- 17 Nisan 2012
- 30.408
- 65.370
- 598
canım benim çok doğru demişinde işte 2 senem gitti...sonra diyorum yeni insan ya sana değer vermezze aldatırsa döverse bunlarda aklıma geliyor hep..
Selam arkadaşlarım,,
uzun zamandan beri takip ediyorum güzel ve gerçekci yorumlarınızı çok faydalı görüyorum..umarım sıkıntımıda sizlere doğru anlaşılır bir şekilde anlatmaya çalışacagım..
Kızlar benim 2 senelik evlenmeye doğru giden bir ilşkim vardı halen var..ama şu son günlerde ben umudumu kaybettim ve soğumaya başladım..ilk başları güzeldi her ilişki gibi..çocugun huyu suyu cok ıyı ben ona hakaret etsemde sinirlenince o hiç saygısını bozmadıı..ama gel gelelim işi sağlam değil..mesela ben sabah erkenden işime giderken o anca 2-3 lerde uyanıyor.sigortasıda yok..mesela bir iş yapıyor toplu para alıyor atıyorum 5-10 bin kadar...bana bazen diyor senn bir günde kazandığını ben bir işte kazanıyorum vs vsss...ama ben sıkıldım ..ve bekledim 2 yılda değişir diye..bir an geliyor sigara parası bile bulamıyor.bazen borçlarını bile ben oduyorum..(bana geri veriyor sonra)ama nitekim anlaşıyoruz..çapkınlığını hiç görmedim..
Ama işte olmuyor yaşım 34 artık evlenmem lazım..ama bu sartlarlan soğudum ve onada defalarca belirttimm..o halen evlencez dıyor..
Birde sunuda söylüyüm..bana ikide bir beni bırakırsan allah seni cezalandırcak..ıkı yakan bir araya gelmicek diyor..ama nitekim ne namaz var ne oruc var ne bir cumaya gidiş..ama namus olunca en buyuk musluman...
Ve dualarımda allahıma inançlı çalışkan temiz bir insan istedim..
şimdi beni beğenen isteyen biri var..işi sağlam akıllı mantıklı dindar..herşey para diyeceğiniz ama bu evlilik kolay olmaz..yarın öbür gün çocuk olcaka dimi..ben kiramı oducem çalışıp ..off bu dusunceler...hayırlsını istiyorum artık allahtannn...
canım o kadar güzel o kadar mantıklı yazmışşın ki..oda dıyor bazen gülmekten oluyorum ben sizin gibi sıradan işler yapmıyorum bir iş yaptım mı 3 senede aldığını alıyorum falan...çok güldüm sinirden.ama bazen bakıyorum sabahın korunde kalkıp ıse gıden erkeklere oyle hayranım ki..mesela şimdi bana mesaj atmış belli yenı uyandı bana saygısızlık yapma dünyaya gel..insan sevdiğine küfür edermi diyorrrr...
bide şunu düşün 2 senem gitti diyosun evlendiniz 5 yıl sonra adam 40 oluyo sen de neredeyse çocuk da oldu diyelim sgk sı yok şuan için bi hastaneye gitmeye kalksan alah göstermesin bişi olsa özelde 3 gün kalsan ev almış gibi borca giriyorsun hadi onu geç 40 ına geldiğinde şuan sgk sı olmayan bir insan çok uzağı ssölemiyorum bile ne iş yapacak gücü enerjisi olmayacak o organizasyon işleri vs bi zaman sonra tükenecek yada koşturacak gücü kalmayacak evlenmek eşya alıp imza atmayla bi ev tutmayla olmuyoki bütün yük sen düzenli maaş aldığın için sana kalacak bak benim babam çok varlıklı bi insandı ama dğnya hali bir günde o mal mülk hepsi gitti annem sigortalı bi iş bul böle olmaz dediğinde güldü yani ilerisini düşünmedi aradan zaman geçti babam ağır bi hastalığa yakalandı herşey biz insanlar için işte çok zorlandı çok pişman oldu devletin şuanki şartlarından dolayı çok şükür bi çok şeyi karşılandı ama bugün böyle yarın bu şartlar da deişir bi zamanlar sgk lı olanlar muayene olamıyordu bi kaç yıl sonra ne olacağımız bellide deil arkadaşım sevsende aşıkda olsan geleceğini düşünmek zorundasın
arkadaşım benim annemi ben hep çok soğuk ilgisiz bilirdim bu anlattığım babam öldü annem tekrar evlendi meğer kadın çok ilgili düzgün bi insanmış kendi halinde yani annemi bozan babammış kadın iyileşti çünki şuanki eşi çok düzenli çok asgari bir ücretle çalışıyo ama evinde düzen var o yüzden annemde sağlıklı düşünebilen küfretmeyen snirilenmeyen birisi oldu anlatabiliyormuyum bende sorunlu düzensiz bir aileden çıkan birisiyim bende eşimle evlendikden sonra düzene girdim ve psikolojimde düzeldi yani şuan sen küfrediyor o alttan alıyo olabilir ama deişik bi yönden bak biraz vurdumduymaz sanırım yaptığı iş zor her inşan yapamaz yani
O da senin imtihanin olur. Ama ya dovmezse, aldatmazsa? Çok da mutlu bir evliliğin olur. Yarının garantisi yok. Ömür boyu tasiyacagin bir dertle basedecegine şimdiden dermanini bul. Aklın ne diyorsa onu yap. Çünkü burda vicdanlik bir durum yok. Sevgiliniz sizin vicdaninizi kullanıyor bence. Isin var, paran var, gelecek için guvencen var. Böyle bir kadını kim kaçırmak ister ki? Isin bu yanını da düşün.
Aklınla hareket et. Akıl hiçbir zaman yanilmaz. Aldatmayi şunu bunu da düşünmeyin. Doğrusu yasınıza göre daha mantikli düşünmenizi beklerdim. Sanki 17 yaşlarında bir gençle konuşuyorum gibi.
Dünya 3 gündür; dün, bugün ve yarın. Dün geçti, bugün can cekisiyor, yarın var mı? Gençliğe de güvenmem, ölen hep ihtiyar mi?
Gününüzü kurtarın, Allaha teslimiyet gösterin ve yolunuza bakın. Allah kendisine dayananlari eli boş, gözü yaşlı gondermez.
Selametle...
Selam arkadaşlarım,,
uzun zamandan beri takip ediyorum güzel ve gerçekci yorumlarınızı çok faydalı görüyorum..umarım sıkıntımıda sizlere doğru anlaşılır bir şekilde anlatmaya çalışacagım..
Kızlar benim 2 senelik evlenmeye doğru giden bir ilşkim vardı halen var..ama şu son günlerde ben umudumu kaybettim ve soğumaya başladım..ilk başları güzeldi her ilişki gibi..çocugun huyu suyu cok ıyı ben ona hakaret etsemde sinirlenince o hiç saygısını bozmadıı..ama gel gelelim işi sağlam değil..mesela ben sabah erkenden işime giderken o anca 2-3 lerde uyanıyor.sigortasıda yok..mesela bir iş yapıyor toplu para alıyor atıyorum 5-10 bin kadar...bana bazen diyor senn bir günde kazandığını ben bir işte kazanıyorum vs vsss...ama ben sıkıldım ..ve bekledim 2 yılda değişir diye..bir an geliyor sigara parası bile bulamıyor.bazen borçlarını bile ben oduyorum..(bana geri veriyor sonra)ama nitekim anlaşıyoruz..çapkınlığını hiç görmedim..
Ama işte olmuyor yaşım 34 artık evlenmem lazım..ama bu sartlarlan soğudum ve onada defalarca belirttimm..o halen evlencez dıyor..
Birde sunuda söylüyüm..bana ikide bir beni bırakırsan allah seni cezalandırcak..ıkı yakan bir araya gelmicek diyor..ama nitekim ne namaz var ne oruc var ne bir cumaya gidiş..ama namus olunca en buyuk musluman...
şimdi beni beğenen isteyen biri var..işi sağlam akıllı mantıklı dindar..herşey para diyeceğiniz ama bu evlilik kolay olmaz..yarın öbür gün çocuk olcaka dimi..ben kiramı oducem çalışıp ..off bu dusunceler...hayırlsını istiyorum artık allahtannn...
Merhaba,
Bence vijdan azabı çekmenizi gerektirecek hiçbir şey yok ortada. Bu yaşa kadar gelip de mesleki anlamda birşeyleri oturtamamamış bir insan, 10 yıl geçse yine oturtamaz. Hayatta sadece siz ve eşiniz olmayacak. Allah nasip ederse çocuklarınız yeni sorumluluklarınız olacak. Günü günde yaşayan, gelecek için hiçbir planı olmayan birinden iyi bir eş olacağını düşünmüyorum.
Ayrıca zaten o sizin gideceğinizi anlamış, psikolojik baskıya bile başlamış. Bunu kendine yakıştıran bir bey hiç düşünemiyorum. Daha dik ve mantıklı tavırlar içinde olmalıydı.
Bu sizin için bir alışkanlık, artık evlenmeliyim psikolojisinin de etkisi var tabi.
Bence yaşınız çok büyük değil, daha sağlıklı bir başlangıç yapabilirsiniz. Allah yardımcınız olsun.
Adam isini garantiye almaya calisiyor. Iki yakanin bi araya gelemicemi o nerden bilecek. Önceden planlaryarak olmaz böyle seyler. Sen onu yüz üstü birakip gidersen haksiz yere o ayri. Eger sana göre biri olmadigini fark ettiysen sirf yillardir berabersiniz diye evlenmek zorunda degilsin.
sadece kirada deil öle olacakki o evde oturacak herşeyi sen karşılayacan birde üstüne işden gelip onun arkasını toplayacan sonra o bi iş çıkacak gidecek gece gündüzü belli deil sana milyarlar getirse nafile şöyle bişey var insan oğlu herşeye alışıyo ama düzenlizliğe alışamaz mesela benim eşim emekli şuan evde beni öle bi alıştırdıki hep evde adam yılda bir dışarı çıksın sinirlerim bozuluyor alışmışım evde oturmasına benimle yanlış olduğunu biliyorum ses etmiyorum ama yaşadığım buhaklısın birde ben 17 yaşından beri çalışıyorum..sigortam oldu emeklide olcak inşAllah..ve zamanında aileme baktım bakarımda sıkıntıda çektim küçük yaşta..şükür şimdi rahatım..ama dusun evleneceğim ve kirayı ben ödüceğim ne acı...
canım düşün annesine kadar kufrum gidiyor..artık sınırlerım laçka..annem bir baskıda evlen torun seveyim diyor..babam 8 sene evvel oldu..baskı altındayım..böyle arafta gibiyim ..herkes evlendi barklandı..istiyorum ki akrabalara kocamın kolunda gideyim...ama olmuyor işte eksik dua etmişim sanırım
çok güzel konuşşmsun arkadaşımda aldatmak derken yatıp kalkmak değildir ki..zaten Allah yolundayım hep ona sığındım en son oruç tuttum EYÜP SULTANA GİTTİM YALVARDIM YA BU ADAM İŞE GİRSN YADA BANA hayırlı birisini çıkar..Ya bu duam kabul olduysa...
Birde yaşımı eleştirmişşin buda su an için acizliğimden ve aklıma geleni yazmamdan ötürüdür.
ben bile çalışmadan evde bana afakanlar basıyorsa gece acıyor film izliyor yatıyor 4 lerde gunduz ıkıde..
Bana gecen gözleri dolu doludyu numarada değildi..benim tek hayalim bir kızım olmasını istiyorum..senden olmazssa bile bir evladım olsun...
ama ya peki gir taksici ol...gene yap o ısını dimi ...
aynen dini kullanıyor bana karşın ..inanın uyumaktan cumaya bile gitmiyor.sigara yüzünden oruç tutmuyor.Tamam herşey bunlarlan yargılanmaz ama işine gelince namus abidesi...
Birde biri demiş çalışan huyu suyu ıyı olan bir kızı kim kaçırmak ister..ilerde bir ev sahıbı bile olcagımı bılıyor..aileden kalma...
Selam arkadaşlarım,,
Her kadın işi sağlam birisiyle yuva kurmak ister. İsteklerinizde gayet haklısınız adam değişmiyorsa. Öğlen 2'ye kadar yatan adamdan koca olmaz bence. Ne olursa olsun. Hakkınızda hayırlısı.
ya bu duam kabul olursa mi?
1.si zaten turbelere gidip de dua ederseniz bu kabul olmaz. çünkü bu allah'a şirktir.
2.si 'eğer kaderi değiştirecek bir şey olsaydı o da dua olurdu' diyor efendimiz. Yani kaderiniz yazılı aslında. Allahın ilim sıfatı vardır. O sizin ne olduğunuzu, zamanla ne dusuneceginizi ve ne yapacağınızı, fikrinizi değiştirip degistirmeyeceginizi bildiği için kaderinizi de öyle yazar. Kader size göre şekillenir. Ha eğer ki kaderiniz de sevgilinizle evlenmek varsa mecbur evlenecek ve yine bir imtihanin içine gireceksiniz. 'allah gonullerden geçeni en iyi bilir' ayetine de iman ediyorsak eğer. şu an sizin gonlunuzden geçeni de bilir. Farkindaysaniz bütün dualarimiz kabul olmaz. Bizim hayr bildiklerimizde şer, şer bildiklerimizde de hayr olduğu için duamiz kabul olmadığında demek ki hayr değilmiş deriz. Allah duayı vermisse emin olun ki karşılığında da 'kabul etmeyi' vermiştir.
Velhasili fikriniz değişmiştir. Tekrar dua edin ve tekrar isteyin ama hayırlısıni. Allahım sen en hayirlisini ver dedikten sonra da onun verdiğini de 'ya aldatırsa ya döverse' diye düşünürsek o zaman biz tam anlamıyla iman etmemiş oluruz.
Eğer hayirlisini istemissen emin ol ki allah hayırsızi vermez...
Not: Lütfen turbelere gidip dua etmeyin. Bu cahilliyye döneminin adetidir. Cahiliyyeye uymayalim. Bizim efendimiz hangi peygamberin kabrine gidip de dua etti? Allah her yerde, kayıtsız şartsız iman ettiğinizde belki de kabrine gittiğiniz kişiden daha üstün olacaksınız. .
Selametle
bu adam hiç mi para kazanmıyor, hiç mi birikimi yok? Daha ufak çaplı organizasyon işleriyle uğraşan arkadaşlarım var fena para kazanmıyorlar, geçimlerini sürdürebiliyorlar çok sıkıntı çekmeden. çok mu uzun süre ara veriyor ya da boyunu aşan harcamalara mı giriyor ki hiç birikimi olmamış, evi ben mi geçindiricem diye düşünüyorsunuz?
canım benim,
o senin vijdanını da çözmüş. Hem öyle iki yakan araya gelmez demekle olmaz o işler. Rabbim bilir kimin hakettiğini..
Ayrıca kim ne derse desin cuma'ya gitmeyen, oruç tutmayan bi erkek bence birçok şeyini yitirmiştir. (tabi bu benim görüşüm.)
ondan sonra da geçer karşına yok eteğin kısa, yok kolun açık. (erkeklik yapacak ya paşam!)
kesinlikle seni kaçırmak hiç akıllıca değil, istemez tabi. Iş var, meslek var, ailenin durumu iyi. Daha ne olsun.
Sana güveneceğine erkek olup senden daha iyilerini yapmalıydı. ömrünün sonuna kadar çalışmak zorunda mısın?
Adam sigortalı bile değil. Gerçekten komik bi durum
Ben hep söylerim canım, benim erkeğim her anlamda benden daha üstün olmalı. Ben artık çalışmak istemiyorum çocuklarımla ilgilencem dediğimde borcumuz var dememeli. Ben taşı sıkar suyunu çıkarırım, nasıl istersen demeli. O öyle dedi diye ben mahcup olup daha çok aşkla ona destek olmalıyım.
Her konuda örnek ama, beni namaza alıştıran da bir erkek mesela. Ha şuan hayatımda değil belki ama, ben ona hep allah razı olsun dedim. Ve bunu bir kez bile namaz kıl diyerek yapmadı. Ben ona özenerek, ahlakına, çalışkanlığına (en yoğun zamanda bile namazını aksatmazdı) hayran kalarak başladım.
Açık bir bayanım, hatta bir hayli de bakımlıyım ama gün içinde 2 kez makyaj yapmak zorunda kalsam bile kılıyorum namazımı. çok şükür..
Bunları anlatıyorum çünki, adam dediğin adam gibi olacak. öyle miskin miskin oturup, yok allah seni affetmez, yok iki yakan bi araya gelmez filan konuşacak kadar gurursuz olmayacak. Sen deli gibi korkacaksın kaybetmekten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?