bugün doktora gittim ama pek bi gelişme olmadı. spermiogram sonuçlarını gösterdik. tek teste güvenmeyip ikinciyi yaptırdığınız iyi olmuş filan dedi. harekette biraz sıkıntı olsa da çocuk olmasına çok büyük engel değil dedi. sonra alttan baktı bakmadan önce bi resim gösterdi bazı kadınlarda yumurtaların olduğu kısım şöyle olur bazılarında şöyle olur biz buna polikistik over diyoruz filan dedi. işte yumurtların düzensiz bulunduğu bir resimdi. baktıktan sonra da polikistik over var dedi. yumurta tembelliği var dedi. bide hormon dengesizliğinden şüphelendiğini söyledi. ama şimdiden bişey söylemek sağlıklı olmaz adetin ikinci günü mutlaka gelin dedi. ovulasyon testini anlattım yumurtlama zamanını hiç bilemedik hiç pozitif göstermedi dedim. hocam siz öğretmensiniz bari siz yapmayın bunlar hep para tuzağı böyle şeylere güvenmeyin dedi. konuşma tarzı olsun ilgisi olsun bilgisi olsun doktor hoşumuza gitti aslında bakalım. bu ay denemelere devam inşallah rabbim yüzümüzü güldürür de bir sonraki aya gerek kalmadan çocuk sahibi oluruz. olmazsa diğer ay herşey ortaya çıkacak muhtemelen.
hayatım doktor ovulasyon testlerine neden böyle negatif yaklaşmış anlamadım. yurtdışında milyonlarca kadın kullanıyor ve sayesinde hamile kalıyor. gayet bilimsel bir yöntem. neyse bunu sonra konuşuruz da senin daha önce tetkiklerin yapılmamışmıydı? yani hormon testi, ultrason falan yapılmadı mı hiç? polikistik over pat diye çıkmazki. daha önceden ultrasonda, tahlillerde belli olur. bir de çoğu zaman aşırı kilo almaya sebep oluyor. yani aşılamayla ilgili gittiğin doktor nasıl olur da şu ana kadar tespit etmez? çünkü hakikaten çocuk sahibi olamayan çiftlerde ilk bakılan şeylerden biridir. inşallah da yoktur. yani varsa teşhis edilmesi önemli ama bir de bununla uğraşın istemem. yumurtalık tembelliği, polikistik overe göre biraz daha kolay tedavili bir şey.