arkadaslarini ailesine tercih eden Kocama ne yapmaliyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Diyelim gercekten bosanmayi göze aldiniz....calisiyormusunuz veya aileniz destek olcakmi?

Ve en önemlisi....seviyormusnuz onu hala?

Benim kuzenimin eşi tıpkı sizin eşiniz gibi neden o şekilde davrandığını sorduğumuzda daha genç olduğunu 40ına kadar böyle olacağını söylüyor kaç defa boşanmanın eşiğine geldiler , 3 çocuk var boşanamadılar . Yani eşinizdede yaşlanma kompleksi olabilir diye düşündüm ben psikoloğa gitse belki toparlar ama asla gitmeye ikna edemezsiniz öylelerini

kusura bakma üzmek için söylemiyorum ama eşin arkadaşlarıyla olduğuna emin misin ?bunlar toplaşıp çapkınlığa da gidiyor olabilriler . bence dikkat et . bu kadar evden uzak kalması normal değil .. insan arkadaşlarıyla vakit geçirir normal ama bu kadarı fazla geldi bana ...sana ilgisiz olmasıda bu durumu doğrular gibi ...

O mektubu gecen hafta yazdim cebine de koydum, belli ki okumus kart koymus. 1 hafta bekledim konusur mu diyee tek kelime etmedi.

Eşinizin bu evliliği kendince bitirdiği ortada zaten. Yoksa 4 aylık lohusa bir kadına boşanmak istediğini vicdanı olan kimse söylemez. Daha yeni evliyken pişman olduğunu söyledi demişsiniz. Açıkcası ben olsam bunu söylediği anda gururum incinir valzimi toplamaya başlardım. Ne demek canım çocuk oyuncağı mı bu?
Üstelik daha küçücük bir çocuk var. Ne demek oyun oynamaya alışmasın. Ne yapacakmış çocuk babasıyla poker mi oynayacak?
Zaten yalnızsın çocuğuna yalnız bakıyorsun bırak taşıma şu adamı sırtında. Evde herşeyi yıka pakla yedir içir çıksın gitsin. Normal bir insan bekar olsa bile annesinin halini hatrını sorar eksiğine gediğine bakar da öyle çıkar gider.
Sorumsuzluğa bak ya insan çocuğuna bile dönüp bakmaz mı? Ne demek ya çocuk ağız dolusu kusarken hastayken yatak keyfi yapmak ne demek?
Bırak canım takılsın arkadaşlarıyla. Allah sorcak bunun hesabını bu dünyada ve ahirette. O arkadaşlarının eşlerine de pes yani.

Yorumunuzu begendim gerçekten hakli yernde bi yorum. Tabiki konu sahibine esinin daha dort aylik lohusa iken söyledikleri kabul edilemez.
ama ortada cocuk olunca eminim ki konu sahibi icin zor bi durum.
Acaba diyorum bi aile buyugu fln esiyle konussa aklini basina toplama sansi olurmu ki.

Çok üzüldüm durumunuza eşiniz tam sopalık vallahi burada ben sinir oldumSorumsuz ne baba olarak ne eş olarak tam bir sorumsuz insan modeli kararınızı kesin ve net şeklinde konuşmalısınız kaybetme korkusu yoksa sizde kendinize ona göre yol çizersiniz bu nedir yahu sizinde canınız var bir annesiniz aileniz arkanızdamı çalışabilirmisiniz boşanın boşanmayın diyemem hayat sizin ama ya kabullenecek kızınızla ayrı bir hayat yaşayacaksınız ya ayrılıp ayrı bir hayat yaşayacaksınız ya da o adam yola gelecek

Son düzenleme:

Adamın kaybetme korkusu yok ki. Hasta çocuğunu umursamayan adam karısını hiç düşünmez. Çünkü sevgiyi saygıyı geç vicdanı yok.
Bir aile büyüğü konuşsa emin olun hiçbirsey degişmez. Çok üzüldüm arkadaşın haline o yüzden çok kaptırmışım kendimi.
Evdeki karısını ve çocuğunu hiç umursamayan adamdam aldatma da beklenir ve bana göre çok da büyük sürpriz olmaz.
Allah yardımcın olsun arkadaşım.

Calisiyorumm cok sukur esimden daha once memuriyete basladim. Param da var. Maddi olarak sıkıntım yok. Bugun arkama bakmadan gidebilirim. Kocamin nafakasina bile ihtiyacim yok.
Evet kocam ogrt ama iletisime benimle kapali biri. Her inadi bana. Lafa gelince ev aliriz tatile gideriz hayallerde sinir yok. Evet genciz 30 yasindayiz daha yolun basi. Dusunuyorum aylardir babasiz bir kiz cocugu nasil olur? Ilerde kizim beni suclar mi? Boyle daha mutlu mu oluruz? Sorunun cevabi netlessin istiyorum artik.
Evi neseli hale getiriyorum. Ama babamiz eline telefonu alip 5 saat futbol oynayan biri oldugu icin aktiviteye zaman kalmiyor. Film indir , kiz uyuyunca izleyelim diyorum. Tmm diyor unutuyor. Uykusu daha kiymetli cunku. Gunun o kadar yorgunluguyla haliyle ben de bitiyorum kizimla uyuyorum. Aksamlari pek sohbeti de yoktur, ancak Arkadaslarimiz gelip gider biz gideriz ortamimiz guzel o acidan.

Psikolojim o kadar kotu ki son 6 ayda 10 kg aldim. Kocam askerdeyken diyet yapiyordum. O geldi basladi sorunlar. Biraz kendime geleyim diye gecen hafta sacimi boyattim. Farketmedi, baskalari sorunca bakti yuzume , gercekten mi boyattin mi dedi.boyatmani istemiyorum dedi cikti icinden, Cunku ilgilenmez. Sormaz. Hastaydim kahvalti hazirlarmisin dedim. Kiz da uyanmisti. Kalkmadi 1 saat bekledim. Kendim yedim kizimla sofrayi kaldirdim. Tipki bugun kigibi.
Kusura bakmayin boyle yazdim ama kimseye anlatamiyorum. Kiz kardesim ailem ank, da uzulurler. Is yerinde paylasamiyorum ark.larimiz hep ortak. Icime atmaktan bas agrilarina kaldim.

Diyelim gercekten bosanmayi göze aldiniz....calisiyormusunuz veya aileniz destek olcakmi?

Ve en önemlisi....seviyormusnuz onu hala?

Evlendikten sonra esim ancak ben dersem ve sorarsam bana seni seviyorum dedi. Ben sarilmadan sarilmaz opmez. Ta ki bir gun evleneli 1 yil olmustu. Dedi ki. Gece basini omzuma koyma cok sicak oluyor nefesinin sicakligi var terliyorum bir de saclarin kasindiriyor huylaniyorum dedi. Tmm oyle olsun dedim. Yemin ederim o lafin ustune daha sarilip uyumadim. Dedim ki demek bu kadar rahatsix oluyor. Ki bir kadin icin sevdigi adam tarafindan omzunda yatmak ne kadar huzur verir. Beni sevmedigini hep hissetim hala da oyle. Hep soylerdim zaten bisi olduunda beni sevmiyorsun ki sorun yok diyordum. Hani hic yok olur mu seviyorum falan demedi. Ben herseye ragmen iki kisilik seviyordum ama artik sevmiyorum sevgimi haketmiyor.

Aylardir dusundugum bu . Cevabi buldgum an yapcam ypilacaklari

Kocanızın suyu ısınmış, yol verin gitsin.. Katlanmayın böyle bir adama boş yere.. Anlaşılan adam evliliği daha başından, başlamadan bitirmiş kafasında. Oh valla, gezip tozup hayatını yaşıyor dilediği gibi, evde karım, çocugum ne yapıyor diye düşünmek yok adamda. Gamsızlığın bu kadarı.. Siz karşısına dimdik çıkıp onun gibi bir adamla evli kalmak istemediğinizi söyleyin. O size katlanıyormuş gibi bir havada gezmesine izin vermeyin, yani evde çaresizce kocasını bekleyen kadın konumuna daha fazla düşmeden, siz bir adım atıp evladınızla kendinize bir hayat kurmalısınız diye düşünüyorum.

O sizi sallamiyorsa siz de onu sallamayin.cikip dolasin kizinizla.alisverise gidip 3-4 saat gelmwyin.yada ailenizinbyanina tatile gidin bir hafta.ama izin iateyerek degil.ben gidiyoeum deyin.bakalim nasilmis esini onemsememek ogrensin.yok gidemem diyorsaniz kapinin anahtarini degistirin eve almayin gec gelince.gitsin arkadaslarinda kalsin.bazen ters davranmak gerek bu erkeklere

durumunuza çok üzüldüm inanın
şuan nasıl bir çıkmazdasınız anlayabiliyorum
benzer şeyleri bende yaşadım üstüne bir de kaynana kayınpeder baskısı da vardı bende
çok şükür gözümü kararttığım bir anda kurtuldum o adamdan ve ailesinden
boşanma davam sonuçlanmak üzere
çocuğum olmadığı için size boşanın diyemem
çocuk olunca nasıl oluyor boşanmak bilmeden ahkam kesmek istemem
ama şunu iyi bilin ki biz kadınlar için son sandığımız boşanma aslında güzel günlerin başlangıcı
en azından çok şükür bende öyle oldu
eğer gerçekten bitti diyebiliyorsanız güzel günler sizi bekliyor olabilir
insan kendi cennetini yada cehennemini kendisi yaratıyor
herşey bizim elimizde
öyle baba, öyle koca olsa nolur olmasa nolur
koyverin ipini, salın doğasına
arkadaşlarıyla istediği hayatı yaşasın

Evet suyu cok isindi, aslinda soyle bir durumda var,esim askerden geldikten 1 ay sonra namaza basladi. Bir anda. Sok oldum. Cunku ben daha agzindan bir dua duymus degilim.inancinin kuvvetli oldugunu dysunmuyorum. Bizim evde hep ben okur dua ederim. Neyse dedimm kim vesile olduysa allah razi olsun dedim. Bu seferde bana namaz iman duayla ilgili laf sokmaya basladi, sanki kendi yillardir kiliyormus gibi, bir anda sohbetlere gitmeye ve hep o tarz dusuncedeki insanlarla olmaya basladi. Acaba diyorumm kafasini mi karistiriyorlar. Bir de muthis derecede insanlarin yonlendirmesiyle hareket etmeye basladi. Son aylardaki bu baska insan olmasi bundan mi acaba. Ama beni boyle uzdukce kildigi namazin sevabi da olmuyor, tabii yine rabbimin takdiridir.

Eminn olunn yapacammm. Su an su saat oldu agzimdan tek kelime cikmadi, cok ozledim ailemi, 4 ay olacak dusunmedim degil 1 hafta izin kullanip yagmurla gitmeyi. Zaten esim gelemez okul zamani, uzaklasmaya ihtiyacim var,

Bu ara surekli bir programi var. Soruyorum artik randevularin nedir diye. Okulda da bi suru gorev aldi, yok bolum bask yok koordinatorluk. Onceden 5 de mesai bitince gelirdik simdi en erken 7 de geliyo.

Sevgili konu sahibim. Uzuldum durumuna. Canim bana oyle geliyor ki evliliginiz baya sorunlu. Esinin sana sevgisi ni bilemem ama bariz bir sekilde sizinle vakit gecirmek istemiyor. Aslinda probleminiz ciddi. Boyle bir evliligin saglikli oldugunu dusunmuyorum, kizinin da bu yuzden ilerde problem yasayacagini dusunuyorum. Napip edip araya birilerini sokup profosyonel yardim almaniz lazim. Esin ha se varsin ha sen yoksun tinkamiyir gibi geldi bana.

Bizde kv kp olayi yok uzaktalar hbrlerri yok hicbirseyden.
Katiliyorum cehennemi cenneti yasamak bizim elimizde,
Cocugum oldugu icin zaten bu kadar dusunuyorum...sizin icin iyi olmasina sevindimmm insallah daha mutlu ve huzurlu gunler sizi bekliyordur.hakkimda hayirlisi ne ise diyorum Rabbim bana bir yol bir isik bir isaret etsin gostersin diyorum dua ediyorum.

Canim demissin ya acaba kafasini mi karistiriyilar diye. Sohbette oyle sey yapmazlar. Sorun disarda deyil. Sorun kocanda. O sadece kendine uygun ortam bulmus ve atmis kendini disari, hosuna da gittigi icin ortam cok vakit geciriyor. O olmasa baska yerde vakit gecirirdi. Esin bence mutsuz, doyumsuz. Isin cok zor. Evlendikten beri boyleydi diyosun zaten.

Siz nasil evlendiniz? Zorlayan mi oldu esini evlenmesi icin, yada seninke evlenmesi icin?

Esim kendisinde sorun olmadigini dusunecegi icin yardimi asla kabul etmez, evet baya sorunlu. Ama disardan baksaniz askim cicim. Ama gel gor ki duvarlarin arasinda yasananlari, kizima hic yansitmiyorum. Yine guluyorum oyun oynuyorum kiyamamm ona. Hicbir sucu yok. Anne baba ayri buyuyen cocuklar farkli oluyor hep eksikligi hissediliyor beni tek dusunduren bu. Bu konuyla ilgili bir uzmandan tavsiye alacam mutlaka.

Evet en azindan sen al tavsiye. Rabbim kocanada akil fikir versin. Merhametsiz herif.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…