canım işe evden biraz pamukla, bir küçük kolonya getir(ki genelde işyerinde birilerinde bulunur ama) onları kullan.(ilk denemende yanında yoksa kolonyalı bir mendille silsen bile olur) koldan sen yapamazsın. kolun arka tarafından, göz kararı 3 kısma bölüyorsun, orta kısma yapılıyor. arkaya yapamayacağın için o başkası yapınca mümkün oluyor. bir de koldan morarabiliyor. kendin karından ya da bacaktan yapabilirsin. (yine bacağı 3e ayırıp ortaya ön yüze yapılıyor) ama karın en kolayı. hem üstünde bluz falan varsa karnın yan tarafını azıcık sıyırıp halledebiliyorsun. ben misafirlikte bile tuvalete gidip şip şak yapıyordum. bir de şunlara dikkat et:
1-iğneyi dik açıyla sokcan. hiç korkma, gonalin iğneleri ince olduğu için zaten çok az acıyor.
2-iyice dibine kadar da batırma. çok az bir şey boşluk kalsın. şırıngayı yavaş yavaş boşalt, bitince 1-2 saniye öyle kalsın öyle iğneyi çıkar.
3-önce iğnenin içindeki hava kabarcıklarını çıkarmayı unutma
4-kendinden doz ayarlı pen iğnelerden değil de normal şırıngalı gonal kullanacaksan, dalgınlıkla yanlış doz ilaç çekme.(bizim bir arkadaş 125 çekeceğine 400 çekip iğne yapmış bir gün)
bir de internette falan bu iğnelerin eğitim videoları var. gerekirse açıp seyret.