- 31 Ekim 2013
- 21.507
- 72.329
- 798
- 41
siz de bundan böyle dişli olun o zamanValla böyle :)
Dişli kişilere pek söz geçiremiyor .
Ben çok ezdiriyorum kendimi bıktım artık bu kadar pasif olmaktan . Biraz daha Dişli olmak istiyorum nasıl yapabilirim ?siz de bundan böyle dişli olun o zaman
işyerlerinde tanık olduğum şey bu ki iyi niyet hiç bi zaman kazanmıyor ne yazık ki
kim bu benim işim değil
bunu yapamam
şu zamana yetiştiremem diyen kim varsa o hep değerli oluyor ve el üstünde tutuluyor
Kimse bu sene zam alamadı . Bende alamadım . Iyi niyetimi bildikleri için hafta sonu gel benim işim var diye bans teklif ediyorlarHafif kırıldın mı?
Güzelim iş yapıyorsunuz plajda kumdan kale değil.Kim zam almıyorsa ne derdi varsa gitsin patronla konuşsun.Oruçluyken çalışamıyosa o onun sorunu.çözümü kendi bulacakçSen kendini baya bayağı kullandırıyorsun.Niye senin sorumluluğunda sedece.Ve niye milletin arkasını topluyorsun.Niye onların yerine geliyorsun.Beni düşünmeyeni ben hiç düşünmem.
Söyledim zaten hiçbşy yapmadı patronİyi patrona böyle söylerim o zaman deseydiniz.
Bir kere Cumartesi'leri onların yerine bakmanızı istediklerinde hayır deyinBen çok ezdiriyorum kendimi bıktım artık bu kadar pasif olmaktan . Biraz daha Dişli olmak istiyorum nasıl yapabilirim ?
Haklisiniz. Bu durumlari patrona anlatmaniz gerek. Nasil insanlarla calistigini ve aslinda tüm sorumlulugu tek basina omuzladiginizi bilsin. Ispiyon falan da degil bu. İş başka arkadaslik baska. Ki cok da arkadasa benzemiyorlar. İş yerinde duygusalliga yer vermeyin kullanilirsiniz. Ve lütfen bunlari patronunuzla paylasin. Neden 3 kisilik iş yapacaksiniz ki? Orasi sadece sizin iş yeriniz mi..Merhaba hayırlı Ramazan'lar ,
Ben ofis Tarzı bir işyerinde çalışıyorum . Muhasebe yapıyorum . Küçük bir şirket kurumsal değil Yanımda da iki arkadas daha var . Hafta sonları da dönüşümlü çalışırız ama genelde insanları idare eden hep ben olurum . Onlar gelemiyorum diye rica ettiğinde Gelirim bs . Patron bugün yoktu . Dışarı işleri elemanımızı da evrak almak için uzak bir yere gönderdi . Bugun de ayın son günü olduğu için Ödemeler var malım . SSK , banka vergi dairesi ne gidilmesi gerekiyordu . Ofisboy dışarda olduğu için bu işler bana kaldı .
Patronda hepsine tek yetişemezsin diğer kişilerle bölüşün öyle gidin dedi .
Yanımdaki arkadas nette tv izliyordu dedim ki SSK ödemesi yapmaya gidebilir misin bende diğerlerine gideceğim çabuk biter dedim . Kız bana " patron benim maaşıma zam yapmıyor o Yüzden gitmek istemiyorum . Hem ben Oruç tutuyorum "dedi . ( ama kendisi her hafta sonu bu hafta benim yerime sen gelir misln diye ricada bulunan biri ) Diğer arkadaşta ben gidemem dedi . Patronda bugun bunların bitmesi gerekiyor bölüşün dedi diğerleri bahane buldular ben sorumluluk hissettim yetişebildim kadar gitmeye çalıştım .
Sonuç gun bitti ama hafif kırıldım . Haksız mıyım ?
Kimse için iyilik yapmaya gelmiyor gercekten de .Bir kere Cumartesi'leri onların yerine bakmanızı istediklerinde hayır deyin
Başlarda doğrudan hayır demek zor gelir o yüzden bahaneler uydurun bi süre sonra zaten ya onlar bu teklifle gelmez ya da siz hayır demeye alışmış olursunuz
2. Eğer sizin göreviniz dışında sizden iş isterlerse ya da yardım isterlerse çok işim bilmem neyi yetiştirmeliyim deyip reddedin, boş boş oturuyor olsanız bile bunu söyleyin
Ben de sizin gibiydim yeterki iş yürüsün aman kalpler kırılmasın diye herkese yardım ederdim
Ama ne zaman kızım daha küçücükken daha onu emziriyorken gece yarılarına kadar çalıştığım halde müdürümde rosebud'a yardım edin demesine rağmen herkes 6da arkasına bakmadan çıktı gitti şimdi kimse için kılımı kıpırdatmıyorum
Bunu kötülükle de yapmıyorum
Herkesle aram çok iyi ama benden bişe istediklerinde boş boş nette geziyor olsam bile hemen bi Excel açıyorum bilgisayarıma çok işim var şunu bitirmem gerek diyorum kimse ağzını bile açamıyor
Suç bende zaten .Sen soyleyince yapmak istemeyen eleman haftasonunu hangi yuzle teklif ediyor boyleleri de sizin gibilere denk gelecek sansa nasil sahip oluyor anlamis degilim
Patron aradı zaten paylaştınız mı diye ben paylaşmadık çünkü herkes ben yapamam dedi bende yetişebildim kadarıyla bitireceğim dedim . Patron bozuldu ama bşy de demedi onlara .Haklisiniz. Bu durumlari patrona anlatmaniz gerek. Nasil insanlarla calistigini ve aslinda tüm sorumlulugu tek basina omuzladiginizi bilsin. Ispiyon falan da degil bu. İş başka arkadaslik baska. Ki cok da arkadasa benzemiyorlar. İş yerinde duygusalliga yer vermeyin kullanilirsiniz. Ve lütfen bunlari patronunuzla paylasin. Neden 3 kisilik iş yapacaksiniz ki? Orasi sadece sizin iş yeriniz mi..
Hepimiz aynı KıdemdeyizAranızdaki kıdem durumu nasıl bilmiyorum ama ben olsam burasi babamın işyeri değil ben heryere yetişemem derdim. Ki patrona bile her işi ikide bi bana söylemeyin diyen biriyim. Hiç gelemem öyle başkaları yatarken kendimi hırpalamaya.
Bende öyle ilk başta herseye yetişmeye çalışıyordum sonra bir baktım beni kullanıyorlarSende kendimi görüyorum şuan, işime aşıktım resmen pazar günü bile gelirdim ama sonra sonra kullanıldığımı fark ettim artık bende gelmemek için bahane üretiyorum.
Suç bende zaten .
Ben böyle enayi gibi Olduğum için oluyor hep
Bundan sonra biraz dikkat edersin. Ben iş arkadasim için gunlerce mesaiye kaldim kendisi nişanlım geldi diyip saat 6 da çıkardı ben saf gibi 8e kadar çalışırdım. Giderken agladi zirladi hakkini nasil odeyecegim diye gidis o gidiş. Insan yilda birde olsa nasılsın napiyorsun der. Kinasi oldu düğünü oldu yalandan cagirmadi bile. İs arkadaşlığı böyle bisey malesef. İşleri düşünce senden iyisi yok. Yollar ayrılınca suratına bakan olmazHepimiz aynı Kıdemdeyiz
Ben çok ezdiriyorum kendimi bıktım artık bu kadar pasif olmaktan . Biraz daha Dişli olmak istiyorum nasıl yapabilirim ?
siz de bundan böyle dişli olun o zaman
işyerlerinde tanık olduğum şey bu ki iyi niyet hiç bi zaman kazanmıyor ne yazık ki
kim bu benim işim değil
bunu yapamam
şu zamana yetiştiremem diyen kim varsa o hep değerli oluyor ve el üstünde tutuluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?