Mesajını yeni gördüm neye karar verdin? Bende yumurta, gelişme aşamasında 6 bi tarafta 7 diğer taraftaydı ama aşılama öncesi çatlamaya hazır 3 yumurtam vardı. İnan bende tüp mü aşılama mı diye çok gidip geldim ama içimden geçen hep önce aşılamayı denemekti. Hatta doktor çok yorum yapmayıp sadece objektif olarak aşılamada şans %10, tüpte %65 dedi seçim sizin hengisini seçerseniz biz o şekilde yardımcı olucaz dedi ve eğer sperm ml de 5 milyonun altında olsaydı aşılamayı seçenek olarak bile söylemezdim dedi. Bizde de son testte size yakın ml de 15 milyondu nasıl olduyda maşallah aşılama için verdiğimiz örnekte sayı ml de 42 milyon çıktı doktor da şaşırdı naptınız böyle dedi şans %10 dan %25 e yükseldi dedi, gerçi son testin üzerinden bi 6 ay kadar geçmişti demek ki o aradaki takviyeler işe yaradı. Buarada yıkama sonrası ileri hızlı %95, yavaş ileri %5 toplam hareket %100 e çıkarken toplam sayımız da 10 milyona düştü. Önceki testlerde morfoloji %4 tü ve yine %48 likte bi hareketsiz sperm vardı yıkama sırasında bozuk ve hareketsiz olanlar elendiği için böyle oldu. Ama yıkamada hız kesinlikle artıyor yani normal yapıda ve yavaş olanlar hareket kazanıyor.Size doktor herhangi bir yorum yaptı mı? Bence önce doktoru sonra da hislerini dinle, bi de ilk aşama olarak çok büyük bir sorun olmadıkça insan aşılamayı es geçmek istemiyor. Çoğu yerde okuduğuma göre de aşılama için yıkama sonrası ml de en az 1 milyon hareketli sperm yeterli diyor kimi yerde de yine yıkama sonrası ml de 5 milyon diyor. Bakalım artık öyle böyle hakkımızda hayırlısı olur inşallah ve dediğin gibi kısa zamanda kavuşuruz bebeklerimize:)
Aşılamam 26 Martta yapıldı. Doktor eğer 9 Nisan'a kadar regl olmazsam gebelik için kan testi yaptırmamı istedi. Heyecanla bekliyorum günler geçmiyor bi türlü.