- 10 Ağustos 2015
- 203
- 95
- 98
- Konu Sahibi PeriliBaykus
-
Aynen ben, bende çocukluk arkadaşlarım dışındaki insanlar buluşmaya çağırsa bile gitmiyorum artık amaçları ağzımdan laf alıp hayatta neler yapıyorum onu öğrenmeye çalışmak, zamanında keşke daha mesafelş olsaymışım diyorum.Arkadaş edinmekten vazgeçtim ben uzun zamandır
Güvenimi o kadar yitirdiler ki herkese şüpheyle yaklaşır oldum
Çocukluk arkadaşım var ondan başka kimseyle pek bir şeyimi paylaşmam vakit bile geçirmem
Hani bi söz vardır ya bu zamanda babana bile güvenmiceksin diye, gerçekten kimseye yüzde yüz güvenmemenizi öneririm.
Haklısınız da insan bazen düşünemiyorkimseye tam anlamıyla güvenmemelisiniz bence. Asla bunu yapmaz dediğim insanlar öyle bi yaptılar ki...
Bazı şeyleri yakıştıramıyoruz en sevdiklerimize..Hatta bazen kendimize kızıyoruz nasıl süphe duyarım o asla yapmaz böyle bir şey diye fakat bazen yapıyorlar...Haklısınız da insan bazen düşünemiyor
Bunu bende söylüyorum, keşke daha çok mesafeli olsaymışım.. Ama hiç bir şey için geç değil hepsi birer tecrübe.Aynen ben, bende çocukluk arkadaşlarım dışındaki insanlar buluşmaya çağırsa bile gitmiyorum artık amaçları ağzımdan laf alıp hayatta neler yapıyorum onu öğrenmeye çalışmak, zamanında keşke daha mesafelş olsaymışım diyorum.
Mesajnınızı okudum daha henüz gerçekten öyle :)Ben insanlara cabuk guvenirim. Sonra onlar yaptiklariyla bu guveni azaltir ya da arttirir. Yasamadan bilinmez. Bana zarari dokunmasin diye arkadas yapmamak kadar her onune gelene arkadasim demek de sacmadir. Zamanla bazi arkadasliklar biter bazilari baslar.
Konuyla alakali bi yorum mu yaptim bilmiyom cok uykum var da
bazen karşındakinin davranışlarına göre yönlenmek bile insanı yanıltabiliyor...Ben de kendimi bildim bileli insanlara güvenemiyorum hiç,bu yüzden çok sıkı ilişkilerim olmuyor pek.
Hep bi mesafe arada,bazen bu da çok rahatsızlık veriyor.Ama can çıkar huy çıkmazmış, değişemiyorum da maalesef.
Artık eskisi kadar katı değilim gerçi bu konuda ama çok esnek de olamadım hala.
Galiba en doğrusu dengeyi bulabilmek,ne körü körüne güvenmek ne de direk baştan güvenmemek.
Karşımızdaki insanın davranışlarına göre yönlenmek en iyisi sanırım.
bazen karşındakinin davranışlarına göre yönlenmek bile insanı yanıltabiliyor...
aslında ben şöyle düşünüyorum kendime soruyorum diyorum ki şunu şunu asla yapmam diyebilceğim ne var? Hiçbir şey. İnsanım yanılabilrim öyleyse karşımda ki de yanılabilir. Kötü niyetle olmasına gerek yok belki o an yaptığını doğru olarak algılar ve yapar. Bu yüzden kendim de dahil kimseye sonsuz güvenemem...Malesef güvenmemem gerektiğini öğrettiler.Doğru söylüyorsunuz,çok iyi gözlemleyebilmek lazım insanları
aslında ben şöyle düşünüyorum kendime soruyorum diyorum ki şunu şunu asla yapmam diyebilceğim ne var? Hiçbir şey. İnsanım yanılabilrim öyleyse karşımda ki de yanılabilir. Kötü niyetle olmasına gerek yok belki o an yaptığını doğru olarak algılar ve yapar. Bu yüzden kendim de dahil kimseye sonsuz güvenemem...Malesef güvenmemem gerektiğini öğrettiler.
kesinlikle işte bu neden herkes güvenilmezdir, kendimiz de dahilÇok doğru söylüyorsunuz.Ben de "asla" dememeye çalışırım hep.İnsanın bi günü bi günü tutmayabiliyor,hatta kimi zaman bi anı bi anı tutmuyor.
Tolere edilebilicek durumlar var o yüzden,bu gibi insancıl durumlarda.
Ancak belli başlı durumlar da var ki,güveni silip atıyor bir daha geri gelmeyecek şekilde.
Her duruma hazırlıklı olmak lazım maalesef,insanız çünkü.
Birde çoğu arkadaş seni seviyorum ayağına yatıp insana kıskançlıkla zarar vermeye çalışıyor :/Bende artık bi insana tam manasiyla kendini açmanin dogru olmadığını dusunenlerdenim en yakin arkadasla belli bir mesafe olmasi gerekli diye dusunuyorum
Ki son zamanda yasadiklarim benim acimdan dusunduklerimi teyyid ediyor
Cok sukur öylelerine daha denk gelmedim ama bundan sonra iyi kotu herkesle arkadasligimi belirli bir mesafede surdurmeyi dusunuyorumBirde çoğu arkadaş seni seviyorum ayağına yatıp insana kıskançlıkla zarar vermeye çalışıyor :/
Mesafe cidden önemli, bende koymayı bilmiyordum geçmişte.Cok sukur öylelerine daha denk gelmedim ama bundan sonra iyi kotu herkesle arkadasligimi belirli bir mesafede surdurmeyi dusunuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?