti de devlette de yapsan 300-500 tl arası. ama diğer yandan devlet tüp bebek öncesi 2 aşılamayı mecbur koşuyor. sen en azından 1 aşılamayı atlatmış oluyorsun. şayet eşinin morfolojisi düzelmez de artık tüp bebek yoluna gidecek olursan prosedürün yarısını atlatmış oluyorsun. geriye 1 aşılama kalıyor. karar senin canımcım. ama ben olsam çok acelen yoksa 3 ay kadar beklerdim. şu ilaçlar vitaminler öyle bir ayda falan değil ortalama 3 ayda etkili oluyor.eğer düzelmiyorsa aşılamaya başlardım. nasıl olsa aşılama ve arkasından tüp bebek seçeneği hep var. daha eşinizin durumunun ne olacağı belli değilken paranızı da boşa harcamamış olursunuz yok yere hormonlarınla da oynanmamış olur.

Arkadaşım sizin tahlil sonuçlarınıza baktım.Toplam sayı iyi, hız da iyi aslında. Doktor neden hız kötü demiş anlamadım. Şu ana kadar korunmayıp hamile kalamadıysan bence esas sorun morfolojinizde. WHO kriterlerine göre %12 düşük bir rakam. %50lerde falan olması lazım. yani sizin hızı falan değil morfolojiyi düzeltmen lazım. ama doktor neden farklı konuşmuş anlamadım.morfolojiyi genelde varikosel ve sağlıksız beslenme bozuyor. sizde varikosel var dememiş ama yine de genelde varikosel için verilen trental vermiş doktor. o testisdeki damarları açacaktır e vitaminiyle birlikte morfolojiye yardımcı olacaktır ama bence yanına bir de ace plus selenium adlı vitamini kullanın. a+c+e vitamini artı selenyum takviyesi yapıyor. 10 küsur liralık bir vitamin. ama vücuttan zararlı maddeleri atıyor, güçlendiriyor. ikinci olaraktan eşini bol sebze ve baklagille besleyeceksin. mercimek, fasulye, nohut bunlar çinko yönünden zengin gıdalar. sebzeleri ve yeşillikleri sirkeli suyla yıka ki ağır metaller, tarım ilaçları akıp gitsin. yediğiniz salataya, piyaza falan da bol miktarda sirke koy. vücudun temizlenmesine yardımcı olsun.
aşılama mevzuna gelince senin bileceğin iş. doktor bir yandan spermleri düzeltmek için tedaviye başlarken aşılama protokolüne de başlangıç yapmış. istersen eşinin 1 ayını bekle istersen aşılama dene. denemen ve denememen için farklı sebepler var. aşılamada tabii ki bir miktar hormon alıyorsun, başarılı olma şansın da %20 civarı yani normal cinsel ilişkiyle hemen hemen aynı. eşinin durumu düzelecekse, bunla bir de başarılı olamazsanız boşu boşuna bunu deneyip hormon almış olacaksın. maliyeti de devlette de yapsan 300-500 tl arası. ama diğer yandan devlet tüp bebek öncesi 2 aşılamayı mecbur koşuyor. sen en azından 1 aşılamayı atlatmış oluyorsun. şayet eşinin morfolojisi düzelmez de artık tüp bebek yoluna gidecek olursan prosedürün yarısını atlatmış oluyorsun. geriye 1 aşılama kalıyor. karar senin canımcım. ama ben olsam çok acelen yoksa 3 ay kadar beklerdim. şu ilaçlar vitaminler öyle bir ayda falan değil ortalama 3 ayda etkili oluyor.eğer düzelmiyorsa aşılamaya başlardım. nasıl olsa aşılama ve arkasından tüp bebek seçeneği hep var. daha eşinizin durumunun ne olacağı belli değilken paranızı da boşa harcamamış olursunuz yok yere hormonlarınla da oynanmamış olur.
canım çok çok teşekkür ederim..bilmiyorum düşünücem dr. eşime neden öle demiş anlamadım.biraz da bıktımsanırım bu işle uğraşmaktan ffffffffffffffffffff..........

sen öyle yazınca çarşıya gittim. çekilmiş çakşır kökü aldım. daha önce aldığımla alakası olmayan bir şey bu seferki. öteki aktar beni kandırmış anlaşılan. artık ne verdiyse:( allahtan pek kullanmamıştık. neyse bu yenisine hemen başladık.hayırlısı bakalım.

inş canım hepimizin için hayırlısı tez zamanda sağlıklı hamilelik yaşayıp eli ayağı düzgün sağlıklı bebişlerimizi kucağımıza alırız

Rabbim isteyen herkese bebeğini kucağına almayı nasip eder inşallah. eşimde sayı olarak bir problem yok. ileri hareket sıfır. o yüzden bizim gibi sadece hızlı ileri harekette problemi olanlar bu sorunu aştılarsa neler kullandılar veya neler kullanıyorlar. buna benzer gördüğüm her konuya yazıyorum ama insan duramıyor. 3 sene oldu evleneli. çocuk özlemiyle tutuşup duruyoruz :( Allah yardımcımız olsun inşallah.

Msure kullanmanızı önerecem ancak pahalı bir ilaç ben kendim hindistandan aldım henüz elime geçmedi türkiyeye girişi yapılmıyor çin'e gönderdim ordan alacağım y virillin hindistandaki ismi bu ilaç başarılı bir ilaç

Rabbim isteyen herkese bebeğini kucağına almayı nasip eder inşallah. eşimde sayı olarak bir problem yok. ileri hareket sıfır. o yüzden bizim gibi sadece hızlı ileri harekette problemi olanlar bu sorunu aştılarsa neler kullandılar veya neler kullanıyorlar. buna benzer gördüğüm her konuya yazıyorum ama insan duramıyor. 3 sene oldu evleneli. çocuk özlemiyle tutuşup duruyoruz :( Allah yardımcımız olsun inşallah.

Coq10 kullanmayı da deneseniz. Kendimiz de dahil kullanan herkes hızda fayda görüyor.Hatta bizzat test sonuçlarımızda gördüm artırınca ileri hareketliler çoğalıyor, azaltınca düşüyor bizde. Bir de multi vitamin türü bir şeyle birlikte L-carnitine-acetyl lcarnitine takviyesini deneyebilirsiniz. Okuduğum araştırmalara göre lcarnitine+acetyl lcarnitine hem sayı hem hıza iyi geliyor. spermlerin ileri hareketini sağlayan enerjiyi sağlayan hammaddeymiş.

Msure kullanmanızı önerecem ancak pahalı bir ilaç ben kendim hindistandan aldım henüz elime geçmedi türkiyeye girişi yapılmıyor çin'e gönderdim ordan alacağım y virillin hindistandaki ismi bu ilaç başarılı bir ilaç

yahu bu arada bu m-sure ne pahalı bir takviye. günde 3 tane içildiği için de 30 günde bitiyor. pardon ama içinde atla deve de yok. içindekileri tek tek alıp kullansan çok daha ucuza mal edersin. arı sütü, gingko ve kırmızı gingseng aktarlarda satılıyor. çinko ve e vitamini de eczanelerde 10 liraya falan. tribulusla epimediumu (horny goat olarak da geçiyor) tut ki gnc den al yine en az %50 ucuza mal olur. üstelik hint malı olduğu için bana hiç güvenilir de gelmiyor.

Son düzenleme:
bu arada amerikadan getirtme imkanınız varsa m-sure yerine şu takviyeyi alabilirsiniz.
Swanson Passion Horny Goat Weed Complex 120 Caps - Swanson Health Products

içinde msure gibi epimedium ve tribulus var. üstüne maka falan da var. arı sütü, çinko, gingkoyu falan ayrıca kullanırsınız. gramajlara bakarsanız msure'la 3 kapsülde aldığınız epimedium ve tribulusu iki kapsülde sağlıyor üstelik

ben eşime zeytinyağlı incir yediyorum sabahları 40 gün sonra hareketlilikde değişiklik oluyormuş buna yeni başladık

Artık ne deneyeceğimizi şaşırdık arkadaşlar birde neden bize veriken ilaçlar by kadar pahalı anlamış değilim.Eşime msure ve hormon iğnesi verdi devlet ikisinide karşılamıyor be maddi açıdanda bittiğimiz için alıp kullanamadık.Allahım hepimizin yardımcısı olsun yarabbim.

Artık ne deneyeceğimizi şaşırdık arkadaşlar birde neden bize veriken ilaçlar by kadar pahalı anlamış değilim.Eşime msure ve hormon iğnesi verdi devlet ikisinide karşılamıyor be maddi açıdanda bittiğimiz için alıp kullanamadık.Allahım hepimizin yardımcısı olsun yarabbim.

arkadaşım msure zaten kullanılacak gibi değil. 2 kutu msure fiyatına devlette tüp bebek yaptırıyorsun. ama hormon iğnesini devlet neden karşılamıyor anlamıyorum. hatırladığım kadarıyla size menogon iğne verilmişti. menogonu benim bildiğim kadarıyla rapor çıkartılmak şartıyla kadın hastalıkları uzmanı yazıyor ve yine farkını ödemek şartıyla devlet ödüyor. msure un içindeki maddelerin kolay ve ucuz temin edilenlerini de bence tek tek alıp kullanın. hiç bir şey kullanmamaktan iyidir sonuçta.

cevaplarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar. gerçekten de ne deneyeceğimizi şaşırdık hepsini birden deneyip allah korusun eşimin başına bişey gelsin de istemiyorum. hiçbişey olmasa mutlaka bunlardan birine alerjisi çıkar napıcaz bilmiyorum vallahi :(

Coq10 kullanmayı da deneseniz. Kendimiz de dahil kullanan herkes hızda fayda görüyor.Hatta bizzat test sonuçlarımızda gördüm artırınca ileri hareketliler çoğalıyor, azaltınca düşüyor bizde. Bir de multi vitamin türü bir şeyle birlikte L-carnitine-acetyl lcarnitine takviyesini deneyebilirsiniz. Okuduğum araştırmalara göre lcarnitine+acetyl lcarnitine hem sayı hem hıza iyi geliyor. spermlerin ileri hareketini sağlayan enerjiyi sağlayan hammaddeymiş.

L-carnitine-acetyl lcarnitine bu ilacın tam olarak adı ne acaba? internette aratıym dedim bulamadım. iki ilaç birden mi bu?

L-carnitine-acetyl lcarnitine bu ilacın tam olarak adı ne acaba? internette aratıym dedim bulamadım. iki ilaç birden mi bu?
l-carnitine ve acetyl l-carnitine bir ilaç değil, birer takviye. bu maddeler normalde vücudumuz tarafından üretilen enzimler. ama dışarıdan da takviye olarak alınabiliyor. l-carnitine'i normalde sporcular kullanır hatta ya da bazı zayıflama ilaçlarının içinde bulunuyor. çünkü spor sırasında kasların daha hızlı yağ yakmasını sağlayıp, kaslarda laktik asit birikmesini önlüyor. hani spordan sonra oran buran tutulur ya işte o olmuyor. acetyl l-carnitine'de ismi benzer olsa da başka bir madde, normalde zihinsel yorgunluklar ve daha dinç bir beyin için kullanılıyor.
neyse işte doktorlar infertilite araştırmalarında bakıyor inceliyor ki, sperm üreten keselerin içinde bu maddeler var ve sayı, hız, morfolojiye etkileri var. kısır olan erkeklerde bu enzimden miktar olarak daha az var. dışarıdan bu enzimleri takviye edince de l-carnitine hızı artırıyor. hatta acetyl-lcarnitine'le birlikte alınırsa hem sayı hem hız hem de morfoloji daha da düzeliyor. o yüzden mesela proxeeed'in içinde ve bir çok infertilite ilacının bileşiminde bu maddeler var.
GNC, Solgar'da var onun dışındaki markalar da çok çeşitli doz ve fiyatlara satıyor. Satın almayı düşünürsen diye senin için en uygun olabileceklere internetten baktım.
Naturade L-Karnitin ( L-Carnıtıne ) - Sağlık / Kişisel Bakım - Hepsiburada.com
SPRING WALLEY-L-CARNITINE-250MG-50TAB GittiGidiyor'da 25572954

Bu iki linkde hakikaten iyi fiyatlara satıyorlar. Düşünürsen aklında bulunsun.

Son düzenleme:
Back
X