Arkadaslarıma hafif kırıldım

Valla böyle :)
Dişli kişilere pek söz geçiremiyor .
siz de bundan böyle dişli olun o zaman
işyerlerinde tanık olduğum şey bu ki iyi niyet hiç bi zaman kazanmıyor ne yazık ki
kim bu benim işim değil
bunu yapamam
şu zamana yetiştiremem diyen kim varsa o hep değerli oluyor ve el üstünde tutuluyor

Ben çok ezdiriyorum kendimi bıktım artık bu kadar pasif olmaktan . Biraz daha Dişli olmak istiyorum nasıl yapabilirim ?

Kimse bu sene zam alamadı . Bende alamadım . Iyi niyetimi bildikleri için hafta sonu gel benim işim var diye bans teklif ediyorlar

Sende kendimi görüyorum şuan, işime aşıktım resmen pazar günü bile gelirdim ama sonra sonra kullanıldığımı fark ettim artık bende gelmemek için bahane üretiyorum.

Ben çok ezdiriyorum kendimi bıktım artık bu kadar pasif olmaktan . Biraz daha Dişli olmak istiyorum nasıl yapabilirim ?
Bir kere Cumartesi'leri onların yerine bakmanızı istediklerinde hayır deyin
Başlarda doğrudan hayır demek zor gelir o yüzden bahaneler uydurun bi süre sonra zaten ya onlar bu teklifle gelmez ya da siz hayır demeye alışmış olursunuz
2. Eğer sizin göreviniz dışında sizden iş isterlerse ya da yardım isterlerse çok işim bilmem neyi yetiştirmeliyim deyip reddedin, boş boş oturuyor olsanız bile bunu söyleyin
Ben de sizin gibiydim yeterki iş yürüsün aman kalpler kırılmasın diye herkese yardım ederdim
Ama ne zaman kızım daha küçücükken daha onu emziriyorken gece yarılarına kadar çalıştığım halde müdürümde rosebud'a yardım edin demesine rağmen herkes 6da arkasına bakmadan çıktı gitti şimdi kimse için kılımı kıpırdatmıyorum
Bunu kötülükle de yapmıyorum
Herkesle aram çok iyi ama benden bişe istediklerinde boş boş nette geziyor olsam bile hemen bi Excel açıyorum bilgisayarıma çok işim var şunu bitirmem gerek diyorum kimse ağzını bile açamıyor

Sen soyleyince yapmak istemeyen eleman haftasonunu hangi yuzle teklif ediyor boyleleri de sizin gibilere denk gelecek sansa nasil sahip oluyor anlamis degilim

Haklisiniz. Bu durumlari patrona anlatmaniz gerek. Nasil insanlarla calistigini ve aslinda tüm sorumlulugu tek basina omuzladiginizi bilsin. Ispiyon falan da degil bu. İş başka arkadaslik baska. Ki cok da arkadasa benzemiyorlar. İş yerinde duygusalliga yer vermeyin kullanilirsiniz. Ve lütfen bunlari patronunuzla paylasin. Neden 3 kisilik iş yapacaksiniz ki? Orasi sadece sizin iş yeriniz mi..

Aranızdaki kıdem durumu nasıl bilmiyorum ama ben olsam burasi babamın işyeri değil ben heryere yetişemem derdim. Ki patrona bile her işi ikide bi bana söylemeyin diyen biriyim. Hiç gelemem öyle başkaları yatarken kendimi hırpalamaya.

Kimse için iyilik yapmaya gelmiyor gercekten de .
Benim işim de zaten öyle kimseye yardım edeceğim bşy olmuyor ya da kimseden yardım da istemiyorum . Bugün olağanüstü bir durumdu . Ve ben kendim için bölüşelim de demedim patron bölüşün dedi .
Haftalarca onları yok Açıköğretim Sınavı var yok bilmem ne diye idare ettim.

Patron aradı zaten paylaştınız mı diye ben paylaşmadık çünkü herkes ben yapamam dedi bende yetişebildim kadarıyla bitireceğim dedim . Patron bozuldu ama bşy de demedi onlara .
Zaten onlardan memnun değil patron tazminat vermemek için çıkaramıyor .

Hepimiz aynı Kıdemdeyiz

Sende kendimi görüyorum şuan, işime aşıktım resmen pazar günü bile gelirdim ama sonra sonra kullanıldığımı fark ettim artık bende gelmemek için bahane üretiyorum.
Bende öyle ilk başta herseye yetişmeye çalışıyordum sonra bir baktım beni kullanıyorlar

Hepimiz aynı Kıdemdeyiz
Bundan sonra biraz dikkat edersin. Ben iş arkadasim için gunlerce mesaiye kaldim kendisi nişanlım geldi diyip saat 6 da çıkardı ben saf gibi 8e kadar çalışırdım. Giderken agladi zirladi hakkini nasil odeyecegim diye gidis o gidiş. Insan yilda birde olsa nasılsın napiyorsun der. Kinasi oldu düğünü oldu yalandan cagirmadi bile. İs arkadaşlığı böyle bisey malesef. İşleri düşünce senden iyisi yok. Yollar ayrılınca suratına bakan olmaz

Patrondan "trip çekiyorum vallahi" zammı isteyin en kısa zamanda.Ben olsam özellikle yetiştirmezdim işleri ve patron sorunca da iş arkadaşlarımın söylediklerini patrona söylerdim.Kendimi kullandırtmam kısacası sizede tavsiyem "o kadarda değil" felsefesini benimseyip biran evvel uygulamanız olacak.

Hiç unutmam liseyi bitirdim bir magazada ise basladim...kizlarla anlastik sirayla musteriye bakiyorduk...musteri geldi bunlar kalkmiyor bana bakiyorlar...magaza sahibinin kizi da orda...beni orda kalkmak istemeyen kisi durumuna dusurduler..ben taa o zman gordum kimse sizi dusunmez ... yani kimsenin isini yapmayin guvenmeyin... ayrica yaparmisiniz diye neden dediniz..arkadaslar bunlar bunlar yapilacak deyip dosyayi birakirdim ..gitmek istemeyen patrona haber versin derdim

Beraber çalıştığınız kişilerle aranıza mesafe koyun. Samimi olmamaya çalışın, ciddi durun. Hayır demek zor bir şey değil kararlı olursanız yavaş yavaş öğrenirsiniz. Sizden özel bir şey rica ederlerse artık kabul etmeyin. Böyle yaparsanız saygı ve değer görür yerinizi sağlamlaştırırsınız. Aşağıdaki iletiye yüzde yüz katılıyorum kendim bizzat yaşadım. Çok iş yaparak patronun gözüne girilmiyor; ispiyoncu, yalaka, bencil, kendini ezdirmeyen, cingöz, üssünü manipüle edip yöneten tipler her zaman değer ve saygı görüyorlar... İş arkadaşlarını örnek al, kendilerinden taviz vermiyorlar çünkü senin rica ettiğin şey onların işi değil.

Kırılmayın bence çünkü gördüğünüz gibi iş ortamında arkadaşlık olmuyor. Onlar öyle görmüyormuş belli ki. Bundan sonra hafta sonu kimsenin yerine işe gitmeyin. Sizin de bir hayatınız var, işiniz gücünüz vardır illa ki, onlarınki neden daha önemli olsun? Üzmeyin kendinizi, hak ettiği gibi davranın bundan sonra çalışma arkadaşlarınıza.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…