- 2 Aralık 2008
- 579
- 4
- 116
Teşekkürler hayatım kutlaman için. gerçi bu doğum günümde az biraz depresifim denebilirgeçen sene doğum günümde işyerimde kutlama yapmışlardı da hep çocuk konuşmuştuk. herkes çok istediğimi bildiği için "bir dahaki doğum gününe bebişinle girersin inşallah" diye dilekte bulunmuştu. sabah uyandım 1 yıl geçti bak hala yok, hiç bir şey değişmedi diye biraz moralim bozuldu
( neyse yarına atlatırım her halde:)
ben merak edip 9. gün bir tane test yapmıştım. kopkoyu bir C çizgisiyle, gözle görülebilir ama çok uçuk bir renkte T çizgisi çıktı. Bence testte negatif anlamına gelen açık renk dediği öyle bir şey. Dünse 9. güne göre gayet koyu bir çizgi çıktı. Ayrıca hani yumurtlama akıntısı falan diyorlar ya. Son iki gündür vajinal sıvılarımda muazzam bir artış vardı hatta dedikleri bu mu acaba dedim. Bugün de koyu bir çizgiydi bakalım yarın ne olacak.
Biliyorsun yumurtlamadan 24-36 saat önce lh hormonu çok yükseliyor. BU testte lh 25 miu'nun üstüne çıkınca ölçüyormuş yani 25'in üstünde her miktarda o çizgi çıkıyor. Ama sonuçta herkes bir değil kimisinin aşırı yükselir kimisinin az yükselir belki de. Gidip lh ölçtürdüğümüzde hepimizin bir mi sonuçta. O yüzden bence koyu çizginin ilk çıktığı gün(C çizgisinden koyu mu değil mi kafa yormadan) gelecek 24-36 saat içinde ovulasyon olacak demek. Nitekim bence dün ve bugün benim fertilitemin yüksek olduğu günlerdi. 9. gündeki gibi epey uçuk renk çıktığı günlerse negatif günler.Bence senin de 13 ve 14. günlerde ovulasyonundu(ki zaten normali 13-14. gün, yani belki de sen tam normal gününde yumurtluyorsun, 15-16. günde de ovulasyon çoktan bitmiş oluyor da haberin yok ama adetlerin 30 günde bir . çoğu zaman ovulasyonla, adet birbirinden bağımsızdır. illa tam ortasında olacak diye bir kural yok. hatta burada biri yazmıştı 35 günde bir falan adet görüyor ama 9. gün yumurtluyormuş.sadece bu testlerle de değil, yumurtlama takibiyle de bunu tespit ettirmiş)
Genrise markasını ben de bilmiyorum. internette baktım türk bir markaymış. daha çok sporcu takviyeleri falan üretiyormuş. Ben de bilemedim iyimidir kötümüdür ama dediğin gibi o takviyenin gramajları falan gayet güzel. bence karar vermek için hangi bakanlığın izniyle üretiliyor araştır ona göre karar ver. üzerinde muhakkak bir yerde yazar. eğer sağlık bakanlığının bilmem ne sayılı tarihli izniyle yazıyorsa al. çünkü sağlık bakanlığının harbiden sıkı üretim koşuları var. ürünlerinin her şeyini didik didik inceliyorlar. yıllar yıllar bir kozmetik firmasında çalıştım ve bu sağlık bakanlığından izinlerle de ilgileniyordum. üretilen saç spreylerini, kopükleri dahi(ciltle minimum teması olduğu halde) didik didik inceleyip, hammaddelerinin nerelerden ithal edildiğini, formüllerini soruyorlardı. numune alıp inceliyorlardı da. böylesine içilen bir şeyde nelerin nelerin inceleneceğini sen düşün. ama üstünde izin yeri ya da ithalat merci olarak tarım bakanlığı yazıyorsa sakın alma. üzerinde denetimin neredeyse sıfır olduğu muhtemelen çinde fason üretilmiş ürünlerdendir.
Yaaa öyle depresif olmak yok, hem her zaman moral veren sen değil misin? Geçen sene geçti gitti hem bu sene değerleriniz de çok güzel bi şekilde yükseldi. Artık Allah'ın iznyle normal yoldan hamile kalmaman için hiçbir sebep kalmadı çok şükür. O yüzden doğumgününde yüzün gülsün lütfen üzgün olmak yok. Test için söylediklerin mantıklı aslında ama işte tam olması gerektiği gibi çıkmayınca bi soru işareti oldu kafamda düşüne taşına kura kura endişe kuşu oldum artık. İlacı bende bi iyice araştırıyım diyorum öyle hemen almıycam bi bakıyım sana da durumu bildiririm iyiyse sende bakarsın sendekiler bitince alırsın olmazsa.