Erkek İnfertilitesi Arkadaşlar Sperm hareketliliği için Evicap,Trental, Quanzim Q10 Kullanan Var mı?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
immortalbelove merhaba iyiyim sen nasılsın? Öncelikle hoşgeldin tatilin güzel geçmiştir umarım. Yokluğunda gözüm hep seni aradı valla alışımışım sık sık konuşmaya:)) Adetim gecikti diyince bi umutlandım ama gecikmeli de olsa oldu mu yani:(((( Hava değişimdinden de gecikmiştir belki. Buarada 28 günde adet oluyorsan yumutlama günü 14. gün değil mi? Bence sonraki 2 günü de (15-16) değerlendirin yumurta 2 gün canlı kalıyormuş ya. Ama madem günü kaçırdıysanız bu ay testle tekrar denersiniz hem günde garantili olur böylece.
Valla biz sperm testini bu hafta artık yaptırıcaz diye umut ediyorum çarşamda 3 günlük perhiz doluyor randevuyu yarın alıcam inş bu kez bi aksilik çıkmaz da görürüz artık sonuçları, valla çatlıycam artık sabrım kalmadı inan. Buarada sağlık ocağı hikayesine çok güldüm ne kadar deneyimli bilgili insanlar var çevremizde böyle:))) hepsi de arar bulur bizi o kesin:)) Şu yumurtlama takibi testini bende almak istiyorum bu ay internetten kullanma klavuzlarına baktım 30 günde adet olan için 15. gün başlayın diyo bugün 9. gün, bu bikaç gün içinde inş bulurum heryerde olmuyo ne acayip şeyse bakalım iyice araştırıcam bu sefer belki tam günü biz de onunla tuttururuz da bakarsın işe yarar.

ya sorma her ay 18. güne kadar devam ederdik ama bu ay sırtım tutuk olunca oturmak kalkmak bile işkence olduğundan kısa kestik:) bu ay kararlıyım 18-19. güne kadar durmak yok:) bu arada 15. gün teste başlayın demesi tuhaf. çünkü 15. gün zaten yumurtladığın tarih. benim kullandıklarımda 7. gün başlanıyordu.çift çizgiyi görünceye kadar devam ediliyordu. çift çizgiyi görünce gelecek 24 saatte yumurtlayacaksın demek oluyordu. belki senin baktığın farklıdır.

canim tekrar tesekkür ederim ellerine saglik uzun uzun yazmissin.

evet burada cok rahat bulurum vitaminleri takviyeleri. Q10 i 30 kapsül 5 küsür euro ya mi ne aldim 200mg i da fazla pahali tutmaz sanirim. en azindan sizin ordaki kadar.
arttiricam dozlari esime verirken ama simdi ikiserli filan verince de yüzünü burusturcak eminim :9: ama neyse yapacak bir sey yok. insallah mideyi bozmayiz.. ha bir de , sizin kapsül dedikleriniz hani su disinda plastik olan ortadan birlestirilmis haplar degilmi?

burda kapsül denince normal hap olarak veriliyor da. sonucta farketmez sanirim.

burada keciboynuzu bulamiyorum bulsamda asiri pahali :(( o yüzden bunlarla idare edicem artik.

bu arada multivitamin + mineral verdigimi söylemeyi unuttum. onun icinde folic acid var 200 mg . yeterli mi acaba.

ayrica su saglik ocagindaki salak beni de kopardi yane. hastamidir nedir ya...

ya sorma her ay 18. güne kadar devam ederdik ama bu ay sırtım tutuk olunca oturmak kalkmak bile işkence olduğundan kısa kestik:) bu ay kararlıyım 18-19. güne kadar durmak yok:) bu arada 15. gün teste başlayın demesi tuhaf. çünkü 15. gün zaten yumurtladığın tarih. benim kullandıklarımda 7. gün başlanıyordu.çift çizgiyi görünceye kadar devam ediliyordu. çift çizgiyi görünce gelecek 24 saatte yumurtlayacaksın demek oluyordu. belki senin baktığın farklıdır.

Doğru geçen ay bel tutulması sekteye uğrattı sizin çalışmaları ama bu ay testi de kullanırsan şansınız çok yüksek inş güzel haberler veririsin kısa zamanda. Buarada ben internette aşağıdaki tabloyu gördüm 14. günmüş yanlış yazmışım ama sen 7 den başladım diyince acaba geç mi kaldım bu ay diye düşünmeye başladım valla kafalar karışık şu sperm testi bi çıksa, ah bi de iyi çıksa biraz ferahlıycaz inş.

TABLO:
Siklus dönemi uzunluğunuz 21 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak beşinci gün ilk testi yapınız

Siklus dönemi uzunluğunuz 22 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak altıncı gün ilk testi yapınız

Siklus dönemi uzunluğunuz 23 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak yedinci gün ilk testi yapınız

Siklus dönemi uzunluğunuz 24 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak sekizinci gün ilk testi yapınız

Siklus dönemi uzunluğunuz 25 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak dokuzuncu gün ilk testi yapınız

Siklus dönemi uzunluğunuz 26 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak onuncu gün ilk testi yapınız

Siklus dönemi uzunluğunuz 27 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak onbirinci gün ilk testi yapınız

Siklus dönemi uzunluğunuz 28 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak onikinci gün ilk testi yapınız

Siklus dönemi uzunluğunuz 29 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak onüçüncü gün ilk testi yapınız

Siklus dönemi uzunluğunuz 30 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak ondördüncü gün ilk testi yapınız

Siklus dönemi uzunluğunuz 31 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak onbeşinci gün ilk testi yapınız

Siklus dönemi uzunluğunuz 32 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak onaltıncı gün ilk testi yapınız

Siklus dönemi uzunluğunuz 33 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak onyedinci gün ilk testi yapınız

Siklus dönemi uzunluğunuz 34 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak onsekizinci gün ilk testi yapınız

Siklus dönemi uzunluğunuz 35 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak ondokuzuncu gün ilk testi yapınız

Siklus dönemi uzunluğunuz 36 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak yirminci gün ilk testi yapınız

Siklus dönemi uzunluğunuz 37 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak yirmibirinci gün İlk testi yapınız

Siklus dönemi uzunluğunuz 38 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak yirmiikinci gün ilk testi yapınız

Siklus dönemi uzunluğunuz 39 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak yirmiüçüncü gün ilk testi yapınız

Siklus dönemi uzunluğunuz 40 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak yirmidördüncü gün ilk testi yapınız

tatlım klomeni 2 kat yapınca sperm de 2 kat artar diye bir kural yok. klomen bir hormon ilacı. fsh'yi etkiliyor. vitamini falan 2 katına çıkartsan neyse ama bir hormon ilacını bence kendi kendine 2 kat doza çıkarma. maazallah bir de temelli bozarsın falan. bir de 42 günde yapılan test sadece bir ilerleme varmı diye görmek için bir işaret. yoksa sayılar için tam bir emsal teşkil etmez. benim eşimin 45. gün 15 milyon olan testi 75.gün 50 milyon çıkmıştı. 30 günde 35 milyon artış yaşamış düşün bak. yani 3 aya yaklaştıkça daha hızlı artacak o sayı sen merak etme. bence kolmeni artırmak yerine evikap 400iu gibi bir e vitamini takviyesi ekleyin. daha güvenli, üstelik proxeedin bir eksiğini kapatmış olursunuz. bir de benim şahsi fikrim bu takviyeleri gece gündüz aç tok içmişin fark etmiyor. eşin yeter ki her gün içsin. bize de yok efendim bazıları aç karnına sabah içilecek yok kimisi yatarken falan dediler. benim eşim de yoğun çalıştığından hiç uymadı. sabah öğlen akşam artık ne zaman denk gelirse içti. aynı senin gibi bazen işyerinde içsin diye yanına verdim. ama her gün içti, 1gün bile sektirmedi.faydasını da gayet gördük. o yüzden müsterih ol faydasını görecekse görür. not olarak ekleyeyim, uzmanlar sabah aç karnına içilen vitaminlerin vücut tarafından daha az emildiğini söylüyor. o yüzden ben hiç bir takviyeyi sabah aç vermek yanlısı da değilim.

Cevap için çok teşekkür ederim canım:) Walla yine sözünü tuttum, ben klomenin hormon ilacı olduğunu bilmiyordum. Eşime de söyledim, klomen hormon ilacı olduğu için doktora danışmadan 2 katına çıkarmamamız tavsiye ediliyor dedim, o da tamam dedi. İyiki de sormuşum. :)

canim tekrar tesekkür ederim ellerine saglik uzun uzun yazmissin.

evet burada cok rahat bulurum vitaminleri takviyeleri. Q10 i 30 kapsül 5 küsür euro ya mi ne aldim 200mg i da fazla pahali tutmaz sanirim. en azindan sizin ordaki kadar.
arttiricam dozlari esime verirken ama simdi ikiserli filan verince de yüzünü burusturcak eminim :9: ama neyse yapacak bir sey yok. insallah mideyi bozmayiz.. ha bir de , sizin kapsül dedikleriniz hani su disinda plastik olan ortadan birlestirilmis haplar degilmi?

burda kapsül denince normal hap olarak veriliyor da. sonucta farketmez sanirim.

burada keciboynuzu bulamiyorum bulsamda asiri pahali :(( o yüzden bunlarla idare edicem artik.

bu arada multivitamin + mineral verdigimi söylemeyi unuttum. onun icinde folic acid var 200 mg . yeterli mi acaba.

ayrica su saglik ocagindaki salak beni de kopardi yane. hastamidir nedir ya...

sağlık ocağındaki hemşirenin aslında devamı var da ben kısa kestim. ertesi gün aynı yere yine gittik. kardeşimin raporlu ilacı bitmişti doktora yazdırması lazımdı. daha kapıdan girdik son derece mutsuz bir şekilde "aaa yine mi siz geldiniz?" dedi. kardeşime de "ilacını neden tatile çıkmadan izmirde yazdırmıyorsun diye bir güzel fırça çekti. bu raporlu ilaç ne zaman bitiyor o zaman yenisini doktor yazıyor, önceden nasıl yazdıralım dediysek de hiç oralı olmadı. bizi "ilaçlarını yazdırmak için tatili beklemişler, zaten dün de gelmişlerdi" diye bir güzel de doktora şikayet etti:)))))delimidir nedir anlaşılan kimse gelmesin, ona iş çıkmasın istiyor.
evet kapsül tablet falan farketmez. hangisini isterseniz onu kullanın. ama biz dediğin gibi etrafı plastik gibi içi toz olanlardan kullanmayı tercih ediyoruz ki, onları açıp açıp bala karıştırıp eşime yutturabiliyorum. böylece eşimin midesi de daha az rahatsız oluyor. multivitamin mineralin içindeki 200mg folic acid şimdilik yeter. keçi boynuzunu bence çok dert etme.ama orada pahalı olması ayrı bir enteresanmış. burada kilosu 4 lira falan. ama istersen eşine her gün bir tane kuru incir falan yedir.o da epey fayda ediyor.

Doğru geçen ay bel tutulması sekteye uğrattı sizin çalışmaları ama bu ay testi de kullanırsan şansınız çok yüksek inş güzel haberler veririsin kısa zamanda. Buarada ben internette aşağıdaki tabloyu gördüm 14. günmüş yanlış yazmışım ama sen 7 den başladım diyince acaba geç mi kaldım bu ay diye düşünmeye başladım valla kafalar karışık şu sperm testi bi çıksa, ah bi de iyi çıksa biraz ferahlıycaz inş.

TABLO:

canım sen beni boşver bunlar belli ki çeşit çeşit. zaten farklı markaların içlerindeki testler de farklı sayılarda oluyor. demekki çeşit çeşitler, gün olarak da farklı farklı başlanıyor.
evet sizin de şu test yapılsın çıksın artık. sabahtan falan verin öğleden sonra çıksın bari yarın hemen öğrenelim. allahım hayırlı haberler nasip etsin inşallah....

TABLO:

bu ne yaa ben bunu anlayamadımm bi testmi...

sağlık ocağındaki hemşirenin aslında devamı var da ben kısa kestim. ertesi gün aynı yere yine gittik. kardeşimin raporlu ilacı bitmişti doktora yazdırması lazımdı. daha kapıdan girdik son derece mutsuz bir şekilde "aaa yine mi siz geldiniz?" dedi. kardeşime de "ilacını neden tatile çıkmadan izmirde yazdırmıyorsun diye bir güzel fırça çekti. bu raporlu ilaç ne zaman bitiyor o zaman yenisini doktor yazıyor, önceden nasıl yazdıralım dediysek de hiç oralı olmadı. bizi "ilaçlarını yazdırmak için tatili beklemişler, zaten dün de gelmişlerdi" diye bir güzel de doktora şikayet etti:)))))delimidir nedir anlaşılan kimse gelmesin, ona iş çıkmasın istiyor.
evet kapsül tablet falan farketmez. hangisini isterseniz onu kullanın. ama biz dediğin gibi etrafı plastik gibi içi toz olanlardan kullanmayı tercih ediyoruz ki, onları açıp açıp bala karıştırıp eşime yutturabiliyorum. böylece eşimin midesi de daha az rahatsız oluyor. multivitamin mineralin içindeki 200mg folic acid şimdilik yeter. keçi boynuzunu bence çok dert etme.ama orada pahalı olması ayrı bir enteresanmış. burada kilosu 4 lira falan. ama istersen eşine her gün bir tane kuru incir falan yedir.o da epey fayda ediyor.

ya saka gibi kadin yaa :))

keciboynuzu evet maalesef öle canim. ancak ebayden getirttirebilirim ama maalesef iki kati paahaliya geliyor.

tesekkür ederim canim.

bu ne yaa ben bunu anlayamadımm bi testmi...

Bu yumurtlama takibi için yapılan testin ne zaman başlanacağını gösteren gün tablosu, ama testten teste başlangıç günü değişkenlik gösterebiliyor. Bu ay bir umut bu testi deneyim diyorum tabi bulabilirsem.

canım sen beni boşver bunlar belli ki çeşit çeşit. zaten farklı markaların içlerindeki testler de farklı sayılarda oluyor. demekki çeşit çeşitler, gün olarak da farklı farklı başlanıyor.
evet sizin de şu test yapılsın çıksın artık. sabahtan falan verin öğleden sonra çıksın bari yarın hemen öğrenelim. allahım hayırlı haberler nasip etsin inşallah....

Evet dediğin gibi markaya göre değişiyo belki de, dün çıktığımda eczaneler kapanmıştı alamadım testi zaten bi acayip her yerde de bulunmuyo nedense:( Buarada internette araştırıken bi de tükürükle ölçen bi ovulasyon testi gördüm 120 tl faladı sanırım ama süresi yokmuş daha doğrusu neredeyse 1 yıl falan kullanılabiliyormuş o da mantıklı geldi aslında ama şimdi internetten gelene kadar uğraşmak istemedim. inş günleri kaçırmadan bi eczanede bulurda yaparım bakalım. Buarada asıl sperm testi için 3 gün perhiz çarşambaya denk geliyo yani pazar son gün desek, tam dolmasa da 3. gün çarşamba oluyo inş yarın yaptıralım bi aksilik çıkmazsa diyorum sonuçları geçen sefer ertesi gün vermişlerdi ama çıkar çıkmaz yazıcam burdan mutlaka, umarım güzel haberler verebilirim.

Evet dediğin gibi markaya göre değişiyo belki de, dün çıktığımda eczaneler kapanmıştı alamadım testi zaten bi acayip her yerde de bulunmuyo nedense:( Buarada internette araştırıken bi de tükürükle ölçen bi ovulasyon testi gördüm 120 tl faladı sanırım ama süresi yokmuş daha doğrusu neredeyse 1 yıl falan kullanılabiliyormuş o da mantıklı geldi aslında ama şimdi internetten gelene kadar uğraşmak istemedim. inş günleri kaçırmadan bi eczanede bulurda yaparım bakalım. Buarada asıl sperm testi için 3 gün perhiz çarşambaya denk geliyo yani pazar son gün desek, tam dolmasa da 3. gün çarşamba oluyo inş yarın yaptıralım bi aksilik çıkmazsa diyorum sonuçları geçen sefer ertesi gün vermişlerdi ama çıkar çıkmaz yazıcam burdan mutlaka, umarım güzel haberler verebilirim.

ben dün akşam internetten gitti gidiyor sitesinden aldım. 20 tane ovulasyon testi+6 gebelik testi 20 lira. tekli ambalajlanmış kaset tip testlerden. daha önce eczaneden aldıklarım strip tipti. bir ambalajın içinde 28 tane vardı. ambalajı bir kez açtınmı hepsini 1 ay içinde kullanman gerekiyordu. kullanmadıkların da bozuluyordu 1 ay geçti mi çöpe atıyordun yeni paket açman gerekiyordu. bu yeni aldıklarımı istediğin zaman tek tek açıp kullanıyorsun.o yüzden bunlar eczaneden aldıklarımdan daha ekonomik geldi. bir de bu sıcakta çıkıp eczanelerde o mu bu mu aramak istemedim, böyle kolayıma geldi.
tükürükle bakılanlarda tükürüğünü bir merceğe koyuyorsun sonra dürbün gibi bakıyorsun falan bana idrarla bakılana göre zor gelmişti. bir de ben bu tür ürünler yabancı ülkelerde daha yaygın olduğundan ordaki sitelerin kullanıcı yorumlarına bakarım hep. bu tip tükürükle bakılan testler için de amazon.com'un kullanıcı yorumlarını okumuştum. çoğu kişi bakamadığından şikayet etmiş, idrarla bakılanlar daha iyi demiş aklında bulunsun.

ben dün akşam internetten gitti gidiyor sitesinden aldım. 20 tane ovulasyon testi+6 gebelik testi 20 lira. tekli ambalajlanmış kaset tip testlerden. daha önce eczaneden aldıklarım strip tipti. bir ambalajın içinde 28 tane vardı. ambalajı bir kez açtınmı hepsini 1 ay içinde kullanman gerekiyordu. kullanmadıkların da bozuluyordu 1 ay geçti mi çöpe atıyordun yeni paket açman gerekiyordu. bu yeni aldıklarımı istediğin zaman tek tek açıp kullanıyorsun.o yüzden bunlar eczaneden aldıklarımdan daha ekonomik geldi. bir de bu sıcakta çıkıp eczanelerde o mu bu mu aramak istemedim, böyle kolayıma geldi.
tükürükle bakılanlarda tükürüğünü bir merceğe koyuyorsun sonra dürbün gibi bakıyorsun falan bana idrarla bakılana göre zor gelmişti. bir de ben bu tür ürünler yabancı ülkelerde daha yaygın olduğundan ordaki sitelerin kullanıcı yorumlarına bakarım hep. bu tip tükürükle bakılan testler için de amazon.com'un kullanıcı yorumlarını okumuştum. çoğu kişi bakamadığından şikayet etmiş, idrarla bakılanlar daha iyi demiş aklında bulunsun.

Valla bulamazsam bende öyle yapıyım en iyisi. Bende görmüştüm gittigidiyorda ovula markaydı sanırm kaset tipi. Seninkinin markası ne? Gerçi gelene kadar günlerimi kaçırır mıım o ayrı:S Neyse bugün bi bakıyım bulamzsam en kötü sipariş veririm bende. Buarada diğer tükürükle bakılan belki ekonomik ama çok pratik ve güvenilirolmayabilir dediğin gibi.

Valla bulamazsam bende öyle yapıyım en iyisi. Bende görmüştüm gittigidiyorda ovula markaydı sanırm kaset tipi. Seninkinin markası ne? Gerçi gelene kadar günlerimi kaçırır mıım o ayrı:S Neyse bugün bi bakıyım bulamzsam en kötü sipariş veririm bende. Buarada diğer tükürükle bakılan belki ekonomik ama çok pratik ve güvenilirolmayabilir dediğin gibi.

evet ovula ve laboquick diye 2 marka vardı ben laboquick aldım. 2 markayı da bilmiyorum, sıralamada üst sırada o vardı öylesine onu seçtim. hatta sonradan gördüm ovulanın satıcısı istanbuldaymış, daha çabuk gelirdi keşke onu alsaydım diye pişman oldum:(

evet ovula ve laboquick diye 2 marka vardı ben laboquick aldım. 2 markayı da bilmiyorum, sıralamada üst sırada o vardı öylesine onu seçtim. hatta sonradan gördüm ovulanın satıcısı istanbuldaymış, daha çabuk gelirdi keşke onu alsaydım diye pişman oldum:(

Olsun yine de çabuk gelir merak etme. Buarada şimdi detaylı baktım laboquick kesin kaset tipi açıklamada yazıyo ama ovuladan emin olamadım satıcısına sordum cevap bekliyorum, bi de laboquick sanki daha bi kaliteli görünüyo bence iyi yapmışsın kısa sürede elinde olur inş hemen başlarsın kullanmaya.

mrb
birşey sormak istiyorum. Normalde bizim evicap kapsül kullanmamız gerekiyor ama eşimin ilaç yutamama problemi var ben çok üzülüyorum. Eczane açılmaması gerekir dedi. Yararı olmaz dedi. Sİzin bilginiz var mı kapsüller açılar bilir mi

mrb
birşey sormak istiyorum. Normalde bizim evicap kapsül kullanmamız gerekiyor ama eşimin ilaç yutamama problemi var ben çok üzülüyorum. Eczane açılmaması gerekir dedi. Yararı olmaz dedi. Sİzin bilginiz var mı kapsüller açılar bilir mi

merhaba, evicap kapsülün içinde sıvı var. benim açıp kullandığım kapsüllerdeyse toz. o yüzden aynı kapsüllerden bahsetmiyoruz. tozlarda bir sorun olmadığını biliyorum ama içi sıvı olanlarda bilemem. belki havayla temas etmemeleri falan gerekiyordur bazılarının. ama evikap e vitamini için bir sorun olmayacağını da sanıyorum. zira amerikada e vitamini damlalıklı şişede sıvı olarak da satılıyor. havayla temas etmemesi falan gerekse öyle sıvı halde satmazlar her halde...bir de bilgin olsun marketlerde e vitaminlerinin efervesan tablet olanlarını da gördüm. yani suya atıp eritip içebiliyorsun da.galiba evon diye bir isimde çiğneme tableti de vardı. yani illa evikap kullanmak şart değil.

merhaba, evicap kapsülün içinde sıvı var. benim açıp kullandığım kapsüllerdeyse toz. o yüzden aynı kapsüllerden bahsetmiyoruz. tozlarda bir sorun olmadığını biliyorum ama içi sıvı olanlarda bilemem. belki havayla temas etmemeleri falan gerekiyordur bazılarının. ama evikap e vitamini için bir sorun olmayacağını da sanıyorum. zira amerikada e vitamini damlalıklı şişede sıvı olarak da satılıyor. havayla temas etmemesi falan gerekse öyle sıvı halde satmazlar her halde...bir de bilgin olsun marketlerde e vitaminlerinin efervesan tablet olanlarını da gördüm. yani suya atıp eritip içebiliyorsun da.galiba evon diye bir isimde çiğneme tableti de vardı. yani illa evikap kullanmak şart değil.

tşk ederim canım yaaa.çok yardımcı oldun inan ki.aslında çiğneme tableti olarak araştırdım eforol vardı ama kalkmış piyasadan.eczane başka da e viyamini yok dedi ben de üzüldüm.evon a baktım şimdi internetten umarım bulurum eczenelerde.efervesan markette demişsin hangi marketler d var.bir de zararlı değildir değil mi markette olmasısnın sakıncası var mıdır

tşk ederim canım yaaa.çok yardımcı oldun inan ki.aslında çiğneme tableti olarak araştırdım eforol vardı ama kalkmış piyasadan.eczane başka da e viyamini yok dedi ben de üzüldüm.evon a baktım şimdi internetten umarım bulurum eczenelerde.efervesan markette demişsin hangi marketler d var.bir de zararlı değildir değil mi markette olmasısnın sakıncası var mıdır

carrefoursa da gördüm diye hatırlıyorum efervesanları. sanki A101'lerde de vardı. markası da dilimin ucunda ama söyleyemedim şimdi. aynı ürünü geçen hafta kuşadasında bir eczanede de gördüm o yüzden kötü bir şey olacağını sanmıyorum. bir de şu ürün var bak internette. Sunlife Çinko+Vitamin C+Vitamin E Efervesan 20 Tablet - EczaOnline c vitamini, çinko, e vitamini. hem 3 ü de gerekli spermler için. bir taşla 3 kuş vurmuş olursunuz.

Back
X