Arkadaşlık ayarını bir türlü tutturamıyorum

filizfilizta

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2015
408
219
103
Okulda uzun zamandır arkadaş olmak istediğim karşı cinsten biriyle ve onun dışında 3 kişiyle bir grup arkadaş haline geldik. 5li olarak proje hazırladık ve genel olarak da iletişim halindeyiz. Fakat ben samimiyet ayarını tutturamıyorum ve fazla samimi davranıp tam tersi şekilde erkekleri kendimden uzaklaştırıyorum sanrım belki de 3 yıllık ilişkimi bildiklerindendir. Ki bu zaten sakladığım bir şey değil asla bir sarkıntılık söz konusu değil. Şu cıvıklık benim karakterimde var malesef , hemen fazla konuşmaya başlıyorum hatta nadiren de olsa bazen belden aşağı espri yaparken buluyorum kendimi sonradan pişman oluyorum sanki onlara çok meraklıymışım izlenimi yaratıyorum gibi geliyor. 2 kız 2 erkek var benim dışımda bu arada. Daha mesafeli ama yine de candan davranarak onların benimle daha yakın arkadaş olmalarını sağlar mıyım yani nasıl davranmak gerek? Belli ki benim bu fazla samimiyetim cıvıklığım pek de işe yaramıyor ama tam bana göre insanlar oldukları için yakın olalım eğlenceli olalım istiyorum. Öyle işte hanımlar biraz taktik verebilir misiniz bu sefer konu aşk meşk değil bildiğiniz arkadaşlık Lütfen yardımlarınızı esirgemeyin çünkü uzun zamandır kendime göre arkadaş bulamayan biriyim, bu insanlara ihtiyacım var yanlış davranmak istemiyorum ama biraz da esprili eğlenceli bir arkadaşlık istiyorum yapı olarak öyleyimdir zaten ama çok da cepte olmak kötü falan ne bileyim işte
Bu arada bir whatsapp grubumuz var biri yazdı mı hemen cevap yazıyorum falan biraz yok olsam daha mı iyi olur mesela

Neden ki? Sınırları çizmek isteyen bunu yapar

Sınırları çizmek için bu tarz orta okul tarzı laflar kullanmam, hoş orta okulda da kullanmadım hiçbir zaman kullanmadım bir kadının ağzına yakışan laflar olduğunu düşünmüyorum hepsinden öte bence bayağı samimiyetsiz

Gercek arkadaslik sizin yaptiginiz gibi “ben bunlarla arkadas olmaliyim” seklinde Olusmuyor. Bence biraz akışına birak. Zaten iyi arkadas olacaksaniz eger onlar senin bu esprilerine, sakalarina aldiris etmezler. Bence insanlari fazla bunaltma, gerektiginde cekilmesini bil. Arkadaslarinla konusurken aklini yitirme, yani beynini kontrol et, dusuncelerine sahip ol. Yavas konus, dusunmeden konusma. Arkadas olmaya cok istekli davranirsan bu karsi tarafa gecer ve ister istemez sogurlar senden. Dedigim gibi cok istekli davranma. Ayrica onlar dunyanin en mukemmel insanlari degil aklinda bulunsun. Hem 5 kisilik arkadas grubundan en iyi dost cikmaz bunu da tut aklinin bir kosesinde :))

Kötü anlamda kullanılan bi kelime değil hep kullanırım

düzelmek istiyorsan bu tip sıfatların aşağılama içerdiğini anla. Kendi kendini aşağılama. İçinden konuşuyorsan da dile getirme.

Biri bana gelip ben çok cıvık biriyim dese direk iletişimimi keserim.

Aşağılamadan ziyade komik bir söylenme anlamı içeriyor benim için ama dediğiniz tarzdaki diğer laflar için dikkat ederim teşekkürler.

cıvık kelimesi samimi mi peki

Derdiniz açık dermanınız daha da açık.
Gereksiz samimiyet kurmayın. Hele ki belden aşağı espri nedir ya nasıl bir samimiyet göstergesidir hiç haz etmem şahsen ve eminim onlar da haz etmiyorlardır. Çok soru sormayın mesela özel hayatları deşmeyin bir de genel bir tavsiye olarak size özellikle sorulmadıkça özel hayatınızın ince ayrıntılarına yer vermeyin sohbetlerinizde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…