Sizin gibi herkes annesinin söylediklerini ciddiye alır herkes duruşunu beğenir burda mevzu bu değilhaha, benim annem herseyime karisabilir, hic sorun degil. evimin temizligine, yaptigim yemeklerin tadini bile damattan sorar, cok gulerim. yerim onu ben. yani kisacasi ben annemin fikirlerini onemserim, cunku hayattaki durusunu (cogu zaman...) begenirim. o yuzden soylediklerinde bir gercek vardir.
arkadaslik kesmek degilde aynen dediginiz gibi o mesafeye ihtiyacim var.
tesekkur ederek basliim canim:)Ama düğüne gelemedikleri icin eve gelmek istemişler ki bu telafidir.
Bende düğününe,doğumuna vs gidemediğim arkadaşlarıma hediye,takı vs alıp evlerine giderim. Olması gereken bu.
Ha size açıklama yapmamış olurlar,telafi etmek icin gelmek istemezler,teklif etmezler kırilmakta haklısınız derdim ama bu şartlarda alınganlık yapiyormuşsunuz gibi geldi bana.
Bu yaz en yakın arkadaşım evleniyor,bana 1 saat mesafede yaşıyor. Nişanına gittim ama düğün konusuna birşey diyemiyorum çünkü 8 aylık hamile olacağım o dönemde. Ağırlaşırsam vs gidemeyebilirim. Gidemezsem üzülürüm,arkadaşımda üzülür ama hak verir banada. Doğumdan sonra alırım takımı hediyemi evine giderim yapacak birşey yok ki başka.
Gelsinler bir oturup dinleyin. Belki gercekten haklı gerekçeleri vardır.
Bu arada mutluluklar dilerim.
benim annem ayni seyi soylemek ister farkli sozler secer hanimefendi, yada daha kati olur daha sert sekilde soyler. buna mi takildiniz. elestirecek baska seylerle mesgul olun lutfen, annemle alakali yorum yapmaniza izin veremiicem:)Sizin gibi herkes annesinin söylediklerini ciddiye alır herkes duruşunu beğenir burda mevzu bu değil
Benim annem böyle bı müdahalede bulunup beni doldurmak yerine ; arkadaşlarını sen daha iyi tanırsın tavsiyem ortada büyük yanlışlar olmadığı sürece kimseyle kötü olmamandir mutlaka sebepleri vardır der
Gorusursen kemiklerini kırarım falan ... Değişik bir tepki . Kimseyi dolduruşa getirmez annem demissiniz onun üstüne dedim bizzat sizin yazdıklarınız üzerine
Benimde yakın dedigim bir arkadaşım (bir dönem yedigimiz ictiğimiz ayrı gitmezdi,kötü gününde ben vardım yanında)düğününe gittiğim halde gelmedi düğünüme. Mesaj atmış biz yolu bulamadık,yola çıkmıştık ama dönüyoruz diye düğünümün olduğu akşam. Ben görmedim bile o akşam mesajı. Yolu bulamaması imkansız zira kullandığı arabanın bile navigasyonu var,elindeki telefonda navigasyon var. Düğünümün olduğu yerde aşırı kolaydı,boğaz köprüsünün ayağının dibinde bir mekandı. Temden çıkınca direkt önüne çıkılıyordu ki davetiyede de bu ayrıntı vardı. Açıkça bahane uydurdu yani. Bende bebeği olunca gitmedim. O benim kızima geldi anlamış olacakki. Şimdi hayatımda değil.tesekkur ederek basliim canim:)
gelmek isteyen sadece iki tanesi, cokta derin dostlugum olmayan iki dostum. gelmek isteyen herkese kapim elbette acik, ama irtibata gecilmesi gereken kisi benim. inanin bu konuyu gecen diger bir dostumla konustum, ben galiba bir aylik bebegimi ya yanima alir ya birilerine birakir yine giderdim galiba dost dedigim kisinin dugunune. ki emin olun iki elim kandayken misaline yakin bir durumdayken bile kostum birinin dugunune, gunlerce orda kaldim 'ihtiyacim var gitme' dedi diye, aklimin fikrimin bambaska yerlerde olmasini icimdeki firtinalari ortmeye calisarak. yine olsa ayni durum yine yapardim ayni karsiligi alacagimi bilseydim. ama maalesef, almadim.
Bence çok fazla abartmışsınız.kina ile bekarliga veda partim bir arada oldu, kucuk ufak samimi bir ortamda. ona geldi hepside.
inanin ben sizi anliyorum, sizin tavriniz bu olabilir. ama dostlugumuzda boyle bir durum yok, ona gidersem digerine gitmem yaklasimi mumkun degil. nikahima mesela kimseyi davet etmedim arkadaslarimdan insanlari ikidebir gel git yapmaya gerek yok diye dusundugumden, 15 kisi filandik nikahimda, sahaneydi bence. bekarliga vedam dugunden iki uc hafta once oldu. tarihler aylardir belli. yani hayir, alinganlik degil, bizim dostluk kavramimizda hic degil.Bence çok fazla abartmışsınız.
Kinanıza gelmişler hepsi de, sonuçta bilerek yapılmış bir hareket değil.
Siz 3 gün düğün dernek programı yapsanız tüm sevdikleriniz tüm günlere gelmeyebilir.
Ben normalde kınalara gitmem.
Düğünleri de hiç sevmem zaten de bazen sizin gibi düşünmesinler diye bari düğününe gidip hediyemi verip tebrik edip cikayim derim.
Düğününe gidemeyeceğim belli olan kişilerin muhakkak kinasina gitmeye çalışıyorum.
Ne kınaya ne düğüne gelmemiş olsalar bir nebze de, bence şuan alinganlik bu yaptiginiz
takiyla alakasi olmadigindan yuzde yuz eminim.Kınana gelmişler işte.
Takıdan mı kaçtılar acaba?
Benim çok yakın 1 arkadaşım gelmedi. Evime geldi sonra (hediyesiz) Onunla iletişimi azalttım. Sonrada silindi gitti.
Bak ben beni çok yakın olarak gören bir arkadaşımın düğününe gitmedim. Sebeplerim vardı ama gerçekten isteseydim giderdim. Ve gerçekten ben onu onun beni gördüğü kadar yakın arkadaş olarak görmüyorum. Düğününe gitmemem sonucunda benimle arkadaşlığı kesseydi de haklıydı. Yani sana cevabım "kişi kendinden bilir işi" minvalinde. O yüzden inandığım bir şey "insanların öncelikleri vardır ve bazen sıra sana gelmez."ben her ikisini bekliyorum. cunku dostluk bunu gerektirir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?