arkadaslarini ailesine tercih eden Kocama ne yapmaliyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşin ilk kuralı o eve geldiğinde söylenmeyeceksin. Hatta evde olmayacaksın. Geldiğinde seni bulamazsın. Eve yemek yemeğe gelip geri mi çıkıcak. Aaaa canım valla geleceğini düşünemedim hep arkadaşlarınla yiyorsun ya. Ben de zaten bütün gün dışardaydım. Hadi sen çık dışarıda ye çok yorgunum. Ama bunu kesinlikle laf sokarak değil. Önemseme adamı. Kesinlike önüne yemeğini koyma. Madem birlikte yemek yemek istediğinizde arkadaşlarını tercih ediyor. Hep onlarla yesin. Bir yerden sonra o arkadaşlar da sıkar emin olun. Ama ne kadar çabuk olsa kardır. Bir şey olur kavga ederler küserler. Eski keyfi alamaz her zaman.

Çocuğun hasta mı oldu gece. Atla taksiye doktora git. Hiç ona haber verme. Evde uyuyor olsun, ya da dışarıda olsun haber verme. Ertesi gün anlat gece doktora götürdüm şu ilaçları verdi falan diye. benim niye haberim yok diye o sorgulasın bunları. E canım sen meşguldun. Moralini bozak istemedim ciddi bir şey değildi zaten ben hallettim dersin biter.

o seni merak etmeli biraz da.

Ben olsam böyle yürütmezdim açık söyliyim. İyi bir kavga çıkarır giderdim evde. Sürtülsün birazcık. Ama ilk etapta biraz ilgisiz davran bakalım..

Senin de en güzel yılların böyle kızınla eve kapanarak geçmemeli. Kendini düşün biraz da.

Son düzenleme:

Yokk canim kesinlikle zorlayan olmadi. Esimin ailesi cok hevesliydi hatta. Kayinvalidem beni cok sever ben de onu. Benim ailem de cok iyidir ama esim sevmez ailemi. Nankor biraz. Kimse karismadi yani, flort ederken tartismalarimiz olurdu. Gozunde cok buyuttu onlari. Evlilige yansitti.

Evet esim de mutsuz ben de. Ona gore ben onun istedigi bir kadin olamadim. Kilomu da cok sorun eder. O da cok incitiyor beni. Beni tanidiginda 60 kgydum. Bakimliydim ck begenirlerdi. Simdi 75 kg yum. Hayattan bezmis gibiyim. Yorgunluk stres cocuk ev is kendime bakamadim. Odaklanamiyorum ki, kafada mutsuzluk. Isbitince eve gidecem yine ayni seyler diyeee h.sonu gelsin istemiyorum.

Seni cok iyi anliyorum. Strese girince kendimi yemege verdigim icin direk kilo alirim bende. Esin icin yapabilecegin birsey yok. Onu deyistiremezsin sana bagli hala getiremezsin. Senin yapabilecegin tek sey kendini deyistirmek. Sen kendi durumundan mutlumusun ona bak. Esini olaya katmadan tabi. Bence kendine yogunlas canim. Kesinlikle terapiye gitmen lazim. Lazimsa ilacta kullan bir sure. Topla kendini. Kilo ver spora yazil emin ol terapiye gidince bunlar daha kilay olucak. Esin sendeki bu deyisimleri gorunce deyisecemtir. Ama sunu unutma deyisip deyismemesi onemli deyil, sen bunlari kendin icin yapicaksin.

Kendisini sevmeyen insan sevilmz, kendisine deyer vermeyen insan deyer gormez.

Ondan sonra hayat snin icin guzellesecek buna eminim.

Merhaba, anlattıklarınızda kendimi gördüm, yani bir kısmında aynı şeyleri yaşamışız. ama biz bunları aşmayı başardık, sadece konuşarak iletişim kurarak. ama çok çaba sarf ettim, çok üzüldüm, ağladım, bağırdım, evi terk ettim.. en son gidişimde kafasına dank etti. üstelik benim kızdığım arkadaşlarıyla bir şeyler yapması ya da beni yalnız bırakması değildi, ben zaten oldum olası yalnız kalmayı, tek başıma takılmayı seven bir insanım. ben ona sadece kızımızla ilgilenmediği için kızıyordum. 2 yaşına geldi kızım ve daha yeni yeni babasıyla birlikte birşeyler yapmaya onu sevmeye başladı. size tavsiyem öncelikle konuşmanız. mesela ufaklık uyuduktan sonra, birer kahve yapın ikinize, cipstir çikolatadır donatın sofrayı, gözünü boyamak ya da hizmet etmek için değil ama, onu ne kadar düşündüğünüzü bi kere daha görsün diye. asla sesinizi yükseltmeden, hatta gerekirse fazla sakince bir konuşma yapın. laf sokmadan, bir arkadaşınızla dertleşir gibi, mesela " beni geceleri yalnız bırakmana üzülüyorum" ya da "söylediğin şu sözler beni kırıyor, seni sevdiğim için katlanıyorum" gibisinden. sonra mutlaka bir temas olmalı aranızda bu konuşmayı yaparken, ya elini tutun, ya omzuna dokunun, temas önemlidir.

eğer bu şekilde bütün derdinizi anlattığınızda da bir değişiklik olmazsa evi terk edin, bi kaç gün kocanızı görmezseniz ölmezsiniz, ya da hemen boşanmazsınız merak etmeyin, hem size de çook iyi gelir, kafanız dağılır. onun da yalnız kalıp düşünmeye ihtiyacı var bence.

bir de bi ayrıntı soracağım, eşinizin bekarken yaşadığı yerde mi yaşıyorsunuz, mahalle ya da semt olarak? geçmişine arkadaşlarına yakın mısınız yani?

hah, evet yazdığım mesajda bir de bunu belirtecektim. evet annesiniz, eşsiniz, annenizin evladısınız.. ama her şeyden önce siz de bir bireysiniz. kimseye bağlı ya da bağımlı olmadan yaşamayı öğrenirseniz, sizin için daha kolay ve keyifli olacaktır hayat. temizliği sallayın mesela, kızınızı alıp parka ya da gezmeye gidin, kulaklığı kulağınıza takıp yürüyüşe gidin, bol bol kitap okuyun.. bunlar zor ya da maddiyat gerektiren şeyler değil sonuçta. kendinize ne kadar zaman ayırırsanız o kadar öz güveniniz ve ufkunuz gelişir. önce "ben" demeyi öğrenin, siz mutlu olmazsanız ne eşinizi ne de çocuğunuzu mutlu edemezsiniz. bir deneyin derim

Canim zaten oyle. Kiz hastaydi kendim goturup halletcektim. Kendi goturmek istedi hayret ettim. Bugun kahvaltisini kendi hazirladi topladi. Yemek yapmadim. Aksam hazirlasin kendine zaten basim catliyor 4 saat uyudum butun gun ev temizledim kiz hasta diye yeni oturdum. Sanki adam yoruldu da gitti yatti simdi. Umursamicam ama laf sokmadan soylucem tmm uygulucam bunu. Gerci biz konusmamaya baslayinca en az 1 hafta suruyor :)) sinirimden guluyorum

Son sorunuzu cevaplayayim bekarken ankaradaydik sonra , tayinimiz cikti baska bir yerdeyiz, ailelerimizden uzaktayiz. Sadece kocam ve kizim var. Ne eskilerden bir arkadas ne de akraaba kimse yok
konussak bile ayni degismiyor ki.o yuzden yoruldum ya. Ben yalniz kalmaktan hoslanirim askerdeydi esim 5 ay kafa dinledim. Burnu surtulsun kiymetimizi bilsin dedim dua ettim adam yatarak askerlik yapti. Bir kac gun gitmek istiyorumm zatennn ama memurumm ha diyince izin alamam amaa cok bunaldim

İnşallah bir çözüme kavuşursunuz. Her şeyden önce eşinizin bir şeyleri çözmek için çaba sarfetmesi gerekir. Bir yere kadar mücadele edin kendiniz yıpratmayın. Bir yerden sonra ona dank edip sizi mutlu etmek için onun çabalaması lazım. Yok olmuyorsa yapmıyorsa artık gözden çıkarmıştır. Siz de gencecik bir kadınsınız. Böyle bir hayatı kimse hak etmez.

Bak olabilir aslında.. Bazı insanlar gerçekten başkalarının aklıyla hareket etmeyi çok severler ve çabucak etkilenirler.. Namaza falan başlamış, imana gelmiş güzel birşey diyeceğim ama peki ya ailesini ihmali? Bu yaptığı şeylere ters bir durum.. Eğer becerebilirsen şuanki arkadaş ortamından uzaklaştırmaya çalış.. Gerçi minik yavrunuzun hastalığı bile adamı dışarlarda gezmekten alıkoymuyorsa, hangi sebep caydırır bilemiyorum :/

canım ilk aklıma gelen seni sevmiyor eşin veya sen onu çok kızdırdın affedemiyor.aranızda neler geçti bilemeyiz tabi.zor bi süreç Allah cc yardımcın olsun dualarını eksik etme sabırlı ol.boşan demek en kolayı yapılmasıda en zor olanı.çok üstüne düşme bakalım gezsin tozsun hiç karışma izle sadece.sende kızına yoğunlaş.sorumluluklarını yerine getir sende bi eksiklik bulamasın.bakımınıda yap inş düzelir canım

siz gercekten böyle yasamak istiyormusunuz? Kiziniza gelince, yanindayken zaten babalik yapmiyor adam. Ezdirtmegin kendinizi, ben annemden onu ögrendim, ve minetdarim anneme. Cok kötü bir durumdaydik, yinede ayrildi, ve inan biz onlar ayrilinca rahatladik. Eger kizina deger verseydi cocugu hastayken ici yanardi, gezmege gitmezdi. Lafla babalik olmaz. Eger ayrilirsaniz istedigi zaman yine kiziyla ilgilene bilir sonucda.

Eminimki aile bozmak cok zordur, özelikle cocuk varken, ama kiziniz büyüyecek ve olanlari anlamaya basliyacak. Ve sizi hep örnek alacak hayatinda. Ezdirilmek normal oldugunu ögretmegin ona lütfen. Ve annelikten ziyade bide kadin olarak bircok seye hakiniz var, mutlu olmak sizinde hakkiniz.

Iyi düsünün, bir kez yasiyoruz bu hayati. Böyle yasamak istiyormusunuz?

Hakkinizda hayirlisi, umarim sizin icin en dogru karari verirsiniz.

Zor bir durum ama esinizle sakin ve samimi bir bicimde evden disari yani arkadaslarina iten sebebin ne oldugunu sordunuz mu? Empati kurmayi denediniz mi? Bir es cocugu hasta iken neden onun yaninda olmasin yada huzurlu yuvasi varken neden arkadaslari ile vakit gecirmeyi tercih etsin bu sorulara siz yanit arayin

evet beni sevmiyor. biliyorum. yani sevgiliyken çok başkaydı. evlendi bambaşka oldu...evet ona göre çok kızdırdım. yaptığım en kötü şey de; ona sormadan; onun çok yakın bir arkadaşıyla benim çok yakın bir arkadaşımı tanıştırıp evlendirmek oldu. kız çok ısrar etti cesareti yoktu. ben de aracı olup yardım ettim. şimdi evliler çocukları var. ama ben kötü oldum. ona sormadan iş yapmışım. evet bu çok kızdırdı eşimi. aramızda çok şey geçti; o hep kendini ezik hissetti. ben çalışırken o okuyordu. şimdi para kazanıyor diye özgüveni hat safhada. evet boşanmak kolay ama onu yapmak zor. konuşmama kararı aldım. gezsin tozsun yesin içsin. ben zaten herşeyi yapıyorum. 8-5 çalışıyorum eve gidiyorum yemek bulaşık kızımla oynuyorum. kendime fırsat bile kalmıyor. o kadar yoruldum ki artık temizlikçi tuttum ayda bir. ona da bozuldu. ona sormamışım. halbu ki sordum; böyle böyle bir kadın var ayda ... şu kadara geliyor çok yoruluyorum ne dersin dedim. sen zaten herşeyi ayarlamışsın dedi çıktı işin içinden yine. düzeleceğini Sanmıyorum yani çok zor eşim çok zor biri. çok kinci. yani o pis kinini bir türlü yenemedim çok dua ettim düzelsin azcık kıymet bilsin; değerimizi bilsin diye yok ama yok...

Eşının ıyı bır dayaga ıhtıyacı var ,

önceden böyle değildi. askerden geldikten sonra arkadaşlarına çok fazla yöneldi. önceden herşeyi beraber yapardık. ne olduysa askerden gelince oldu. bu arkadaş grubuyla önceden sadece okulda görüşürdü. şimdi sürekli beraberler. ortamı düşünceleri değişti. ondaki değişikliğin farkındayım. yani keşke iyi yönde değişseydi. söz de hepsi hanım köylü gibi görünürler. ama icraata gelince; orda dur bir hanım derler. ben öyle olamıyorum . evliysek ortak karar alınmalı. başa buyruk hareket edilmemeli. insan söylemez mi ya; adam program yapıyor 1 saat kala söylüyor .ayıp ya. bir arkadaş yazmış; eşinizin hoşlandığı şeyleri beraber yapın diye. eşim halı sahada maç yapıyor; maç izliyor; devre yapıyor; pc de program yapıyor; bisiklet turuna gidiyor; sanayiye gidiyor; hoşlandığı şeyler bunlar. hangisini eşimle beraber yapayım ki?

kızım 22 aylık ama hep konuşuyorum. sen annen gibi olma kızım.. sen hep kendini değerli hissettir. bulunmaz gibi hissettir. herşeyi ben yaparım diyip kendini yorma diye konuşuyorum dinliyor beni arada gözyaşlarımı siliyor canımm diyip sarılıyor. en azından evimde beni karşılıksız sevip canım diye sarılan bir yawrum var şükürler olsun.

çok zordur eminim ki allah sabır versin
tıpkı benim kaynımı anlatıyorsunuz
düna batsa umru diil varsa yoksa netteki hayatı var
ailesi çocukları umru bile diil
çok zor gerçekten
yalnız başınıza bir hayat sürmeniz

evet zaten çok gamsız...hep öyleyd, kızım hasta ve cumartesi tüm gün ağladı. ara da geldi baktı 2 oynadı sonra yine pc başındaydı ya da tv basında. artık gece 10 a geliyordu yawrum ağlaya ağlaya çatladı artık öksürükten uyuyamadı. o kadar sinirlendim ki; gittim odaya. sen dedim ne kadar vicdansız ne kadar gamsız bir adamsın. içerde senin çocuğun öksürmekten çatladı ağlıyor sesini duyuyorsun. kalkıp bakmıyorsun bir kucağına alsan sakinleştirip dua okusan bu kadar mı zor dedim? cevap : şok olmuş bir vaziyette evet dedi ama surat kıpkırmızıydı. yazıklar olsun dedim çıktım odadan. sonra okumaya başladım ve kızım uyudu. böyle değildi bu kadar umursamaz değildi. kızım doğduğunda çok ilgiliydi çok istedi bir kızının olmasını benden daha çok istedi. bana olan inadından kızını bile umursamıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…