Arkadaşlığın da bir sınırı olmalı bence

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

LADY VEGA

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2017
8.642
34.370
548
Herkese merhaba,
Gece gece dertlenip sizinle paylaşmak istedim belki benimle aynı şeyi düşünenler vardır. Hemen konuya geçeyim.

Çevrem sürekli arkadaşlık dostluk kavramını yanlış anlayan ve benimle çatışma haline giren insanlarla dolu. Bana göre biriyle arkadaş olduğumda kararlarına müdehale etmemeliyim çünkü bu onun hayatı.

Şöyle bir olay geldi başıma bu gece uzun zaman önce biten ilişkiden eski sevgilim mesaj attı konuştuk bi kahve içelim mi dedi bayramdan sonra olur dedim. Sohbet esnasında arkadaşıma söyledim ve bana şöyle bir tepki verdi: "Sana dedim ki sen Xle mutlu olamazsın ama sen beni dinlemiyorsun ben sözümü dinleyen ve değer veren insanlar olsun istiyorum hayatımda Lady artık seninle konuşmak istemiyorum. "

Tavrına şok oldum açıkçası çünkü kimle kahve içeceğim kimin mesajına cevap vereceğim benim kararım ve bu kimseyi alakadar etmez. Aynı şekilde ben arkadaşlarıma böyle yapmam, fikrimi söylerim örneğin göre göre yanlışa gidiyorsun derim ama beni dinlemediği için küsmem. Bana nasıl davrandığına bakarım. Acaba ben mi arkadaşlığı bilmiyorum anlamadım ki.

Yapı olarak biraz kendi bildiğimi okurum ama kimseye sence bu konuda napmalıyım diye sorup derdimi anlatıp bildiğimi de okumam. Kararlarımı anlatmam genelde çünkü benim kararlarım kime ne ki diye düşünürüm hep ama bu gece yaşadığım şeyi son zamanlarda çok sık yaşadığım için biraz kendimi sorguluyorum artık açıkçası.

Yok artık. Ne münasebet?? Sözümü dinleyen arkadaş isterimmiş. Şaka gibi cidden.

Arkadaş olarak tavsiyeni verirsin, elinden geleni yaparsın, sonra kenara çekilirsin. Kendi aklı vardır insanın. Başkalarının fikirlerini dinler, kendi mantık süzgecinden geçirir ve kendi kararını verir. Tutup da verilen tavsiyeyi şak diye yapmaz. Çocuğa order veriyor sanki.

Ha şu da var, ilişkinizin geçmişini bilmediğim için, şuna da değineyim. Devamlı aynı problemle, veya sürekli bir olayla bana gelip de, dediklerimi kaale almayıp, yaşadıklarından ders çıkarmayıp, ısrarla burnunun dikine giden ve kötü sonuçla karşılaşıp yine beni darlayan bir arkadaşım var. Binlerce kez telkinde bulunup destek oldum, 2 gün sonra sanki hiç konuşmamışız gibi yine aynı sorunla geldi. Resmen yaşam enerjimi emen birisi. Ona ben de sonunda kızdım. Tavsiye istiyorsun, kaale almayacaksan bana danışma artık diye. Ki bence siz böyle birisi değilsiniz.

Ama bu bahsettiğim şey bambaşka bir şey. Kimsenin ilişkisine dair söz söylemem, dediğimi yap demem. Kimse diyemez. O sizin ex beyinizle mutsuz olacağınızı söyledi diye ayrılacak değildiniz yani.

Arkadaşına destek olurken bahsettiğin ince ayarı sağlamak lazım. Müdahele edilecek konu var, edilmeyecek konu var. Arkadaşınız saçmalamış biraz bence.

Bırakın küssün. En hayırlısı bu bence. Acaba eski sevgilinize karşı bişe mi hissediyor? Böyle bir şey sezdiniz mi? Ya da böyle biri midir?
Bişey hissediyor olmasına ihtimal vermem kendisinin hayatında uzun zamandır biri var. Ama bu tavrı beni çok sıktı gece gece. Bunu ilk yapan arkadaşım da değil örneğin bir arkadaşım da örnek olsun Fatma adında bir kıza sinir oluyor. Kız bana bi kötülük etmemiş ben selam verir sohbet ederim. Ona sinir olan arkadaşım neden onunla iletişim içindesin ben sevmiyorum onunla konuştuğun için ben yokum artık demişti. Yani anaokulu hareketleri. Acaba sorun bende mi diye kendimi sorgulamaya başladım

Teşekkür ederim yorumunuz için. Bende şok oldum yapılan şeye yani telefona baktım baktım bir anlam veremedim. Sana ne ki yani diyip tartışmak da istemedim

Yuh diyorum.ben kardeşime bile bunu diyemem ki yani. Fikrimi söyledim ama benim sözümü dinleyeceksin de ne demek yani

Yuh diyorum.ben kardeşime bile bunu diyemem ki yani. Fikrimi söyledim ama benim sözümü dinleyeceksin de ne demek yani
Bi de şöyle diyor sen eski sevgilimle asla barışmam diyen biriydin tutarsız olman beni rahatsız etti. Bi kahve içelim demek gel yarın iste beni demek mi anlamadım

kimseye sence bu konuda napmalıyım diye sorup derdimi anlatıp bildiğimi de okumam

Madem derdinizi anlatmiyorsunuz arkadasiniz neye dayanarak böyle bir şey soyleyecek ki ustelik ilk defa soylememiş. Daha once konusulmuş belli ki.
Sana dedim ki sen Xle mutlu olamazsın

İnsan ne sorunlar yasandigini bilmedigi bir ilişki hakkinda bu sekilde yorum yapip sonra kahve icildi diye arkadasligi bitirecek seviyeye gelmez.

Genelde arkadasinin derdini dinleyip dinleyip ayni seyleri anlatip anlatip sonra gidip ayni cocukla/adamla tekrar başa sarmak ve bunlari dinlemekten sıkılan insanlar arkadasligi bitiriyor.
1 kişi deseniz ok ama cevremdeki herkes boyle diyorsunuz, ben kendinize objektif bakabildiginizi dusunmuyorum.

Sonucta kimse kimsenin terapisti degil. Yorum istemeyen derdini de anlatmamali.

Sizin arkadaşlığınızda hiçbir sorun yok ama arkadaşınız sanırım biraz egoist ve kontrolcü biri, böyle biriyle dost olmak zaten uzun vadede sizi tüketir çünkü bu tipler genellikle karşısındakinin enerjisinden beslenir. Hiç kendinizi sorgulamayın aksine sevinin maskesini kendi eliyle indirmiş de kurtulmuşsunuz.

Arkadaşının tepkisi ve yaklaşımı çok yersiz. Ben hiçbir arkadaşımın hayatına müdahale etmedim, etmemde. Sonuçta yetişkin insan nerde ne yapacağını bilir. Arkadaşın anne gibi davranıyor ama yani annede bu kadar abartı müdahale etmez canım. Kararlarına ve hayatına saygı duymayan insanı çıkar hayatından boşa yüke gerek yok ne çekeceksin. Zira bu arkadaşlık değil tavrı da çok çocukça ne insanlar var yahu dedirten cinsten. Sizde bir sorun, yanlışlık yok arkadaşınız arkadaşlığı farklı boyuta taşımış bildiğin hayatına hükmedeceğini sanıyor. Hiç çekilmez öylesi tahammül edilesi bile yok. Amannn konuşmada kendini bilir büyüsünde öyle gelsin o ne öyle. #

Eski sevgilimle 2 senedir iletişim içinde bile değildim açıkçası. 2 sene önce ben arkadaşıma x beni çok üzüyor şöyle böyle diye yazmazdım da. Bazen sorardı nasıl gidiyor diye bende sıkıntılar var felan der kısaca bir sohbet ederdim. Fakat arkadaşım flört şeklinde olan ilişkilerin dini boyutundan harama giriyor olmasından ve haram olanın mutluluk vermeyeceğinden bahsederdi. Siz bu yüzden mutlu değilsiniz derdi. Kendisi görücü usulü bir aşk hikayesi isteyen birisi. Kendisine mutlu olduğum zamanları da anlatsam geçici bunlar çünkü haram derdi. Saygı duyardım. Yani konu eski sevgilim veya benim anlatmam değil aslında arkadaşımın zihniyetine uygun olmayana saygısının olmaması.

Benzer bir olayı da bir arkadaşım birine sinir oldu ve bu kızı sevmiyorum benimle arkadaşsan benim restleştiğim kişiyle konuşma dediğinde yaşadım. Ama restleştiği kişinin bana karşı bir kötülüğü olmadı arkadaşımla gerildiler olabilir ama taraf olmamı gerektirecek bişey yoktu

Ben de mesela hakaret işiten, dayak yiyen ve hala devam etmek isteyen kız arkadaşlarıma "sen salaksin,ne b.k yersen ye" derim. boynuzları arşa değen bir arkadaşım vardı, kaba Saba bir adamla beraber olan. Ayrılmıştı ne güzel,bir gün yeniden bulusmuslar,çocuk onu ikna etmiş. Gelmiş hevesle anlatıyor, "lütfen anlatma,midem almıyor" demiştim .
Bir başka gencecik ,çiçek gibi arkadaşım konuştuğu adamın 5 (yazıyla da beş) çocuklu ve hala evli olduğunu öğrenmişti ama is munasebetiyle(!) Hala konusuyordu. Bir gün o adamdan dayak yedi, işten ayrildi. Sonra ogrendim ki başka şehirde denk gelmişler. İki insan bambaşka bir sehirde nasıl denk gelir,bence hiç mantıklı değil. Ona da mesela "gerçekten dinlemek istemiyorum, ömrümde duyduğum en saçma şey" demiştim...
Yani bu açıdan bakinca arkadaş arkadaşa böyle şeyler soyleyebilir gibi geliyor.
Benim de bittiği halde tekrar tekrar başladığım,kopamadigim bir çocuk var. En yakın arkadaşım çocuktan tiksiniyor mesela (yüzyüze tanismadilar). Geçen sene çocuk supriz bir ziyarete yapmıştı, ağız yüz büzdüğümüz komik bir fotomuzu paylaşmıştım storilerde. Arkadaşım da "adam çektiğin fotoğrafları paylaşma diye yüzünü burusturmaya devam ediyor,sen yine de paylasmissin" diye bir yorumda bulunmuştu :) yine aynı arkadaşımın düğününe gitmiştim başka şehre , büyük bir hevesle normalde o çocuğu da getireceğimi ama bir sebeple biletini birkaç hafta sonraya aldığımızı söylemiştim , 'iyyy ne işi var düğünümde domates suratlinin, iyi ki bilet almadi' demişti
Hiç alınmadim tabii ki, canım arkadaşım beni üzen insana gereken tavrı koyuyor:) sonuçta onun çocuğa gıcık olmasına sebep benim anlattıklarım ve beni mutsuz edeceğine dair inancı
Bu bahsettigim arkadaş da yıllar önce kendisini çok üzen ve terkeden çocukla yıllar sonra tekrar barıştı. Başta herkes ve ben eleştirdik, ama zamanla baktık ki eski problemleri cozmusler, kıymetini bilmisler ve mutlular,ben kendi adıma desteğe başladım. Zaten sonra evlendiler,Allah mesut etsin çok da mutlular.
Bence arkadaşlık biraz da böyledir.
Kötü biriyle devam eden arkadasini gazlamak yerine o adamın kötü olduğunu o unutsa da dile getirmek gerekir.
Haa, sizin arkadaş gibi "sen beni dinlemiyorsun madem öyle çik hayatımdan" diye küsmek biraz abartı. Ama onun dışında arkadaşlar böyle şeylere laf edebilir. Laf duymak istemeyen paylasmasin özel hayatını:)
Sonuçta biz anlatınca karşı tarafa konuşma sırası geçiyor.

Bu tarz bir arkadaşliği sizin çoktan bitirmeniz gerekirmiş sizin yerinize O yapmiş, en sağliklisi. Ama bunlari çok sık yaşayacak kadar hep ayni tipleri etrafiniza toplamaniz garip.

Bi de şöyle diyor sen eski sevgilimle asla barışmam diyen biriydin tutarsız olman beni rahatsız etti. Bi kahve içelim demek gel yarın iste beni demek mi anlamadım
Bence tekrar gorusme benim fikrim bu derim eğer çok samimi bir dostum isen .yine de sen bilirsin derim geçerim.benjm dediğimi yapmadin deyip kusmem yani .arkadaşınizda biraz kıskanma sezdim ben .tepki vermiş çünkü

Arkadaşımın eski sevgilimi sevmesi veya sevmemesi değil beni üzen. İsterse sevmesin kötü görsün iyiliğimi istiyor derim saygı duyarım ama beni hayatından çıkarması üzdü beni ve biz böyle korkunç şeyler yaşamadık eski sevgilimle. Anlaşamamıştık sadece.
Bu tarz bir arkadaşliği sizin çoktan bitirmeniz gerekirmiş sizin yerinize O yapmiş, en sağliklisi. Ama bunlari çok sık yaşayacak kadar hep ayni tipleri etrafiniza toplamaniz garip.
Etrafımdaki insanlar tek tip genelde bencil ve bana bişeyleri direten tipler. Sanırım bendeki sorun da burda bu insanları hayatıma nasıl çekiyorum. Bir psikologla görüşmeyi düşünüyorum bende yorumunuz için teşekkür ederim

Konunun sonuçlandırıcı özeti olmuş bence.

Teşekkür ederim yorumunuz için. Bende şok oldum yapılan şeye yani telefona baktım baktım bir anlam veremedim. Sana ne ki yani diyip tartışmak da istemedim
Siz insanlara tepki koymaz ve tartışmamak için cevaplarını vermezseniz böyle tipler size bu şekilde davranma cesaretini kendilerinde bulurlar.

Bu tarz tipler var maalesef. Bana da denk gelmişti. Kendisi en doğrusunu bildiğini düşünüyor ve yapmazsan dediklerini önemsememişsin gibi alınıyor, bence bu kontrol manyaklığı. Bitirecekse bitirsin arkadaşlığınızı bitirse de bitirmese de terslerdim her türlü bunu dediğinde

Erkek kuaförler neden kadın kuaförlersen daha başarılı? Bazı kadınlar diğer kadınların onlardan daha güzel daha alımlı olmasını istemediği için içgüdüsel olarak düzgün kesmez o saçı. Bu aslında tamamen yaradılıştan gelen bir mevzu diye düşünüyorum, nasıl hayvanlarda erkek dişisine kur yapıyorsa, önplana çıkmaya çalışıyorsa insanlarda da bazı kadınlar seçilebilmek için çaba harcıyor.

Velhasıl bu türler arkadaş, aile, iş her türlü çevremizde var. Ve ben bunu gözlemlerime dayanarak söyleyebilirim ki özellikle arkadaşlar, arkadaşının mutlu olmasını(kendisinden daha mutlu olmasını) istemiyor. O yüzden aşksal durumlarda herhangi bir kıpırdanma yaşandığında erkek tarafı en iyisi de olsa hunharca kötüleniyor. Çokça şahit oldum. Sebebi dediğim gibi benim sevgilim yok onun da olmamalı. Şimdi soruyorum konu sahibi sana, arkadaşınızın sevgilisi var mı? Ya da bir seveni?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…