- Konu Sahibi Heart of Gold
-
O mektubu gecen hafta yazdim cebine de koydum, belli ki okumus kart koymus. 1 hafta bekledim konusur mu diyee tek kelime etmedi.
Eşinizin bu evliliği kendince bitirdiği ortada zaten. Yoksa 4 aylık lohusa bir kadına boşanmak istediğini vicdanı olan kimse söylemez. Daha yeni evliyken pişman olduğunu söyledi demişsiniz. Açıkcası ben olsam bunu söylediği anda gururum incinir valzimi toplamaya başlardım. Ne demek canım çocuk oyuncağı mı bu?
Üstelik daha küçücük bir çocuk var. Ne demek oyun oynamaya alışmasın. Ne yapacakmış çocuk babasıyla poker mi oynayacak?
Zaten yalnızsın çocuğuna yalnız bakıyorsun bırak taşıma şu adamı sırtında. Evde herşeyi yıka pakla yedir içir çıksın gitsin. Normal bir insan bekar olsa bile annesinin halini hatrını sorar eksiğine gediğine bakar da öyle çıkar gider.
Sorumsuzluğa bak ya insan çocuğuna bile dönüp bakmaz mı? Ne demek ya çocuk ağız dolusu kusarken hastayken yatak keyfi yapmak ne demek?
Bırak canım takılsın arkadaşlarıyla. Allah sorcak bunun hesabını bu dünyada ve ahirette. O arkadaşlarının eşlerine de pes yani.
Yorumunuzu begendim gerçekten hakli yernde bi yorum. Tabiki konu sahibine esinin daha dort aylik lohusa iken söyledikleri kabul edilemez.
ama ortada cocuk olunca eminim ki konu sahibi icin zor bi durum.
Acaba diyorum bi aile buyugu fln esiyle konussa aklini basina toplama sansi olurmu ki.
Diyelim gercekten bosanmayi göze aldiniz....calisiyormusunuz veya aileniz destek olcakmi?
Ve en önemlisi....seviyormusnuz onu hala?
Çok üzüldüm durumunuza eşiniz tam sopalık vallahi burada ben sinir oldumSorumsuz ne baba olarak ne eş olarak tam bir sorumsuz insan modeli kararınızı kesin ve net şeklinde konuşmalısınız kaybetme korkusu yoksa sizde kendinize ona göre yol çizersiniz bu nedir yahu sizinde canınız var bir annesiniz aileniz arkanızdamı çalışabilirmisiniz boşanın boşanmayın diyemem hayat sizin ama ya kabullenecek kızınızla ayrı bir hayat yaşayacaksınız ya ayrılıp ayrı bir hayat yaşayacaksınız ya da o adam yola gelecek
Kocanızın suyu ısınmış, yol verin gitsin.. Katlanmayın böyle bir adama boş yere.. Anlaşılan adam evliliği daha başından, başlamadan bitirmiş kafasında. Oh valla, gezip tozup hayatını yaşıyor dilediği gibi, evde karım, çocugum ne yapıyor diye düşünmek yok adamda. Gamsızlığın bu kadarı.. Siz karşısına dimdik çıkıp onun gibi bir adamla evli kalmak istemediğinizi söyleyin. O size katlanıyormuş gibi bir havada gezmesine izin vermeyin, yani evde çaresizce kocasını bekleyen kadın konumuna daha fazla düşmeden, siz bir adım atıp evladınızla kendinize bir hayat kurmalısınız diye düşünüyorum.
O sizi sallamiyorsa siz de onu sallamayin.cikip dolasin kizinizla.alisverise gidip 3-4 saat gelmwyin.yada ailenizinbyanina tatile gidin bir hafta.ama izin iateyerek degil.ben gidiyoeum deyin.bakalim nasilmis esini onemsememek ogrensin.yok gidemem diyorsaniz kapinin anahtarini degistirin eve almayin gec gelince.gitsin arkadaslarinda kalsin.bazen ters davranmak gerek bu erkeklere
Bu ara surekli bir programi var. Soruyorum artik randevularin nedir diye. Okulda da bi suru gorev aldi, yok bolum bask yok koordinatorluk. Onceden 5 de mesai bitince gelirdik simdi en erken 7 de geliyo.
durumunuza çok üzüldüm inanın
şuan nasıl bir çıkmazdasınız anlayabiliyorum
benzer şeyleri bende yaşadım üstüne bir de kaynana kayınpeder baskısı da vardı bende
çok şükür gözümü kararttığım bir anda kurtuldum o adamdan ve ailesinden
boşanma davam sonuçlanmak üzere
çocuğum olmadığı için size boşanın diyemem
çocuk olunca nasıl oluyor boşanmak bilmeden ahkam kesmek istemem
ama şunu iyi bilin ki biz kadınlar için son sandığımız boşanma aslında güzel günlerin başlangıcı
en azından çok şükür bende öyle oldu
eğer gerçekten bitti diyebiliyorsanız güzel günler sizi bekliyor olabilir
insan kendi cennetini yada cehennemini kendisi yaratıyor
herşey bizim elimizde
öyle baba, öyle koca olsa nolur olmasa nolur
koyverin ipini, salın doğasına
arkadaşlarıyla istediği hayatı yaşasın
Canim demissin ya acaba kafasini mi karistiriyilar diye. Sohbette oyle sey yapmazlar. Sorun disarda deyil. Sorun kocanda. O sadece kendine uygun ortam bulmus ve atmis kendini disari, hosuna da gittigi icin ortam cok vakit geciriyor. O olmasa baska yerde vakit gecirirdi. Esin bence mutsuz, doyumsuz. Isin cok zor. Evlendikten beri boyleydi diyosun zaten.Evet suyu cok isindi, aslinda soyle bir durumda var,esim askerden geldikten 1 ay sonra namaza basladi. Bir anda. Sok oldum. Cunku ben daha agzindan bir dua duymus degilim.inancinin kuvvetli oldugunu dysunmuyorum. Bizim evde hep ben okur dua ederim. Neyse dedimm kim vesile olduysa allah razi olsun dedim. Bu seferde bana namaz iman duayla ilgili laf sokmaya basladi, sanki kendi yillardir kiliyormus gibi, bir anda sohbetlere gitmeye ve hep o tarz dusuncedeki insanlarla olmaya basladi. Acaba diyorumm kafasini mi karistiriyorlar. Bir de muthis derecede insanlarin yonlendirmesiyle hareket etmeye basladi. Son aylardaki bu baska insan olmasi bundan mi acaba. Ama beni boyle uzdukce kildigi namazin sevabi da olmuyor, tabii yine rabbimin takdiridir.
Sevgili konu sahibim. Uzuldum durumuna. Canim bana oyle geliyor ki evliliginiz baya sorunlu. Esinin sana sevgisi ni bilemem ama bariz bir sekilde sizinle vakit gecirmek istemiyor. Aslinda probleminiz ciddi. Boyle bir evliligin saglikli oldugunu dusunmuyorum, kizinin da bu yuzden ilerde problem yasayacagini dusunuyorum. Napip edip araya birilerini sokup profosyonel yardim almaniz lazim. Esin ha se varsin ha sen yoksun tinkamiyir gibi geldi bana.
Esim kendisinde sorun olmadigini dusunecegi icin yardimi asla kabul etmez, evet baya sorunlu. Ama disardan baksaniz askim cicim. Ama gel gor ki duvarlarin arasinda yasananlari, kizima hic yansitmiyorum. Yine guluyorum oyun oynuyorum kiyamamm ona. Hicbir sucu yok. Anne baba ayri buyuyen cocuklar farkli oluyor hep eksikligi hissediliyor beni tek dusunduren bu. Bu konuyla ilgili bir uzmandan tavsiye alacam mutlaka.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?