- 14 Eylül 2012
- 10.762
- 12.401
- 298
- Konu Sahibi Heart of Gold
-
Canim demissin ya acaba kafasini mi karistiriyilar diye. Sohbette oyle sey yapmazlar. Sorun disarda deyil. Sorun kocanda. O sadece kendine uygun ortam bulmus ve atmis kendini disari, hosuna da gittigi icin ortam cok vakit geciriyor. O olmasa baska yerde vakit gecirirdi. Esin bence mutsuz, doyumsuz. Isin cok zor. Evlendikten beri boyleydi diyosun zaten.
Siz nasil evlendiniz? Zorlayan mi oldu esini evlenmesi icin, yada seninke evlenmesi icin?
Yokk canim kesinlikle zorlayan olmadi. Esimin ailesi cok hevesliydi hatta. Kayinvalidem beni cok sever ben de onu. Benim ailem de cok iyidir ama esim sevmez ailemi. Nankor biraz. Kimse karismadi yani, flort ederken tartismalarimiz olurdu. Gozunde cok buyuttu onlari. Evlilige yansitti.
Evet esim de mutsuz ben de. Ona gore ben onun istedigi bir kadin olamadim. Kilomu da cok sorun eder. O da cok incitiyor beni. Beni tanidiginda 60 kgydum. Bakimliydim ck begenirlerdi. Simdi 75 kg yum. Hayattan bezmis gibiyim. Yorgunluk stres cocuk ev is kendime bakamadim. Odaklanamiyorum ki, kafada mutsuzluk. Isbitince eve gidecem yine ayni seyler diyeee h.sonu gelsin istemiyorum.
Yokk canim kesinlikle zorlayan olmadi. Esimin ailesi cok hevesliydi hatta. Kayinvalidem beni cok sever ben de onu. Benim ailem de cok iyidir ama esim sevmez ailemi. Nankor biraz. Kimse karismadi yani, flort ederken tartismalarimiz olurdu. Gozunde cok buyuttu onlari. Evlilige yansitti.
Evet esim de mutsuz ben de. Ona gore ben onun istedigi bir kadin olamadim. Kilomu da cok sorun eder. O da cok incitiyor beni. Beni tanidiginda 60 kgydum. Bakimliydim ck begenirlerdi. Simdi 75 kg yum. Hayattan bezmis gibiyim. Yorgunluk stres cocuk ev is kendime bakamadim. Odaklanamiyorum ki, kafada mutsuzluk. Isbitince eve gidecem yine ayni seyler diyeee h.sonu gelsin istemiyorum.
Seni cok iyi anliyorum. Strese girince kendimi yemege verdigim icin direk kilo alirim bende. Esin icin yapabilecegin birsey yok. Onu deyistiremezsin sana bagli hala getiremezsin. Senin yapabilecegin tek sey kendini deyistirmek. Sen kendi durumundan mutlumusun ona bak. Esini olaya katmadan tabi. Bence kendine yogunlas canim. Kesinlikle terapiye gitmen lazim. Lazimsa ilacta kullan bir sure. Topla kendini. Kilo ver spora yazil emin ol terapiye gidince bunlar daha kilay olucak. Esin sendeki bu deyisimleri gorunce deyisecemtir. Ama sunu unutma deyisip deyismemesi onemli deyil, sen bunlari kendin icin yapicaksin.
Kendisini sevmeyen insan sevilmz, kendisine deyer vermeyen insan deyer gormez.
Ondan sonra hayat snin icin guzellesecek buna eminim.
İşin ilk kuralı o eve geldiğinde söylenmeyeceksin. Hatta evde olmayacaksın. Geldiğinde seni bulamazsın. Eve yemek yemeğe gelip geri mi çıkıcak. Aaaa canım valla geleceğini düşünemedim hep arkadaşlarınla yiyorsun ya. Ben de zaten bütün gün dışardaydım. Hadi sen çık dışarıda ye çok yorgunum. Ama bunu kesinlikle laf sokarak değil. Önemseme adamı. Kesinlike önüne yemeğini koyma. Madem birlikte yemek yemek istediğinizde arkadaşlarını tercih ediyor. Hep onlarla yesin. Bir yerden sonra o arkadaşlar da sıkar emin olun. Ama ne kadar çabuk olsa kardır. Bir şey olur kavga ederler küserler. Eski keyfi alamaz her zaman.
Çocuğun hasta mı oldu gece. Atla taksiye doktora git. Hiç ona haber verme. Evde uyuyor olsun, ya da dışarıda olsun haber verme. Ertesi gün anlat gece doktora götürdüm şu ilaçları verdi falan diye. benim niye haberim yok diye o sorgulasın bunları. E canım sen meşguldun. Moralini bozak istemedim ciddi bir şey değildi zaten ben hallettim dersin biter.
o seni merak etmeli biraz da.
Ben olsam böyle yürütmezdim açık söyliyim. İyi bir kavga çıkarır giderdim evde. Sürtülsün birazcık. Ama ilk etapta biraz ilgisiz davran bakalım..
Senin de en güzel yılların böyle kızınla eve kapanarak geçmemeli. Kendini düşün biraz da.
Merhaba, anlattıklarınızda kendimi gördüm, yani bir kısmında aynı şeyleri yaşamışız. ama biz bunları aşmayı başardık, sadece konuşarak iletişim kurarak. ama çok çaba sarf ettim, çok üzüldüm, ağladım, bağırdım, evi terk ettim.. en son gidişimde kafasına dank etti. üstelik benim kızdığım arkadaşlarıyla bir şeyler yapması ya da beni yalnız bırakması değildi, ben zaten oldum olası yalnız kalmayı, tek başıma takılmayı seven bir insanım. ben ona sadece kızımızla ilgilenmediği için kızıyordum. 2 yaşına geldi kızım ve daha yeni yeni babasıyla birlikte birşeyler yapmaya onu sevmeye başladı. size tavsiyem öncelikle konuşmanız. mesela ufaklık uyuduktan sonra, birer kahve yapın ikinize, cipstir çikolatadır donatın sofrayı, gözünü boyamak ya da hizmet etmek için değil ama, onu ne kadar düşündüğünüzü bi kere daha görsün diye. asla sesinizi yükseltmeden, hatta gerekirse fazla sakince bir konuşma yapın. laf sokmadan, bir arkadaşınızla dertleşir gibi, mesela " beni geceleri yalnız bırakmana üzülüyorum" ya da "söylediğin şu sözler beni kırıyor, seni sevdiğim için katlanıyorum" gibisinden. sonra mutlaka bir temas olmalı aranızda bu konuşmayı yaparken, ya elini tutun, ya omzuna dokunun, temas önemlidir.
eğer bu şekilde bütün derdinizi anlattığınızda da bir değişiklik olmazsa evi terk edin, bi kaç gün kocanızı görmezseniz ölmezsiniz, ya da hemen boşanmazsınız merak etmeyin, hem size de çook iyi gelir, kafanız dağılır. onun da yalnız kalıp düşünmeye ihtiyacı var bence.
bir de bi ayrıntı soracağım, eşinizin bekarken yaşadığı yerde mi yaşıyorsunuz, mahalle ya da semt olarak? geçmişine arkadaşlarına yakın mısınız yani?
Canim zaten oyle. Kiz hastaydi kendim goturup halletcektim. Kendi goturmek istedi hayret ettim. Bugun kahvaltisini kendi hazirladi topladi. Yemek yapmadim. Aksam hazirlasin kendine zaten basim catliyor 4 saat uyudum butun gun ev temizledim kiz hasta diye yeni oturdum. Sanki adam yoruldu da gitti yatti simdi. Umursamicam ama laf sokmadan soylucem tmm uygulucam bunu. Gerci biz konusmamaya baslayinca en az 1 hafta suruyor :)) sinirimden guluyorum
Evet suyu cok isindi, aslinda soyle bir durumda var,esim askerden geldikten 1 ay sonra namaza basladi. Bir anda. Sok oldum. Cunku ben daha agzindan bir dua duymus degilim.inancinin kuvvetli oldugunu dysunmuyorum. Bizim evde hep ben okur dua ederim. Neyse dedimm kim vesile olduysa allah razi olsun dedim. Bu seferde bana namaz iman duayla ilgili laf sokmaya basladi, sanki kendi yillardir kiliyormus gibi, bir anda sohbetlere gitmeye ve hep o tarz dusuncedeki insanlarla olmaya basladi. Acaba diyorumm kafasini mi karistiriyorlar. Bir de muthis derecede insanlarin yonlendirmesiyle hareket etmeye basladi. Son aylardaki bu baska insan olmasi bundan mi acaba. Ama beni boyle uzdukce kildigi namazin sevabi da olmuyor, tabii yine rabbimin takdiridir.
Evlendikten sonra esim ancak ben dersem ve sorarsam bana seni seviyorum dedi. Ben sarilmadan sarilmaz opmez. Ta ki bir gun evleneli 1 yil olmustu. Dedi ki. Gece basini omzuma koyma cok sicak oluyor nefesinin sicakligi var terliyorum bir de saclarin kasindiriyor huylaniyorum dedi. Tmm oyle olsun dedim. Yemin ederim o lafin ustune daha sarilip uyumadim. Dedim ki demek bu kadar rahatsix oluyor. Ki bir kadin icin sevdigi adam tarafindan omzunda yatmak ne kadar huzur verir. Beni sevmedigini hep hissetim hala da oyle. Hep soylerdim zaten bisi olduunda beni sevmiyorsun ki sorun yok diyordum. Hani hic yok olur mu seviyorum falan demedi. Ben herseye ragmen iki kisilik seviyordum ama artik sevmiyorum sevgimi haketmiyor.
Eşinizin bu evliliği kendince bitirdiği ortada zaten. Yoksa 4 aylık lohusa bir kadına boşanmak istediğini vicdanı olan kimse söylemez. Daha yeni evliyken pişman olduğunu söyledi demişsiniz. Açıkcası ben olsam bunu söylediği anda gururum incinir valzimi toplamaya başlardım. Ne demek canım çocuk oyuncağı mı bu?
Üstelik daha küçücük bir çocuk var. Ne demek oyun oynamaya alışmasın. Ne yapacakmış çocuk babasıyla poker mi oynayacak?
Zaten yalnızsın çocuğuna yalnız bakıyorsun bırak taşıma şu adamı sırtında. Evde herşeyi yıka pakla yedir içir çıksın gitsin. Normal bir insan bekar olsa bile annesinin halini hatrını sorar eksiğine gediğine bakar da öyle çıkar gider.
Sorumsuzluğa bak ya insan çocuğuna bile dönüp bakmaz mı? Ne demek ya çocuk ağız dolusu kusarken hastayken yatak keyfi yapmak ne demek?
Bırak canım takılsın arkadaşlarıyla. Allah sorcak bunun hesabını bu dünyada ve ahirette. O arkadaşlarının eşlerine de pes yani.[/QUOTE
hafta sonu olunca pek cevap yazamadım. şimdi yazılanları sakince bir kez daha okudum....dün tesadüfen o arkadaşıyla avm de karşılaştık. biz de kızım biraz keyfilensin diye oyun parkına çıkmıştık. bir ara eşim kızımla ilgilenirken; yalnız kaldık aileyle. eşi de var çocuğu da. dedi ki; dün balık tutmaya gittim tüm gün yoktum dedi. ohh ne iyi etmişsin dedim. niye öyle söyledin dedi? hiç dedim. sonra hayırdır ya çok sinirlisin noldu dedi. naptınız h.sonu dedi? napalım evdeydik tek başıma çocuğa baktım ; sevgili arkadaşın tüm gün pc başındaydı ya da uyudu dedim. sonra dedi ki; denizi de balığa götürelim iyi oulr dedi. sanki değişikliğe ihtiyacı olan kocam mış gibi. eğer dedim ; deniz balığa giderse sizinle bu evlilik biter son sözüm dedim. ne diyorsun falan bir sakin ol deniz duymasın çok üzülür dedi. denizin hbri yok ben böyle düşünüyorum dedim. ne cvp verdi arkadaşı peki? bu kadar sıkma adamı..haa demek öyle ben mi sıkıyormuşum sana böyle mi dedi dedim. yok bana söylemedi ama sıkıyorsun dedi. yuhh dedim. ne sıkması yaa. adam istediğini alıyor yiyor içiyor geziyor. ne zaman hayır dedim. eşi araya girdi; ben çok safım cahilim sesim hiç çıkmıyor dedi. daha bunun üstüne konuşmadım zaten...
canım ilk aklıma gelen seni sevmiyor eşin veya sen onu çok kızdırdın affedemiyor.aranızda neler geçti bilemeyiz tabi.zor bi süreç Allah cc yardımcın olsun dualarını eksik etme sabırlı ol.boşan demek en kolayı yapılmasıda en zor olanı.çok üstüne düşme bakalım gezsin tozsun hiç karışma izle sadece.sende kızına yoğunlaş.sorumluluklarını yerine getir sende bi eksiklik bulamasın.bakımınıda yap inş düzelir canım
Zor bir durum ama esinizle sakin ve samimi bir bicimde evden disari yani arkadaslarina iten sebebin ne oldugunu sordunuz mu? Empati kurmayi denediniz mi? Bir es cocugu hasta iken neden onun yaninda olmasin yada huzurlu yuvasi varken neden arkadaslari ile vakit gecirmeyi tercih etsin bu sorulara siz yanit arayin
siz gercekten böyle yasamak istiyormusunuz? Kiziniza gelince, yanindayken zaten babalik yapmiyor adam. Ezdirtmegin kendinizi, ben annemden onu ögrendim, ve minetdarim anneme. Cok kötü bir durumdaydik, yinede ayrildi, ve inan biz onlar ayrilinca rahatladik. Eger kizina deger verseydi cocugu hastayken ici yanardi, gezmege gitmezdi. Lafla babalik olmaz. Eger ayrilirsaniz istedigi zaman yine kiziyla ilgilene bilir sonucda.
Eminimki aile bozmak cok zordur, özelikle cocuk varken, ama kiziniz büyüyecek ve olanlari anlamaya basliyacak. Ve sizi hep örnek alacak hayatinda. Ezdirilmek normal oldugunu ögretmegin ona lütfen. Ve annelikten ziyade bide kadin olarak bircok seye hakiniz var, mutlu olmak sizinde hakkiniz.
Iyi düsünün, bir kez yasiyoruz bu hayati. Böyle yasamak istiyormusunuz?
Hakkinizda hayirlisi, umarim sizin icin en dogru karari verirsiniz.
çok zordur eminim ki allah sabır versinvarsa yoksa arkadaslari oldu son zamanlarda. Surekli onlarla bisiklet sefasi yapiyor 6_7 saat, biz kizimla evde oturuyoruz. Sohbetlere gidip gece 1 de eve gelmeler, oglen yemegi beraber yiyelim dedigimde , ben yemek yemiyorum diyip cevap verip. Sonra arkadaslariyla pizza yerken yakalanmalar.cok uzuldum bide diyor ki surpriz. Parka gidiyoruz 1 saat sonra eve gidelim sıkıldım diyip bizi eve yolluyor, megersem program yapmis ve ben sormasam asla soylemiyor, sonra arkadaslariyla tam 7saat boyunca arabasiyla ilgili bisiler yapmis. Onun arabasi beni ilgilendirmiyor. Biz bisi yapalim diyince hep yorgun hep uykusu var ya da isi var. Bi de balik tutmaya ayartiyor arkadaslari. Aslaaa dedim asla gidemezsin. Ve bu arkadaslari hepsi evli ve cocuklu. Esleriyle arkadasiz. Siz bu durumdan rahatsiz degilmisiniz dedigimde. Napalimm bozuluyoruz ama gidiyorlar diyolar. Esimle aramiz aylardir kotu zaten ama anliyorum ki, arkadaslariyla vakit gecirmek bizimle olmaktan daha keyif veriyor kocama, dun gece kizim oksurmekten kusmaktan bir hal oldu ve dun sabah 8 de cikti aksam 8 de geldi 5 dkda yemegini yedi ve gitti gece 1 de geldi. Msj cektim gece 11 de sohbetmi onemli cocugun mu diye. Cikip gelmedi gece 3 te uyudum kizimin basinda nobet bekledim. O ise gidip yataginda horladi hala da uyuyor. Gamsiz, sorumsuz, merhametsiz, anlayissiz, ilgisiz bir adamla evli olmak cok uzucu((
bu durumda ben ne yapmaliyim?
çok zordur eminim ki allah sabır versin
tıpkı benim kaynımı anlatıyorsunuz
düna batsa umru diil varsa yoksa netteki hayatı var
ailesi çocukları umru bile diil
çok zor gerçekten
yalnız başınıza bir hayat sürmeniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?